İçeriğe atla

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Kuruluş1959[1]
Eğitim dil(ler)iİngilizce
BağlılıkOrta Doğu Teknik Üniversitesi
DekanProf. Dr. Altuğ Özpineci[2]

ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesine bağlı olarak 1959 yılında[1][3] kurulan fakülte. Fakültenin eğitim dili İngilizce olup, fakültede eğitim 4 yıldır. Fakültenin dekanı Altuğ Özpineci'dir.[4]

Bölümler

  • Fizik
  • Kimya
  • Biyoloji
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Matematik
  • Tarih
  • İstatistik
  • Sosyoloji
  • Psikoloji
  • Felsefe[5]

Kaynakça

  1. ^ a b "ODTÜ Resmî Sitesi, Fakülte ve Bölümler sayfası". 29 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2009. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2021. 
  3. ^ "HaberX.com, ODTÜ yıkılacak mı? sayfası". 17 Temmuz 2008. 19 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2009. 
  4. ^ "ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Resmî Sitesi, Yönetim bölümü". 3 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2023. 
  5. ^ "ODTÜ Resmî Sitesi, 50.Yıl sayfası, 1956 bölümü" (İngilizce). 2 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2009. 

Dış bağlantılar


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Orta Doğu Teknik Üniversitesi</span> Ankarada kurulu devlet üniversitesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 15 Kasım 1956 tarihinde, zamanın Türkiye Başbakanı Adnan Menderes, Karayolları Genel Müdürü Vecdi Diker ve bir grup akademisyen tarafından Ankara'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Mersin'de bulunan Deniz Bilimleri Enstitüsü ve KKTC'de bulunan ODTÜ KKK dışında bütün binaları aynı kampüstedir. Bugüne kadar 120 binin üzerinde mezun veren üniversitenin eğitim dili İngilizcedir.

<span class="mw-page-title-main">Eskişehir Osmangazi Üniversitesi</span> Eskişehirde kurulu devlet üniversitesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'deki bir devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Bursa Uludağ Üniversitesi</span> Bursada kurulu devlet üniversitesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.

<span class="mw-page-title-main">Yıldız Teknik Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.

Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Dokuz Eylül Üniversitesi</span> İzmirde kurulu devlet üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">Fırat Üniversitesi</span> Elazığda kurulu devlet üniversitesi

Fırat Üniversitesi (FÜ), Elazığ'da yer alan bir devlet üniversitesidir. 11 Nisan 1975 tarihinde kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Gaziantep Üniversitesi</span> Gaziantepte kurulu devlet üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite olan devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi</span> Kahramanmaraşta kurulu devlet üniversitesi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş'ta bulunan devlet üniversitesidir. 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanan 3837 sayılı yasa ile kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Okan Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Okan Üniversitesi, İstanbul'un Tuzla Akfırat'ta bulunan bir vakıf üniversitesidir. 1999 yılında Bekir Okan tarafından kurulmuştur ve 2003-2004 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Bitlis Eren Üniversitesi</span> Bitlisde kurulu devlet üniversitesi

Bitlis Eren Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Bitlis ilinde bulunmaktadır. Kampüs yapımı 2009 yılı Haziran ayında başlamıştır. Bünyesinde kurulu 3 fakülte 3 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulu bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sinop Üniversitesi</span> Sinopta kurulu devlet üniversitesi

Sinop Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Sinop ilinde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Pîrî Reis Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Pîrî Reis Üniversitesi veya Pîrî Reis Denizcilik Üniversitesi, 8 Şubat 2008 tarihinde İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir. Kampüs, İstanbul'un Tuzla ilçesinde yer almaktadır. Üniversite, Yelken sporuna ilgiyi artırmak için bir proje hazırlamıştır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Fakültesi adıyla 1975 yılında 1873 sayılı kanunla kurulmuştur. 1982 yılında ismi Fen-Edebiyat Fakültesi olarak değiştirilen fakülte Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde tıp fakültesini takip eden en geniş kadrolu birim olarak hizmet vermektedir. 1989 yılında iki blokta kadro ve öğrencisini istihdam eden fakülte 1998-1999 yıllarında ek iki blok bina ilavesi yapmıştır.

ODTÜ Eğitim Fakültesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı olarak 1982 yılında kurulan fakülte. Fakültenin eğitim dili İngilizce olup, fakültede eğitim 4 yıldır. Fakültenin dekanı Prof. Dr. Behiye Ubuz'dur.

<span class="mw-page-title-main">ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi</span>

ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin 1973'te Gaziantep'te kurulan, 1987'de Gaziantep Üniversitesine bağlanan mühendislik fakültesi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde bulunan fakültedir.

<span class="mw-page-title-main">Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi</span> Fen fakültesi

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi veya kısaca HÜFF; Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim veren 16 fakülteden bir tanesidir. Fakülte binası Beytepe Kampüsü'nde bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tüm idari ve akademik birimleriyle Pamukkale Üniversitesi'nin Kınıklı Yerleşkesi'nde bulunan fen-edebiyat fakültesidir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, 1982 yılında kurulmuş ve 1983'te ise Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünün açılmasıyla ilk öğrencilerini almıştır. Fakültede daha sonra açılan bölümler sırasıyla, 1984'te Matematik, Sosyoloji ve Türk Dili ve Edebiyatı, 2009'da Felsefe, 2016'da ise Fiziktir. 1999 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi iki ayrı bölüm olmuştur. Fakültenin eğitim dili Türkçedir. Fakülte eğitim öğretimini Bomonti Yerleşkesi'nde sürdürmektedir.