İçeriğe atla

Otrera

Yunan mitolojisinde, Otrera (Yunanca: Οτρηρη Otrērē) Amazonlar'ın kraliçesi, Ares'in eşi, Eurus'un kızı ve Hippolyta, Antiope, Melanippe ve Penthesilea'nın annesiydi.[1][2] Bazen Otrera, Amazonlar'la yakından bağlantılı Artemis'in Efes'teki tapınağının mitolojik kurucusu olarak kabul edilir.[3][3] Ayrıca ilk Amazonlar hakkındaki birçok mite rağmen, bazen de Amazon ırkının kurucusu sayılır.

Kaynakça

  1. ^ Apollodorus, Bibliotheca, Epitome of Book IV, 5. 1
  2. ^ Hyginus, Fabulae, 30; 112
  3. ^ a b Hyginus, Fabulae 223, 225

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Semele</span> Yunan mitolojisinde Dionysosun annesi

Semele, Yunan mitolojisinde Cadmus ile Harmonia'nın kızı. Zeus'tan Dionysos'u doğurduğuna inanılırdı.

<span class="mw-page-title-main">Amazonlar</span>

Amazonlar, klasik ve Yunan mitolojisinde tamamen kadın savaşçılardan oluşan tarihi bir ulus. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in hemen kuzeyinde Avçala bölgesinde Demir Çağından kalma Zemo Avçala Mezarı, bugüne kadar ortaya çıkarılmış en eski Amazon kadın mezarı olarak tanımlanmıştır.

Yunan mitolojisinde, Abas Argos'un on ikinci kralıdır. Adı muhtemelen savaş alanındaki inatçı ve cesur karakterine uygun olan "ἀ + βαίνω" yani "çekip gitmeyen kişi" anlamından gelmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Penthesilea</span> Amazon kraliçesinin hikayesi

Penthesilea veya Penthesileia Yunan mitolojisinde Ares ve Otrera'nın kızı, Hippolyta, Antiope ve Melanippe'nin kız kardeşi, Amazon kraliçesi. Quintus Smyrnaeus Penthesilea'nın Truva Savaşı'na gelişini şöyle anlatır: Penthesilea Hippolyta'yı geyik avlarlarken mızrakla öldürür; bu kaza Penthesilea'yı ölmek isteyecek kadar kahreder ancak bir savaşçı ve bir Amazon olarak bunu onurlu bir şekilde, savaşta yapmalıdır. Bu yüzden Truva Savaşı'na girmeyi kabul eder, Truva'nın savunma saflarında savaşır.

Yunan mitolojisinde, Acrisius veya Akrisios Argos'un bir kralıydı. Ünlü Yunan yarı tanrı kahramanı Perseus'un büyükbabasıydı.

Yunan mitolojisinde, Epafos ya da Epaphus olarak da adlandırılan Apis ya da Munantius, Zeus'un oğludur ve Mısır kralıdır.

Yunan mitolojisinde, Hippalcimus ismi şu kişileri temsil eder:

Gaius Julius Hyginus, M.Ö. 64 ile M.S. 17 yılları arasında yaşamış oyun yazarıdır. Alexander Polyhistor'un öğrencisi ve Augustus'un azatlısıdır. Suetonius'un De Grammaticis'inde yazdığına göre, Augustus tarafından Palatine kütüphanesinin yöneticiliğine atanmıştır. Yine Suetonius'a göre ilerleyen yaşlarda sefalete düşmüş ve Clodius Licinus'un maddi desteği ile hayatına devam edebilmiştir.

Telegonos, Yunan mitolojisinde Circe ve Odysseus'un en küçük oğlu ve dolayısıyla Agrius ve Latinus veya Nausithous'un kardeşiydi.

<span class="mw-page-title-main">Hesperus</span> Yunan Mitolojisinde bir karakter

Antik Yunan mitolojisinde, Hesperus Akşam Yıldızı'nın kişiselleştirilmesidir, akşamları Venüs gezegenine Akşam Yıldız'ı denilirdi. Hesperus şafak tanrıçası Eos'un oğludur ve diğer oğlu Sabah Yıldızı'nın kişiselleştirilmesi olan Fosforus'un üvey kardeşidir. Hesperus'un Romalı eşdeğeri Vesper'dir. Bir fikre göre Hesperus'un babası Kefalos idi. Ancak diğer kaynaklar, Hesperus'un Atlas'ın kardeşi ve dolayısıyla İapetos'un oğlu olduğunu belirtir.

<span class="mw-page-title-main">Sthenelus (Kapaneus'un oğlu)</span>

Yunan mitolojisinde, Sthenelus Akha liderlerinden biridir. Ayrıca Epigonlardan biri olduğu gibi ve Helen'in taliplerinden biri olarak sayılmaktadır.

Yunan mitolojisinde Themiste, Truva prensesidir ve Throas kralı İlos'un kızıdır. Muhtemelen, Eurydice veya Leucippe annesidir. Laomedon, Tithonius ve Telecleia'nın üvey kardeşidir. Themiste, babası İlos tarafından kuzeni olan ve Assaracus ile Hieromneme'nin oğlu Capys ile evlenmiştir. Böylece, Ankhises ve muhtemelen Acoetes'in annesi olmuştur. Ankhises ise ünlü Aeneas'ın babası olurken, Acotes rahip Laocoon'un babası olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Foiniks</span> Brother of Europa in Ancient Greek mythology

Yunan mitolojisinde, Phoenix veya Phoinix kaçırılan kız kardeşi Europa'yı, diğer erkek kardeşleriyle birlikte bulmak ile görevlendirilmiş prenstir ve eponim olarak Fenike'ye ismini vermiştir.

Yunan mitolojisinde Memphis ya da Memfis, nehir tanrısı Nilus'un kızıdır ve naiad nymphasıdır. Epafos'un karısıdır. Libya ile Anippe veya Lysianassa'nın annesidir. O ve kocası, adını verdiği Memfis'in efsanevi kurucularıydı. Bazı yazarlar Epafos'un karısının Cassiopeia olduğunu söyler.

<span class="mw-page-title-main">Foroneus</span>

Yunan mitolojisinde, Phoroneus veya Phoroneos Argos'un kahramanı ve ateş-getiren en eski kralıydı.

Yunan mitolojisinde, Eurydice, Argos kralı Aksirios'un karısı ve Argos kraliçesiydi. Danaë'nin annesiydi ve bu nedenle Perseus'un anneannesiydi. Onun diğer kızı muhtemelen oldu Elis'deki Pisa'nın kralı Oenomaus'un karısı Evareteidi. Eurydice, Sparta'nın efsanevi kurucuları Lacedaemon ve Sparta'nın kızıydı ve dolayısıyla Lacedaemonia kralı Amyclas'ın kardeşiydi. Bazı anlatımlarda Aksirios'un karısına Aganippe denmektedir.

Yunan mitolojisinde, Echion veya Ekhion Eski Yunanca : Ἐχῑων (genel. Ἐχίονος), ἔχις echis "engerek"'ten türemiştir ) beş farklı kişinin adıdır:

Yunan mitolojisinde, Chrysippus ya da Chrysippos ya da Krisippos, Peloponez'de bulunan Elis'in kahramanlarından biriydi ve bazen Pisa'lı Chrysippus olarak anıldı.

<span class="mw-page-title-main">Antiklea</span>

Yunan mitolojisinde Antiklea, Anticlea veya Anticlia,, Kral Laërtes'in karısı olan Ithaca kraliçesiydi.

Yunan mitolojisinde Aergia,