Orhan Gazi Camii
Orhan Gazi Camii şu anlamlara gelebilir:
Orhan Gazi Camii şu anlamlara gelebilir:
Orhan Gazi veya Orhan Bey, Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci padişahıdır. 1324 ile 1362 yılları arasında hüküm sürmüştür. Babası Osman Gazi'den 16.000 km² olarak aldığı beyliği, oğlu I. Murad'a 95.000 km² ila 100.000 km² arsa bıraktığı biliniyor.
Nilüfer Hatun,, Yarhisar Tekfuru'nun kızı, Osmanlı Devleti'nin ikinci padişahı Orhan Gazi'nin eşidir. Rumeli Fatihi Süleyman Paşa ve Osmanlı Devleti'nin üçüncü padişahı I. Murad'ın annesidir. Bursa ve İznik'te büyük izler bırakmıştır. Bursa'nın Nilüfer ilçesinin ve Nilüfer Çayı'nın adı ondan gelmektedir.
Süleyman Paşa, Gazi Süleyman Paşa veya Süleyman Gazi, Osmanlı Padişahı Orhan Gazi
Dimetoka, Yunanistan'da, Batı Trakya'da, Evros (Meriç) ilinin (nomos) sınırları içinde bir ilçedir.
Orhaniye Kışlası Camii, İstanbul'da bulunan Osmanlı yapısı bir camidir.
Şahadet Camii veya diğer adlarıyla Kale Camii veya Saray Camii, Bursa'da Tophane semtindeki tarihî cami.
Gazi Süleyman Paşa Camii ile şu maddeler kastedilmiş olabilir:
Büyük Esence, Sakarya ilinin Erenler ilçesine bağlı bir mahalledir.
İznik Ayasofya Camii veya İznik Ayasofya Orhan Camii veya eskiden Azize Sofya Kilisesi, İznik'in tam ortasında, surlarla çevrili kentin dört kapısından gelen yolların kesiştiği yerde inşa edilmiş olan yapıdır.
Orhan Gazi Camii, Bilecik'te bulunan ve Yıldırım Beyazıd tarafından yaptırılmış camidir.
Bursa Kuşatması, 1317'den 6 Nisan 1326'da düşene kadar Osmanlıların Prusa'yı ele geçirmek için bir plan uyguladıkları zaman gerçekleşmiştir. Osmanlılar daha önce bir şehri ele geçirmemişlerdi; savaşın bu aşamasında uzmanlık ve yeterli kuşatma donanımının olmaması, şehrin ancak altı ya da dokuz yıl sonra düştüğü anlamına geliyordu. Bazı kaynaklara göre Osman Gazi, kentin düşüşünden hemen önce doğal nedenlerden ölmüştür. Diğer bazı kaynaklar ise ölüm yatağında zaferi duymak için yeterince uzun yaşadığını ileri sürmektedir.
Gazi Süleyman Paşa Camii, Bolu'nun Göynük İlçesi'nde bulunan tarihi cami. Orhan Gazi'nin oğlu Gazi Süleyman Paşa tarafından 1331-1335 tarihleri arasında, tek şerefeli, tek minareli ve tek ahşap kubbeli olarak inşa edilmiştir. Göynük'ün merkezinde, Müderrisoğlu Konağı'nın karşısında bulunmaktadır. Akşemsettin Türbesi, Gazi Süleyman Paşa Camii'nin yanında bulunmaktadır.
Yayla, Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir mahalledir. Doğusunda Alandere, kuzeyinde Yalı, güney ve batısında Ağalar mahalleleri yer alır.
Orhan Camii, Adapazarı şehir merkezinde Orhan Gazi adına yapılmış camii. Kesme taştan yapılan camii dikdörtgen planlıdır.
Büyükesence Orhan Camii, Sakarya ili, Erenler ilçesi sınırlarında bulunan, çantı tekniği ile yapılmış cami. Cami orijinal bir erken dönem Osmanlı mimarisi örneğidir.
Ahmet Gazi Camii, Aydın ilinin Çine ilçesine bağlı Eski Çine Köyü'de bulunur. 1308 yılında Menteşoğlu Orhan Bey döneminde, oğlu Hızır Bey tarafından yaptırılmış olduğu tahmin edilmektedir. XIV. yy'ın ikinci yarısında Menteşoğlu İbrahim Bey'in oğlu Ahmet Gazi Bey tarafından büyük ölçüde yenilenmiştir.
Orhan Gazi Camii, Bursa ilinin Yenişehir ilçesinde yer alan cami. 1324-1362 tarihleri arasında Orhan Gazi tarafından yaptırılmıştır. Birçok onarım görmüş olsa da özgün yapısını korumuştur. Son onarımını 1923 yılında görmüştür. Kubbesizdir.
Orhan Gazi Camii (Gazi Orhan Bey Cami), Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yer alan ve Orhan Bey tarafından 1339'da yaptırılan cami. Kitabesinde yazdığına göre, 1413'te Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından tahrip edilen cami, 1417'de Çelebi Mehmet tarafından onarılmıştır. Orhan Gazi Külliyesi'nin parçası olan cami, Dünya Mirası listesindedir.
Beçin Kalesi Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan tarihi kale.
Orhan Camii, İzmit'te, Orhan Mahallesi bulunan 14. yüzyıl Osmanlı camisi.