Bilecik, Bilecik ilinin merkezi olan şehir. Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde kalmaktadır.
Osmangazi, Bursa'nın metropol ilçelerinden en büyüğüdür. Bursa'nın tüm merkez ilçelerinin kesiştiği noktadır.
Marmaray veya B1 Banliyö Treni, İstanbul ve Kocaeli illerinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. Halkalı – Gebze arasında 75,771 kilometre (47,082 mi) uzunluğundaki banliyö hattında 43 istasyon bulunmaktadır. Marmaray Tüneli aracılığıyla İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birbirine bağlayan Marmaray'da yolcu taşımacılığına 29 Ekim 2013'te başlanmış, hattaki son genişletme ise 12 Mart 2019'da tamamlanmıştır.
Mürseller, Bursa ilinin Osmangazi ilçesine bağlı bir mahalledir.
Şeyh Edebalı'yı Anma ve Ahilik Haftası, Bilecik'te eylül ayının ilk haftası gerçekleştirilen kültürel etkinlik.
D.650, Türkiye'de bir devlet kara yoludur.
D.200, Türkiye'de bulunan bir devlet kara yoludur.
Ankara – İstanbul yüksek hızlı demiryolu ya da kısaca Ankara – İstanbul YHD, Ankara YHT – Halkalı arasında Yüksek Hızlı Tren hizmeti verilen azami 250 kilometre/saat (160 mph) hıza uygun çift hatlı, elektrikli, sinyalli yüksek hızlı demiryolu hattıdır.
Titus Tüneli, Titus Kaya Tüneli veya Vespasianus Tüneli, günümüzde Türkiye'nin Hatay iline bağlı Samandağ ilçesi sınırları içerisinde yer alan tünellerdir. Samandağ ilçesinin 5 km. kuzeyinde kalan dağlık ve denize hâkim yamaçlarda bulunan Titus adıyla bilinen Titus Flavius Vespasianus tarafından yaptırılmıştır.
Nerik, günümüzde Samsun'a bağlı Vezirköprü ilçesinin 7 kilometre kuzeybatısında bulunan Oymaağaç Höyüğü'nde tespit edilen antik kent.
2014 Türkiye yerel seçimleri'nde resmî adıyla 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 30 Mart 2014 tarihinde yapıldı ve bu seçimde Bilecik ilindeki 8 ilçenin ve 3 beldenin belediye başkanı seçildi.
2009 Türkiye yerel seçimleri'nde resmî adıyla 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 29 Mart 2009 tarihinde yapıldı ve bu seçimde Bilecik ilindeki 8 ilçenin ve 7 beldenin belediye başkanı seçildi.
Türkiye'deki tüneller listesi; yapımı devam eden veya tamamlanmış, kara yolu, demiryolu ya da su tünellerini içermektedir. Tünel uzunluğu, yapım yılı ve özelliklerine ait bilgiler eklenmiştir.
Otoyol 5, Kocaeli ve İzmir'i birbirine bağlayan otoyoldur. Otoyol, 4 Ağustos 2019'da tamamıyla hizmete girdi. Osmangazi Köprüsü, otoyolun en önemli geçişlerinden birisidir. Projenin ana amacı, mevcut devlet yollarındaki trafik yoğunluğunu azaltmak, zaman tasarrufu sağlamak ve otoyolun geçeceği bölgelerin gelişimine katkıda bulunmaktır. Otoyolun, Bursa Kuzey Gişeleri - Bursa Batı Gişeleri ve Akalan Gişeleri - Karasuluk Kavşağı arası hariç tamamı ücretlidir. Otoyol 21'den sonra Türkiye'deki en uzun 2. otoyoldur.
Selçukgazi Tüneli, Selçukgazi köyünün ve Osmangazi, Bursa ilçesinin arasında Dürdane Tepesi'nde bulunan otoyol tünelidir. Otoyol 5 kapsamındadır. İnşaat Otoyol A.Ş yürütmektedir. Tünelin maliyeti 55.041.000. Amerikan dolarına mal olmuştur. Tünelin uzunluğu sağ tüp 1303,27 ve sol tüp 1192,04 metredir. Bursa'da Dağcan İnşaat tarafından inşa edilmiştir. Tünel, 12 Mart 2017 tarihinde başbakan Binali Yıldırım tarafından açılmıştır.
M1 Metro Hattı, İzmir Metrosu'nun batıda Narlıdere Kaymakamlık ile doğuda Evka 3 arasında hizmet veren 27 km uzunluğundaki metro hattıdır. Yirmi dört istasyonu bulunan hat, İzmir Metrosu'nun işletmede olan tek hattıdır. 22 Mayıs 2000'de hizmete giren hattaki son genişletme 4 Mart 2024'te tamamlandı.
Bilecik Yüksek Hızlı Tren Garı, Bilecik'in il merkezinde yer alan TCDD'ye ait bir Yüksek Hızlı Tren garıdır. İstasyon, Bilecik'in doğusunda yer almakta olup Ankara – İstanbul YHT ve İstanbul – Konya YHT Yüksek Hızlı Trenlerine hizmet vermektedir.
Osmangazi Tren İstasyonu, Kocaeli'nin Darıca ilçesi Sırasöğütler Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Deliktaş Tüneli, diğer adıyla Kangal – Deliktaş Tüneli, Sivas'ın Ulaş ve Kangal ilçeleri arasında bulunan Deliktaş Köyü yakınlarında Ankara – Kars demiryolu'nun Tecer – Kangal varyantı üzerinde yer alan konvensiyonel demiryolu tünelidir. Sivas'ı Malatya ve Erzincan'a bağlayan demiryolu hattındaki rampayı kısaltmak ve bu hattaki tren seferlerini kolaylaştırmak için inşa edilmiştir. Tünelin inşaatı 15 Kasım 1973 tarihinde başlamış, ancak TCDD'nin projeyi devraldığı 2003 yılına kadar proje oldukça yavaş ilerlemiştir. Daha sonrasında hızlanan tünel inşaatı 2006 yılında tamamlanmış olmasına rağmen, tünelin çevresindeki demiryolu altyapı çalışmaları ancak 2009 yılında başlamış ve 2011 yılı sonunda tüm inşaat işleri tamamlanmıştır. Tünelde sinyalizasyon sistemlerinin kurulmasını takiben yük trenlerine yönelik testler tamamlanmış ve tünel inşaatının başlamasından tam 39 yıl sonra 2012 yılı sonunda hizmete girmiştir.
Bandırma – Bursa – Osmaneli yüksek standartlı demiryolu ya da kısaca Bandırma – Bursa – Osmaneli YSD, Bandırma – Osmaneli YHT arasında yapımı süren çift hatlı, elektrikli ve sinyalli yüksek standartlı demiryolu projesidir. 23 Aralık 2012'de dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın katıldığı bir törenle temeli atılmıştır.