
Varşova Paktı ya da resmi olarak Dostluk, İşbirliği ve Karşılıklı Yardımlaşma Antlaşması, 14 Mayıs 1955 tarihinde Varşova'da, sekiz sosyalist ülkenin imzası ile kurulan askeri ve siyasal birlik. Antlaşmayı imzalayan ülkeler Arnavutluk, Bulgaristan, Çekoslovakya, Doğu Almanya, Macaristan, Polonya, Romanya ve SSCB'ydi. Anlaşma, daha önceleri SSCB ile Çekoslovakya (1943); Polonya (1945); Bulgaristan, Macaristan ve Romanya (1948) arasında imzalanan ikili anlaşmaları bütünlüyordu. Pakt, Macaristan, Çekoslovakya ve Afganistan'ın işgalleri gibi önemli siyasal olaylarda askeri unsur olarak yer almıştır.

Doğu Bloku, Komünist Blok, Sovyet Bloku ya da Demir Perde, Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği ve onun Doğu ve Orta Avrupa'daki müttefiklerini tanımlamak üzere kullanılmış olan bir terimdir. 1947'de, başta Polonya Halk Cumhuriyeti, Romanya Sosyalist Cumhuriyeti, Bulgaristan Halk Cumhuriyeti, Macaristan Halk Cumhuriyeti, Çekoslovakya Sosyalist Cumhuriyeti ve Doğu Almanya olmak üzere komünist rejim altına giren birçok ülke Moskova'dan yönetilen bir blok hâline gelmiş bulunuyordu.

Anti-Komintern Paktı, 1936 yılında Almanya, Japonya daha sonra İtalya'nın katılımıyla imzalanan bir garantörlük antlaşmasıdır.

Üç-Güç Paktı, Mihver Paktı, Üç-yol Paktı, Tripartite Paktı ya da Tripartite Anlaşması, II. Dünya Savaşı'nın Mihver Devletleri arasında imzalanmış pakt. 27 Eylül 1940'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de Nazi Almanyası, Faşist İtalya ve Japon İmparatorluğu tarafından imzalanmıştır. Bu pakta daha sonra 20 Kasım 1940'ta Macaristan, 23 Kasım 1940'ta Romanya, 1 Mart 1941'de Bulgaristan, 25 Mart 1941'de Yugoslavya da dahil olmuştur. Ancak, Yugoslavya pakta girdikten 2 gün sonra çekilmiştir.
Hyun Young-min, orta saha pozisyonunda görev yapmıi Güney Koreli eski futbolcudur.
Lee Min-sung, görev yapmış Güney Koreli millî futbolcu ve teknik direktördür.

Kim Min-woo, Sangju Sangmu takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Güney Koreli millî futbolcudur.

Pak Nam-chol, orta saha pozisyonunda görev yapan Kuzey Koreli futbolcudur. Profesyonel kariyerine 2004 yılında April 25 kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Muangthong United, Sisaket kulüplerinde oynadı.

Ri Kwang-Chon, defans pozisyonunda görev yapmış Kuzey Koreli eski futbolcudur. Profesyonel kariyerine 2005 yılında April 25 kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Muangthong United, April 25, Pattaya United kulüplerinde oynadı.
An Chol-Hyok, Rimyongsu takımında forvet pozisyonunda görev yapan Kuzey Koreli millî futbolcudur.
2018 FIFA Dünya Kupası AFC elemeleri ikinci Tur maçları, Asya'dan turnuvaya katılacak takımları belirleyen elemelerin ikinci aşamasıdır.

Jang Kuk-chol, Hwaebul takımında defans pozisyonunda görev yapan Kuzey Koreli millî futbolcudur. Profesyonel kariyerine Kyonggongop kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Rimyongsu ve Hwaebul kulüplerinde oynadı.
Ri Chol-myong, Pyongyang takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Kuzey Koreli millî futbolcudur.

Pak Nam-chol, Amrokgang takımında defans pozisyonunda görev yapan Kuzey Koreli millî futbolcudur.

Pak Chol-Jin, Amrokgang takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Kuzey Koreli millî futbolcudur.
Choe Kum-chol, Nakhon Nayok takımında forvet pozisyonunda görev yapan Kuzey Koreli millî futbolcudur.

Ri Kwang-il, April 25 takımında kaleci pozisyonunda görev yapan Kuzey Koreli millî futbolcudur.
Kim Myong-won, FC Ulaanbaatar takımında forvet pozisyonunda görev yapan Kuzey Koreli millî futbolcudur.
Nam Song-chol, orta saha pozisyonunda görev yapmış Kuzey Koreli eski millî futbolcudur.

Büyük Yaşam Chola Tapınakları, Chola hükümdarlığı sırasında Hindistan'ın güneyinde ve komşu adalarda yaptırılan tapınaklardır. Bu sitelerde 11. ve 12. yüzyıllarda inşa edilmiş 3 tapınak bulunmaktadır. Bu üç tapınak, Thanjavur'daki Brihadisvara Tapınağı, Darasuram'daki Gangaikonda Cholapuram Tapınağı ve Airavatesvara Tapınağı'dır. Brihadisvara Tapınağı UNESCO tarafından 1987'de Dünya Mirası olarak ilan edildi; Daraşuram'daki Gangaikondacholisvaram Tapınağı ve Airavatesvara Tapınağı, 2004 yılında siteye dahil edildi eklendi. Uzatmaların ardından sit alanları "Büyük Yaşayan Chola Tapınakları" olarak adlandırıldı.