İçeriğe atla

Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi

Koordinatlar: 41°17′31″K 36°20′10″D / 41.29194°K 36.33611°D / 41.29194; 36.33611
Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi
Harita
Genel bilgiler
Konumİlkadım, Samsun
ŞehirSamsun
ÜlkeTürkiye
Koordinatlar41°17′31″K 36°20′10″D / 41.29194°K 36.33611°D / 41.29194; 36.33611
Açılış15 Mayıs 2018 (6 yıl önce) (2018-05-15)
SahipGençlik ve Spor Bakanlığı
İşletmeciSamsun Büyükşehir Belediyesi
Diğer bilgiler
OtoparkVar

Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan gösterim merkezi.

30 Mart 2014 tarihinde Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Samsun İl Özel İdaresi ortaklığıyla yapımına başlanan proje atıl kalan Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nun 13 milyon bütçeyle yenilenmesi ile oluşturulmuş ve 15 Mayıs 2018 tarihinde Panorama 1919 Müzesi adıyla ziyaretçilere açılmıştır.[1] Daha sonra şimdiki adını alan gösterim merkezi dijital ve diagromik iki bölüme ayrılmış olup yapılan gösterimlerin yanı sıra Millî Mücadele'ye dair balmumu heykeller ve Türkiye'nin en büyük yağlı boya tablosu olan Kızılca Gün Dioraması'nı içermektedir.[1]

Gösterim merkezine girişler 2020 yılından itibaren ₺5 olarak ücretlendirilmiştir.[2]

Kaynakça

  1. ^ a b "Panorama 1919 Müzesi Bitti, Açılışı Bekleniyor". samsun.bel.tr. 12 Ocak 2017. 30 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2018. 
  2. ^ "Samsun'da Müze ve Hale Giriş Ücretlerine Zam". hedefhalk.com. 17 Aralık 2019. 17 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2019. 

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı</span> Türk ulusal bayramı

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından yapılan değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Samsun</span> Samsun ilinin merkezi olan şehir

Samsun, Samsun ilinin merkezi olan şehirdir. Karadeniz Bölgesi'ndeki Orta Karadeniz Bölümü'nde, Türkiye coğrafyasının en kuzeyinde merkezî bir noktada yer alır. Karadeniz Bölgesi'nin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açılarından en gelişmiş şehri olan Samsun kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Samsun Anadolu Lisesi</span>

Samsun Anadolu Lisesi, 8 Aralık 1955 tarihinde Samsun'da kurulan bir lise. Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ülke çapında yabancı dille eğitim yapacak Maarif Bakanlığı Kolejleri'nin kurulması kararı doğrultusunda Samsun Koleji adıyla eğitime başladı. 1975'te Anadolu Lisesi adını alan Kolej, Türkiye'nin ilk altı Anadolu Lisesi'nden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Samsun 19 Mayıs Stadyumu (1975)</span>

Samsun 19 Mayıs Stadyumu, Samsun'da bulunan eski bir futbol stadyumudur. 23 Şubat 1975'te Trabzonspor'a karşı yapılan maçta açılan ve 20 Mayıs 2017 tarihindeki Bandırmaspor karşılaşmasına dek Samsunspor'a ev sahipliği yapan stadyum bu tarihten itibaren ilk kez 2017 Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları olmak üzere farklı spor branşlarında etkinlikler için kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Gazi Müzesi</span> müze

Gazi Müzesi, İlkadım, Samsun'da, Kale Mahallesi, Mecidiye Caddesi'nde bulunan bir müze. Mustafa Kemal'in Samsun'a ilk gelişinde kaldığı Mantika Palas ya da Mıntıka Palas olarak bilinen otelin restore edilmesi ile 1940 yılında ziyarete açılmıştır. 509m²'lik alana sahip, İki katlı olan tarihi yapının dış duvarları yığma tuğla, iç bölmeleri bağdadidir. Her yıl yaklaşık 100 bin kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Beşiktaş Müzesi</span>

Beşiktaş Müzesi, Vişnezade, İstanbul'da Beşiktaş Park'ın altında bulunup stat inşaatı sırasında korunan tarihi 19 Mayıs kapısından girilen spor müzesidir. Beşiktaş'ın kazandığı kupaların sergilendiği müzede kupaların, fotoğrafların, belgelerin, formaların yanı sıra koyu bir Beşiktaş taraftarı olan eski Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in kulübe hediye ettiği özel bir kılıç da bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Atatürk Müzesi (İstanbul)</span>

Atatürk Müzesi veya diğer adıyla İnkılâp Müzesi, İstanbul'un Şişli ilçesinde, Halâskârgazi Caddesi üzerinde yer alan ve 1942'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce müzeye dönüştürülmüş Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu ev. Atatürk'ün kişisel eşyaları, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili çeşitli materyaller ve farklı ressamlara ait tablolar sergilenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Ziraat Bankası Müzesi</span> Ankaradaki bir müze

T.C Ziraat Bankası Müzesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinin Ulus semtinde 1981 yılından bu yana hizmet veren, Türkiye'deki bankacılık sisteminin gelişimini gösteren tarihi objelerin sergilendiği müzedir.

<span class="mw-page-title-main">Samsun 19 Mayıs Stadyumu</span> Türkiyenin Samsun ilinde bir futbol stadyumu

Samsun 19 Mayıs Stadyumu, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan akıllı çok amaçlı stadyumdur. 33.919 koltuk kapasitesiyle Samsunspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan ve 2017'de tamamlanan stadyum adını Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs'tan almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bandırma Vapuru ve Millî Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi</span> açık hava müzesi

Bandırma Vapuru ve Millî Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi, Samsun'un Canik ilçesinde bulunan ve 18 Mayıs 2003 tarihinde Bandırma Vapuru Müzesi adıyla açılan müze.

<span class="mw-page-title-main">Tütün İskelesi</span>

Tütün İskelesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için adım attığı, Samsun'da bulunan bir iskele. Bugün İlkadım ilçesindeki Yabancılar Çarşısı'nın hemen önünde halka açık bir şekilde balmumu heykellerle süslenerek sergilenmektedir.

Türkiye'de video oyunculuğu, Türkiye'deki video oyunu kültürü ve endüstrisi.

Samsun'da spor, Türkiye'nin Samsun ilinin spor tarihçesini, spor kulüplerini, önemli spor tesislerini konu almaktadır.

Ambarköy Açık Hava Müzesi, Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan açık hava müzesi.

Kuva-i Milliye Müzesi ya da resmî adıyla Şeyh Sadi Tekkesi Kuva-i Milliye Ruhu Külliyesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan tarihî ev müzesi.

Canik Oyuncak Müzesi, Samsun'un Canik ilçesinde bulunan oyuncak müzesi.

1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi, Samsun'un Canik ilçesinde bir müze.

<span class="mw-page-title-main">Samsun'daki müzeler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Samsun'daki müzeler listesi, Türkiye'nin Samsun ilinde bulunan tüm müzelerin derlendiği liste.

<span class="mw-page-title-main">Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi</span> Samsunun İlkadım ilçesinde bir müze

Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi, Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan müze.

<span class="mw-page-title-main">Samsunspor</span> Çok branşlı Türk spor kulübü

Samsunspor, Samsun merkezli faaliyet gösteren dernek yapısındaki Türk çok takımlı spor kulübü. 1927 yılında siyah-beyaz renklerle kurulan kulüp 30 Haziran 1965'te kırmızı-beyaz renkleri benimseyerek profesyonel liglere katılmış olup resmî kuruluş tarihi de bu tarih olarak kabul edilmektedir.