İçeriğe atla

Palm i705

Palm i705
CPUMotorola MC68VZ328 33 MHz
Hafıza8 MB Flash RAM, SD card slot
BataryaLithium-ion polymer pil
Ağırlık168 g (5,9 oz)
Ekran3 "160x160 px arkadan aydınlatmalı siyah-beyaz STN, 16-gri ölçekli LCD dokunmatik ekran
BağlantıPalm.net servis, IrDA, RS-232, USB 1.1

Palm i705 Palm tarafından Ocak 2002 yılında tanıtılan Palm OS PDA modelidir. Palm aygıtlarından World Wide Web'e erişmek ve artık durdurulan Palm.net hizmetini kullanmak için Palm PDA'ların son serisinden yükseltildi.[1] 8MB dahili bellek ve SD / MMC yuvaları bulunuyordu. Motorola Dragonball VZ 33 MHz işlemciyi kullandı ve Palm OS 4.1 sürümünü çalıştırtı. 3 "160x160 px arkadan aydınlatmalı siyah-beyaz STN, 16-gri ölçekli LCD dokunmatik ekran bulundu.[2] Palm ile üretilen üç modelin sadece üçte biri olsa dahi, dahili bir şarj edilebilir pil ve bir flip out anteni olmadan ilk Palm.net özellikli cihaz olarak kaydedildi.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2017. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cep bilgisayarı</span>

Cep bilgisayarı - PDA, taşınabilir küçük cep bilgisayarları.

<span class="mw-page-title-main">Palm OS</span> Mobil işletim sistemi

PalmOS, PalmSource şirketi tarafından cep bilgisayarları (PDA'lar) için tasarlanan bir işletim sistemidir. PalmSource firması Palm isim hakkını Mayıs 2005'te PalmOne şirketine satmıştır. Kasım 2004'te PalmSource, Linux tabanlı bir PalmOS sürümü üzerinde çalıştıklarını duyurmuş, Eylül 2005'te PalmSource, Access Co. şirketi tarafından satın alındıktan sonra Linux tabanlı sistem Access Linux Platform olarak adlandırılıp PalmOS'un yerini almıştır. Ayrıca, 2009 yılında Palm OS'un ana lisans sahibi Palm, Inc., gelecek cihazları için Palm OS'tan WebOS'a geçmişti. Günümüzde LG tarafından geliştirilen WebOS, Akıllı televizyonlarda kullanılmaktadır.

Handspring PalmOS kullanan PDA'lar üretmiş olan bir firmadır. Firma Visor ve Treo serisi cihazları üretmiştir. Treo serisinin son cihazları halen popülerliğini korumaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Palm PDA</span>

Palm PDA Palm OS sistemi'ni çalıştıran Kişisel Dijital Asistanlar (PDAs) serisi idi. 28 Nisan 2010 tarihinde, Hewlett-Packard şirketi'nin Palm'ı yaklaşık 1,2 milyar dolara alacağı bildirildi. HP, başlangıçta Palm markasını koruduğu halde, 9 Şubat 2011 tarihinde yapılan basın açıklamasında tüm yeni PDA cihazlarının Palm cihazları değil, HP cihazları olarak markalandığını açıkladı. TCL Corporation, Ocak 2015'te, 2014 yılının sonunda Palm'ın fikrî mülkiyetini HP'den satın aldığını, "Kitle fonlaması" ile yeni Palm akıllı telefonların geliştirilmesini planladığını açıkladı.

<span class="mw-page-title-main">Palm Pilot</span>

Palm Pilot, Palm tarafından üretilen ikinci nesil Palm PDA cihazlarıdır. Bu cihazlar 10 Mart 1997'de piyasaya sürüldü.

<span class="mw-page-title-main">Palm Pilot Professional</span>

PalmPilot Professional Palm tarafından üretilen Palm PDA cihazıdır. Palm Pilot Personal, 10 Mart 1997'de Pilot 5000'in güncellenmiş bir versiyonu olarak piyasaya sürülürken, Profesyonel modelin pazarda genel kullanıma sunulması gecikti.

<span class="mw-page-title-main">Palm IIIc</span>

Palm IIIc Palm tarafından yapılan ilk renkli PDA oldu. Orijinal renk desteğine ve paletlenmiş 8 bit renk modlarına sahip ilk Palm OS sürümü olan Palm OS 3.5'i çalıştırdı. Makine, iç mekanlarda parlak bir TFT LCD'ye sahiptir. Palm IIIc'de klasik III serisi konektör, 8MB RAM ve 20 MHz DragonBall EZI CPU bulunuyor. Birimin ayrıca bir lityum iyon şarj edilebilir pil ve orijinal Palm III cihazının the biraz modifiye edilmiş bir versiyonu vardır.

<span class="mw-page-title-main">Palm IIIe</span>

Palm IIIe Palm Computing'in 1999'da daha pahalı ve daha gelişmiş Palm IIIx'den kısa süre sonra çıkardığı bir PDA idi.

<span class="mw-page-title-main">Samsung SPH-i300</span>

Samsung SPH-i300 Samsung tarafından üretilen erken bir Palm OS tabanlı akıllı telefondu. 2001 yılı civarında serbest bırakıldı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Sprint'in cep telefonu şebekesinde kullanılmak üzere pazarlandı. ABD'de renkli bir ekranla ilk "PDA telefonu" idi. Cihazın ardılı Samsung SPH-i500 ve Samsung SPH-i550 modelleridir. Başka türevi olan Samsung SGH-i300 modeli ise Windows Mobile sistemlidir.

<span class="mw-page-title-main">Palm Pilot 1000</span>

Palm Pilot 1000 Palm tarafından üretilen erken Palm PDA'lardır. Mart 1996'da tanıtıldı.

Palm m500 serisi Palm şirketinin bir PDA serisi idi. Palm m100 serisi'nin yerini aldı. Kişisel dijital asistan serisi üç aygıttan oluşuyordu: Palm m500, Palm m505 ve Palm m515. Seri, popüler Palm V serisine benzer, ancak biraz daha kısa ayak izi ve form faktörü takibi yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Palm m100 serisi</span>

Palm m100 serisi Palm şirketinin bir PDA serisi idi. Palm m500 serisi'nin öncülü oldu. m100, m105, m125 ve m130 başlıklı dört Palm OS tabanlı kişisel dijital yardımcıdan oluşur. Bu modellerin "giriş seviyesi" ile PDA'lar olması amaçlandı ve bu nedenle davaları daha ucuz malzemelerden yapıldı. En önemlisi, LCD ekranların ve sayısallaştırıcıların kapakları camdan ziyade plastikti ve ekranlar o sırada satılan daha pahalı avuç içi ürünlerinden daha küçüktü.

<span class="mw-page-title-main">Palm Centro</span>

Palm Centro, 14 Ekim 2007'de piyasaya çıkan, Palm tarafından pazarlanan, daha büyük Palm Treo 755p'nin daha küçük bir boyuttaki işlevselliğini sunan Palm OS sistemli bir akıllı telefondu. Palm Treo ailesine aittir. Open webOS sistemli Palm Pixi modelinin öncülüdür. Ağustos 2008 itibarıyla, Palm Centro, Palm cihazlarındaki trafik oranının% 78'inden sorumludur ve internet trafiğine dayalı ikinci sırada yer alan ABD akıllı telefonudur; Şubat 2009'da dördüncü sıraya düşerek Palm trafiğinin% 86'sından sorumludur.

Palm Universal Connector 2001-2004 yılları arasında birçok Palm PDA'ya ve Garmin de dahil olmak üzere Palm teknolojisini lisans alan diğer üreticilerin birimlerine takılan standart bir bağlantı noktasıydı. Universal Connector daha sonra daha yeni bir standart olan Palm Multi-Connector lehine terk edildi.

<span class="mw-page-title-main">LifeDrive</span>

LifeDrive Palm'in eski bir enkarnasyonu olan PalmOne tarafından 2005 yılında üretilen, Palm OS tabanlı mobil kişisel dijital yardımcı cihazdı. Cihaz, PalmOne'ın "Mobil Yöneticisi" cihaz kategorisine giren ilk ve tek cihaz idi. Palm, adından da anlaşılacağı üzere, LifeDrive'ı, kişi, takvim, müzik, resim, video ve uygulamalar da dahil olmak üzere gün boyunca bir kullanıcının ihtiyaç duyabileceği tüm yetenekleri ve veri depolama alanını sunma kapasitesine sahip olmasını amaçladı. Serbest bırakıldığında, bu görev için seçilen 4 gigabayt kapasite, çoğu PDA tarafından kullanılan flash belleği kullanarak elde edilemedi. Bu nedenle, görev için 4 GB microdrive sabit disk sürücüsü seçildi. Taşınabilir bir disk sürücüsü olarak kullanılabilecek ayrı bir veri bölümü içeriyordu. LifeDrive, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı özelliklerine sahipti, her iki özelliği de bir araya getiren ilk Palm el cihazı oldu. Cihaz E-kitap okuyucu (eReader), Documents To Go ve WiFile yazılımı ile önceden yüklenmiş olarak geldi. Palm OS Graffiti 2 girişi vardır.

Zire Handheld Palm'in kişisel dijital asistanı "tüketici sınıfı" markasıydı.

<span class="mw-page-title-main">Palm Tungsten</span>

Palm Tungsten Palm'ın birinci sınıfda (business-class) Palm OS tabanlı PDA serisi idi.

<span class="mw-page-title-main">Fossil Wrist PDA</span>

Fossil Wrist PDA Fossil Group tarafından 2003 yılında hazırlanan ve Palm OS çalıştıran bir akıllı saattir. Palm OS'yi içermeyen yeni enkarnasyon, Fossil Wrist Net saat olarak biliniyor.

<span class="mw-page-title-main">Palm TX</span> Kişisel dijital asistan, 2005-2009

Palm TX Palm tarafından üretilen bir kişisel dijital asistandı. Palm'ın Ekim 2005 ürün döngüsünün bir parçası olarak ilan edildi ve piyasaya çıktı. Mart 2009'a kadar üretimde kaldı.

Bu, Palm OS ve Palm PDA aygıtlarının ve bunları yapan veya sunan şirketlerin listesidir.