Theodora "Dora" Bakoyannis Yunanistan'ın ilk kadın Dışişleri Bakanı, eski milletvekili ve Atina Belediye Başkanı. Forbes dergisi tarafından 2006 yılında en güçlü 100 kadın arasında 66. olarak seçildi.
Karolos Papulyas, Yunanistan'ın 6. cumhurbaşkanıdır.
Konstantin Karamanlis, Yunan siyasetçi.
Yorgo Seferis, 20. yüzyılın önemli Yunan şairlerindendir.
Selim Rauf Sarper, Türk diplomat ve siyasetçi.
1967-1974 Yunanistan Askerî Cuntası, 1967 ile 1974 yılları arasında Yunanistan'da iktidarı ellerinde bulunduran bir dizi sağ-kanat askerî hükûmete verilen isimdir. Aynı zamanda Albaylar Rejimi, Albaylar Cuntası ya da sadece Cunta olarak da bilinir.
Yeni Demokrasi, merkez sağ Yunan siyasi partisi. 1974'te kurulduktan sonra Yunan siyasetinde etkili olan parti, günümüzde iktidar partisidir.
Konstantinos Çaços Yunan Diplomat, Hukuk Profesörü, siyasetçi. Yunanistan Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı.
Yorgos İoannu Rallis, Yunanistan Cumhuriyeti'nin 84. başbakanı (1980-81).
Ertuğrul Apakan, Türk diplomat. Birleşmiş Milletler Türkiye daimi temsilcisi ve Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı, Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nun Baş Gözlemcisi olarak görev yaptı.
Catherine Colonna Fransız siyasetçi ve diplomattır.
Yorgos Papadopulos, Yunan subay ve devlet adamı. 1967-1974 Yunanistan askerî cuntası döneminde 1967'den 1973'e kadar yine bir cunta üyesi olan Dimitrios Yoannides tarafından devrilene kadar cuntanın liderliğini yapmıştır.
Pétros G. Molyviátis Yunanistan eski dışişleri bakanı.
Panagiotis Kanellopoulos veya Panayotis Kanellopoulos, Yunan yazar, siyasetçi. Yunanistan Başbakanı olarak görev yaptı. 1967-1974 Yunan askerî cunta tarafından devrilen Yunanistan son Başbakanı idi.
Yorgos Atanasiadis–Novas 1965'te bir ay süreyle 65. Başbakanlık yapan bir Yunan şairi, avukat ve siyasetçi.
Yunanistan - İzlanda ilişkileri, Yunanistan ve İzlanda arasındaki dış, ekonomik ve kültürel ilişkilerdir. Yunanistan, Oslo'daki elçiliği ve Reykjavik'teki fahri konsolosluk aracılığıyla İzlanda'da temsil edilmektedir. İzlanda, Oslo'daki elçiliğiyle ve Atina'daki fahri konsolosluklarla Yunanistan'da temsil edilmektedir. 60 yıldan fazla süredir bu iki ülke müttefikler ve yakın zamanda en üst düzey temaslarda ilişkilerini yeniden güçlendirdiler.
Çin-Yunanistan ilişkileri, Çin ile Yunanistan topraklarındaki hem tarihî hem de çağdaş devletler arasındaki ilişkileri içerir. Çin-Yunanistan ilişkilerinin en erken kaydı, Yunan tarihçi Ktesias'ın MÖ 5. yüzyılda Serika ülkesi hakkındaki yazılarda yer alır. Çağdaş dönemde Çin Cumhuriyeti, 1947 yılında Yunanistan başkenti Atina'da bir büyükelçilik işletmeye başladı; bunun ardından Çin Halk Cumhuriyeti devleti, 5 Haziran 1972 tarihinde Yunanistan ile ilişkiler kurdu. 2006 yılında iki ülke arasındaki ilişki "Stratejik Ortaklık" seviyesine yükseltildi.
1991'de Azerbaycan, 31 Aralık 1991'de Yunanistan tarafından tanınan Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazandı. Diplomatik ilişkiler 1992'de kuruldu. Bakü'deki Yunan büyükelçiliği 1993 baharında açıldı. Azerbaycan'ın Atina Büyükelçiliği Ağustos 2004'te açıldı.
Yunan-Güney Kore ilişkileri, Yunanistan ile Güney Kore arasındaki dış ilişkilerdir.
Dimitrios Drutsas 2010-2011 yılları arasında Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yapan avukat ve siyasetçi. Daha sonra Yunanistan Dışişleri Bakanı olan Stavros Lambrinidis'in yerini alarak Avrupa Parlamentosu milletvekili oldu.