Radyoloji, x ışınları ve diğer görüntüleme yöntemlerinin tıpta tanı ve tedavi amacıyla kullanılmasıdır. Tanı ve tedavi amacıyla kullanılan yöntemlerden bazıları; radyografi, ultrason, bilgisayarlı tomografi (BT), manyetik rezonans görüntüleme (MR), nükleer tıp yöntemleri, pozitron emisyon tomografi (PET), mamografi, floroskopi ve X ışını kullanan diğer bazı yöntemler olarak sıralanabilir. Bu yöntemlerin tanı amacıyla kullanımı, tıbbi görüntüleme ile elde edilen görüntülerden hastalıkların tespitinde yararlanılması şeklinde olurken, tedavi amacıyla kullanımı ise bazı radyolojik belirti ve cerrahi işlemlerin görüntüleme yöntemleri sayesinde daha az zararla yapılmasını sağlamalarıdır. Radyoloji iki ana başlığa ayrılır. Bunlar, "Diagnostik Radyoloji" ve "Radyoterapi" dir. Bazı radyolojik yöntemler aşağıda verilmiştir.
Piksel, dijital göstergelerde görüntünün elde edilmesini sağlayan ve kontrol edilebilen en küçük birimdir. Pikselin Türkçesi "gözek" olarak adlandırılmaktadır. Benek ise İngilizcede spot ile aynı anlama gelerek ana bir renk içerisindeki farklı renkteki küçük taneciklere verilen addır. Renkli görüntü sistemlerinde, bir rengi oluşturmak için üç veya dört renk kullanılır. Bu renkler kırmızı, yeşil ve mavi veya cyan, fuşya (galibarda), sarı ve siyahtır.
Tomografi, radyolojik teşhis yöntemidir. 1915 yılında Fransız hekim Boccage tarafından icat edilmiştir. Fakat kullanıma geçilmesi 1930'ları bulur.
Google şakaları, Google firmasının kullanıcılarına hazırladığı şakalar. Google'ın sahipleri, yazarları ve diğer çalışanları zaman zaman kullanıcılar için, rahatsız olmayan şakalar hazırlarlar.
Antique, 1999 yılında İsveç'te Elena Paparizu (d.1982) ve Nikos Panayotidis (d.1979) adlarındaki iki Yunan asıllı şarkıcının bir araya gelmesiyle oluşturulan müzik grubudur. Laika ve pop müzik tarzı şarkılar yapan grup, Kopenhag'da düzenlenen 2001 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan'ı temsil etmiş ve üçüncülük kazanmıştır. Grup, Yunanistan ve İsveç'in dışında Kıbrıs Cumhuriyeti, Almanya, İskandinavya ülkeleri ve İtalya'da da tanınmaktaydı.
Pozitron emisyon tomografisi adı verilen ve damar yolu ile enjekte edilen metabolik radyoaktif ajanların biriktiği normal veya patolojik dokuları görüntüleyen bir sintigrafi ve tomografi tekniği. Genel anlamda metabolik veya fonksiyonel görüntüleme için kullanılır.
Bir resmin çerçeve oranı eni ve boyu arasındaki oransal ilişkiyi tarif eder.
Nüfus yoğunluklarına göre ülkelerin listesi. Bu liste, bağımsız ülke ya da özerk bölgelerde bir kilometrekarede yaşayan insanların sayısına göre oluşturulmuşur. Tabloda geçen yüzölçümü verileri, göl, baraj ve akarsuları da kapsar. Tablodaki sayılar, toplam nüfusun yüzölçümüne bölünerek elde edildiği için nüfusun gerçek dağılışını yansıtmamaktadır. Bağımsız olmayan ya da uluslararası camiada tanınmamış ülkeler eğik yazıyla gösterilmiştir.
Gürcistan-Abhazya ihtilafı, eskiden özerk cumhuriyet, bugün kısmen tanınmış olan de facto Abhazya'da Gürcistan ile Abhazya ayrılıkçıları arasındaki anlaşmazlığı ifade eder. Daha geniş anlamda Gürcistan-Abhazya ihtilafı, Kafkasya bölgesindeki jeopolitik ihtilafların bir parçası olarak görülebilir. Gürcistan-Abhazya ihtilafı 20. yüzyılın sonunda, 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla silahlı çatışmaya dönüştü ve 1992-1993 Abhazya Savaşı'yla sonuçlandı. Bu savaşın sonunda Abhazya fiilen Gürcistan'dan koptu ve Gürcüler etnik temizliğe maruz kaldı.
Google TV, Google'ın Akıllı TV platformudur. Google tarafından 20 Mayıs 2010'da açıklanmış ve Google, Intel, Sony ile Logitech tarafından ortak olarak geliştirilmiştir. Google TV, Google'ın Android işletim sistemi ve Google Chrome'un Linux sürümünü entegre ederek, mevcut internet televizyonu ve WebTV siteleri üzerinde bir etkileşimli televizyon yaratmaktadır. Google TV ilk olarak 6 Ekim 2010 tarihinde Sony ve Logitech'in resmi araçları ile başlatıldı.
Martinus Justinus Godefriedus Veltman, Hollandalı bir teorik fizikçi. Parçacık teorisi üzerindeki çalışmaları için eski öğrencisi Gerardus 't Hooft ile birlikte 1999 Nobel Fizik Ödülünü paylaştı.
Gnomonik harita projeksiyonu ya da merkezi projeksiyon, küre üzerindeki tüm büyük dairelerin izdüşümlerini düz çizgiler gibi görüntüleyen harita projeksiyonudur. Gnomonik harita üzerinde iki uç nokta arasındaki çizgi bu segmentlerin arasındaki en kısa yolu gösterir. Projeksiyon merkezi referans kürenin merkezidir. Projeksiyonun bu özelliğinden dolayı ortodromların izdüşümleri doğru şeklindedir. Alan, uzunluk veya açı koruma amacı yoktur.
Polygon, Vox Media'ya bağlı olan Amerikan video oyunu web sitesi. 24 Ekim 2012 tarihinde kurulmuş olup, aynı firmanın sahibi olduğu The Verge'in web sitesinde yer alan video oyunu ile ilgili haberler bu siteye aktarılmıştır.
Phablet, akıllı telefon ile tablet bilgisayarların birleşimi için kullanılan bir kelimedir. Şu an mobil aygıtların en son form faktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Phabletler genellikle 5.5-6.9 inç arasında ekran boyutlarına sahiptir. Mobil web taramalara ve multimedya içeriklere elverişlidir. Bu yüzden genellikle iş insanları veya multimedya içeriklerle ilgilenen kişiler tarafından tercih edilir.
Duo Google tarafından geliştirilen bir görüntülü sohbet uygulamasıdır. Bu, 18 Mayıs 2016 yılında Google I/O-da açıklandı ve 16 Ağustos 2016 yılında kullanıma açıldı. Google; benzer görüntülü görüşme uygulamaları olan Meet ve Duo'yu tek çatı altında Google Meet'de birleştirdi.
Apple Magic Mouse 2 Apple tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen bir bilgisayar faresidir. Kaydırma için Multi-Touch Akrilik yüzey bulunmaktadır. Farey, yüzeydeki hareketler arasındaki farkı tespit eder. Apple Magic Mouse'un yerine geldi.
Microsoft Fare ve Klavye Merkezi, çoğu Microsoft faresi ve klavyesi için sürücü sağlayan bir yazılımdır. Kullanıcı, aynı programı kullanarak hem fareleri hem de klavyeleri kurabilir ve yapılandırabilir.
Sinapsitler, memelileri ve memelilere, sürüngenler ve kuşlar gibi amniyot kladının diğer üyelerinden daha yakın olan her hayvanı içeren bir amniyot grubudur. Kafataslarının her iki yanında, gözün arka kısmında bulunan bir açıklığa sahiptirler. İsimlerini bu açıklıktan alırlar.
Nokia 3250 26 Eylül 2005'te duyurulan Symbian OS v9.1 çalıştıran bir akıllı telefondur. Geleneksel telefon tuş takımını bir kameraya ve özel müzik kontrol tuşlarına dönüştüren benzersiz bir 'bükülme' tasarımına sahiptir. Bir müzik telefonu olarak pazarlandı ve bir microSD hafıza kartı yuvası sayesinde 2 GB'a kadar müzik ve diğer verileri depolayabilir ve iki megapiksel kamera ve diğer akıllı telefon özelliklerine sahiptir.
Optik koherans tomografi (OKT) ışığın eşevrelilik (koherens) özelliğini kullanan bir görüntüleme tekniğidir. Eşevreliliği az olan bir ışık kaynağı kullanılarak mikrometre seviyesinde bir çözünürlük edilebilir. Gözlemlenen maddenin derinlik profilini çıkaran bu teknik 2 ve 3 boyutlu görüntüleme imkanı sunar. Tıbbi görüntüleme ve endüstriyel tahribatsız muayene alanlarında çokça kullanılmaktadır.