İçeriğe atla

Otostopçunun Galaksi Rehberi (anlam ayrımı)

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Douglas Adams</span> İngiliz bilim kurgu ve mizah yazarı

Douglas Noel Adams, İngiliz bilimkurgu yazarı.

, ağ iletişimi ve ağ bağlantılı şu anlamlara gelebilir:

h2g2, internet üzerinden katılımı sağlanan ve "hayat, evren ve her şey için bir rehber" olarak tanımlanan Çevrimiçi ansikopedi projesidir. Site BBC tarafından sağlanmaktadır ve kullanıcılar dünyanın dört bir köşesinden gelebilir. Sanılanın aksine Sözlük tabanlı olmadığı için katılımcı sözlük kategorisine girmez. Konsept ve kurallar gereği Everything2 ile büyük benzerlikler taşır. Fakat bu siteyi Everything2'dan ayıran en büyük özelliklerden biri, yayınlanan girdilerin Çoklu ortam içerikleri ile desteklenebiliyor olmasıdır. Tabii ki pek çok sitede olduğu gibi burada da yasalara uygun hareket etmek zorunludur.

<span class="mw-page-title-main">Tom Clancy</span> Amerikalı yazar (1947 – 2013)

Thomas "Tom" Leo Clancy Jr., Soğuk Savaş dönemi ve sonrasında yazdığı askerî, siyâsî ve polisiye macera romanları ile ünlenen Amerikalı yazar.

<i>Narnia Günlükleri</i>

Narnia Günlükleri, C. S. Lewis tarafından çocuklar için yazılmış olan yedi kitaplık bir fantastik roman serisidir. Narnia Günlükleri, klasik çocuk kitapları olarak dikkate alınır ve yazarının en bilinen çalışmasıdır. Dünya çapında 41 dile çevrilmiş ve 100 milyondan fazla satmıştır. 1949 ve 1954 yılları arasında yazılmış olup, resimleri Pauline Baynes tarafından yapılmıştır. Kitaplar birçok kez radyo, televizyon, sinema ve tiyatroya uyarlanmıştır. Karakterlerde ve hikâyelerde Yunan ve Roma mitolojisinden ve İngiltere ile İrlanda'nın peri masallarından esinlenilmiştir. Buna ilaveten, seride birçok Hristiyanlık ögesi de bulunmaktadır.

<i>Otostopçunun Galaksi Rehberi</i> Douglas Adams tarafından yazılan beş kitaplık bilim kurgu serisi

Otostopçunun Galaksi Rehberi, İngiliz yazar Douglas Adams tarafından yazılan mizahi bilimkurgu serisidir. İlk olarak 1978'de BBC'de bir radyo programı olarak yayımlanan fenomenleşmiş seri; daha sonra sahne gösterisi, kitap serisi, televizyon dizisi ve çizgi roman olarak farklı formlarda uyarlanmıştır. Bu uyarlamaların çoğunu serinin fikir babası Adams bizzat üstlenmiştir. Adams, her uyarlamada hikâyeyi biraz daha değiştirmiştir, bu nedenle de uyarlamalarda birbiri arasında tutarsızlıklara rastlanılsa da asıl hikâye hep aynı kalmıştır.

Douglas Adams'ın Otostopçunun Galaksi Rehberi adlı kitap dizisindeki Galaktik Başkan olarak bilinen karakterdir. Narsisistik tavırları ve kötü seçilmiş giysileriyle ünlüdür. Altın kalp adlı uzay gemisini çalmıştır.

Evrenin Sonundaki Restoran, İngiliz yazar Douglas Adams'ın yazdığı Otostopçunun Galaksi Rehberi serisinin ikinci kitabıdır. Evrenin sonundaki restoran, kitaba göre bir zaman balonu içerisinde korunarak zaman makinesi ile evrenin yok olacağı zamana gönderilen ve müşterilerinin yemek yerken evrenin yok oluşunu seyredebilecekleri "Miliways" adlı enteresan bir girişimcilik fikridir.

<span class="mw-page-title-main">Buffy the Vampire Slayer çizgi romanları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Buffy çizgi romanları, bir televizyon dizisi olan Buffy the Vampire Slayer'ın hikâyesinden çıkmış çizgi romanlardır. Bu çizgi romanların çoğu yayınlanırken, televizyon dizileri de devam etmekteydi ve çoğunlukla televizyon dizilerinde pek fazla beliremeyen karakterler üzerinden hikâye ilerledi. Bu karakter hikâyelerinin çoğu ise Tales of the Vampires ve Tales of the Slayers adlı mini serilerde yayımlandı.

42, 41'den sonraki ve 43'ten önceki çift tam sayıdır. Popüler kültürde Otostopçunun Galaksi Rehberi kitabında hayat, evren ve her şeye dair nihai sorunun cevabı olarak tanıtılması nedeniyle dikkat çekmiştir.

<i>Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi</i>

Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi, Douglas Adams'ın aynı adı taşıyan bilimkurgu kitabından uyarlanan film. Ağustos 2004'te tamamlanan film, 28 Nisan 2005'te İngiltere'de gösterime girdi. Sonraki aylarda diğer ülkelerde gösterime girdi ve başarı sağladı.

<span class="mw-page-title-main">Havlu Günü</span>

Havlu Günü, İngiliz yazar Douglas Adams'ı anmak üzere hayranları tarafından her 25 Mayıs'ta kutlanan gündür. Anma töreni ilk kez 2001 yılında, Adams'ın 11 Mayıs'taki vefatından iki hafta sonra yapıldı. Havlu gününde, tüm sevenleri, yazara hayranlıklarını ve şükranlarını sunmak üzere havlu taşırlar. Havlu, Adams'ın ünlü ve popüler bilimkurgu serisi olan Otostopçunun Galaksi Rehberi'ne bir göndermedir.

<i>Dünyaların Savaşı</i> H. G. Wellsin 1898de yayınlanan romanı

Dünyaların Savaşı, İngiliz yazar H. G. Wells tarafından yazılmış, Marslıların Dünya'yı işgalini anlatan bilimkurgu romanı.

Ford Prefect, Otostopçunun Galaksi Rehberi serisinin baş karakterlerinden biridir.

The Key to Time, İngiliz bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun klasik serisinin on altıncı sezonu. 2 Eylül 1978 tarihinde The Ribos Operation adlı bölümle başlamıştır. The Armageddon Factor adlı bölümle sona ermiştir.

Otostopçunun Galaksi Rehberi Douglas Adams tarafından yazılan Otostopçunun Galaksi Rehberi bilimkurgu serisindeki altı kitaptan ilkidir. Roman, ilk olarak 12 Ekim 1979'da Londra'da yayımlanmıştır. İsmini serideki evrende bulunan, otostopçular için bir rehber kitabından alır.

Hayat, Evren ve Her Şey, Douglas Adams tarafından yazılan Otostopçunun Galaksi Rehberi isimli bilimkurgu serisinin üçüncü kitabıdır. Kitabın adı seride sıkça bahsedilen "hayat, evren ve her şeyin cevabı"na atıfta bulunmaktadır.

Ortakyaşam (mutualizm), kurguda, özellikle bilimkurguda bir olay örgüsü aracı olarak görünür. Benzer bir tema olan kurgudaki asalaklıktan şu şekilde ayrılır; mutualizmde dahil olan organizmalar karşılıklı yarar sağlarken, asalaklıkta parazit ev sahibine zarar verir.

Otostopçunun Galaksi Rehberi, esas olarak Douglas Adams tarafından yazılan bir bilimkurgu komedi radyo serisidir. İlk olarak Birleşik Krallık'ta 1978'de BBC Radio 4 tarafından yayınlandı ve ardından ABD'de BBC World Service, National Public Radio ve Kanada'da CBC Radio tarafından yayınlandı. Dizi stereo olarak üretilen ilk radyo komedi programıydı. Müzik ve ses efektleri kullanımında yenilikçiydi ve bir dizi ödül de kazandı.