
Mikron Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. 41 metre uzunluğundadır. 3.1 metre genişliğinde olan köprü, 11 metre yüksekliğindedir. 19. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Çamlıhemşin ilçesine 2 kilometre uzaklıktadır. Fırtına Deresi üzerine konumlanmıştır. Köprünün ayak açıklıkları sel tehlikesine karşı geniş tutulmuştur. Köprünün kemeri kesme taştan, ayakları molozdan, korkulukları ise briketten örülerek yapılmıştır. 1998 yılında özgün hali değişmeyecek şekilde onarılmıştır.
Ortan Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. 51 metre uzunluğundadır. 2,9 metre genişliğinde olan köprü, 16 metre yüksekliğindedir. Çamlıhemşin ilçesine 5 kilometre uzaklıktadır. Çat Deresi üzerine konumlanmıştır. Köprünün kemeri kesme taştan, duvarları ve köprü yolu ise moloz taştan yapılmıştır. 1989 yılında korkulukları ve yan duvarları çimento ile derzlenmiştir.

Şenyuva Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. 40 metre uzunluğunda olan köprü, 20 metre yüksekliğindedir. Çamlıhemşin ilçesine 7 kilometre uzaklıktadır. Fırtına Deresi üzerine konumlanmıştır. Köprü, 1696 yılında inşa ettirilmiştir. Tek gözlü olan köprü, kemeri orta noktasında sivrileşen bir formda inşa edilmiştir. Köprünün kitabesi 1946 yılındaki selde kaybolmuştur.

Çat Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. 57 metre uzunluğunda olan köprü, 15 metre yüksekliğindedir. Genişliği 2.4 metredir. Çamlıhemşin ilçesine 28 kilometre uzaklıktadır. Çat ve Elevit Derelerinin birleştiği noktanın üzerine konumlanmıştır. 1901 yılında yapılan köprünün mimarı Kirkor Usta'dır. Eski ticaret yolu üzerine bulunan köprünün girişinde basamaklar, ayaklarında ise nişler vardır. Düzenli kesme taşlardan oluşan yuvarlak kemeri ve küçük boy dere taşlarından oluşan zemine sahiptir. Kenar kanatları ise düzensiz moloz taşlarla örülmüştür.
Çağlayan Köprüsü, Rize'nin Fındıklı ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. 27 metre uzunluğunda olan köprü, 13 metre yüksekliğindedir. Genişliği 2.4 metredir. Fındıklı ilçesine 8 kilometre uzaklıktadır. Çağlayan Deresi üzerine konumlanmıştır. Köprüden sarkan zincire bağlı dere taşına göre 1924'te yapıldığı yazsa da, ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemektedir. Yerel halk, bu tarihin sel sonrası yıkılan köprünün onarım görme tarihi olduğunu belirtmektedir. Kemeri kesme taşlardan oluşan köprünün tempan duvarları ve ayakları moloz taştan örülmüştür. Köprünün üzeri yassı dere taşıyla kaplıdır.
Kavak Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir 19. yüzyıl kemer köprüsüdür. 36 metre uzunluğundaki köprü yerden 15 metre yüksekliktedir. İlçe merkezine 1 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır. Doğu-Batı doğrultusunda inşa edilmiş olan yapı, iki mesnetli kemer köprüdür. Köprünün ayakları bir kaidenin üzerine inşa edilmiştir. Korkulukları ve kemer kısmı kesme taştan, geriye kalan kısımları ise moloz taştan inşa edilmiş olan köprü, 19. yüzyılın ilk yarısında inşa edilmiştir.
Örenkit Köprüsü, resmi adıyla Kadıköy Köprüsü veya halk dilindeki adıyla Özenkit Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir 19. yüzyıl kemer köprüsüdür. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır. Doğu-Batı doğrultusunda inşa edilmiş olan yapı, yuvarlak kemerli ve iki gözlüdür. İki gözden biri diğerinden daha büyüktür ve buna bağlı olarak büyük gözün olduğu kısım daha yüksekte ve kavislidir. Köprü, 19. yüzyılda Kabaoğlu Ahmet tarafından yaptırılmıştır. Korkulukları ve kemer kısmı kesme taştan, geriye kalan kısımları ise moloz taştan inşa edilmiş olan köprü, 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilmiştir. Köprünün iki ayağı da bir kemerin üzerine oturtulmuştur. Köprü ayaklarının iç tarafından nişler bulunmaktadır. Köprünün iki gözlü oluşu, köprüyü bölgedeki diğer köprülerden ayırmaktadır.
Hala Köprüsü veya Kale Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir 18. yüzyıl kemer köprüsüdür. Köprü, köyün sakinlerinden Ballıoğlu Mehmet Usta tarafından inşa ettirilmiş olan köprünün korkulukları ve kemer kısmı kesme taştan, geriye kalan kısımları ise moloz taştan inşa edilmiştir. Köprünün ayağının yanında, hem Mehmet Ustanın, hem de oğlu Süreyya Ballı'nın mezarı bulunmaktadır. Mezarlar ustanın vasiyeti üzerine Hala Deresi'nden toplanan taşlardan yapılmıştır. İlçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta olan köprü, 44 metre uzunluğunda, 10 metre yükseklikte ve 2.7 metre genişliğindedir.
Makrevis, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir 19. yüzyıl kemer köprüsüdür. 43 metre uzunluğundaki köprü 3 metre genişliğindedir. Köprü, Çamlıhemşin-Çat yoluna 700 metre mesafede konumlanmıştır. Köprüye ulaşım basamaklarla sağlanmaktadır. Korkulukları ve kemer kısmı kesme taştan, geriye kalan kısımları ise moloz taştan inşa edilmiş olan köprü, ana kaya üzerine oturtulmuştur. Korkulukların yüksekliği 45 santimetredir. Ayaklarında nişlerin bulunduğu köprü, tek gözlüdür. Köprü, iki mesnetli ve yuvarlak kemerlidir.
Güroluk Köprüsü veya Küçük Köprü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir 19. yüzyıl kemer köprüsüdür. Köprünün kemer kısmı kesme taştan, geriye kalan kısımları ise moloz taştan inşa edilmiştir. 15 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 2 metredir. Köprünün batı yönünde konumlanan ve bitkilerle kaplanmış olan kitabe okunmayacak durumdadır. Yuvarlak kemerli olan köprü tek gözlüdür.
Şebekdüzü Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. Eskiden Kale-i Bala'ya ulaşım için kullanılan köprü Çamlıhemşin'e 39 kilometre uzaklıkta, Verçenik Orta Yayla-Kale köyü yol ayrımında konumlanmıştır. Yakınlarına yeni bir köprü inşa edildiği için günümüzde kullanılmayan köprü, kemerli ve dikdörtgen plana inşa edilmiştir. Güneydoğu ayağı toprak zemine kuzeybatı ayağı ise doğal kayaya oturtulan kemerin ayaklarının iç yüzeyinde nişler bulunmaktadır.
Karmateruba Köprüsü veya resmî adıyla Kadıköy Karmateruba Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüydü. Sel sonucu yıkılan köprünün sadece bir ayağı günümüze ulaşmıştır. Çamlıhemşin'e 4 kilometre uzaklıkta olan köprünün yanında eskiden bir değirmen olduğundan Lazca "değirmen suyu" anlamına gelen Karmateruba adını almıştır.
Tolikço Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. Çamlıhemşin'e 10 kilometre uzaklıkta olan Tolikço Köprüsü, yuvarlak kemerlidir. Tar ve Hala derelerinin kesiştiği noktada konumlanmıştır. 11 metre uzunluğundaki köprü, 5 metre yüksekliğinde ve 2.1 metre genişliğindedir. Günümüzde kullanılmayan köprüye daha sonra kesme taş örgülü duvarlar ve payandalar eklenmiştir.
Yukarı Çamlıca Köprüsü veya Pisik Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. Çamlıhemşin'e 2 kilometre uzaklıkta olan köprü, Aşağı Çamlıca ve Yukarı Çamlıca mahallelerinin bağlaması için yapılmıştı. Köprünün yanındaki değirmen bölgedeki diğer değirmenlerin aksine taş olarak inşa edilmiştir. Günümüzde kullanılmayan 8 metre uzunluğundaki köprü, 4 metre yüksekliğinde ve 1.5 metre genişliğindedir.

Çamlıhemşin Ham Köprüsü veya halk arasında bilinen adıyla Ham Köprü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. Çamlıhemşin'in hemen çıkışında olan köprü, Hala Deresi ve Çat Derelerinin kesiştiği noktada konumlanmıştır. Dikdörtgen planlı olan köprünün kemeri kesme taştan, köprü yolu ve duvarları ise düzenli moloz taştan yapılmıştır. Kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda köprü 1999'da restore edilmiştir. 35 metre uzunluğundaki köprünün yüksekliği 8.5, genişliği 2.5 metredir. Köprü günümüzde de yaya geçişi için kullanılmaktadır.

Güneyce Köprüsü, Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. İlçe merkezine 11 kilometre uzaklıkta olan köprü, İyidere Çayı'nın üzerine inşa edilmiştir. Köprünün kemer kısmında aşağı sallanan bir avize bulunmaktadır. Köprünün kemer bölümü kesme taştan, duvarları ise düzenli moloz taştan örülmüştür. Korkuluk ve zeminin yapımında ise betonarme kullanılmıştır. Doğu-batı yönünde uzanan köprü Güneyce'yi Köprübaşı'na bağlamaktadır. Uzunluğu 41 metre olan köprünün yüksekliği 10.5, genişliği 3.5 metredir.
Yukarışimşirli Keçman Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıktan olan köprü, Yukarışimşirli Deresi'nin üzerinde konumlanmıştır. Kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda uzanan köprünün ayakları doğal kayaya oturtulmuştur. 23 metre uzunluğundaki köprü, 2 metre genişliğinde ve 7 metre yüksekliğindedir. Aynı isimli köyde yer alan köprünün kemeri yuvarlaktır.
Ortayol Köprüsü veya Meleskur Köprüsü, Rize'nin Pazar ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. 16,00 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 2,40 metredir. Kemer ayaklarının iç yüzünde nişler bulunan köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Köprü ayakları ana kayaya inşa edilen köprüye merdiven ile ulaşılmaktadır.
Tar Deresi Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. Kemer ayaklarının iç yüzünde nişler bulunan köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Tar Deresi Şelalesi'ne giden yolun başında yer almaktadır.
Kaleköy Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. Yapımında kesme taş ve moloz taş kullanılmış olan yapının ayakları ana kayaya oturtulmuştur. 17 metre uzunluğundaki köprünün bulunduğu yerin rakımı 1800 metredir. Fırtına Deresi'ndeki en dar yerlerden bir yer inşa edilen köprü, doğu-batı doğrultusunda uzanmaktadır. Kale-i Bala'ya giden yolun üzerinde bulunduğu için stratejik öneme sahiptir. Köprünün yanına betonarme köprü inşa edilmiştir.