İçeriğe atla

Osthathios Pathros

  • Bangalore Piskoposluğu Metropoliti
  • Singapur Ataerkil Papazı
KiliseSüryani Ortodoks Kilisesi
Piskoposluk bölgesiBangalore
MakamAntakya ve Tüm Doğu'nun Kutsal Apostolik Görüşü Kilisesi
Papazlığa atanma6 Ağustos 1995
Thomas Timotheos
Takdis3 Temmuz 2006
Baselios Thomas I tarafından
RütbeMetropolit
Doğum12 Kasım 1963(1963-11-12)
Kunnamkulam, Kerala, Hindistan
Ölüm20 Ağustos 2022 (58 yaşında)
Coimbatore, Tamil Nadu, Hindistan
Ebeveynleri
  • P.C Chacko (babası)
  • Salome Chacko (annesi)
Öğrenim
  • Madras Üniversitesi (BA)
  • M.S.O.T. Semineri
  • Kalküta Piskoposluk Koleji (BD)
  • Dharmaram Vidya Kshetram (MTh)

Osthathios Pathros (d. 12 Kasım 1963 - ö. 20 Ağustos 2022), Hint Süryani Ortodoks piskopos.[1][2][3][4][5][6]

Yaşamı ve kariyeri

Pathros, 12 Kasım 1963'te Kunnamkulam, Kerala, Hindistan'da Pulikottil ailesinin bir ferdi olarak doğdu.[7] Madras Üniversitesi'nden İngiliz Edebiyatı alanında yüksek lisans derecesiyle mezun oldu.[8] Ayrıca Mulanthuruthy'deki Malankara Süryani Ortodoks İlahiyat Fakültesi'nde, Serampore Üniversitesi'ne bağlı Kalküta Piskoposluk Koleji'nde ve Bangalore'deki Dharmaram Vidya Kshetram'dan ilahiyat alanında yüksek lisans derecesinde eğitim görmüştür.[9][10][11] 1995'te rahip olarak atanarak dini göreivine başladı. Son olarak 2006 yılında Bangalore Piskoposluğu Metropoliti olarak atanarak ölümüne kadar bu görevini sürdürmüştür.[12][13][14] Coimbatore Hristiyan Ekümenik Bursu'nun oluşumunda inisiyatif almıştır.[15][16]

Ölümü

Pathros, 20 Ağustos 2022'de Coimbatore, Tamil Nadu, Hindistan'da 58 yaşında öldü.[17]

Kaynakça

  1. ^ "Jacobite Syrian Cristian Church". Jacobitesyrianchurch.org. 8 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "St. Mary's Jacobite Syrian Orthodox Church - Hennur, Bangalore". Jacobitechurchhennur.org. 11 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Mor Chrysostomos Markose Consecrated Bishop of the Evangelistic Association of the East" (PDF). Malankara.com. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2019. 
  4. ^ "St George Universal Syrian Orthodox Reesh Church (Valiyapally), Kuwait". Stgeorgesyriankuwait.com. 4 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "BIOGRAPHY". Syriacchristianity.info. 27 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "News". Delhidiocese.net. 21 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2022. 
  7. ^ "Photographic image". Syriacchristianity.info. 20 Mart 2018 tarihinde kaynağından (JPG) arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  8. ^ "Welcome to University of Madras". Unom.ac.in. 6 Ağustos 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2019. 
  9. ^ Adai, Very Rev. Jacob. "Malankara Syrian Orthodox Seminary, Udayagiri". Sor.cua.edu. 4 Mart 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Bishop's College - A Theological College belonging to the Church of North India". Bishopscollege.ac.in. 11 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Dharmaram Vidya Kshetram (DVK) Bangalore". Dvk.in. 6 Temmuz 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "BANGALORE DIOCESE". Bangalorediocese.org. 24 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Pulikottil". 9 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "Pulikkottil Joseph Mar Dionysious I". Geni.com. 18 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2019. 
  15. ^ "Coimbatore Christian Ecumenical Fellowship". The Hindu (İngilizce). 25 Temmuz 2010. 
  16. ^ Web, Desk Media One (20 Ağustos 2022). "മോര്‍ ഒസ്താത്തിയോസ് പത്രോസ് മെത്രാപ്പോലീത്ത കാലം ചെയ്തു". www.mediaoneonline.com (Malayalamca). 20 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2022. 
  17. ^ "മോര്‍ ഒസ്താത്തിയോസ് പത്രോസ് മെത്രാപ്പോലീത്ത കാലം ചെയ്തു". Media One (Malayalamca). 20 Ağustos 2022. 20 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2022. 


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Doğu Ortodoks Kilisesi</span> Bir Hristiyanlık mezhebi

Ortodoks Kiliseleri veya Bizans Ortodoks Kiliseleri, Bizans ayininin Reform öncesi kiliseleridir. Başlangıçtan itibaren hem katolik hem de havarilerin ardıllığında havariseldirler..

<span class="mw-page-title-main">Süryani Ortodoks Kilisesi</span> Antakya Süryani Ortodoks Kilisesi

Süryani Kadim Kilisesi ya da Süryani Ortodoks Kilisesi Doğu Hristiyan mezhebidir ve Orta Doğu'da yaşayan Hristiyan Semitik bir halk olan Süryaniler’in çoğu bu mezhebe üyedir.

<span class="mw-page-title-main">Süryaniler</span> Sami kökenli etnik grup

Süryaniler, Mezopotamyalı Sâmî kökenli bir etnik gruptur. Baskın bir diaspora nüfusuna sahip olan halk, ikamet ettikleri ülkelerdeki birincil dillerin yanı sıra Neo-Aramice veya Süryanice konuşur. Bazen kendilerini ''Asurlu", "Arami" veya "Keldânî" olarak isimlendirirler ve tarihleri Dünya'nın en eski medeniyetlerinden biri olarak görülen Asur İmparatorluğu'na ve Kuzey Levant'daki Aramilere dayanır. Süryaniler, İngilizcede de Asurlular ile aynı anlamı taşıyan kelimeyle ifade edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Oryantal Ortodoksluk</span> Doğu Hristiyanlık dalı

Oryantal Ortodoksluk Birinci İznik Konsili, Birinci Konstantinopolis Konsili ve Birinci Efes Konsili'nden oluşan ilk üç ekümenik konsili tanıyan Ortodoks Doğu Hristiyan inancı. Dünya çapında yaklaşık 84 milyon inananı vardır.

Alfred Clark Marble, Jr., Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan (ABD) Episcopal Kilisesi görevli piskopos ve din adamı. Piskoposluk için 15 Haziran 1991 tarihinde kutsanarak ve Mississippi bölgesi olarak 1993-2003 yılları arasında görev yaptı. Emekli olduktan sonra piskoposluk bölgesi, Kuzey Karolina'da yardımcı olarak görev yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Malankara Ortodoks Süryani Kilisesi</span>

Malankara Ortodoks Süryani Kilisesi ya da Hint Ortodoks Kilisesi Hindistan'ın Kerala eyaletinde bulunan ve Oryantal Ortodoksluk geleneğine bağlı olan otosefal bir kilisedir. Üyeleri kendilerini bölgede misyonerlik faaliyetleri sürdürmüş olan Aziz Tomas'a ithafen Aziz Tomas Hristiyanları olarak tanımlarlar.

Malankara Mar Tomas Süryani Kilisesi, çoğunlukla kısaltılmış hali ile Mar Tomas Kilisesi, Hindistan'ın Kerala eyaletinde bulunan bir Süryani Ortodoks kilisesidir. Kilisenin üyeleri kendilerini Aziz Tomas Hristiyanları olarak tanımlarlar.

Fin Ortodoks Kilisesi, Finlandiya'nın Rum Ortodoks Patrikhanesi'nden özerk bir Doğu Ortodoks kilisesidir. Kilise, Finlandiya Evanjelist Lüteriyen Kilisesi ile birlikte yasal olarak ülkenin iki ulusal kilisesinden biridir. Kilise, Dünya Kiliseler Konseyi'nin bir üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de Hristiyanlık</span> Türkiyede Hristiyanlığa ve kiliselere genel bakış

Hristiyanlığın, Pavlus'un, Timoteos'un, Nikolaos'un, Polikarp'ın ve daha birçok kişinin olduğu çok sayıda Hristiyan havari ve azizlerin doğduğu yer olan Anadolu'da ve bir kısmı Türkiye sınırlarında kalan Ermeni Yaylası'nda uzun bir geçmişi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Ukrayna Ortodoks Kilisesi - Kiev Patrikhanesi</span>

Ukrayna Ortodoks Kilisesi – Kiev Patrikhanesi, Ukrayna Ortodoks Kilisesi ve Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin yanı sıra Ukrayna'daki üç büyük Ortodoks kilisesinden biridir. Kilise şu anda kanonik Doğu Ortodoks kiliseleri tarafından tanınmamaktadır, ancak şimdi ana kilise olan Ekümenik Patrikhane tek başına otosefal statü verebilir ve Ukrayna Hükûmeti ve halkının kilisenin resmen tanınma talebini ve dilekçesini incelemektedir. 11 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi, Kiev Patrikhanesi'nin bağımsızlık isteğinin kabul edildiğini açıklamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Gloria in excelsis Deo</span>

"Gloria in excelsis Deo" olan; Greater Doxology ve Angelic Hymn olarak da bilinen Hristiyan ilahisi. İlahinin ismi genellikle Gloria in Excelsis veya Gloria olarak kısaltılır.

<span class="mw-page-title-main">2018 Moskova-Konstantinopolis ayrılması</span>

Moskova-Konstantinopolis ayrılması, bilinen adıyla Ortodoks ayrılması veya Ortodoks Kilisesi ayrılması, 15 Ekim 2018'de Rus Ortodoks Kilisesi'nin Konstantinopolis Ekümenik Patrikliği ile tam bir birlikteliği tek taraflı olarak kesmesiyle başlayan ve devam eden bir bölünmedir.

<span class="mw-page-title-main">Gabino Díaz Merchán</span>

Gabino Díaz Merchán, 1969'dan 2002'ye kadar Oviedo Başpiskoposu ve 1981'den 1987'ye kadar İspanya Piskoposluk Konferansı Başkanı olan İspanyol Roma Katolik başpiskopos, ilahiyatçı ve filozof.

<span class="mw-page-title-main">Polycarpose Zacharias</span>

Koçilathu Zekeriya Mar Polikarpoz, Hint kökenli Malankara Yakubi Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti.

Rus Ortodoksluğu, Doğu Ortodoks Hristiyanlığının daha büyük cemaati içinde yer alan ve ayinleri geleneksel olarak Kilise Slavcası dilinde yapılan veya yapılmış olan çeşitli Kiliselerin bütünüdür.

<span class="mw-page-title-main">Herman (Swaiko)</span>

Metropolit Herman, Amerikalı başpiskopos.

<span class="mw-page-title-main">Anthony Fernandes</span>

Anthony Fernandes, Roma Katolik Kilisesi'ne bağlı Hint piskopos. 1989'dan 2014 yılında köşesine çekilene kadar yeni kurulan Bareilly Piskoposluğu'nun ilk piskoposu olarak görev aldı.

<span class="mw-page-title-main">Mor Efrem Süryani Kilisesi</span> İstanbulda bulunan Süryani Ortodoks kilisesi

Mor Efrem Süryani Kilisesi, İstanbul'a bağlı Bakırköy ilçesinde bulunan Süryani Ortodoks kilisesidir. 8 Ekim 2023 tarihinde açılan kilise, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde inşa edilen ilk kilisedir. Adını Efrem'den almıştır.

Batı Süryani Riti, Batı Süryanice lehçesinde Aziz Yakup'un İlahi Litürji'sini kullanan bir Doğu Hristiyan ritidir. Maruni Kilisesi, Süryani Ortodoks Kilisesi, Süryani Katolik Kilisesi ve Hindistan'ın çeşitli Malankara Kiliselerinde uygulanmaktadır. Süryani Hristiyanlığının iki ana ritinden biridir, diğeri ise Doğu Süryani Riti'dir. Antik Antakya Patrikhanesi'nden çıkmıştır. Diğer ritlerden daha fazla "anafora"ya sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Kallistos Ware</span>

Timothy Richard Ware ismiyle doğan Kallistos Ware Doğu Ortodoks Kilisesi'nin bir İngiliz piskoposu ve ilahiyatçısı idi. 1982'de kendisine fahri Thiatira ve Büyük Britanya Rum Ortodoks Başpiskoposluğu verildi, 2007'de Fener Rûm Patrikhânesi altında bir metropolitlik haline getirildi. Kendisi, en ünlü Doğu Ortodoks ilahiyatçılarından ve ruhbanlarından idi. 1966'dan 2001'e kadar Oxford Üniversitesi'nde Doğu Ortodoks Çalışmaları'nın bir öğretim üyesi idi.