Bilim ve Teknik, TÜBİTAK'ın Ekim 1967'den beri yayımlanan aylık popüler bilim ve teknik dergisidir ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından lise ve dengi okullara; Genelkurmay Başkanlığı tarafından Silahlı Kuvvetler personeline tavsiye edilmiştir.
Belleten, Türk Tarih Kurumu tarafından, Ocak 1937'den bu yana dört ayda bir Türkçe olarak yayımlanmakta olan, arkeoloji ve tarih konulu makalelere yer veren bir dergidir.
Türk Dili, Türk Dil Kurumunun Ekim 1951'den beri çıkardığı aylık dil ve edebiyat dergisi.
Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir.
Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın. Dergiler genellikle belirli zaman aralıklarıyla piyasaya çıkan sayılar halinde yayımlanır ve her sayı birden fazla içerik barındırır. Reklam alma, satış ve abonelik yöntemleriyle gelir elde ederler.
National Geographic Türkiye, National Geographic dergisinin Türkçe edisyonu olarak yayımlanan aylık dergi. Dergide; coğrafya, bilim, keşif ve araştırma alanlarında içerikler bulunmaktadır. Haziran 2022 sayısıyla son kez yayımlanarak yayın hayatına veda etmiştir.
Doğan Yayın Holding, Doğan Holding bünyesinde bulunan gazete, dergi, kitap, radyo ve televizyon yayıncılığı, yapımcılık, basım, dijital medya, dağıtım, perakende ve alternatif telekom alanlarında faaliyet gösteren bir şirketti. 1997 yılında kurulmuş, 26 Ağustos 2014 tarihinde Doğan Holding ile birleşmesi sonucu faaliyetleri sona ermiştir.
Single ya da tekli, müzisyenlerin, çıkarmayı planladıkları albümlerinden seçtikleri bir veya iki parçadan oluşan müzik kaydıdır. Toplam süresi 10 dakika civarındadır. Genelde A ve B yüzü olarak iki bölümden oluşur. B yüzünde, A yüzündeki parçaların tekrar düzenlenmiş halleri (remix) ve uzunçalar albümlerde yayımlanmayan şarkılar bulunur.
Trabzonspor Dergisi, Trabzonspor Kulübü'nün 2003 yılı Haziran-Temmuz sayısından tekrar itibaren çıkarmaya başladığı resmi dergidir. Dergi 1980-1989 yılları arasında da 32 sayı yayımlanmıştır. Türkiye'de internet üzerinden eMecmua.com üzerinden diğer spor dergileri gibi okunabilmektedir.
Blender, Amerikan müzik dergisidir. Kendini "son müzik ve daha fazlası rehberi" olarak adlandıran dergide ünlülerin eroik fotoğrafları da yer almaktaydı.
Oyungezer, 2007 yılında kurulan ve Seti Yapım ve Yayıncılık tarafından yayımlanan aylık bağımsız oyun dergisidir. Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş., Vogel Burda'yı aldıktan sonra LeveL dergisinden ayrılan yazar topluluğu, bir araya gelerek Oyungezer'i oluşturmuşlardır. İlk sayısı Kasım 2007'de çıkan dergi, 2016 yılının Kasım ayında 9. yaşını kutlamıştır. Oyungezer, Türkiye'deki çeşitli oyun sitelerinde bahsi geçen bir yayındır. Oyungezer'de oyunlar hakkında haberlerin, oyun platformları için çıkmış veya çıkacak oyunların incelemelerin yer aldığı bölümler haricinde donanım, okur mektupları ve kültür içerikli bölümler vardır.
Sinema, ilk kez 1 Ekim 1994'te "Popüler Sinema Dergisi" üst başlığı ile Türkiye'de yayımlanmaya başlayan aylık sinema dergisidir. Zaman içinde birkaç kez yayımcısı ve sahipleri değişmiş olsa da, bugüne kadar aynı isimle ve aynı formatta çıkmaya devam etmektedir. Aralık 2003 tarihli 104. sayıdan sonra dergi nüshalarına sayı numarası verilmesi uygulamasından vazgeçilmiş olmakla birlikte hesaplandığı zaman Eylül 2011 tarihi itibarıyla toplam 197 sayı yayımlanmıştır. Turkuvaz'ın dergiyi atv kanalıyla birlikte Kalyon İnşaat'a satmasıyla beraber, AutoMoto Sport, Global Enerji, Touch İstanbul, Cosmo Girl, Transport ve Aktüel dergileriyle birlikte 19 Aralık 2013'te kapatıldığı açıklanmıştır. Bu olay, medya tarafından da eleştirilmiştir.
Official Xbox Magazine, ABD ve Birleşik Krallık'ta aylık olarak yayımlanan video oyun dergisi. Xbox'un resmî çıkış tarihi olan Kasım 2001'den beri yayımlanan dergi, oyun demoları, tanıtım videoları, oyun fragmanları ve konsolla ilgili diğer içerikleri içeren bir DVD ile satışa sunulmaktadır.
Xbox World, Birleşik Krallık'ta aylık olarak yayımlanan eski bir video oyunu dergisi. Nisan 2003 ile Aralık 2012 ayları arasında Future plc tarafından yayımlanan dergide Xbox 360 oyunlarıyla ilgili inceleme ve haberler gibi çeşitli içerikler yer almaktaydı.
Official Nintendo Magazine ya da kısaca ONM, Avustralya ve Birleşik Krallık'ta, aylık olarak yayımlanan video oyunu dergisi. Future plc'nin sahip olduğu dergide Nintendo DS ve Wii oyunlarıyla ilgili inceleme ve haberler gibi çeşitli içerikler yer almaktadır.
Samsunspor, Samsunspor'un 2004 yılından itibaren çıkarmaya başladığı resmî basılı yayın organı. İlk kez İsmail Uyanık'ın başkanlığı döneminde çıkarılan dergi 16 sayı yayımlandıktan sonra uzun bir süre rafa kaldırılmış, Ekim 2008 tarihinde ise yeni başkan Fuat Köktaş'ın döneminde tekrar yayıma başlamıştır. 14. sayısı 3.000 adet deneme amacıyla basılmış, ilgi üzerine ise basıma devam edilmiştir.
PlayStation Official Magazine- UK, Future tarafından Birleşik Krallık'ta aylık olarak yayımlanan video oyunu dergisiydi. Önceleri üç ayda bir yayımlanan derginin ilk sayısı 2006 kışında yayımlanmış olup, 2. sayısı sonrasında aylık yayımlanmaya başlamıştır. Derginin son sayısı Mayıs 2021 yılında yayınlanmıştır. Genel olarak PlayStation konsollarıyla ilgili içeriğe sahiptir.
Resimli Ay, Sabiha Sertel ve Zekeriya Sertel tarafından çıkarılan aylık edebiyat ve magazin dergisi. 1924 ile 1931 yılları arasında yayımlanmıştır. İlk yıllarında Cumhuriyeti destekleyen bir yapısının olmasıyla beraber eğitici ve çağdaş bir görünüme sahiptir. Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın yazdığı bir makaleden sonra kapatılmıştır. Daha sonra tekrar açılan dergi, Nâzım Hikmet'in de katkılarıyla bazı değişimlere uğramıştır. 1930 yılında ise tekrar kapatılmış, ilerleyen dönemlerde tekrar açma girişimleri olsa da başarılı olunamamıştır. Dergide görev almış başlıca yazarlar: Peyami Safa, Nâzım Hikmet, Sadri Ertem, Suat Derviş, Sabahattin Ali, Emin Türk ve Vâlâ Nureddin gibi isimlerdir.
Hece, 1997'den beri Türkiye'de yayımlanan aylık edebiyat dergisidir.