Fizik, maddeyi, maddenin uzay-zaman içinde hareketini, enerji ve kuvvetleri inceleyen doğa bilimi. Fizik, Temel Bilimler'den biridir. Temel amacı evrenin işleyişini araştırmaktır. Fizik en eski bilim dallarından biridir. 16. yüzyıldan bu yana kendi sınırlarını çizmiş modern bir bilim olmasına karşın, Bilimsel Devrim'den önce iki bin sene boyunca felsefe, kimya, matematik ve biyolojinin belirli alt dalları ile eş anlamlı olarak kullanılmıştır. Buna karşın, matematiksel fizik ve kuantum kimyası gibi alanlardan dolayı fiziğin sınırlarını net olarak belirlemek güçtür.
Coğrafya; beşerî (insanî) sistemleri ve yeryüzünü araştıran, bunlar arasındaki ilişkiyi neden-sonuç ve dağılış ilkesine bağlı olarak inceleyen ve sorgulayan bir bilim dalıdır. Yer ve insanlar arasındaki ilişkiler coğrafyanın konusunu oluşturur. Coğrafya sözcüğü Yunanca “γεωγραφία” gaia (yer) ve gráphein sözcüklerinden türemiştir. Türkçesi yerçizim sözcüğüdür. Zamanımızdan 2200 yıl önce coğrafya terimini ilk kullanan kişi Eratosthenes olmuştur. Gregg ve Leinhardt (1994), coğrafyayı 4 özellikle karakterize edilen bir disiplin olarak tanımlamaktadırlar:
- Birincisi, bir yere eşsiz bir karakter kazandıran, yeryüzü üzerindeki özelliklerin dağılımıdır.
- İkincisi, bazı şeylerin oldukları yerlerde ve zamanda neden ve nasıl meydana geldiğini anlamaktır.
- Üçüncüsü, meydana gelen olayların, diğer olaylarla ilgisi ve bağlantısıdır.
- Sonuncusu, coğrafyanın haritalar ile bilgilerin ve düşüncelerin iletişimini sağlamasıdır.
Nobel Fizik Ödülü, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından her yıl Stokholm'de Alfred Nobel'in ölüm günü olan 10 Aralık'ta verilir. Bu ödül, Alfred Nobel'in 1895 yılında isteği ile başlatılan ve 1901 yılından beri devam eden 5 Nobel Ödülü'nden birisidir. Diğer kategoriler; Nobel Kimya Ödülü, Nobel Edebiyat Ödülü, Nobel Barış Ödülü, Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'dür. İlk Nobel Fizik Ödülü, x-ışını keşfinden dolayı sunduğu üstün hizmetlerden dolayı Alman Wilhelm Conrad Röntgen'e verilmiştir.
Baden Württemberg Güneybatı Almanya'da bir eyalettir. Nüfusa ve alana göre üçüncüdür. Başkenti Stuttgart'tır. Diğer önemli kentleri ise Konstanz, Freiburg, Karlsruhe, Mannheim, Tübingen ve Heidelberg'dir. Almanya'nın en zengin eyaletlerinden birisidir ve işsizlik oranı %5'in altındadır. Almanya'nın otomobil endüstrisinin büyük bir bölümünü oluşturan firmalar bu eyalette bulunmaktadırlar. Ayrıca eğitim kalitesinin en yüksek olduğu eyaletlerden biridir. Yoğun şivenin konuşulduğu bir eyalettir. Özellikle, Badisch ve Schwäbisch konuşulur. Eyalet batıda Fransa ve Rheinland-Pfalz, güneyde İsviçre, kuzeyde Hessen, doğuda ise Bavyera ile komşudur. Kara Orman (Schwarzwald) ilin ana ormanını teşkil etmektedir.
Krasnodar 1920'ye kadar Yekaterinodar Екатеринодар), Kuzey Kafkasya'da Rusya'ya bağlı Krasnodar Kray'ın yönetim merkezi olan kent.
Heinrich Rudolf Hertz, Alman fizikçidir.
Fizikçi, fizik ile uğraşan, bu konuda eğitim görmüş veya fizik alanında önemli gelişmelere imkân vermiş olan kişilerdir.
Karlsruhe, Almanya'nın güney batısında, Baden-Württemberg eyaletine bağlı, Fransız-Alman sınırındaki şehir.
Karl Friedrich Benz, Alman makine mühendisi ve motor tasarımcısıdır.
Karlsruher SC, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Karlsruhe kentinde bulunan Alman spor kulübüdür. Kulüpten, adının baş harfleri olan "KSC" diye de bahsedilir.
Oliver Bierhoff Alman eski futbolcudur.
Pforzheim, Almanya'nın güneybatısında bulunan Baden-Württemberg eyaletine ve Karlsruhe iline bağlıdır. Şehir Stuttgart - Karlsruhe arasında, üç ırmağın birleşme noktasında antik Romalılar tarafından kurulmuş ve günümüzde 98 kilometrekareye yayılmıştır. Pforzheim'da 2010 yıl sonu itibarıyla 119.781 kişi yaşamaktadır.
1989 Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası, 2-10 Eylül 1989 tarihlerinde Batı Almanya’da yapıldı. On altıncısı düzenlenen şampiyonaya on iki ülkenin ulusal takımları katıldı. Maçlar Stuttgart, Hamburg ve Karlsruhe kentlerinde oynandı.
Federal Adalet Mahkemesi,, Almanya'daki olağan yargı sistemi içerisindeki en yüksek mahkemedir. Sadece ceza hukuku ve özel hukukla ilgili konuları karara bağlar. BGH tarafından verilen bir karar, ender olarak Almanya Federal Anayasa Mahkemesinin anayasaya aykırılığa hükmettiği durumlarda geri alınabilir. Federal Anayasa Mahkemesi'nin de bulunduğu Karlsruhe'de kurulmuştur.
Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT), Almanya'nın en büyük ve en prestijli araştırma ve eğitim kurumlarından birisidir. Bu kurum 1 Ekim 2009'da Karlsruhe Üniversitesi'nin ve Karlsruhe Araştırma Merkezi'nin birleşmesiyle oluşmuştur.
Lev Davidovich Landau teorik fizik alanında pek çok katkı ve araştırma yapmış Bakü doğumlu Yahudi asıllı, Sovyet-Azerbaycanlı fizikçidir. Yoğun maddenin kuantum mekaniği hakkında çalışan Landau, süperakışkanlığı öngörmüş ve 1962 Nobel Fizik Ödülü'nü kazanmıştır. Evgeny Mikhailowich Lifschitz ile çeşitli dillere çevirilen ve klasikleşen fizik kitapları serisini oluşturmuştur.
Landkreis Karlsruhe, Almanya´nın Baden-Württemberg eyaletinde bir ilçe.
Dr. Harald Fuchs nanoteknoloji konusunda uzmanlaşmış Alman asıllı bir fizikçidir. 1993 yılından beri Münster Üniversitesi'nde teorik fizik konusunda ders vermektedir. Nanoteknoloji ve nanobiyoteknoloji konularında yaptığı araştırmalarla tanınmaktadır. 400'ün üzerinde bilimsel yayını ve 33 patenti bulunmaktadır.
Hoffmann & Hoffmann, Michael Hoffmann ve Günter Hoffmann kardeşlerden oluşan Alman müzik grubu ikilisi. Yönetmen Alfons Weindorf ve besteci Helmut Frey tarafından Münih’te kurulan grup, Weindorf ve Frey'in dışında Jutta Niedhardt, Eberhard Wilhelm, Klaus Pröpper ve Clemens Weindorf'tan oluşmaktadır.
Bundesautobahn 5, Almanya'da 445 km uzunluğunda bir otoyoldur. Kuzey ucu Hattenbach şehrinin üçgen kesişimidir. Güney ucu Basel şehri yakınlarındaki İsviçre sınırındadır. Almanya'nın Hessen ve Baden-Württemberg eyaletlerinden geçer ve güney ucunda İsviçre A 2 otoyoluna bağlanır. A5 otoyolu, Frankfurt Havaalanı'ndan geçer.