Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir.

Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın. Dergiler genellikle belirli zaman aralıklarıyla piyasaya çıkan sayılar halinde yayımlanır ve her sayı birden fazla içerik barındırır. Reklam alma, satış ve abonelik yöntemleriyle gelir elde ederler.
Basın-yayın, günlük dilde radyo, televizyon, gazete, dergi gibi elektronik veya yazılı basın organlarını anlatmak için kullanılan bir terimdir.
Aydınlık, Vatan Partisi'nin günlük gazetesidir.
GamePro, Dünya Yayıncılık A.Ş. bünyesinde hazırlanan aylık oyun dergisidir. Eski GamePro kadrosundan sadece 1-2 isim bulunur. Dergi 1 Ocak 2007 tarihinde yayından kaldırılmıştır. GamePro editörleri, Byte dergisine transfer olmuştur.

Milliyet Sanat, Milliyet Yayın Grubu tarafından çıkartılan kültür ve sanat dergisi.
F1 Racing, 12 Mayıs 2000'de Doğuş Grubu bünyesinde Türkiye'de yayın hayatına başladı. Türkiye'deki tek Formula 1 dergisi olan F1 Racing, F1 temasıyla çıkan dergiler içerisinde dünyanın en çok satan dergisidir. F1 tutkunları, hız ve heyecanın hakim olduğu bu çok özel dünya ile ilgili aradıkları birçok şeyi bu dergide bulabilmektedirler. Tüm takımlar, otomobiller, çok özel fotoğraflar, söyleşiler, yarışların analizleri ve teknik raporlar her ay F1 Racing sayfalarında yer almaktadır.
Billboard Türkiye, Doğuş Yayın Grubu bünyesinde Türkiye'de dağıtımı yapılan, Kasım 2006'da yayına başlamış Türkçe bir müzik dergisidir.

Doğan Yayın Holding, Doğan Holding bünyesinde bulunan gazete, dergi, kitap, radyo ve televizyon yayıncılığı, yapımcılık, basım, dijital medya, dağıtım, perakende ve alternatif telekom alanlarında faaliyet gösteren bir şirketti. 1997 yılında kurulmuş, 26 Ağustos 2014 tarihinde Doğan Holding ile birleşmesi sonucu faaliyetleri sona ermiştir.

The New Yorker, ABD'de, röportajların, yorumların, eleştirilerin, denemelerin, kurmaca yazınların, hicivlerin, karikatürlerin ve şiirin içinde bulunduğu bir dergidir. Haftalık olarak 1925'te Amerikalı gazeteci Harold Ross'un kuruculuğunda yayın hayatına başlamış dergi günümüzde yılda 47 kez çıkmaktadır. Dorothy Parker, Ralph Barton, Alexander Woollcott, Ring Lardner ve Robert Benchley gibi isimler dergiye erken dönemlerinde katkı sağlayanlar arasındadır. Yayın içeriği çoğunlukla New York'un kültürüne yönelik olsa da New York'un dışında da büyük bir okuyucu kitlesine sahiptir. Dergi resimli ve belirli bir konuyla alakalı kapaklarıyla olduğu kadar popüler kültüre yönelik yorumlarıyla, yayınladığı kısa hikayelerle ve edebi eleştirilerle tanınmaktadır. Dergi 1984'te Samuel Irving Newhouse tarafından satın alınmış ve Advance Publications medya grubunun bünyesine dahil edilmiştir.

Science, Bilimsel Gelişme için Amerikan Birliğinin akademik dergisidir ve dünyanın en prestijli bilimsel dergilerinden biri olarak kabul edilmektedir. İlk kez 1880'de yayımlanan hakemli dergi haftalık olarak yayınlanmakta ve yaklaşık olarak 130.000 abonesi bulunmaktadır. Uluslararası yayımı ve internet üzerinden görüntülenme ile geniş bir kitleye ulaşmakta ve bir milyona yakın okuyucusu olduğu tahmin edilmektedir.
PC World Türkiye, ilk defa İngiltere'de yayımlanan PC World Dergisi'nin Türkiye şubesi olarak yayın hayatına başlamıştır. PC World, bir International Data Group, Inc yayınıdır. PC World dergisinin Türkiye yayın hakları, Globus PC World Türkiye adıyla Dünya Aktüel A.Ş.'ye aittir. Son sayısını 2013 Ağustos ayında çıkarmış ve sonrasında yayın hayatı sona ermiştir.

NTV Tarih, Doğuş Yayın Grubu'nun aylık olarak hazırlanan popüler tarih dergisi. İlk sayısı 17 Ocak 2009'da çıkan derginin yayın yönetmenliğini Gürsel Göncü yapmaktadır.

Habertürk, 1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan günlük gazeteydi. Son sayısı 5 Temmuz 2018'de çıktı. Gazete internet ortamında haberturk.com adresinden yayın hayatına devam etmektedir. Genel yayın yönetmenliğini Yavuz Barlas yapmaktadır.

Variety, 1905'te New York'ta Sime Silverman tarafından kurulan bir haftalık eğlence-ticaret dergisidir. Film sanayisinin öneminin artmasıyla, 1933'te Los Angeles'ta Silverman tarafından Daily Variety adında günlük baskı çıkmaya başladı. 1998'de Daily Variety Gotham baskısı New York City'ye eklendi. Her üç derginin basımına da devam edilmektedir.

TV Guide, yayınlanan televizyon programları hakkında içeriğe sahip olan Kuzey Amerika'da haftalık yayımlanan dergidir. İlk kez 3 Nisan 1953 yılından yayımlandı. Çıkış sayısının kapağında Lucille Ball ve Desi Arnaz'ın yeni doğan oğlu Desi Arnaz, Jr.'ın bir fotoğrafı yer aldı. 1974 yılında 19 milyonluk bir satış elde etti.
The Hollywood Reporter, piyasada önceleri günlük finans dergisi olarak yer almış ve 2010 yılından bu yana eğlence endüstrisi için çıkmakta olan dergi. Haftada bir yayımlanan derginin işletme hakları Prometheus Global Media'ya aittir.

Apple Bandai Pippin, Apple tarafından dizayn edilmiş bir beşinci nesil video oyunu konsoludur. Konsolun üretiliş amacı ucuz ve çok işlevli, oyun odaklı ama aynı zamanda bilgisayar fonksiyonları da olan bir konsol yaratmaktı. Konsol 4x hıza sahip bir CD-ROM ve televizyona bağlanma amaçlı bir çıkışa sahipti.
Smartphone & Pocket PC Thaddeus Computing tarafından iki ayda bir yayımlanan Windows Mobile cihazları, yazılımı ve aksesuarları hakda dergi idi. Haber, ipucu, makale, inceleme, nasıl yapılır ve kurumsal bölüm içeriyordu. Yönetim merkezi Fairfield, Iowa'deydi.

Türkçe olarak ilk gazete II. Mahmut'un emriyle 1 Kasım 1831'de kurulan Takvîm-i Vekâyi'dir ve bu adım, Osmanlı'de baskı makinesinin kurulmasından uzun bir süre sonraya denk gelmektedir. Takvîm-i Vekâyi, yayın hayatı boyunca birkaç kez kapatılmış ve 1922 itibarıyla meclis tarafından Resmî Ceride ve daha sonra Resmî Gazete adıyla yayımlanmıştır. İngiliz diplomat ve gazeteci William Churchill tarafından 1840 yılında yayın hayatına başlayan ve 1866'da kapanan Cerîde-i Havâdis, ikinci Türkçe gazetedir. 1860 yılında Osmanlı devlet adamı ve gazeteci Agâh Efendi tarafından hazırlanan Tercümân-ı Ahvâl, basılan ilk özel gazetedir. Yazarları arasında İbrahim Şinâsî ve Ahmed Vefik Paşa da yer almıştır. Sonraki yıllarda ise kurucusu Şinasî olan Tasvîr-i Efkâr yayımlanmış fakat 1866'da kapanmıştır.