Akbaba, 1922-1977 yılları arasında yayımlanmış haftalık siyasi mizah dergisi.
Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir.
Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın. Dergiler genellikle belirli zaman aralıklarıyla piyasaya çıkan sayılar halinde yayımlanır ve her sayı birden fazla içerik barındırır. Reklam alma, satış ve abonelik yöntemleriyle gelir elde ederler.
Yön, Ankara'da 20 Aralık 1961'de yayına başlayan ve 27 Mayıs Darbesi sonrası sol muhalif hareketin sözcülüğünü yapan eski haftalık dergi. İmtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü Doğan Avcıoğlu'ydu (1926-1983); Kurucuları arasında Mümtaz Soysal, Cemal Reşit Eyüboğlu vardı. Dergi, 24 sayfa büyük boy halinde 222 sayı çıktı, 30 Haziran 1967'de son sayısı yayımlandı. Yön’ün ilk sayısı 20.000 nüsha basıldı ve tamamı ilk gün satıldı. İkinci sayısı 50.000 nüsha basıldı. Kapanmadan önceki tirajının 15.000 olduğu tahmin ediliyor.
Newsweek, bütün dünyada dağıtılmakta olan haftalık Amerikan haber dergisidir. 1933 yılından beri yayınlanmaktadır. Tiraj ve reklam geliri bakımından Time dergisinden hemen sonra gelir.
Billboard, Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlanan haftalık müzik dergisidir. Birçok ülkede de yerel olarak çıkarılmaktadır.
Rolling Stone, popüler kültüre odaklanan aylık Amerikan dergisi. 1967'de Jann Wenner ve müzik eleştirmeni Ralph J. Gleason tarafından San Francisco'da kuruldu. İlk dönemlerinde rock müzik yazıları ve Hunter S. Thompson'ın politika yazılarıyla dikkat çekti. 1990'lı yıllarda daha genç bir okur kitlesine hitap etmek amacıyla odak noktasını televizyon programlarına, sinema oyuncularına ve popüler müziğe kaydırdı. Daha sonra yeniden geleneksel tarzına dönerek müzik, eğlence ve politika ekseninde içerik üretmeye başladı.
Time, haftalık bir haber dergisidir. Dünyanın en saygın haber ve politika dergilerinden birisidir.
The National Geographic Magazine (NGM), 1888 yılından beri yayımlanmakta olan ABD merkezli dergidir. National Geographic Society'nin resmî yayın organıdır. Bugün derginin adı sadece National Geographictir.
Limon, 1985 ile 1991 yılları arasında yayınlanan Türk mizah dergisi. 90'lı yılların en çok satan dergisi Leman'ın başlangıcı olması bakımından önemlidir. Derginin sloganı Haftalık Hastalığınız'dır.
Entertainment Weekly, Time Warner tarafından haftalık olarak yayınlanan Amerika Birleşik Devletleri dergisidir. Film, televizyon, müzik, Broadway tiyatrosu, kitap ve popüler kültür konularını içermektedir. US Weekly, People ve In Touch Weekly dergilerinin aksine, EW dergisinin birincil yoğunlaştığı alanlar eğlence medyası ve eleştirilerdir. Sanayinin içindeki insanları hedefleyen Variety ve Hollywood Reporter dergilerinin aksine, EW dergisi daha genel bir kitleyi hedef almaktadır.
Variety, 1905'te New York'ta Sime Silverman tarafından kurulan bir haftalık eğlence-ticaret dergisidir. Film sanayisinin öneminin artmasıyla, 1933'te Los Angeles'ta Silverman tarafından Daily Variety adında günlük baskı çıkmaya başladı. 1998'de Daily Variety Gotham baskısı New York City'ye eklendi. Her üç derginin basımına da devam edilmektedir.
The Hollywood Reporter, piyasada önceleri günlük finans dergisi olarak yer almış ve 2010 yılından bu yana eğlence endüstrisi için çıkmakta olan dergi. Haftada bir yayımlanan derginin işletme hakları Prometheus Global Media'ya aittir.
Linux Journal Houston, Texas'ta kurulu Belltown Media, Inc. tarafından yayınlanan aylık bir teknoloji dergisidir. Dergi özellikle açık kaynak meraklıları için Linux alanında son derece uzman bir bilgi kaynağı olmaya odaklanmaktadır.
Billboard şu anlamlara gelebilir:
- Billboard, açık alanda kullanılan reklam panolarının genel adı
- Billboard (dergi), ABD'de yayımlanan haftalık müzik dergisi
- Billboard Türkiye, Türkiye'de yayımlanmış aylık müzik dergisi
- Billboard listeleri
- Billboard Hot 100
Açık erişim (AE), online araştırma çıktılarının erişiminde hiçbir kısıtlama olmamasına ve kullanımda da birçok kısıtlamadan serbest olmasına denir. Açık Erişim, akran denetimli olan veya olmayan akademik dergi makaleleri, konferans yazıları tezler, kitap bölümleri, ve monografilere uygulanabilir.
PLOS Genetics, PLOS tarafından aylık olarak yayınlanan akran denetimli bir açık erişim dergisidir. 7 PLOS dergisinin içinde, "toplum dergisi" olan dört dergiden biridir ve biyolojinin tüm alanlarından orijinal katkılar yayınlayarak genetik ve genomiğin tüm genişliğini ve interdisipliner doğasını göstermeyi amaçlamaktadır. PLOS Genetics 2005'te Wayne N. Frankel tarafından bulunmuştur ve bugünlerde sorumlu müdürler Gregory S. Barsh and Gregory P. Copenhaver'ın liderliğindeki uluslararası bir komite tarafından yönetilmektedir. PLOS Genetikteki tüm içerik Creative Commons Attribution lisansı altında yayınlanmaktadır, bu da içeriğin, orijinal yazarlar ve kaynaklar alıntılanarak ücretsiz olarak dağıtılabilmesini ve kullanılabilmesini sağlamaktadır.
PLOS Neglected Tropical Diseases, tropikal bölgelere endemik olan bakteri, virüs, kurt, mantar ve protozoa enfeksiyonlarını çalışmak amacıyla kurulan akran denetimli bir açık erişim bilimsel dergisidir. PLOS Neglected Tropical Diseases PubMed ve Web of Science'te tanınmaktadır. PLOS ailesinin yedinci ve en yeni açık erişim dergisidir.
Açık erişim (AE) dergileri "internetin kendisine erişim dışında finansal, yasal veya teknik bariyer olmaksızın" okuyucuya çevrimiçi ulaşılabilir olan bilimsel dergilerdir. Fiyat bariyerleri ve çoğu ruhsat baryerleri kaldırılır. Açık erişim dergileri okuyucuya ücretsiz erişilebilir olmasına karşın yine de bu dergilerin yapım ve yayımına ilişkin ücretlendirmeler bulunmaktadır. Bazıları finanse edilmiştir, bazıları ise yazar adına ödeme gerektirmektedir.
Hesaplamalı biyoloji veya bilişimsel biyoloji, biyolojik, ekolojik, davranışsal ve sosyal sistemlerin araştırılmasında veri analitik ve teorik yöntemlerin, matematiksel modelleme ve hesaplamalı simülasyon tekniklerinin geliştirilmesini ve uygulanmasını içerir. Disiplinlerarası bir alandır ve de farklı disiplinleri kucaklar. Temelinde biyoloji, uygulamalı matematik, istatistik, biyokimya, kimya, biyofizik, moleküler biyoloji, genetik, genomik, bilgisayar bilimi ve evrim yer almaktadır.