Karaçomak Barajı, Kastamonu'da, Karaçomak Deresi üzerinde, sulama, taşkın kontrolü, içme suyu temini amacı ile 1968 - 1973 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
Bu madde Türkiye faunasına ait kuşları içermektedir.
Pelikansılar ya da Pelecaniformes orta ve büyük boyda su kuşlarının oluşturduğu kuşlar sınıfına ait bir takımdır. Geleneksel olarak dört parmakları arasında perde bulunan tüm kuşları içeren takım olarak tanımlanmış olsa da bu tanım doğru değildir. Daha önceleri kullanılan kürek ayaklılar ya da kürek ayaklı kuşlar adlandırması da bu yanlış tanımlamadan gelir. Çoğunun boğazlarındaki deri tüysüzdür ve burun delikleri işlevi olmayan yarıklar hâline dönüşmüş ve bu nedenle ağızdan soluma yapmaktadırlar. Balık, kalamar benzeri deniz hayvanlarıyla beslenirler. Koloniler hâlinde yuva yaparlar ancak bireysel çiftler tek eşlidir. Yavruları yumurtadan tüysüz ve gözleri açılmamış olarak çıkar, bakıma ihtiyaçları vardır.
Dere düdükçünü, çullukgiller (Scolopacidae) familyasından bir çulluk türü.
Kızılbacak, çullukgiller (Scolopacidae) familyasından bir çulluk türü.
Bataklık düdükçünü, Scolopacidae familyasından bir çulluk türü.
Yeşilbacak, çullukgiller (Scolopacidae) familyasından bir çulluk türü.
Yeşil düdükçün, çullukgiller (Scolopacidae) familyasından bir çulluk türü.
Benekli düdükçün, çullukgiller (Scolopacidae) familyasından bir çulluk türü.
Sarıbacak ya da Terek düdükçünü, çullukgiller (Scolopacidae) familyasından bir çulluk türü.
Küçük sarıbacak, çullukgiller (Scolopacidae) familyasından bir çulluk türü.
Ulungur Irmağı, Altay Dağları'ndan doğan nehir sularını Ulungur Gölü'nü boşaltır. Irmak alanı Sincan Uygur Özerk Bölgesinde Cungarya havzası'nın kuzeyinde ve İrtiş Irmağı'nın güneyinden koşut batıya doğru akar. Yıllık ortalama 1200 milyon m³ suyu olan ırmağın, güneyinde Gurbantunggut çölü konumlanır. Yerli halk Ulungur ırmağına Bulun-Toha adını vermiştir.
Ladik Gölü, Samsun'un Ladik ilçe merkezinin doğusunda bulunan ve 870 hektarlık alana sahip olan bir göl. Ladik Gölü, üzerinde yüzen adacıklarıyla ünlüdür. Etrafı dağ ve orman manzarası ile çevrilidir. Turna balığı, tatlısu levreği, tahta balığı, sazan, kızılkanat gibi balık türlerinin yaşaması nedeniyle ilçedeki balıkçılık sektörü ve balıkçılık turizmi, bu yöredeki yaşamı son derece etkilemektedir. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapar. Burada su kayağı, sörf, yelkenli yarışı gibi sportif faaliyetleri yapmak da mümkündür. Bu özellikleriyle göl, ilçe turizmine hizmet etmektedir.
Agamia agami balıkçılgiller familyasında yer alan bir kuş türüdür. Agamia cinsinin tek üyesidir. Orta Amerika'nın güneyinden Peru'ya ve Brezilya'ya kadar olan bölgede yaşar. Doğal yaşam alanı ormanlık bataklıklardır.
Süt beyazı balıkçıl balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. Eski Dünya'nın küçük ak balıkçılına benzer.
Kızılca balıkçıl balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. Orta Amerika, Bahamalar, Karayipler, ABD'nin güneydoğusu ve Meksika'da yaşayan ve göç etmeyen bir kuştur.
Ardea, balıkçılgiller familyasında yer alan bir kuş cinsidir. Ortalama 80 ila 100 cm'i aşan boylarıyla büyük boylu balıkçıl türlerini kapsar. Ağaçların üzerinde kurdukları platformlarda yuvalanır ve koloniler hâlinde yaşarlar. Büyük mavi balıkçıl, gri balıkçıl ve erguvani balıkçıl gibi kuzeyde yaşayan türleri kışın güneye göç eder. Balıklar, kurbağalar ve diğer su canlılarıyla beslenirler. Uzun mızrak gibi gagaları, uzun boyunları ve uzun ayaklarıyla güçlü kuşlardır. Sığ sularda avlarını hareketsiz olarak bekleyerek takip eder ve birdenbire yakalarlar. Yavaş ve düzenli uçuşları sırasında boyunlarını geriye doğru çekerler. Bu şekilde uçarken boyunlarını ileri doğru uzatan leylek ve turna gibi kuşlardan ayırt edilebilirler.
Bu liste Malta'da yer alan kuş türlerinin bir listesidir. Malta'da yaklaşık 436 tür vardır. Büyük bir göç güzergahı üzerinde yer alan bir bölge olduğu için birçok tür ilkbahar ve sonbahar aylarında buradan geçer. Malta'da insanlar tarafından getirilen iki tane egzotik tür bulunur. Dünya çapında 23 tür tehdit altındadır.
Mahmudçala, Mugan ovasının güneydoğusundaki bataklık gölü. Mahmudçala Gölü Bilasuvar bölgesindeki en büyük su kütlesidir fakat Mahmudçala
Ağçala Gölü - Hazar Denizi'nin batısındaki Mugan ovasının güneydoğusunda yer alan bataklık bir göl.