
Doğu Avrupa Saati, UTC+02.00 zaman diliminin bir parçasıdır. GMT'den 2 saat ileridir. Doğu Avrupa ülkeleri ile birlikte, bazı Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleri tarafından kullanılır. Bu ülkelerin çoğu yaz saatini de kullanır.

Orta Avrupa Yaz Saati (OAYS) UTC+02.00 Zaman dilimi den birinin ismidir, UTC dan iki saat öndedir. Pek çok Avrupa ülkesinde ve Kuzey Afrika ülkelerinden gün ışığından faydalanmak amacıyla kullanılır. Kış zamanında, (+01.00) kullanılır.
Doğu Zaman Dilimi, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'nın doğu bölümü, Güney Amerika Kıtası ve Karayipler'i kapsayan zaman dilimidir. Kışın Eşgüdümlü Evrensel Zaman dilimi ile 5, yazın ise 4 saat fark vardır.

Japonya Standart Zamanı ya da JST, Japonya'nın standart zaman dilimidir. UTC'den 9 saat ileride olan zamanda herhangi bir yaz saati uygulaması bulunmamaktadır. Japonya Standart Zamanı Kore Standart Saati, Doğu Endonezya Standart Zamanı ve Yakut Zamanı'na eşittir. II. Dünya Savaşı sırasında Tokyo Standart Zamanı olarak adlandırılmıştır.

Batı Avrupa Zaman Dilimi, UTC ile aynı zamanı belirten zaman dilimidir. Birleşik Krallık'ta yasal olarak GMT olarak bilinir. Batı ve kuzeybatı Avrupa'nın bazı bölümlerini, aşağıdaki bölgeleri içerir:
- Kanarya Adaları
- Faroe Adaları
- Kuzeydoğu Grönland
- İzlanda
- Portekiz
- İrlanda
- Birleşik Krallık
- Fas

Doğu Avrupa Yaz Saati, UTC'nin üç saat ilerisindeki bir zaman dilimi. DAS kullanan bazı ülkelerde yaz saati uygulaması kapsamında kullanılmaktadır.

UTC+02:00, UTC'den 2 saat ileri zaman dilimi.

UTC+03:00, UTC'den 3 saat ileri zaman dilimi.

UTC−02:00, UTC'den 2 saat geri zaman dilimi.

UTC+08:00, UTC'den 8 saat ileri zaman dilimi.

Batı Avrupa Yaz Zaman Dilimi, Batı Avrupa Saati'nin yaz zaman dilimidir. Eşgüdümlü Evrensel Zaman'dan bir saat ileridedir. Batı ve Kuzeybatı Avrupa'nın bazı bölümlerini, aşağıdaki bölgeleri içerir:
- Kanarya Adaları
- Portekiz
- İrlanda
- Birleşik Krallık
- Faroe Adaları

UTC farkı, belirli bir yer ve tarih için Eşgüdümlü Evrensel Zaman (UTC) ile yerel saat arasında olan farktır. Ülkelerin coğrafi konumlarına göre bu fark değişir. Örneğin Kâbil için fark +04.30 iken Berlin için UTC farkı +01:00, +0100 veya +01'dir.

Çin'in coğrafi açıdan beş farklı zaman dilimini kapsamasına rağmen ülkenin tümünde resmî olarak Eşgüdümlü Evrensel Zaman'ın 8 saat ilerisindeki UTC+08.00 zaman dilimi izlenir. Ülkede izlenen resmî ulusal standart zaman, ülke içerisinde Pekin Zamanı, uluslararası olarak ise Çin Standart Zamanı olarak bilinir. 1991 yılından beri yaz saati uygulaması uygulanmamıştır.

Güney Afrika Standart Zaman Dilimi (SAST), Güney Afrika'nın yanı sıra Eswatini ve Lesotho'nun da kullandığı zaman dilimidir. Bölgenin saat dilimi UTC'den iki saat ileridir (UTC+02.00) ve Orta Afrika Saati ile aynıdır. Yaz saati uygulaması yapılmaz.

Doğu Afrika Zaman Dilimi veya EAT, Doğu Afrika'da kullanılan bir saat dilimidir. EAT, UTC'den (UTC+03.00) üç saat ileridedir; bu da Arabistan Standart Zaman Dilimi, Uzak Doğu Avrupa Saati, Moskova Saati ve Doğu Avrupa Yaz Saati ile aynıdır.

2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası, CEV tarafından düzenlenen kadınlar Avrupa şampiyonalarının 31.'si. 23 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde, ilk kez dört ülkede, Macaristan-Polonya-Slovakya-Türkiye, düzenlendi. Katılımcı ülke sayısı da ilk kez 16'dan 24'e çıkarıldı.

Kaliningrad Saati, UTC'den iki saat önce (UTC+02.00) iki saat ilerisinde, Moskova Saati'nden (MSK−1) 1 saat gerisinde olan zaman dilimidir. Rusya'daki Kaliningrad Oblastında kullanılır.
UTC+00:30 saat dilimi UTC+00:00 saat diliminden 30 dakika ileridir.

Brezilya'da zaman, Brezilya'da kullanılan zaman dilimlerini ifade eden bir kavramdır. Ülkede UTC-02.00, UTC-03.00, UTC-04.00 ve UTC-05.00 olmak üzere 4 farklı zaman dilimi kullanılmaktadır.
UTC+02:30, UTC'den +02:30'a göre zaman kayması için bir tanımlayıcıdır. ISO 8601'de ilgili saat 2023-05-28T17:09:27+02:30 olarak yazılırdı.