İçeriğe atla

Palmira Brummett

Palmira Brummett
Doğum1950
ABD
MeslekTarihçi

Palmira Brummett, (d. 1950, ABD), Amerikalı tarihçi. Orta Doğu tarihi konusunda araştırmalar yapmıştır. Tennessee Üniversitesi'nde Seçkin Beşeri Bilimler Profesörüdür.[1][2][3]

Osmanlı Tarihi, Tarihsel Olayları ve Kişileri kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır.

Kaynakça

  1. ^ "Palmira Brummett". utk.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2016. 
  2. ^ "Distinguished Professorships in Humanities". utk.edu. 31 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2016. 
  3. ^ "Visiting and Affiliated Faculty". brown.edu. 9 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Kimya, maddenin yapısını, özelliklerini, birleşimlerini, etkileşimlerini, tepkimelerini araştıran ve uygulayan bilim dalıdır. Kimya bilmi daha kapsamlı bir ifadeyle maddelerin özellikleriyle, sınıflandırılmasıyla, atomlarla, atom teorisiyle, kimyasal bileşiklerle, kimyasal tepkimelerle, maddenin hâlleriyle, moleküller arası ve moleküler kuvvetlerle, kimyasal bağlarla, tepkime kinetiğiyle, kimyasal dengenin prensipleriyle vb konularla ilgilenir. Kimyanın en önemli dalları arasında analitik kimya, anorganik kimya, organik kimya, fizikokimya ve biyokimya sayılır.

<span class="mw-page-title-main">Kemallı, Ezine</span> Ezinede bir köy

Kemallı, Çanakkale ilinin Ezine ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Aksu, Gümüşhane</span>

Aksu, Gümüşhane ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Gedikli, Tuzluca</span> Iğdır ilinin Tuzluca ilçesine bağlı köy

Gedikli, Iğdır ilinin Tuzluca ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Palmira</span>

Palmira orta Suriye'de antik zamanların önemli dini ve ticari merkezi olan, UNESCO tarafından 1980 yılında Dünya Mirası listesine alınan şehir.

<span class="mw-page-title-main">Palmira İmparatorluğu</span> Roma İmparatorluğundan kısa süreliğine ayrılıp (260-273) yılları arasında hüküm sürmüş İmparatorluk

Palmira İmparatorluğu (260–273) Palmira merkezli, 3. yüzyılın ikinci yarısında kurulan; Suriye, Filistin, Lübnan, Mısır ve Anadolu'nun bir kısmını kapsayan kısa ömürlü imparatorluktur.

<span class="mw-page-title-main">Hasan Kalyoncu Üniversitesi</span> Gaziantepte kurulu Vakıf üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. 30 Temmuz 2008 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından üniversite kurulması, 5799 ve 5796 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanunla gerçekleşmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Humus (il)</span> Suriyenin ili

Humus, Suriye'nin on dört ilinden birisidir. Başkenti ve en büyük şehri Humus Şehri'dir. 2009 sayımlarına göre nüfusu 1.724.000 kişi civarındayken, 2010'daki global verilere göre 1.762.500 kişi civarındadır. Yüzölçümü ise bazı kaynaklarda 40.940 km² ve bazı kaynaklarda 42.223 km² olarak verilmektedir. Suriye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ilidir. Nüfus ve yüzölçümü bilgilerine göre, nüfus yoğunluğu, kilometrekareye 41,74, milkareye 108,1 kişi yapar.

<span class="mw-page-title-main">Palmira Havaalanı</span>

Palmira Havaalanı (IATA: PMS, ICAO: OSPR), Suriye çölünün ortasında antik kentin yanına kurulu olan, Humus Valiliği'ne bağlı Palmira şehrine hizmet vermekte olan bir havaalanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Deyrizor çatışmaları (2011-14)</span>

Deyrizor Kuşatması, IŞİD ile Suriye Ordusu arasında Deyrizor şehir merkezi ve civarındaki yerleşim bölgelerindeki çatışmalardır.

İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 2009 yılında Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">MEF Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

MEF Üniversitesi, 2012 yılında İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesi. Yüzde 30 oranında İngilizce eğitim veren Hukuk Fakültesi dışında tüm bölümlerinde İngilizce eğitim vermektedir. Dünya çapında "Ters-yüz Sınıf" eğitim modelini benimseyen ilk üniversitedir. MEF Üniversitesi, Türkiye'de ABET akreditasyonuna sahip sekiz üniversiteden biridir. Bütün mühendislik bölümleri için akreditasyon almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Palmira Taarruzu (Mayıs 2015)</span>

Palmira Muharebesi, Suriye'nin tarihi Palmira şehri ve çevre köy ve kasabalarında, IŞİD ile Suriye Arap Ordusu arasındaki savaştır.

<span class="mw-page-title-main">Suriye İç Savaşı Humus Cephesi</span> Suriye İç Savaşında Humus ilindeki çatışmalar

Suriye İç Savaşı Humus Cephesi, Suriye İç Savaşı'nda Humus ilindeki çatışmaları kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Palmira Taarruzu (Mart 2016)</span>

Palmira taarruzu, Suriye rejimi ve müttefiklerinin Rus hava desteğiyle Palmira şehir merkezi ve çevresindeki yerleşim bölgelerini IŞİD'den aldığı çatışmalardır.

<span class="mw-page-title-main">İzmir Demokrasi Üniversitesi</span> İzmir, Türkiyede bir devlet üniversitesi

İzmir Demokrasi Üniversitesi, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan 6745 sayılı kanunla kurulan devlet üniversitesidir. 2016 Türkiye askerî darbe girişiminin ardından kapatılan İzmir Üniversitesi'nin yerine kurulmuştur. Karabağlar ilçesinde bulunan üniversiteye yine bu ilçeye bağlı Uzundere'de yeni bir kampüs inşa edilmektedir.

Şeyret ve Tiyas hava üssü pususu, Suriye İç Savaşı sırasında 25 Kasım 2011 tarihinde Özgür Suriye Ordusu tarafından Humus ilindeki Suriye Hava Kuvvetleri üssüne yapılan silahlı bir saldırı. Suriye hükûmeti, yabancı gazetecilerin devlete girişini yasakladığından, saldırının yeri tam olarak bilinmemektedir. Ancak, Humus ve Palmira arasındaki Humus ilinde yer alan 34°31′30″K 37°37′22″D koordinatlarında askerî bir hava üssüne yapıldığı tahmin edilmektedir. On Suriye Hava Kuvvetleri görevlisi öldürülmüştür.

Tizpon Muharebesi, 263 yılında Sasani İmparatorluğu ile Palmira Kralı Odaenathus komutasındaki Palmira ordusu arasında meydana geldi. Sasanilerin yenilmesinden ve Suriye ile Kapadokya'yı Odaenathus ve Balista'nın eline Roma İmparatorluğu'na kaybetmesinden sonra; Palmira hükümdarı Mezopotamya'yı işgal etti ve Tizpon duvarlarına dayandı ve çevresini talan etti, ancak fethedemedi. Düşman topraklarında lojistik sorunlar ile savaşmak, yanlarında çok sayıda tutsak ve ganimet alan Palmiralıları kuşatmayı bırakmaya zorladı. Mahkûmlar Roma İmparatoru Gallienus'un zafer alayı için Roma'ya gönderildi.

<span class="mw-page-title-main">Wagner Grubu</span> Rus özel askerî şirketi

PMC Wagner olarak da bilinen Wagner Grubu, bir Rus paramiliter örgütüdür. Çeşitli şekillerde özel bir askeri şirket, bir paralı asker ağı veya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fiili bir özel ordusu olarak tanımlanıyor. Grup, özel askeri müteahhitlerin resmi olarak yasak olduğu Rusya'da yasaların ötesinde faaliyet gösteriyor. Wagner Grubu'nun kendisi ideolojik olarak yönlendirilmese de, Wagner'in çeşitli unsurları batı tarafından neo-Naziler ve aşırı sağcı aşırılık yanlıları ile ilişkilendirilmiştir.