İçeriğe atla

Pakistan'da LGBT hakları

Pakistan'daki LGBT haklarının kısıtlılığından dolayı, 6 Ekim 1860'tan bu yana eşcinsel davranışlarda (aynı cinsiyette olan biriyle cinsel ilişki kurma) bulunmak yasadışıdır. Hindistan'ın komşu ülkelerinden farklı olarak, bu kanun henüz yürürlükten kaldırılmadı. Eşcinsellik, Pakistan'da tabu yardımcısı olarak da düşünülebilir. Pakistan'daki başlıca dinler eşcinsellik konusunda onay vermiyorlar. Bu nedenle, ülkedeki birçok insan eşcinsellik ve diğer.

Pakistan resmen bir İslam Cumhuriyeti. Bununla birlikte, gerçekte, Pakistan büyük ölçüde laiktir. Esas olarak İngilizlerden devralınan Anglo-Sakson kanunları vardır. Ülkede gittikçe liberalleşmenin eğilimleri (veya kalıpları) var. Küreselleşme ve sosyal hoşgörü de artmaktadır. Bu nedenle, kamu gay partileri ülkede gerçekleşiyor ve bu partiler yıllarca gelişiyor.

Pakistan Anayasası cinsel yönelimden veya toplumsal cinsiyet kimliğinden bahsetmemektedir. Anayasa'da LGBT Pakistan vatandaşlarının haklarını etkileyebilecek bazı parçalar var.

Transseksüalizm ve interseksüellik

Kadınlar İslamabad'da protesto gösterileri düzenleyerek gelişmekte olan "Hicret (Güney Asya) Hicret topluluğu ve transseksüel insanlar"

Çoğu Güney Asya ülkesinin "hicret" veya üçüncü cinsiyet olarak adlandırılan bir kavramı veya fikri vardır. Üçüncü cinsiyet hakimiyeti altındaki insanlara hem erkek hem de kadın olmamaktadır. Pakistan farklı değil. Ülkede canlı bir hijrasyon kültürü var. Bazen İngilizce yazılarda transseksüeller denir. Birçok ülkedeki transseksüel insanlar gibi, melezler bazen alay edilir (taciz edilir), taciz ediliyor ve şiddet görüyor. Ancak bir noktaya kadar onlar da kabul görüyorlar. Bu, önceden tanık olmayan Desi topluluğunda tuttukları konumdan dolayıdır. Örneğin, erkekler için eğlence olarak dans edecekleri düğünlere ve kadınlar

Hicralar genellikle Pakistan toplumunda tolere edilir. Pakistan kültürünün kutsandığı düşünülüyor. Çoğu ayeti, Mughal döneminden kalma hadım evlerinin kültürel torunları (veya akrabaları) olarak düşünülür. Hijraların Gential disforisi ile doğduğu düşünülmektedir. İnsanlar bazen melezlerin onları lanetlemekten korktuğunu hissederler, böylece aynı şekilde olurlar. Bu nedenle insanlar melezlerin ihtiyaçlarını dinler, onlara bağışlar (veya yardımseverlik) verirler ve onları bir çocuğun doğum, çocuğun sünnet veya düğün gibi olaylara ve özel günlere davet ederler. Hicret toplulukları çok gizli bir hayat yaşıyor. Bu nedenle, birçok insan hijraları gizemli olarak görüyor. 2004 yılında Lahor'un yalnız 10.000 aktif travesti olduğu bildirildi.

Haziran 2016'da Lahor'daki küçük bir büro organı Tanzeem Ittehad-i-Ummat'ın Transgender evliliklerinin İslam hukukunda yasal olduğunu ilan ettiğini biliyor.

LGBT Pakistan tarihi

İngiliz Raj'a dayatılmasına rağmen, Pakistan hâlâ çok açık bir toplumdu. Eşcinsel Pakistanlılar, Londra'da veya başka yerlerde yaptıklarından çok Pakistan'da daha iyi bir deneyime sahipler. Fakat hepsi 1980'lerde Arap ülkelerinin yakın bir müttefiki olan Pakistan'ın altıncı Başkanın General Muhammed Ziya-ul-Haq altında değişti. Hükûmeti, yasayı Şeriat yasası çerçevesinde belirli bölgelerde ömür boyu hapis ve hatta ölümle sonuçlandı. Ortadoğu'dan gelen parayla ve o bölgede eğitim görmüş öğretmenlerle ülkede gittikçe daha fazla sayıda Wahabbi tarzı dini okul veya medrese açıldı.

Bununla birlikte, British Broadcasting Corporation (BBC), İngilizlerin Sodomi Kanunlarını kolektif alan adı altında bölgeye getirmelerinden 147 yıl sonra, 2005 yılında Pakistan'daki gey yaşamın hala "batıdakinden daha az engellendiğini" kaydetti. Bunun nedeni, kültür yabancı güçlerin ve açgözlü yerel politikacılar tarafından dayatılan kanunlardan daha güçlüdür. Bir sürü değişiklik oldu, bazen de iyi ve bazen kötü, ancak değişiklikler ülkedeki eşcinsel Pakistanlı hayata eşlik etti. Şu sıralar, gizemlerden birisi, insanlar Pakistan'daki gey yaşamının tarihini inkâr etmektir. İslam Tarihi uzmanı olan Pakistanlı Amerikalı akademisyen Taymiya R. Zaman zamanla Pakistan'da Ulusal Halk Radyosu ile konuşurken "Halihazırda var olan şeylere bakamazsınız - ve orada bir tapınak var. ve şimdi kabul edilemez olduğunu söylüyorlar "dedi. Mart 2012'de İnsan Hakları Konseyi'nde, Pakistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Genel Sekreter eski Özel Temsilcisi olan Hina Jilani," çok önemli oldu. insanların cinsel yönelim ve cinsel kimlik temelinde şiddete maruz kaldıklarının sürekli inkâr edilmesinin ciddi bir engel olduğunu vurgulamak için reddetti ve reddetti. Bu reddi ve reddi, insan haklarının geliştirilmesi ve korunmasına bağlılık taahhüt eden herhangi bir Hükûmet için ihtiyatlı değildi. kültür ve din kalkan olarak kullanıldığında ikna edici olmamak ve korumayı başaramamak için bir bahane olarak görev sorumlular

LGBT siyaset

Pakistan'daki daha liberal ve laik partilerin birçoğu prensipte ülkedeki çeşitli LGBT topluluklarına haklar vermeyi kabul etme eğiliminde ancak Taliban'a karşı olan aşırı dinci grupların korkusu nedeniyle çok açık veya hızlı davranmaktan korkuyorlar herhangi bir hak Çeşitli partiler ve liderler, Pakistan'ın cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet kimliği konularında daha açık, kamuoyu önünde olması gerektiğini söylüyorlar. Bununla birlikte, bu anlamda İslam Devletinde LGBTT insan haklarını onaylamaya (veya resmen desteklemeye) ya da LGBT insanlar için sosyal bir ağ olarak hareket etmeye hiçbir kamu kuruluşunun, kulübünün veya toplumun izin verilmeyeceği düşünülmektedir. Sadece Pakistan Yeşiller, genel ve yurtdışındaki vatandaşları (Yurtdışı Pakistanlılar) için kendi LGBT hakları için kamuya açık destek verdiler ve Cinsel yönelimler ve toplumsal cinsiyet kimliği konularında daha fazla kamuoyu açıklığı ve farkındalık

Ancak son zamanlarda kısa bir süre önce, Pakistan Yüksek Mahkemesi, transseksüellerin üç temel hakkını, yani ilk kez transseksüeller için ilk kez izin vererek, cömert davrandı ve dini hakkı savundu.

(a) 'Üçüncü cinsiyet veya cinsiyet' olarak tanınma hakkı

(b) Pakistan vatandaşları olarak transseksüel olarak oy kullanma hakkı ve

(c) transeksüel insanlar için kamu/hükûmet sektöründe iş kotalarının belirlenmesini sağladı.

Bunların hepsi apex mahkemesinin en önemli kararlarıdır ve umarım LGBTT haklarının durumu gelecekte daha da gelişecektir. 'Üçüncü cinsiyet', 2010 yılında Pakistan Yüksek Mahkemesi tarafından ayrımcılığa karşı resmen korunmuştur. Şaşırtıcı bir şekilde, Pakistanlıların% 60'ında gey veya lezbiyen bir komşu olma konusunda endişe duymuyorum ve Pakistanlıların% 32'si gay gemi evliliğini desteklemektedir.

Transseksüel Kişi (Hakların Korunması) Bill 2017

Aralık 2017'de bir Senato komitesi, transseksüel kişilere tam yasal koruma sağlayacak olan Transseksüel Kişi (Hakların Korunması) Tasarı 2017'yi onayladı. Aynı zamanda, transeksüelin net bir şekilde tanımlanmasını sağlar ve tıbbi ve diğer imkânlara ihtiyaç duyulması halinde onlara yardım sağlar. Senato, tasarının Mart 2018'de nihai onayını tartışacak ve bundan sonra Ulusal

Keşmir'de LGBT hakları

Asya'da aynı cinsel aktiviteye ilişkin kurallar

|Asia
Aynı cinsiyetteki cinsel aktivite yasal '

<! -

   Aynı cinsiyetteki evlilik

->

   Diğer ortaklık türü (veya kayıtsız birlikte yaşama)
   Yabancı eşcinsel evlilikler tanıdı. 1 </ sup>
   Eşcinsel olmayan çiftlerin tanımı
   İfade özgürlüğü kısıtlamaları

Aynı cinsiyetteki cinsel aktivite yasadışı ' Şablon:Efsane Şablon:Efsane Şablon:Efsanevi

Eşcinsellik, Pakistan tarafından yönetilen Keşmir ve İşgal Altındaki Keşmir'de hâlâ yasadışıdır. Pakistan, Cinsel Yönelim ve Cinsel Kimlik konusundaki BM deklarasyonuna karşı çıkan 67 imzalayan ülkeden biriydi ve başarısız oldu. Keşmir'de aynı cinsiyette evlilikler, sivil birlikler ve ev içi ortaklıklar tanınmıyor. Cinsel yönelime veya cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığa karşı hiçbir yasal koruma bulunmamakta

Özet tablosu

Aynı cinsiyette cinsel aktivite yasal

(Cezalar: para cezası veya 2'den 10 yıla kadar hapis cezası; bölgeye göre değişir ve nadiren uygulanır)

Eşit yaş kabul

Eşcinseller, lezbiyenler ve biseksüeller için istihdamda ayrımcılık yasağı yasaları

Sadece Transeksüel veya Transeksüel kişiler için istihdamda ayrımcılıkla mücadele yasaları

(Khuwaja Sira, eskiden hijira ya da Üçüncü Cinsiyet olarak bilinir)

Eşcinseller, lezbiyenler ve biseksüeller için mal ve hizmet tedarikinde ayrımcılıkla mücadele yasaları

Için mal ve hizmet sağlanmasında ayrımcılıkla mücadele yasaları

(Khuwaja Sira, eskiden hijira ya da Üçüncü Cinsiyet olarak bilinir)

Diğer tüm alanlarda ayrımcılıkla mücadele yasaları (dolaylı ayrımcılık, nefret dolu konuşma dahil)

Eşcinsel çiftlerin tanınması

Eşcinsel çiftler tarafından benimsenme

Askerlere hizmet etmesi için izin verilen eşcinseller

Üçüncü cinsiyet tanınmıştır

(2010'dan beri)

Yasal cinsiyeti değiştirme hakkı

(2010'dan beri)

Lezbiyenler için IVF'ye e

İlgili Araştırma Makaleleri

Gey, eşcinsel anlamında bir sıfat, terim ve isim. Genellikle eşcinsel erkekleri belirtmek üzere kullanılan terim, aynı zamanda eşcinsel kadınları tanımlamak için de kullanılmaktadır. Türkçeye İngilizcedeki "gay" kelimesinden; İngilizceye ise Eski Fransızcadaki "gai" kökeninden geçmiştir. Aslen "neşeli, umursamaz" ve "canlı renkli, gösterişli" anlamlarına gelen gey terimi ilk olarak 1960'lı yıllardan itibaren erkek eşcinseller tarafından kendilerini tanımlamak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. İngilizcedeki "gay" kelimesinin diğer anlamlarında kullanımı da zamanla yok olmaya yüz tutmuştur. Kadın eşcinsel anlamına gelen lezbiyen kelimesi ise 1800'lü yıllardan beri kullanılmaktadır.

Biseksüellik, hem erkeklere hem de kadınlara veya birden fazla cinsiyete yönelik romantik veya cinsel çekim ya da cinsel davranıştır.

<span class="mw-page-title-main">LGBT</span> Lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireyler için kullanılan kısaltma

LGBT veya GLBT ya da LGBTQ+, 1990'larda LGB kısaltmasından sonra ortaya çıktı ve 1980'lerin ortaları ile sonlarından bu yana gey sözcüğü yerine kullanılarak LGBT topluluğunu temsil etmeye başladı. Birçok etkinci, gey topluluğu kullanımının eksik bir tanımlama olduğunu düşünerek LGBT topluluğu kullanımına geçti.

Gey dostu; LGBT kültürü içerisinde eşcinseller arasındaki bireysel ilişkileri ifade eden eşcinsel ilişki ve eşcinsel seksi destekleyen, tüm yönelimlere saygılı olan, eşit davranan ve onları yargılamayan bir çevre yaratmak amacıyla eşcinsellere ve LGBT topluluğunun her üyesi dahil olmak üzere; açık ve onları hoş karşılayan, diğer mekanlardaki olabilecek homofobik tavırlara ve yasaklara karşı gey mekanları, politikaları, insanları veya kurumları ifade eder. Gelişmiş batı ülkelerinde ve yine birçok medeni ülkede eşcinsellerin kendilerini rahat hissettikleri, onlara özel; saunalar, sinemalar ve gey dostu konaklama ile diğer LGBT mekanları bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Afrika'da LGBT hakları</span>

Afrika'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) hakları dünyanın diğer bölgeleriyle kıyaslandığında oldukça kısıtlıdır. BBC eşcinselliğin 38 Afrika ülkesinde yasa dışı olduğu tahmin etmektedir. 13 devlette ise eşcinsellik yasaldır ya da bu konuyla ilgili yasa yoktur.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan'da LGBT hakları</span>

Azerbaycan'da LGBT hakları, Azerbaycan sınırları içerisindeki eşcinsel bireylerin yaşam biçimidir. Azerbaycan'da LGBT bireyler için hiçbir yasal güvence bulunmamakla birlikte ülke genelinde homofobik yaklaşım bulunmaktadır.

LGBT topluluğu veya LGBT toplumu, lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) bireylerin ortak çıkarları, sorunları ve hedefleri doğrultusunda birleşmesi, bir bütün haline gelmesi. LGBT olup farklı sorunları olan gruplar, topluluklar, altkültürel hareketler, gey mahalleleri ve LGBT örgütlerinden oluşmaktadır. Bu amaçla oluşturulan LGBT topluluğu eşcinsel bireylerin insan hakları hareketinin temelini attı.

<span class="mw-page-title-main">Kazakistan'da LGBT hakları</span>

Kazakistan'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel (LGBT) hakları sınırlıdır. Kazakistan'daki LGBT kişiler, LGBT üyesi olmayanların yaşamadığı yasal durumlar, sosyal zorluklar ve ayrımcılıkla karşı karşıyadırlar. Hem erkek hem de kadınların eşcinsel ilişkileri Kazakistan'da yasaldır, ancak aynı cinsiyetten çiftler ve aynı cinsiyetten çiftler tarafından yönetilen aileler için yasal korumalar geçerli değildir.

<span class="mw-page-title-main">Belarus'ta LGBT hakları</span>

Belarus'ta lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) bireyler, LGBT olmayan sakinlerin uğramadığı yasal sorunlarla yüz yüzedir. Belarus'ta hemcins cinsel aktiviteler hem erkekler hem de kadınlar için yasaldır. Hemcins çiftlerin başta olduğu hanehalkları, karşı cins çiftlere mevcut olan aynı yasal korunmalara sahip değildir.

<span class="mw-page-title-main">Çekya'da LGBT hakları</span>

Çek Cumhuriyeti lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) hakları konusunda en liberal Orta Avrupa ülkelerinden biridir. 2006 yılında kayıtlı birliktelikler, hemcins çiftler için yasal oldu; 2019 yılı itibarıyla evliliği hemcins çiftler için yasallaştıracak bir yasa tasarısı Çek Parlamentosu'nda mütalaa edilme sürecindedir.

<span class="mw-page-title-main">Gürcistan'da LGBT hakları</span>

Gürcistan'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) bireyler, LGBT olmayan insanların karşılaşmadığı yasal zorluklara uğrayabilir. Gürcistan, kendi mevzuatında LGBT kişilere yönelik ayrımcılığı doğrudan yasaklayan tek eski Sovyet ülkelerinden biridir. Bir bireyin cinsel yönelimi ya da cinsiyet kimliğinden dolayı işlenmiş suçlar, 2012'den beri Gürcü hukukunda ağırlaştırıcı bir etken olarak sayılır. Buna rağmen, cinsellik hakkında kamu tartışmaların genel açıdan olumsuz karşılandığı bu ülkede eşcinsellik, toplumda hakim olan geleneksel Ortodoks Hristiyan değerlere aykırı olarak görülür. Sonuç itibarıyla eşcinseller sık sık istismar ve fiziksel şiddetin hedefleri olur; bu eylemler de sıkça dini liderler tarafından teşvik edilir.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Makedonya'da LGBT hakları</span>

Kuzey Makedonya'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) bireyler, LGBT olmayan sakinlerin karşılaşmadığı yasal zorluklara uğrayabilir. Kuzey Makedonya'da hemcins cinsel aktiviteler, 1996 yılından beri yasaldır ve ülkede cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılık, 2019'dan beri yasaktır, ancak karşı cins evli çiftlerine mevcut olan yasal korunmalar, hemcins çiftlerinin başta olduğu hanehalklarına henüz mevcut değildir.

<span class="mw-page-title-main">Litvanya'da LGBT hakları</span>

Litvanya'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) bireyler, LGBT olmayan vatandaşların karşılaşmadığı yasal ve toplumsal zorluklara uğrayabilir. Litvanya'da hemcins cinsel ilişkileri hem erkekler hem de kadınlar için yasaldır, ancak hemcins çiftlere hemcins evliliği ya da sivil birliktelik gibi kurumlar mevcut değildir; bu açıdan hemcins çiftlerinde karşı cins çiftlerinin sahip olduğu bazı haklar yoktur. Eşcinselliğin 1993 yılında suç olmaktan çıkarılmasına rağmen, bu zamandan beri LGBT hakları ancak sınırlı olarak genişletilmiştir. Ayrımcılıktan korunma, Avrupa Birliği üyeliğinin bir koşulu olarak kanunlaştırıldı ve 2010'da ülkenin ilk onur yürüyüşü başkent Vilnius'ta yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">Polonya'da LGBT hakları</span>

Polonya'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) bireyler, LGBT olmayan sakinlerin karşılaşmadığı yasal ve toplumsal zorluklara uğrayabilir. Polonya'da hemcins cinsel ilişkileri hem erkekler hem de kadınlar için yasaldır. Bu durum, 1932 yılında resmen kanun halinde toplandı, ayrıca hem eşcinseller hem de heteroseksüeller için eşit bir cinsel rüşt yaşı (15) uygulandı. Polonya, bazı alanlarda LGBT bireylere heteroseksüellerle eşit olan haklar mevcut kılar: eşcinsel ve biseksüel erkeklerin kan bağışı yapmasına izin verilir; eşcinsel ve biseksüellerin Polonya Silahlı Kuvvetleri'nde kimlikleri açık şekilde askerlik hizmetini yapılmasına izin verilir; ve trans bireyler, hormon replasman tedavisini geçirmek gibi bazı gereksinimleri karşılamak şartıyla kendi yasal cinsiyetlerini değiştirebilirler. Polonya hukukunda cinsel yönelime dayalı istihdam ayrımcılığı yasaktır. Buna karşın, sağlık hizmetleri, nefret suçları ve nefret söylemi gibi alanlarda korunmalar henüz yoktur. 2018'de Polonya Yüce Mahkemesi, mal ve hizmet sunumunda cinsel yönelime dayalı ayrımcılık yapmanın yasadışı olduğuna karar verdi. Bu karar ancak temyiz yoluyla geri çevrildi.

<span class="mw-page-title-main">Romanya'da LGBT hakları</span>

Romanya'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) bireyler, LGBT olmayan insanların karşılaşmadığı yasal zorluklar ve ayrımcılığa uğrayabilir. Romanya toplumunun LGBT vatandaşların haklarına dair tutumu genel olarak muhafazakârdır. Buna rağmen, 2000 yılından beri ülkede LGBT hakları mevzuatı konusunda büyük değişimler yer almıştır. Son yirmi yıl içerisinde eşcinsellik yasak olmaktan çıkarıldı, kapsamlı ayrımcılık karşıtı yasalar uygulandı, cinsel rüşt yaşı eşit yapıldı ve homofobik nefret suçlarına karşı yasalar sunuldu. Üstelik Bükreş'teki senelik onur yürüyüşü ve Kaloşvar'daki "Gay Film Geceleri" gibi etkinliklerin düzenlenmesiyle, LGBT topluluklarının görünürlüğü artmıştır. İnsan Hakları İzleme Örgütü, 2006'da Romanya'yı "cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı hak ihlâlleriyle mücadele etmekte örnek verici ilerlemeler" kaydeden beş ülkeden biri olarak nitelendirdi. Pew Research Center'ın 2016 yılında yaptığı bir ankette, Romanyalıların yüzde 85'i, eşcinselliğin toplum tarafından kabul edilmemesi gerektiği görüşündeydi.

<span class="mw-page-title-main">Ukrayna'da LGBT hakları</span>

Ukrayna'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) bireyler, LGBT olmayan sakinlerin karşılaşmadığı yasal zorluklara uğrayabilir. Özel alanda rıza gösteren iki yetişkin arasındaki ticarî amaçla yapılmayan hemcins cinsel ilişkileri Ukrayna'da yasaldır, ancak Ukrayna toplumunda LGBT bireylere dair hoşgörüsüz tavırlar yaygındır ve karşı cins çiftlerine mevcut olan yasal korunmalar hemcins çiftlerine mevcut değildir.

<span class="mw-page-title-main">Slovakya'da LGBT hakları</span>

Slovakya'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) bireyler, LGBT olmayan sakinlerin karşılaşmadığı yasal zorluklara uğrayabilir. Slovakya'da hemcins cinsel ilişkileri hem erkekler hem de kadınlar için yasaldır, ancak karşı cins çiftlerine mevcut olan yasal korunmalar, hemcin çiftlerinin başta olduğu hanehalklarına mevcut değildir. Slovakya'da hemcins çiftleri eşit miras haklarına sahiptir, ancak hemcins evlilikleri veya sivil birliktelikler tanınmamaktadır. Komşu ülke Çekya'dan farklı olarak, Slovakya'da LGBT haklarına dair muhafazakâr tutumlar daha yaygındır.

<span class="mw-page-title-main">Cibuti'de LGBT hakları</span>

Cibuti'de lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) bireyler, LGBT olmayan bireylerin uğramadığı yasal zorluklarla karşılaşmaktadır. LGBT bireyler, Cibuti toplumundan dışlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Irak'ta LGBT hakları</span>

Irak'ta lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) bireyler yoğun oranda ayrımcılığa uğramaktadır. Açık eşcinsel erkeklerin Irak Silahlı Kuvvetleri'nde askerlik hizmetinde bulunmalarına izin verilmemektedir ve hem hemcins evlilikleri hem de medenî birliktelikler kanunen yasaktır. Cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği temelinde yapılan ayrımcılığı yasaklayan hiçbir yasa yoktur ve LGBT bireyleri sürekli olarak vigilantist şiddete veya namus cinayetlerine maruz kalmaktadır.

Toplumsal cinsiyet ve cinsel çeşitlilik (GSD) veya basitçe cinsel çeşitlilik, bu çoğulluğu oluşturan kimliklerin, davranışların veya özelliklerin her birini belirtmeye gerek kalmadan cinsiyet özelliklerinin, cinsel yönelimlerin ve cinsiyet kimliklerinin tüm çeşitliliğini ifade eder.