OpenStreetMap, özgür yazılım şartları altında oluşturulan özgür ve açık kaynaklı bir dünya çapında harita oluşturma projesidir. GPS alıcılarıyla ve diğer kamu malı kaynaklardan toplanan bilgiler ile oluşturulur.
Google Haritalar, Google tarafından hizmete sunulmuş ve ücretsiz çevrimiçi haritalama servisidir. Google Haritalar ayrıca diğer sitelerin de hizmetten yararlanması için API desteği de sunuyor.
Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.
MoNav GPS izleme, gerçek zamanlı yönlendirme motoru ile ücretsiz, araç navigasyon sistemidir. OpenStreetMap projesi verileri kullanır. Çoklu uygulamaları destekler ve araç, ayak ve bisiklet gezgin konumlamasını destekler.
Magellan Navigation, Inc. tüketici ve profesyonel sınıf küresel konumlandırma sistemi alıcıları yapan bir Amerikan üreticisidir. Nantes, Fransa ve Rusya Moskova'da Avrupa satış ve mühendislik merkezleri ile, Santa Clara, Kaliforniya merkezli, Magellan Hertz kiralık arabalarda bulunan Hertz NeverLost sistemi dahil satış sonrası otomotiv GPS birimlerini üretir. Maestro, RoadMate, Triton ve eXplorist çizgisinde Magellan'ın mevcut tüketici ürünleri vardır. Şirket ayrıca özel yol haritaları (DirectRoute), topoğrafik haritalar (Topo) ve tüketici GPS alıcıları ile kullanım için deniz haritalarını (BlueNav) üretir.
Turn-by-turn navigasyon seçilen rota için yol tarifi sürekli sözlü ve görsel talimatlar şeklinde kullanıcıya sunulmaktadır, bazı GPS navigasyon cihazlarının bir özelliğidir. Sistem güncel hedefe en iyi rota hakkında kullanıcıyı tutar ve genellikle trafik ve yol koşulları gibi değişen etkenlere göre güncellenir. Turn-by-turn sistemleri tipik sola veya sağa, sokak adını açmak isteyip kullanıcıyı bilgilendirmek üzere bir elektronik sesi kullanmaktadır ve ne kadar mesafe kaldığını söylemektedir.
Point of interest ya da POI, kişinin yararlı veya ilginç bulabileceği belirli bir noktanın konumudur. Bir örnek olarak Uzay İğnesi yerini ya da Mars'ta Olympus Mons yerini temsil eden bir noktadır. Otel, kamp, benzin istasyonları ya da modern (otomotiv) navigasyon sistemlerinde kullanılan diğer kategorilere atıf olduğunda çoğu tüketici terimini kullanır. Örneğin histoloji/patoloji/histopatoloji olarak tıbbi alanlarda, ilgi noktaları görünümünde bir alanda genel arka plan seçilir; örneğin, normal hücrelerin yüzlercesi arasından, patolog lekelenmesi üzerine diğerlerinden önce 3 ya da 4 neoplastik hücreleri bulabilirsiniz.
iPhone OS 3 iOS sürümünün Apple tarafından yaratılan ve geliştirilen 3. versiyonudur. İlk 3.0 versiyonu 17 Haziran 2009 yılında tanıtılmıştır. 3 Nisan 2010 yılında iPad için 3.2 versiyonu tanıtıldı ve sürüme hem de "iOS 3" adı verildi. Sürüm iPhone (1.nesil), iPod Touch ve yeni iPhone 3G modelinde bulundu. iPhone OS 3 sürümünün bazı özelliklerinden Turn-by-turn navigasyon, kesme, kopyalama ve yapıştırma, projektör ve uygulama satın alma özellikleri idi. Sürümün orijinal iPhone ve iPod Touch üzerinde desteklenen son versiyonu iPhone OS 3.1.3 2 Şubat 2010 yılında, son versiyonu 3.2.2 ise 11 Ağustos 2010 yılında tanıtıldı. 2012 yılında Apple tarafından sürümün desteklenmesine son verilmiştir.
Maps.me Android, iOS ve BlackBerry platformlarında mobil navigasyon uygulaması olarak kullanılmaktadır. OpenStreetMap verilerini kullanarak çevrimdışı haritalar sağlar. Kasım 2014 yılında Mail.Ru Group tarafından satın alınan ve My.com markasının bir parçası haline gelmiştir. Eylül 2015 yılında uygulama kaynaklı açıktı. open sourced. First, the whole team has developed an İlk olarak, tüm ekip İsviçre ve Belarus bir uygulama geliştirdi. Nisan 2016'dan beri uygulama üzerinden düzenleme yapılabiliyor. Örneğin banka, market, eczane vb. noktaların eklenmesi ya da harita görünen binalara ait kapı numarası, sokağı vb. bilgiler düzenlenebiliyor.
Bing Haritalar Microsoft Bing paketinin bir parçası olarak bir web harita hizmeti arama motorudur. Bing Haritalar Platformu tarafından desteklenmektedir.
Microsoft Streets & Trips Microsoft tarafından geliştirilen ve dağıtılan haritalama programıdır. İşlevsel olarak en son sürüm, Microsoft MapPoint'in bir alt kümesidir ve ortalama tüketici için Kuzey Amerika bölgesindeki çeşitli harita görevlerini yapmak için hedeflenmiştir. Birincil rakibi DeLormedir.
iPhone'umu Bul ya da bilinen yaygın adlarıyla Find My iPad, Find My iPod veya Find My Mac, Apple tarafından sağlanan ve iOS cihazlarının ve Mac bilgisayarların uzaktan konum takibi yapılmasına izin veren bir uygulama ve hizmet. Mart 2013 itibarıyla, şu anda hizmet şu anda iOS 5 veya üstü ve Mac OS X Lion için veya iCloud aracılığıyla kullanılabilmektedir. iOS 9 sürümünden itibaren uygulama artık işletim sistemi ile birlikte verilmektedir. Bir kullanıcı iOS 8'i çalıştırıyorsa, uygulama App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilir.
Apple Haritalar Apple Inc. tarafından geliştirilen bir web haritalama servisidir. Bu, iOS, macOS ve watchOS'un varsayılan harita sistemidir. Otomobil, yaya ve toplu taşıma navigasyonu için yol tarifi ve tahmini varış saatlerini sağlar. Apple Haritalar ayrıca, kullanıcının binaların ve yapıların modellerinden oluşan 3D bir manzara içinde yoğun nüfuslu şehir merkezlerini keşfetmesini sağlayan benzersiz Flyovers modunu da içeriyor.
Garmin iQue Kişisel dijital asistanları (PDA) entegre Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) ile birleştiren bir dizi Garmin cihazlarıydı. 2008 yılının ortalarında ortadan kalktı.
HERE, Hollanda merkezli bireylere ve şirketlere haritalama ve konum bilgisi ve ilgili hizmetler sunan bir teknoloji şirketidir. Şirketin hisselerinin çoğunluğu 3 Ekim 2015 tarihi itibarı ile Alman otomotiv şirketlerinin bir konsorsiyumuna aittir ve diğer şirketler de azınlık hisselerine sahiptir. 2007'de Finlandiya merkezli Nokia tarafından satın alınan şirketin kökleri, 1985'te kurulmuş ABD merkezli Navteq'e dayanmaktadır. Şu anda merkezi Amsterdam'da bulunmaktadır.
HERE WeGo (eskiden HERE Maps), Android ve iOS için bir harita ve navigasyon uygulaması ve Here şirketi (HERE Global BV) tarafından bir masaüstü web haritalama servisidir. Orijinal olarak Nokia tarafından geliştirilen uygulama, ilk olarak Windows Phone ve World Wide Web için 2013 yılında piyasaya sürüldü. Nokia Maps’in yenilenen bir sürümü olarak HERE Maps, 10 Mart 2014'te iOS App Store'da, 11 Mart 2015'te Google Play Store'da yayınlandı ve isim Temmuz 2016'da HERE WeGo olarak değiştirildi. Haritalar iki ila üç aylık aralıklarla güncellenir.
Yandex tarafından piyasaya sürülen Yandex Navigasyon; rota oluşturmayı, adres ve kurum aramayı, park yeri bulmayı, rota istatistiklerini izlemeyi sağlayan ücretsiz bir uygulamadır. Navigasyon, akıllı asistan Alisa, çevrimdışı harita, sesli komutlar gibi özellikleri vardır. Türkiye'de aylık 60 milyon kullanıcısı vardır.
Strava, sosyal ağ özelliklerini içeren insan egzersizlerini takip etmek için kullanılan bir internet hizmetidir. GPS verilerini kullanarak çoğunlukla bisiklet sürmek ve koşu için kullanılır. Strava, yalnızca ücretli abonelik planında mevcut olan bazı özelliklere sahip bir freemium modeli kullanır.
Petal Haritalar, Huawei tarafından sağlanan, TomTom, Here, Zenrin ve OpenStreetMap dahil olmak üzere birleşik harita veri kaynağı kullanan bir çevrimiçi harita hizmetidir.
Organic Maps; gizlilik, hız ve kullanım kolaylığına odaklanan açık kaynaklı bir mobil harita ve navigasyon uygulamasıdır. Bu uygulama OsmAnd'a benzer ve rotalara, bisiklet şeritlerine ve yüksekliğe ve basit bir OpenStreetMap editörü de dahil olmak üzere harita verilerini OpenStreetMap'ten alan diğer harita uygulamalarında yaygın olarak bulunan özelliklere sahiptir.