14 Temmuz, Miladi takvime göre yılın 195. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 170 gün vardır.
29 Ocak, Miladi takvime göre yılın 29. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 336 gün vardır.
9 Şubat, Miladi takvime göre yılın 40. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 325 gün vardır.
6 Mart, Miladi takvime göre yılın 65. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 300 gün vardır.
15 Nisan, Miladi takvime göre yılın 105. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 260 gün vardır.
Oruç, belli bir zaman dilimi içerisinde; yiyecek, içecek veya her ikisinden de kaçınma eylemidir. Mutlak oruç ise, tüm yiyecek ve sıvılardan; genellikle önceden belirlenmiş bir veya birkaç gün kaçınma olarak tanımlanır. Diğer oruçlar, belli yiyecekler veya maddeleri sınırlayarak kısmen kısıtlayıcı olabilir. Oruç eylemi, yiyeceğin dışında cinsel ilişki ve diğer aktiviteleri de engelleyicidir.
17 Ağustos, Miladi takvime göre yılın 229. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 136 gün vardır.
27 Aralık, Miladi takvime göre yılın 361. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 4 gün vardır.

Pınarbaşı, Kayseri'nin 16 ilçesinden birisidir.

Oruçlu, Adana ilinin Kozan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Oruçoğlu, Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Pınarbaşı, Rize ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Dursun Toprak,, Türk bürokrat.
Mustafa Necati Karaer, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı Türk yazar, şair, otobiyografici, eleştirmen. Hisarcılar akımının kurucusu. Hisar şiirinin önde gelen temsilcisi.
Sinan Oruçoğlu, Türk şair.
D.815, Türkiye'de bulunan bir devlet yoludur.
Alevîler'in dinî i'tikadı Siyâseten İslâmiyet’in “İmamiye-i İsnâ‘aşer’îyye / Onikicilik” fıkhî mezhebinden olan Alevîler, i’tikaden Horasan Melametîliği’nden köken alan Hoca Ahmed Yesevî’in kurduğu “Sünnîliğin Tasavvufî–Yesev’îyye Tarikâtı” ile Fâtımîler Halifeliği devrinde Orta Asya ve Türkistan’da çok önemli fa’aliyetlerde bulunan Muin’ed-Dîn Nâsır-ı Hüsrev’in kurucusu olduğu Pamir Alevîliği’nin de altyapısını oluşturan “Şiîliğin Bâtınî–İsmâilîyye” fıkhî mezhebinin şiddetli etkisi altında gelişimini tamamlayarak ortaya çıkan “Tasavvufî-Bâtın’îyye” i’tikadî mezhebi mensûplarıdır. Alevîlik içerisinde Kızılbaş, Dazalak, Kalender’îyye, Bedr’îyye, Bektâş’îyye, Câm’îyye, Şems’îyye, Edhem’îyye gibi farklı birçok bâtınî tarîkat (yol) yer almaktadır. 13. asırda Babâîlik’ten ve 14. asrın sonlarından itibaren de yoğun olarak Hurûfîlik’ten etkilenen Anadolu kaynaklı Bektaşilik Tarikatı bunların içlerinde en meşhur olanıdır. 14. ve 15. asırlarda “Fadl’Allah Ester-Âbâdî” tarafından Şiîlikten ayrılarak zuhur eden “Hurûfîlik” mezhebinin tesirleri altında kendisini yeniden yapılandırmış olan Bektâşîlik, Alevîliğin içinde yer aldığı varsayılan bir tarîkat (yol) olması itibarıyla Anadolu Alevîliği’nin tamamını tanımlamamaktadır.
Oruçoğlu, İstanbul ilinin Şile ilçesine bağlı bir mahalledir.