İçeriğe atla

Orhan Dikmen

Orhan Dikmen (d. 29 Eylül 1915 - ö. 3 Aralık 2007[1]), Türk siyasetçi. Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Paris Üniversitesi Yüksek Hukuk ve İktisat Etüdleri Programında yüksek lisansını tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Senatosu Üyeliği, İktisat Fakültesi Dekanlığı, Maliye Kürsüsü Başkanlığı, Maliye Enstitüsü Vakfı Kurucu Üyeliği, İktisadî Araştırmalar Vakfı Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Şişli İktisat ve Ticaret Yüksek Okulu Öğretim Üyeliği ve Müdürlüğü, Türkiye İktisatçılar Derneği Kurucu üyeliği ve Başkanlığı, Milletlerarası Vergi Hukuku Birliği Üyeliği, Milletlerarası Maliye Enstitüsü Başkan Vekilliği, İktisadî İşbirliği Avrupa Ligi Başkan Vekilliği ve Millî Komitesi Başkanlığı, RCD ve OECD Misyon Üyeliği ve Başkanlığı yaptı.

Kaynakça

  1. ^ "OKTAY ARAS - M. Orhan Dikmen". www.oktayaras.com. 28 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2023. 
Siyasi görevi
Önce gelen:
İlhami Ertem
Türkiye Tarım Bakanı
27 Mart 1971 - 22 Mayıs 1972
Sonra gelen:
İlyas Karaöz

İlgili Araştırma Makaleleri

Esfender Korkmaz, Türk akademisyen, ekonomist, gazeteci ve siyasetçidir.

Ali Coşkun 58. ve 59. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanı, TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul milletvekili olarak görev yaptı. Öncesinde, 21. Dönem'de FP'den ve 20. Dönem'de ANAP'tan İstanbul milletvekili seçilmişti.

Ömer Lütfi Barkan (1902-1979), Türk iktisat ve hukuk tarihçisi ve Türkiye’de iktisat tarihi biliminin kurucularındandır.

<span class="mw-page-title-main">Besim Üstünel</span> Türk siyasetçi

Besim Üstünel,, Türk siyasetçi.

Orhan Kırlı, Türk bürokrat.

Yavuz Abadan, Türk hukukçu, siyasetçi ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Sıtkı Yırcalı</span> Türk siyasetçi

İbrahim Sıtkı Yırcalı, Türk siyasetçidir.

Mahmut Oltan Sungurlu, Türk siyasetçi.

İsmail Müftüoğlu Türk hukukçu ve siyasetçi, 1973-1977 yıllarında Sakarya Milletvekilliği, 1975-1977 yılları arasında Adalet Bakanlığı ve aynı dönemlerde vekâleten İçişleri Bakanlığı yapmıştır. Milli Nizam Partisi Kurucu Üyeliği ve Milli Selamet Partisi Genel Başkan Vekilliği görevinde bulunmuştur. Milli Görüş Hareketi’nin öncülerindendir.

Cafer Tayyar Sadıklar, Türk siyasetçi ve bürokrat.

Mehmet Domaç, Türk siyasetçidir.

Sabahattin Zaim, Türk iktisatçı, akademisyen ve eğitimci.

<span class="mw-page-title-main">Gökhan Günaydın</span> CHP TBMM Grup Başkanvekili ve 28. dönem İstanbul Milletvekili

Gökhan Günaydın,, Türk siyasetçi, ziraat mühendisi, akademisyen ve avukat.

Feridun Kemal Ergin, Türk siyaset adamı.

Hasan Fehmi Kinay,, Türk siyasetçi.

Kadri Eroğan, Türk siyasetçidir.

Osman Sulhi Dönmezer, Türk akademisyen, üniversite idarecisi, toplumbilimci ve hukukçu.

Cengiz Yavilioğlu, Türk ekonomist ve siyasetçi.

Aziz Babuşcu Türk siyasetçi.

Bahattin Bahadır Erdem, Türk hukukçu, akademisyen ve siyasetçidir. Üyesi olduğu dönemde İYİ Parti'de Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı olarak üç yılı aşkın süre görev yapmış, 7 Mayıs 2024 tarihinde CHP'ye katılmıştır.