
MiG-31, Mikoyan Gurevich tarafından 1975'te geliştirilen iki kişilik, iki motorlu yüksek irtifa önleme uçağı olan MiG-25'in geliştirilmiş türevidir. Asıl görevi nükleer füzeler, casus uçaklar ve bombardıman uçaklarını önlemek ya da imha etmektir.

Tomahawk, tam adı BGM-109 Tomahawk, stratejik bir seyir füzesidir.

Kruvazör büyük savaş gemilerinin sınıfıdır. Muhrip sınıfı gibi dışarıda destek ihtiyacı olan bir sınıftı fakat modern zamanda bu fark ortadan kalkmıştır. Geçmişte bağımsız operasyonlar için en küçük gemi olarak düşünülürdü. Modern savaşta kruvazörün eski işlevi ortadan kalkmış, yerlerini muhriplere terk etmiştir. Askeri işlev nedeniyle kruvazör adı en büyük gemiler için kullanılmaktadır.

Seyir füzesi kaldırıcı kuvvet olarak kanatçıklarının yardımıyla havanın dinamik yapısından, sürüklenmeyi dengelemek için de çekiş kuvvetlerinden bunun içinde jet motorundan faydalanan güdümlü bir füze sistemidir. Kruz füzesi genel olarak içerisinde klasik patlayıcı veya nükleer bomba bulunan savaş başlıklarını yüzlerce kilometre taşımak üzere tasarlanmıştır. Gelişmiş kruz füzeleri süpersonik veya yüksek sesaltı hızla ilerleyen, kendi kendine sevk edebilen, radara yakalanmamak için çok alçak irtifadan uçabilen araçlardır. Genel olarak bu araçlar savaş başlığı taşımaları ayrıca keşif veya gözetleme değil saldırı amacı taşıdıklarından insansız hava aracı sınıfına girmezler.

Rusya hükûmet başkanları listesi, Rusya'nın, 1905'te anayasal monarşiye geçilmesinden beri Çarlık ve Sovyetler Birliği dönemlerinin de dahil edildiği görev yapmış başbakanlarının listesi.

Yakovlev Yak-130, Yakovlev ve Aermacchi tarafından geliştirilen Rus jet eğitim uçağıdır. Uçağın geliştirilmesine 1991 yılında başlatılmış olup ilk uçuşunu 25 Nisan 1996 tarihinde gerçekleştirmiştir.

Antonov An-2, Antonov tarafından üretilen Sovyet yapımı çift kanatlı tarım ve nakliye uçağıdır. Uçak, dayanıklı yapısı, yüksek kapasitesi, her türlü pistlerden kalkış ve iniş yeteneği sayesinde uzun bir süre üretilmiş ve kullanılmıştır. An-2, 1947'den 2001 yılına kadar 18 bin adet üretildi ve dünya çapında askeri ve sivil amaçlarla kullanıldı. Türk Hava Kurumu tarafından uzun yıllar paraşüt eğitimlerinde kullanılan ve daha sonra servis dışı kalan An-2 uçaklarından biri bugün Eskişehir Havacılık Müzesi'nde sergilenmektedir.

BMD-1, bir Sovyet amfibiyen zırhlı personel taşıyıcıdır. Araç, BMP-1'e benzese de aslında çok daha küçüktür ve bir hava aracından paraşütle fırlatılabilmektedir. BMD-1, Sovyet ordusunun hava indirme tümenleri tarafından bir zırhlı savaş aracı olarak kullanıldı. BMD-1'in geliştirilmiş bir varyantı BMD-2 olarak bilinmektedir. BMD-1'in altyapısı BTR-D havadan indirilebilen çok amaçlı paletli zırhlı personel taşıyıcı için kullanılmıştır.

AGM-86 ALCM, Amerika Birleşik Devletleri yapımı bir sesaltı havadan karaya seyir füzesidir. Füze, Boeing tarafından Boeing B-52H Stratofortress bombardıman uçağının etkinliğini ve ayakta kalma gücünü artırmak amacıyla geliştirilmiştir. Kombinasyon halinde, füze bir düşmanın kuvvetlerini incelemekte ve topraklarının hava savunmasını zorlaştırmaktadır.
Rokot, Rus yapımı bir uzay fırlatma aracı serisidir. UR-100N füzesi üzerinden geliştirilmiş olup 63° eğim ile 200 kilometrelik bir Dünya yörüngesine 1,950 kilogramlık bir yük taşıyabilmektedir. İlk olarak 1990'larda Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılmış olup daha sonradan Plesetsk Uzay Üssü'nden fırlatılmaya başlanmıştır.

Vımpel R-37, Sovyetler Birliği yapımı uzun menzilli bir havadan havaya füzedir. Füze, R-33 füzesi üzerinden geliştirilmiş olup AWACS ve C4ISTAR uçaklarını vuracak şekilde tasarlanmıştır.

H-25, Sovyetler Birliği yapımı bir hafif havadan karaya füzedir. H-23 füzesinin lazer güdümlü varyantı üzerinden geliştirilmiştir. Radarsavar varyantı ise H-25MP olarak bilinmektedir.

H-29, Sovyetler Birliği yapımı bir havadan karaya füzedir. Füze, endüstriyel binalar, depolar ve köprüler gibi daha büyük hedeflere ve altyapıya karşı kullanılmak üzere tasarlanmış olup 10,000 tona kadar olan gemiler, sertleştirilmiş uçak sığınaklarına ve beton pistlerine de kullanılabilmektedir.

H-31, Sovyetler Birliği yapımı bir havadan karaya füzedir. Birçok varyantı olup çoğunlukla radarsavar füzesi olarak bilinse de aynı zamanda gemi ve droneleri hedefleyen varyantları da bulunmaktadır.
P-800 Oniks, Sovyetler Birliği yapımı bir süpersonik gemisavar seyir füzesidir. 1980'lerde geliştirilmiş olup P-270 Moskit ve P-700 Granit'in de yerini almıştır. P-800, Rus-Hint ortak BrahMos süpersonik füzesinin temelini oluşturmuştur.

3M-54 Kalibr, Rus yapımı bir kara saldırı ve gemisavar seyir füzesidir. 3M-54, 3M-54E, 3M-54TE ve 3M-54AE, hedefe yönelik uçbirim yaklaşımında süpersonik bir sprint yapan ve hedefin savunma sistemlerinin tepki vermesi gereken zamanı azaltan ikinci bir aşamaya sahiptir. 3M-54E1, tüm uçuş sırasında sadece sesaltı hızlarda uçar ancak menzili süpersonik varyantlardan daha uzundur.

Vilnius Guberniyası, Rus İmparatorluğu'nun guberniyalarından biriydi. Guberniya, günümüz Litvanya'nın doğusunu ve Belarus'un kuzeybatısını kapsamaktaydı. Guberniyanın merkezi Vilnius idi.

Mikoyan-Gureviç MiG-9, Mikoyan-Gureviç tarafından üretilen Sovyet yapımı bir jet avcı uçağıdır. Uçak, II. Dünya Savaşı'nın ardından jet uçağı ihtiyacı üzerine geliştirilmiş olup orta derecede başarılıydı, ancak silahlar gazından dolayı yüksek irtifalarda kullanılırken motorun alev almasıyla ilgili sürekli sorunlara sahipti. Bunun üzerine, çeşitli motorlar denense de MiG-15'in daha üstün olması nedeniyle hemen yerini MiG-15'e bıraktı.

Myasişçev M-50, Myasişçev tarafından üretilen Sovyet yapımı bir süpersonik stratejik bombardıman uçağı prototipidir. Uçağın yalnızca tek bir prototipi üretilmiş olup kıtalararası balistik füze ve Sovyet uzay programı nedeniyle diğer süpersonik stratejik bombardıman uçağı projeleri ile birlikte askıya alındı.
R-17 Elbrus, GRAU endeksi 9K72, başlangıçta Sovyetler Birliği tarafından geliştirilen bir taktik balistik füzedir. NATO rapor adı SS-1C Scud-B'dir. 32 ülke tarafından kullanılmakta ve Sovyetler Birliği dışından olan dört ülkede üretilmektedir. Kuzey Kore'de Hwasong-5 olarak adlandırılıyor.