Botanikte meyve çiçeklenmeden sonra yumurtalıktan oluşan, çiçekli bitkilerde tohum taşıyan yapıdır.
Karpuz, kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından tek yıllık bir bitki türüdür. Anavatanı Kuzey Afrika'dır.
Papağanlar, Psittaciformes takımını oluşturan kıvrık gagalı, etli ve kalın dilli, parlak tüylü, sıcak yerlerde yaşayan kuşlardır. Ayrıca bu kuşların bazı türleri söylediğiniz bazı şeyleri tekrar edebilirler.
Sebze ya da göveri, bitkilerin insanlar veya diğer hayvanlar tarafından yenen kısımlarına verilen isimdir. Sebze terimi, kültürler ve mutfaklar arasında farklı anlamlara gelebilir.
Kavun, kabakgillerden sürüngen gövdeli bitki türü ve bu bitkinin iri meyvesidir. Olgunlaşmamış hali de meyve olarak tüketilir ve bu haldeki meyvesine kelek denir. Bir yıllık otsu bir bitkidir. Sürüngen gövdesi metrelerce uzayabilir. Yaprakları yürek biçiminde iridir. Bir eşeyli ve bir evcikli çiçekleri yaprakların koltuk altından çıkar. Türüne ve çeşidine göre kalın kabuklu iri meyvesinin içi etli, sulu ve bol çekirdeklidir. Anayurdu, Orta Asya, İran ve Anadolu'dur. Türkiye'de yetişen başlıca türleri Topatan, Hasanbey, Van kavunu, Altınbaş Kızılırmak, Ankara kavunu, Kırkağaç (Manisa) kavunu olmakla birlikte pek çok yerli ve yabancı hibrit çeşitleri de bulunmaktadır.
Mücver bir pişirme tekniğinin adıdır.Yaklaşık 20 değişik mücver yemeğinden kayıtlara dayanarak bahsedebiliriz.
Bal kabağı, lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir.
Reçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır.
Kabakgiller (Cucurbitaceae), Cucurbitales takımına ait bir bitki familyası.
Kuru yemiş, çeşitli bitki meyve veya tohumları kurutularak veya işlenerek üretilen çerez.
Erimli, Diyarbakır ilinin merkez ilçesine bağlı bir mahalledir.
Yiyecek, canlıların hayatlarını devam ettirebilmeleri için yemek suretiyle tüketmeleri gereken maddelerdir. Belirli bir öğünde tüketilen yiyeceklere yemek denir. Yiyecekler organik veya inorganik maddelerden üretilmiş olabilirler. Yiyeceklerde bulunan ve canlıların yaşamını devam ettirmesi, büyümesi için gerekli olan protein, vitamin, mineral gibi maddelere ise besin veya gıda denir. Ancak gıda sözcüğü "ilaçlar hariç, yaşamı devam ettirmek için tüketilen tüm yiyecek ve içecekler" anlamında da kullanılır. Ultra işlenmiş gıda, kolay yiyecek, organik gıda, abur cubur, fast food, çerez, genetiği değiştirilmiş gıdalar çok tüketilen türlerdir.
Karpuz çarkıfeleği, çarkıfelekgiller (Passifloraceae) familyasından çarkıfelek cinsinin Amerika'ya özgü bir türüdür.
Turuncu rengi additif renk sintezine göre kırmızı ve sarı arasında, dalgaboyuya göre 585-620 nanometre civarında olan bir renktir. Karşıt rengi mavidir.
Macun, Kıbrıs Türk mutfağına özgü meyve şekerlemesi. Reçele benzeyen macun, meyve, şeker ve su ile imal edilir. Macun yapımında genellikle bergamot, turunç, koz ya da karpuz (kabuğu) gibi başka türlü değerlendirilmesi zor meyveler ile alıç gibi yabani meyveler kullanılır. Macun genellikle Türk kahvesi eşliğinde tüketilen bir tatlıdır.
Chamoy, çeşitli çeşniler ve tuzlanmış meyvelerden yapılan, çoğunlukla Meksika mutfağında kullanılan salamura tarzı bir sos. Kıvamı sıvıdan koyuya kadar değişmektedir ve içine konulan baharatların miktarına göre tadı tatlı, tuzlu veya ekşi olabilir.
Adnan Varınca Natürmort çalışmaları ile tanınan Türk ressamdır. Daha çok doğa ve meyve çizimleri üzerine çalıştı. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra kendi imkânlarıyla Paris'e gitti. 1973'te Türkiye'ye geri döndü ve toplu olarak kişisel sergilerini düzenledi. 1980 ve 2006'da resim dalında prestijli ödüller kazandı.
Meyve konserveleri, genellikle cam reçel kavanozlarında saklanan meyve, sebze ve şeker müstahzarlarıdır.
Yeşiltepe Mersin ilinin Tarsus ilçesine bağlı bir beldedir. Tarsus'un 8 kilometre güneyinde kent merkezi ile Akdeniz kıyısı arasında yer alır. 36°51′K 34°54′D koordinatlarında olup, Karabucak Ormanına komşudur. 2012 rakamlarına göre nüfusu 2242'dir
Hwachae, geneleksel kore mutfağında meyve ve yenebilir çiçek yapraklarından yapılan punch türüdür. Meyveler ve çiçekler ballı suya veya ballı omija-cha ile yapılır. Günümüzde, Güney Kore'de genellikle Hwachae olarak anılır. Hwachae çoğunlukla servisten önce çam fıstığı ile garnitürlenir.