İçeriğe atla

Oyun (müzik grubu)

Oyun, 2005'te kurulmuş İstanbullu müzik grubu.

Vokal ve gitarda Serhat Soyyiğit, kemanda Taylan Korkmaz, bas gitarda Mehmet Yazgan ve davulda Orhan Altan bulunmakta.

Her biri yıllardır müzikle uğraşmış, çeşitli mekanlarda sahne almış olan 'Oyun' üyeleri, sevdikleri ve etkilendikleri müzisyenlerin eserlerinden oluşan bir repertuvarı çeşitli konserlerde - barlarda sergilemek dışında beste çalışmalarıyla da uğraşmaktalar. 'Oyun', İstanbul'da birçok kaliteli canlı müzik mekanında sahne almıştır, almaktadır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kurban (müzik grubu)</span> Türk, hard rock türü müzik yapan grup

Kurban, 1997 yılında kurulan Türk rock grubu.

Klips ve Onlar, 1986 yılında Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden müzik grubudur. 53 puanla Türkiye 9. olmuştur. Ayrıca 3 Aralık 1987'de "Halley" albümünü çıkarmışlardır.

<span class="mw-page-title-main">Yavuz Çetin</span> Türk müzisyen

Yavuz Hilmi Çetin, Türk müzisyen ve gitaristtir. Müzik hayatı boyunca 2 adet albüm çıkarmıştır. 2001 yılında intihar etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Erkin Koray</span> Türk müzik sanatçısı (1941–2023)

Mustafa Erkin Koray, Türk Anadolu rock sanatçısıdır. Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde çok sayıda özgün eseri bulunmaktadır. Sanatçı, Anadolu'nun kültürel mirasını da korumaya katkıda bulunmuş, birçok türküyü yeniden düzenlemiş ve dinleyiciyle buluşturmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Tiyatro</span> sahnede, seyirciler önünde oyuncuların sergilenmesi amacıyla hazırlanmış gösteriler

Tiyatro, bir sahnede, seyirciler önünde oyuncuların sergilemesi amacıyla hazırlanmış gösterilerdir. Farklı bir şekilde duyguların ve olayların hareket (jest) ve konuşmalarla anlatılmasıdır. Genel olarak temsil edilen eser anlamında da kullanılır. Tiyatro eseri, olayları oluş yoluyla gösterir. Bu yönüyle konuşma ve eyleme dayanan bir gösteri sanatı olarak da tanımlanabilir. Yaygın bir deyişle tiyatro; insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatı olarak Shakespeare'in sözüyle de ifade edilir.

<span class="mw-page-title-main">Rock müzik</span> 1950lerde Amerika Birleşik Devletlerinde "rock and roll" olarak ortaya çıkan popüler müzik türü

Rock, 1950'lerde ABD'de "rock and roll" olarak doğan, 1960'larda ve sonrasında farklı tarzlara ayrılarak özellikle İngiltere ve ABD'de gelişen bir müzik türüdür. Kökleri 1940'ların ve 1950'lerin rock and roll'una dayanır. Rock and roll ise blues, rhythm and blues ve country müzikten yoğun biçimde esinlenmiştir. Rock müzik; electric blues ve folk, caz, klasik müzik gibi diğer müzik kaynaklarından da esinlenir.

<span class="mw-page-title-main">Redd</span> Türk rock müzik grubu

Redd, 1996 yılında Doğan Duru, Güneş Duru, Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından kurulan Türk rock müzik grubudur. Grup 2020 itibarıyla altı stüdyo albümü, bir soundtrack albüm ve bir DVD yayımladı. 2010 Ocak ayında askerden dönen Berke Özgümüş resmen gruba katıldı.

Caz, ilk kez ABD'nin güney eyaletlerinde, 1900'lerin başında gelişmeye başlamış bir Afro-Amerikan müzik türüdür. 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında New Orleans, Louisiana'daki Afrikalı-Amerikalı topluluklarda ortaya çıktı. Caz müziği, mavi notalar, senkop, swing, çoklu ritim, atışma ve doğaçlama tekniklerini kullanır; Afrikalı-Amerikalı ve Batı müziği tekniklerinin harmanlanmasıdır. Bu müziğin dünya ile tanışması ise 1917 yılında Dixieland Jazz Band'in ilk plaklarının piyasaya çıkmasıyla olmuştur. 1920 ile 1930'larda popülerliğinin artmasıyla başta ABD olmak üzere tüm dünya genelinde Caz Çağı yaşanmıştır. Caz yalnızca geçmişte değil, bugün dahi çok sevilen ve ünü gün geçtikçe artan müzik türlerinden biridir. 1920'lerin Caz Çağı'ndan bu yana, geleneksel müzik ve popüler müzikte önemli bir müzikal ifade biçimi olarak kabul edilmiştir.

Cengiz Toraman, Türk tiyatro ve dizi oyuncusu.

<span class="mw-page-title-main">Pinhâni</span> Türk müzik grubu

Pinhâni, 5 Nisan 2004'te Zeynep Eylül Üçer ve Sinan Kaynakçı tarafından kurulan, alternatif rock türünde müzik yapan bir Türk müzik grubu. Aynı zamanda "Kavak Yelleri" adlı dizinin müziklerini de yapmıştır.

<i>Kara Gözlüm</i> (albüm)

Kara Gözlüm, Türk şarkıcı Kerim Tekin'in 25 Aralık 1995 tarihinde çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Raks Müzik etiketiyle yayınlandı. Nisan-Ekim 1995 tarihleri arasında altı aylık bir sürede kaydedilen albümde on parça yer aldı. Albümde Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, Zeynep Talu, İlhan Şeşen, Evren Erdamar ve Saro Seçikyan gibi sanatçıların eserlerine yer verdi. Albümün yapımcılığını 1994 yılında Kerim Tekin'i sahne aldığı barda keşfeden Halis Bütünley üstlendi. İstanbul'da yer alan Stüdyo MB'de kaydedilen albümün kayıtlarında birçok sanatçı yer aldı. Albüm yayınlanmadan bir hafta önce ilk sırada yer alan "Cici Baba" adlı parça yayınlandı. Yönetmenliğini Sylvester Lolov'un üstlendiği video klibin yayınlanmasıyla birlikte Kerim Tekin ülke çapında tanınmaya başladı ve müzik listelerine girdi. Çoğunluğu slow parçalardan oluşan albümden yayınlanan ikinci parça yönetmenliğini Mukadder Kızılca'nın üstlendiği ve albüme adını veren "Kara Gözlüm" adlı parça oldu. Yayınladığı ikinci parça ile birlikte büyük bir çıkış yakaladı ve bu parça ile listelerde ilk sıralara kadar yükseldi.

80 Kalibre, 2007 yılında, İstanbul'da, grubun gitarist ve vokalisti Hidayet Can Özcan tarafından kurulmuş olan, Türkçe müzik icra eden heavy metal grubu. İlk zamanlar İstanbul'daki çeşitli mekanlarda sahne alan ve 80'lerin heavy metal şarkılarını yorumlayan grup, 2008 yılında kendi bestelerine yoğunlaşmaya başlamış ve Kurtul Zindanından isimli 5 şarkılık bir EP yayınlamıştır. Bu EP'den sonra cover ve sahne çalışmalarını azaltarak kendi bestelerine yoğunlaşan 80 Kalibre, 2010 yılının sonlarına doğru sırasıyla "Kayıp" ve "Bilinçaltı" olmak üzere 2 adet single demo yayınlamıştır. 2011 yılında Türkiye'de bir ilke imza atarak 3 parçadan oluşan bir maxi single, ders videoları, parçaların notaları ve tabları, parçaların eşlik etmeye yönelik altyapılarını içeren Bitmeyen Gösteri isimli DVD'yi yayınlamıştır. 2012 yılında 7 Seçilmiş albümünün tüm parçalarını Zamanı Geldi isimli DVD'de yayınlamış ve 2013 yılında yeni bir albüm çalışmasına başlamışlardır. 2012 yılında İstiklal Marşı'nın üçüncü ve dördüncü kıtalarını heavy metal şeklinde yorumlamışlardır. Ardından 2013 yılında Selim Işık'ın "Karma IV" adlı toplama albümünde "Beyin Sizsiniz" adlı parça ile yer almışlardır.

<span class="mw-page-title-main">Ege Göktuna</span> Türk müzisyen, hukukçu ve akademisyen

Ege Göktuna, Türk müzisyen, hukukçu, akademisyen.

Kumbaracı50, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde 2009'dan beri tiyatro ve çeşitli sanat disiplinlerinin etkinliklerini ağırlayan sahne.

Tansu Kızılırmak, müzisyen, Redd grubunun bas gitaristi (2018-2022), Kesmeşeker grubunun bas gitaristi, geri vokalisti, besteci, söz yazarı, aranjör, yapımcı.

Multitap, Eylül 2006 yılında Selim Siyami Sümer, Sertaç Özgümüş, Taçkın Bilal ve Ali Cihan (davullar) tarafından İstanbul'da kurulmuş olan Türk müzik grubudur.

<span class="mw-page-title-main">Hasan Cihat Örter</span> Türk müzisyen ve besteci

Hasan Cihat Örter, Türk şarkıcı, besteci.

Tolga Çebi, Türk besteci.

<span class="mw-page-title-main">Manuş Baba</span> Türk şarkıcı

Mustafa Özkan, Manuş Baba olarak sahne alan Türk müzisyen ve şarkıcı.

<span class="mw-page-title-main">Bilkent Konser Salonu</span> konser salonu

Bilkent Konser Salonu; Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Bilkent Üniversitesi'ne bağlı olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin içinde yer alan bir konser salonudur. 15 Ekim 1994 tarihinde açılışı yapılan salonun mimarları Erkut Şahinbaş ve İlhan Kural, akustik uzmanı ise Fin mimar Matti Heikkinen'dir. Salonun ana kullanıcısı Bilkent Senfoni Orkestrası olmasına karşın; Ankara Caz Festivali, Uluslararası Ankara Müzik Festivali gibi çeşitli ulusal ve uluslararası müzik etkinlikleri çerçevesinde onlarca sanatçı, müzik grubu ve orkestraya da ev sahipliği yapmaktadır. İlham Gencer, Tahir Aydoğdu, Nilüfer Ruacan, Yıldız İbrahimova, Ayşe Tütüncü ve Fahir Atakoğlu gibi sanatçılar, salonda konser vermiş olan önemli isimlerdendir.