Çıldır Ardahan ilinin bir ilçesi ve bu ilçenin merkezidir.
Ağıllı, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Akçakale, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Akçıl, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Başköy, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Dirsekkaya, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Eşmepınar, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Gölbelen, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Gölebakan, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Karakale, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Saymalı, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Taşdeğirmen, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Çobanköy, Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı bir köydür.
Çatalköprü, Ardahan ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Şeytan Kalesi, tarihsel Palakatsio bölgesinde, günümüzde Ardahan iline bağlı Çıldır ilçesinin Yıldırımtepe köyünde, Orta Çağ'da Gürcülerden kalma bir kaledir. Bazı kaynaklarda Çıldır Kalesi olarak da anılmıştır.
Adigeni Belediyesi, Gürcistan'ın Samtshe-Cavaheti bölgesinde bulunan bir belediyedir. Merkezi Adigeni kasabasıdır. Yüzölçümü 799.6 km² olan belediyenin nüfusu 2014 yılı itibarı ile 16.462'dir.
Defter-i Mufassal-i Vilayet-i Gürcistan, Osmanlı Devleti tarafından 1595 yılında, hazine gelirlerini tespit etmek amacıyla, Gürcistan’dan ele geçirilmiş toprakların tahririyle oluşturulmuş mufassal defterdir. Tahrir defteri, Osmanlıların ele geçirdiği Samtshe-Saatabago topraklarının 16. yüzyılın son çeyreğindeki toplumsal ve ekonomik, siyasal tarih ve tarihsel coğrafya konularında araştırma yapanlar için eşsiz bir kaynaktır.
Gürcistan Vilayeti, Osmanlı Devleti'nin 16. yüzyılda Gürcülerden ele geçirdiği topraklara erken dönemde yaptığı tahrirlerde verdiği isimdir. Nitekim Osmanlı Devleti'nin Gürcülerden ele geçirdiği topraklar 1574 ve 1595 tarihli tahrir defterlerinde "Gürcistan Vilayeti'nin mufassal defteri" anlamında Defter-i Mufassal-i Vilayet-i Gürcistan kayda geçirilmiştir. Bununla birlikte tahrir defterlerinin tutulduğu dönemden önce Gürcülerden ele geçirilen veya Osmanlı Devleti'nin sınrındaki Gürcü topraklarına da "Gürcistan Vilayeti" dendiği İbrahim Peçevi'nin tarihinden de anlaşılmaktadır. Sonraki dönemde Gürcistan Vilayeti yerine Çıldır Eyaleti adı kullanılmıştır. Osmanlıların Gürcülerden ele geçirdiği topraklar uzun tarih dilimi boyunca "Osmanlı Gürcistanı", "Türk Gürcistanı", "Müslüman Gürcistan" şeklinde de adlandırılmıştır.
Lelusi Manastırı, tarihsel Palakatsio bölgesinde, günümüzde Kars ilinin Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı köyünün sınırları içinde eski Gürcü manastırıdır. Manastırın adı, ortadan kalkmış olan Lelusi köyünden gelir.
Lavaş Gölü, tarihsel Palakatsio bölgesinde, günümüzde Kars ilinin Arpaçay ilçesinde, Çıldır Gölü'nün batısında bulunan küçük bir göldür.