İçeriğe atla

Palm Pilot Professional

PalmPilot Professional

PalmPilot Professional Palm (daha sonra USRobotics'in bir yan kuruluşu) tarafından üretilen Palm PDA cihazıdır. Palm Pilot Personal, 10 Mart 1997'de Pilot 5000'in güncellenmiş bir versiyonu olarak piyasaya sürülürken, Profesyonel modelin pazarda genel kullanıma sunulması gecikti.[1]

Aygıtın kompakt tasarımı, arka aydınlatmalı ekranı ve bir Microsoft Windows veya Macintosh kişisel bilgisayarına hızlı bir şekilde bağlanma yeteneği ile pazarlandı. E-postaları gönderme, başkalarıyla randevuları ayarlama ve iletişim bilgilerini ayarlama (ayrıca satılan bir modem aracılığıyla), bilgisayara senkronize etme yeteneğine sahiptir.[2] UpIRC gibi çeşitli üçüncü taraf uygulamaları, en popüler anında ileti servisleri de dahil olmak üzere çeşitli mesajlaşma sistemlerine bağlanmayı etkinleştirdi. Kızılötesi bağlantı noktasına sahip isteğe bağlı bir hafıza kartı doğrudan Palm'dan yükseltme olarak edinilebilir.[3]

Sistem Ayrıntıları

  • İşletim Sistemi: Palm OS 2.0 sistemi. 1MB ile Palm OS 2.0.5 veya Palm OS 3.0'a yükseltilebilirse, 2MB bellek yükseltmesi yüklenir.
  • İşlemci: Motorola MC68328 DragonBall
  • Dahili RAM: 1 MB
  • Ekran Çözünürlüğü: 160x160 piksel
  • Pil Türü: 2 AAA pil
  • Pil Ömrü: 30 saat
  • Boyut: 117 x 81 x 17 mm - 4,6 x 3,2 x 0,7 inç.
  • Ağırlık: 6.0 oz

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2017. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cep bilgisayarı</span>

Cep bilgisayarı - PDA, taşınabilir küçük cep bilgisayarları.

Handspring PalmOS kullanan PDA'lar üretmiş olan bir firmadır. Firma Visor ve Treo serisi cihazları üretmiştir. Treo serisinin son cihazları halen popülerliğini korumaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Android Lollipop</span> Android işletim sisteminin 5. ana sürümü

Android Lollipop veya Android 5.0-5.1.1 Lollipop Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 12. versiyonu olan mobil işletim sistemidir. Google yeni sürüm hakkında bilgileri Google I/O konferansında, 25 Haziran 2014 yılında açıkladı. Genellikle Google yeni sürümlerinin kod isimlerini latin alfabesinin seri harfleri ile isimlendiriyor ve yeni sürüme bu harfle başlayan yiyecek adını veriyor. Bu kez yaratılacak yeni sürümün kod adı A,B,C,D,E,F,G,H,İ,J,K harflerinden sonra "Android L" idi. Sürüm, dahili olarak "Lemon Meringue Pie" kod adını aldı. 15 Ekim 2015 yılında Google yeni sürümün isminin "L" harfine uygun olarak dünyanın en popüler şekerlemelerinden biri "Lolipop" olacağını ilan etti. Sürümün 5.0 versiyonu 28 Ekim 2015 yılında kullanıcılara tanıtıldı. Sürüm Linux kernel 3.16.1 bazında yaratıldı. Yeni sürüm ilk kez olarak "over-the-air" (OTA) aracılığıyla güncellemeye sunuldu. Onun kaynak kodu 3 Kasım 2014 yılında kullanıma verildi.

<span class="mw-page-title-main">Mac OS X Lion</span> Mac OS X işletim sisteminin 2011 tarihli, 8. büyük sürümü

Mac OS X Lion veya Mac OS X 10.7 Lion Mac OS X işletim sisteminin 8. büyük sürümü olup, Macintosh bilgisayarlar için Apple Inc.in masaüstü ve sunucu işletim sistemidir. 11A511 yazılımda yapılmıştır. Bu sürümün temelini Darwin işletim sistemi oluşturur.Sürümün Unamesi "Darwin 11.0"dir. Sürümün ilk önizlemesi "Maca geri dön" sloganı altında Apple Özel Etkinliğinde (Stevenote) 20 Ekim 2010 tarihinde açıldı. Bu, Apple'ın iOS sisteminde yapılan birçok gelişmeler, Mac yüklü uygulamaların kolayca gezilebilir olan ekran gibi yenilikler getiriyor, Mac OS X Snow Leopard sürümündeki gibi, Mac App Store için destek içerir.Sürümün yüklenmesi Apple Software Update aracılığı ile oluyor. 24 Şubat 2011 tarihinde, Lion-un ilk geliştiriciler için önizlemesi (11A390) Apple Developer programına abonelerine serbest bırakıldı. Diğer geliştirici önizlemesi sonra dan WWDC 2011'de serbest bırakıldı. Lion, 1 Temmuz 2011 tarihinde üretim için serbest bırakıldı, 20 Temmuz 2011 tarihinde Mac App Store üzerinden son sürümü ile izledi. İlk günde şirket bir milyon satış olduğunu bildirdi. Ekim 2011 itibarıyla, Mac OS X Lion, dünya çapında altı milyon kopya sattı.

iPhone (1. nesil) ilk iPhone modeli

iPhone veya iPhone 2G, iPhone 1, iPhone (original), Apple tarafından pazarlanan ve tasarlanan ilk iPhone markalı akıllı telefon modeli. Dünya mobil sisteminde tamamen yeni çağın başlangıcı gibi kabul ediliyor. Bu modelle Apple mobil pazara dahil olmuştur. Bu söylenti ve spekülasyonlardan bir yıl sonra 9 Ocak 2007 tarihinde iPhone'un ilk nesli oldu.

<span class="mw-page-title-main">MessagePad</span>

MessagePad 1993 yılında Apple Newton platformu için Apple Computer tarafından geliştirilen kişisel dijital yardımcı cihazların ilk serisidir. Bazı elektronik mühendislik ve Apple'ın MessagePad cihazlarının imalatı Sharp Corporation tarafından Japonya'da yapılmıştır. Cihazlar, ARM 610 RISC işlemcisine ve tüm özellikli el yazısı tanıma yazılımına dayanıyordu. Bu, Apple tarafından geliştirildi ve pazarlandı. Cihazlar Newton OS işletim sistemini yönetti. MessagePad 1998 yılından sonra üretilmedi. Bir de Apple 2010 yılında iPad cihazlarını tanıttı.

<span class="mw-page-title-main">Apple Magic Mouse</span>

Apple Magic Mouse 2015 yılında durduruluncaya kadar Apple tarafından üretilen ve satılan multi-touch bir faredir. İlk önce 20 Ekim 2009'da satıldı. Magic Mouse, çoklu dokunmatik özelliklere sahip ilk tüketici faredir. Apple Mighty Mouse'un yerine geldi. iPhone, iPad, iPod Touch ve çoklu dokunmatik trackpad'leri takiben Magic Mouse, masa üstü bilgisayarlarla etkileşim kurmak için farenin üst yüzeyinde kaydırma gibi hareketlerin kullanılmasını sağlıyor. Bluetooth ile bağlanır ve iki AA pil ile çalışır. Apple kutusunda iki tane şarj edilemeyen pil içerir. Selefi Mighty Mouse gibi Magic Mouse da sağ tıklama yeteneğine sahiptir. 15 Ekim 2015 yılında Apple Magic Mouse 2 yerine geldi.

<span class="mw-page-title-main">Palm PDA</span>

Palm PDA Palm OS sistemi'ni çalıştıran Kişisel Dijital Asistanlar (PDAs) serisi idi. 28 Nisan 2010 tarihinde, Hewlett-Packard şirketi'nin Palm'ı yaklaşık 1,2 milyar dolara alacağı bildirildi. HP, başlangıçta Palm markasını koruduğu halde, 9 Şubat 2011 tarihinde yapılan basın açıklamasında tüm yeni PDA cihazlarının Palm cihazları değil, HP cihazları olarak markalandığını açıkladı. TCL Corporation, Ocak 2015'te, 2014 yılının sonunda Palm'ın fikrî mülkiyetini HP'den satın aldığını, "Kitle fonlaması" ile yeni Palm akıllı telefonların geliştirilmesini planladığını açıkladı.

Palm Treo 700wx Eylül 2006 yılında Sprint Corporation, Alltel ve Verizon Wireless tarafından sunulan bir Palm Treo ailesine ait akıllı telefon. Yalnızca Palm Treo 700w sürümünün Palm'ın önceki sürümüne yönelik bir güncelleme oldu. Palm'ın ikinci Windows Mobile sistemli Treo'sudur. Cihazın ardılı ise ilk Palm OS sistemli Treo modeli olan Palm Treo 680 aygıtıdır. Başka bir türevi olan Palm Treo 700p de PalmOS sistemlidir. Windows Mobile 5.0 / Windows Mobile 6.0 Professional sisteminde çalışır. AKU ile güncellenir.

Palm Treo 700w resmi olarak 26 Eylül 2005'te açıklanan, Palm Treo ailesine ait Windows Mobile tabanlı bir akıllı telefon. Palm'ın ilk Windows Mobile tabanlı Treo'su olan 700w, Microsoft yazılımını kullanmak isteyen veya kullanması gereken kullanıcılar için bir alternatif sundu. Verizon Wireless ve diğer CDMA operatörleri tarafından teklif edildi. Windows Mobile 5.0 Professional sürümünde çalıştı. Bu telefonun daha yeni bir sürümü olan Palm Treo 700wx çıktı. Başka bir türevi olan Palm Treo 700p ise Palm OS sistemlidir.

<span class="mw-page-title-main">Palm Pilot 1000</span>

Palm Pilot 1000 Palm tarafından üretilen erken Palm PDA'lardır. Mart 1996'da tanıtıldı.

Palm m500 serisi Palm şirketinin bir PDA serisi idi. Palm m100 serisi'nin yerini aldı. Kişisel dijital asistan serisi üç aygıttan oluşuyordu: Palm m500, Palm m505 ve Palm m515. Seri, popüler Palm V serisine benzer, ancak biraz daha kısa ayak izi ve form faktörü takibi yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Palm m100 serisi</span>

Palm m100 serisi Palm şirketinin bir PDA serisi idi. Palm m500 serisi'nin öncülü oldu. m100, m105, m125 ve m130 başlıklı dört Palm OS tabanlı kişisel dijital yardımcıdan oluşur. Bu modellerin "giriş seviyesi" ile PDA'lar olması amaçlandı ve bu nedenle davaları daha ucuz malzemelerden yapıldı. En önemlisi, LCD ekranların ve sayısallaştırıcıların kapakları camdan ziyade plastikti ve ekranlar o sırada satılan daha pahalı avuç içi ürünlerinden daha küçüktü.

<span class="mw-page-title-main">LifeDrive</span>

LifeDrive Palm'in eski bir enkarnasyonu olan PalmOne tarafından 2005 yılında üretilen, Palm OS tabanlı mobil kişisel dijital yardımcı cihazdı. Cihaz, PalmOne'ın "Mobil Yöneticisi" cihaz kategorisine giren ilk ve tek cihaz idi. Palm, adından da anlaşılacağı üzere, LifeDrive'ı, kişi, takvim, müzik, resim, video ve uygulamalar da dahil olmak üzere gün boyunca bir kullanıcının ihtiyaç duyabileceği tüm yetenekleri ve veri depolama alanını sunma kapasitesine sahip olmasını amaçladı. Serbest bırakıldığında, bu görev için seçilen 4 gigabayt kapasite, çoğu PDA tarafından kullanılan flash belleği kullanarak elde edilemedi. Bu nedenle, görev için 4 GB microdrive sabit disk sürücüsü seçildi. Taşınabilir bir disk sürücüsü olarak kullanılabilecek ayrı bir veri bölümü içeriyordu. LifeDrive, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı özelliklerine sahipti, her iki özelliği de bir araya getiren ilk Palm el cihazı oldu. Cihaz E-kitap okuyucu (eReader), Documents To Go ve WiFile yazılımı ile önceden yüklenmiş olarak geldi. Palm OS Graffiti 2 girişi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Zire 72</span>

Zire 72 Palm'in entegre bir dijital fotoğraf makinesine sahip ikinci kişisel dijital asistanı - cep bilgisayarı idi. 2004 yılında piyasaya sürüldü ve Zire 71 modelini takip etti. Cihaz 1.2 megapiksel kameralı, 32 MB bellekli, dahili Bluetooth kablosuz iletişim, video kayıt ve oynatma özellikli, dahili bir mikrofon, yüksek çözünürlüklü renkli ekrana, SecureDigital akıllı kart yuvası ve 312 MHz Intel PXA270 işlemciye sahip oldu.

<span class="mw-page-title-main">Palm Tungsten</span>

Palm Tungsten Palm'ın birinci sınıfda (business-class) Palm OS tabanlı PDA serisi idi.

<span class="mw-page-title-main">Fossil Wrist PDA</span>

Fossil Wrist PDA Fossil Group tarafından 2003 yılında hazırlanan ve Palm OS çalıştıran bir akıllı saattir. Palm OS'yi içermeyen yeni enkarnasyon, Fossil Wrist Net saat olarak biliniyor.

Palm Pre 2 multi-touch ekran ve fiziksel kayan klavye ile tasarlanan ve pazarlanan bir kaydırıcı akıllı telefon. Palm ve Hewlett-Packard tarafından tasarlandı. Palm Pre'nin ardılı, HP Pre 3'ün öncülüdür. Akıllı telefon, Palm'ın Linux tabanlı mobil işletim sistemini, open webOS'u çalıştırır. Pre 2, bir kameralı telefon, portatif bir medya oynatıcı ve konum ve navigasyon özelliklerine sahiptir. Pre ayrıca bir kişisel bilgi yöneticisi olarak hizmet verir, bir dizi iletişim ve işbirliği uygulaması içerir ve dahili Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısı içerir.

Bu, Palm OS ve Palm PDA aygıtlarının ve bunları yapan veya sunan şirketlerin listesidir.

Palm Desktop, Microsoft Windows veya Mac OS / Mac OS X için kişisel bir bilgi yöneticisi bilgisayar programıdır, tek başına veya Palm OS kişisel dijital asistanla birlikte kullanılabilir.