İçeriğe atla

Ordu'da 1965 Türkiye genel seçimleri

10 Ekim 1965 Türkiye genel seçimleri Ordu ili sonuçları;[1]

Sonuçlar

Seçmen sayısı222.568
Kullanılan Oy159.614
Geçerli oy150.094
Geçersiz oy9.520
Katılım oranı (%)71,7
Milletvekili sayısı8
Parti Toplam Oy oranı
(%)
Milletvekili
sayısı
Adalet Partisi79.84553,24
Cumhuriyet Halk Partisi54.27536,23
Yeni Türkiye Partisi5.7833,81
Türkiye İşçi Partisi5.2123,50
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi4.5943,10
Bağımsız(lar)3850,20
Millet Partisi---
Toplam150.094100,008

Seçilenler

İsim Parti
Raif AybarYeni Türkiye Partisi
Ata BodurAdalet Partisi
Feridun Cemal ErkinCumhuriyet Halk Partisi
Hasan Ferda GüleyCumhuriyet Halk Partisi
Hamdi MağdenAdalet Partisi
Arif Hikmet OnatCumhuriyet Halk Partisi
Şadi PehlivanoğluAdalet Partisi
Kemal ŞensoyAdalet Partisi

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'nin illeri</span> Türkiye Cumhuriyetinin birinci düzey idari bölümü

Anadolu yarımadası ile Trakya toprakları üzerine kurulan Türkiye'nin, 81 ili vardır. İller, Türkiye'nin en büyük idari bölümleridir. Bu seksen bir il, dokuz yüz yetmiş üç ilçeye bölünmüştür. Bu ilçeler, en küçük idari birim olan mahalle ve köyleri içinde barındırır. İllerde yönetme ve yürütme görevi, içişleri bakanı tarafından önerilen ve bakanlar kurulunun onayından sonra cumhurbaşkanı tarafından atanan valiler tarafından yerine getirilir.

<span class="mw-page-title-main">Tokat (il)</span> Türkiyenin Karadeniz Bölgesinde bir il

Tokat, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Kuzeyde Samsun, kuzeydoğuda Ordu, doğu ve güneyde Sivas, güneybatıda Yozgat ve batıda Amasya illeriyle komşudur. İlçelerinden Yeşilyurt ve Sulusaray İç Anadolu Bölgesi'nde kalır.

<span class="mw-page-title-main">Ordu (il)</span> Türkiyenin Karadeniz Bölgesinde bir il

Ordu, Türkiye'nin bir ilidir. Merkezi Ordu olan ilin nüfusu 2024 başı verilerine göre 769.692'dir. Türkiye'de sahip olduğu Karadeniz ikliminden ve dağlık coğrafi konumundan dolayı en çok yağış alan 3. ildir. Karadeniz Bölgesi'nde Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer almaktadır. Ancak yeni oluşturulan ve bölgesel karışıklıkları ortadan kaldırmak için düzenlenen yeni bölgesel istatistik düzenlemelere göre Ordu ilinin tamamı Doğu Karadeniz topraklarında kaldı. İlin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Tokat ve Sivas illeri, batısında Samsun, doğusunda Giresun ili vardır. Büyükşehir statüsünde olan Ordu, 19 ilçeden oluşmaktadır. Yüz ölçümü bakımından en büyük 57'nci ildir.

Ordu şu anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Akdeniz Bölgesi</span> Türkiyenin Akdeniz kıyısındaki coğrafi bölgesi

Akdeniz Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Anadolu'nun güneyinde Akdeniz kıyısı boyunca uzanır. Genişliği 120–180 km arasında değişir. Batı ve kuzey batısında Ege Bölgesi, kuzeyinde İç Anadolu Bölgesi, doğusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi, güneyinde ise Akdeniz bulunur. Güneydoğudan Suriye ile komşudur. Türkiye'nin başka bölgelerinde olduğu gibi Akdeniz Bölgesi'nde de bölge sınırları ile yönetim birimleri olan illerin sınırları tümüyle çakışmaz.

<span class="mw-page-title-main">Karadeniz Bölgesi</span> Türkiyenin Karadeniz kıyısındaki coğrafi bölgesi

Karadeniz Bölgesi, ismini Karadeniz'den alan, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanan Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Gürcistan, Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi ve adını aldığı deniz ile komşudur. Türkiye'deki bölgeler arasında büyüklük bakımından üçüncü sırada yer almaktadır, ayrıca doğu batı genişliği ve yerel saat farkı en fazla olan bölgedir. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve gelişmiş şehirleri sırasıyla 1.371.274 nüfusuyla Samsun, ardından Trabzon ve Ordu'dur.

<span class="mw-page-title-main">İç Anadolu Bölgesi</span> Türkiyenin ortasındaki coğrafi bölgesi

İç Anadolu Bölgesi, Anadolu'nun orta kısmında yer alan, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Türkiye'de gelişmiş bölgeler arasında yer alır. Konumu sebe­biyle bu bölgeye "Orta Anadolu" da denir. İç Anadolu Bölgesi'nin yüzölçümü 151.000 km² olup bu alan Türkiye topraklarının %21'ini kaplar. Yüzölçümü bakımından Doğu Anadolu'dan sonra ikinci büyük bölgedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında diğer bölgelerin hepsiyle komşudur. Aynı zamanda Türkiye'nin "tahıl ambarı" olarak da anımsanır. İç Anadolu Bölgesi'nde toplam 13 il vardır.

Türkiye taşıt plaka kodu, Türkiye'de taşıtlarda bulunan plaka kodlarıdır. Plakalarda coğrafi bilgi ile ilişkili bir numaralama sistemi kullanılmaktadır. Türkiye'de plakalar yetkili özel atölyeler tarafından yapılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'nin coğrafi bölgeleri</span> Türkiyenin fiziksel coğrafya esas alınarak belirlenmiş 7 coğrafi bölgesi

Türkiye'nin coğrafi bölgeleri, 6 Haziran-21 Haziran 1941 tarihleri arasında Ankara'da toplanan Birinci Coğrafya Kongresi tarafından belirlenmiştir. Kongre ilk, orta ve lise müfredat programları ile okul kitapları, coğrafya terimleri ve coğrafi isimlerin yazılması, Türkiye Coğrafyası'nın ana hatları ve yerlerin adlandırılması üzerinde çalışmalar yapmak amacıyla toplanmıştı. Bu çalışmanın sonucunda Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrilmiş olması, dağların Anadolu'nun iç kesimlerini kıyılardan ayırması, iklim, ulaşım ve bitki örtüsü gibi kriterler dikkate alınarak Türkiye'nin coğrafi bölgeleri belirlenmiştir. İdari sınırları baz alan Türkiye'nin İBBS'si ile karıştırılmamalıdır.

Türkiye'nin köyleri, Türkiye'de kırsal nüfusun yaşadığı ve köy kanununun uygulandığı yerleşme birimleri. 2010 verilerine göre 34.247 olan köy sayısı 2014 Türkiye yerel seçimleri ile yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasası ile birlikte 18.335'e düşmüştür. Geriye kalanı 26,000 yerleşim birimi ise idari yönden köylere bağlı çiftlik, mahalle, oba, mezra, iskele ve istasyon gibi çok az haneli yerleşim yerleridir.

<span class="mw-page-title-main">Brindisi</span> İtalyanın Apulia bölgesinde, Brindisi iline bağlı ilçe (komün)

Brindisi, İtalya'nın Puglia Bölgesi'nde ayni ismi taşıyan Brindisi ilinin merkezi bir liman kenti ve bir komünü. Aynı zamanda Brindisi ilinin yönetim merkezidir. Adriyatik denizinin kıyısında yer alır. Merkez nüfusu 92 bin kadardır. Yunanistan ve Orta Doğu'ya giden gemilerin uğradığı yolcu limanı vardır. Petrokimya ve hava taşıtları yapımı sanayisine sahiptir. Askeri filosu ve askeri üssü vardır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'nin ilçeleri</span> Türkiyenin ikinci seviye idari bölümü

Türkiye'nin ilçeleri, Türkiye'de illerden sonraki gelen idari bölümlerdir. Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ilçeler kaza olarak bilinmekteydi.

<span class="mw-page-title-main">Orta Avrupa</span> Avrupada bir bölge

Orta Avrupa, Doğu ile Batı Avrupa arasındaki bir bölgedir.

<span class="mw-page-title-main">Sırbaşmak, Vezirköprü</span> Vezirköprü mahallesi

Sırbaşmak, Samsun ilinin Vezirköprü ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Côte-d'Or</span> Fransada il (département)

Côte-d'Or [], Fransa'nın illerinden birisidir. Côte-d'Or, "Beaune" ve "Montbard" olmak üzere 2 yerleşime ayrılmıştır. Bu yörelerin her birinin farklı özellikleri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Creuse</span> Fransada il (département)

Creuse [], Fransa'nın illerinden birisidir. Creuse, "Aubusson" adında tek yerleşime ayrılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Isère</span> Fransada il (département)

Isère [], Fransa'nın illerinden birisidir. İl, "La Tour-du-Pin" ve "Vienne" olmak üzere 2 yerleşime ayrılmıştır. Bu yörelerin her birinin farklı özellikleri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Nièvre</span> Fransada il (département)

Nièvre [], Fransa'nın illerinden birisidir. İl, "Château-Chinon", "Clamecy" ve "Cosne-Cours-sur-Loire" olmak üzere 3 yerleşime ayrılmıştır. Her yerleşimin farklı özellikleri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">UTC+07.00</span>

UTC+07:00, UTC'den 7 saat ileri zaman dilimi.

<span class="mw-page-title-main">Ordu ili genel seçim sonuçları</span>

Ordu ili, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) 6 milletvekili göndermektedir. 1923'ten beri yapılan tüm genel seçimlerde temsil edilmiş olan Ordu İli'nde tek seçim bölgesi vardır.