
Gaston Louis Alfred Leroux, Fransız gazeteci ve polisiye yazarı. Gaston leroux okul yıllarında Alexandre Dumas ile Victor Hugo'nun yapıtlarından esinlenen romanlar yazarak geçiniyordu. Leroux sırf babasını memnun etmek için Hukuk alanında eğitim aldı ve Hukuk alanında çalıştı. Babasının ölümünden sonra, mesleğini bırakarak birkaç gazetede muhabirlik yapmaya ve dünyayı gezmeye başladı. Bu sıralarda birkaç romanını tefrika halinde yayınlamaya başladı. Operadaki Hayalet (1910) isimli yapıtını Palais Garnier Opera Binası'na duyduğu ilgi ile yazmıştır ve bu yapıtın konusunun gerçek esrarengiz bir olay olduğunu söylemiştir. Operadaki Hayalet'in daha sonra Andrew Lloyd Webber tarafından müzikali yapıldı ve birçok kez sinemaya uyarlandı ayrıca polisiyede başlangıçlardan biri sayılan Sarı Odanın Esrarı gibi romanların yazarıdır. Sarı Odanın Esrarı'yla birlikte polisiye romanlarda kilitli oda cinayeti tarzı başlar, yani, içeri girilmesi veya çıkılması imkânsız olan bir odada cinayet işlenmesinin ve en sonunda dedektif veya zeki bir amatör tarafından katilin yakalanmasının hikâyesi. Ayrıca mesleği gereği bazı suçluların idamını izleyip bunları çalıştığı gazetede yayınlamak zorunda bırakılmış, bu idamları izlemek onu etkilemiştir.Romanlarında da bu etkinin yazıya geçirilmiş hali görülebilir.

Shah Rukh Khan, Şahruh Han, Hint film aktörü, yapımcısı ve televizyon sunucusu. "Baadshah of Bollywood", "King of Bollywood", "King of Romance" ve "King Khan" olarak da tanınır. Çoğunlukla romantik, aksiyon ve komedi türünde 80'in üzerinde Bollywood filminde rol almıştır. Asya'da ve Hint diasporasında tanınırlığı ile Los Angeles Times tarafından "Dünya'nın en büyük film starı" olarak değerlendirilmiştir. Başta 14 Filmfare Ödülleri olmak üzere birçok ödül almıştır. Film endüstrisine katkılarından dolayı Hint hükûmeti tarafından Padma Shri ve Fransız hükûmeti tarafından da Ordre des Arts et des Lettres ve Légion d'honneur ile onurlandırılmıştır. Khan'a çocukların eğitimine verdiği destekten ötürü UNESCO tarafından Pyramide con Marni ödülü verilmiştir. Müslümandır. Yaptığı hayır işlerini gizli tutmasını The Guardian'a verdiği röportajda "Kur'an da bir yerde diyor ki, eğer bağışı bir nedenden ötürü yaparsanız o bağış değildir." diyerek açıklamıştır. Film yapım ve dağıtım şirketi Red Chillies Entertainment'ın ve animasyon stüdyosu Red Chillies VFX'in sahibidir. Aynı zamanda Indian Premier League kriket takımlarından Kolkata Knight Riders'ın ortağıdır. US $600 milyon ile dünyanın en zengin aktörüdür. 1.5 milyardan fazla hayrana sahiptir ve dünyada en fazla fanı bulunan aktör olarak bilinir. 2008 de The Newsweek tarafından dünyanın en güçlü 50 insanından biri olarak seçilmiştir, Hint kültürünün en etkili insanlarındandır.

Andrew Lloyd Webber, Baron Lloyd-Webber, İngiliz besteci ve müzikal tiyatro emprezaryosu. Kariyeri boyunca 17 müzikale imza atmıştır. 2001'de New York Times tarafından "ticari açıdan tarihin en başarılı bestecisi" olarak gösterilmiştir. Müzikallerinden bazıları West End'de ve Broadway'de 10 yılı aşkın süre sahnelenmiştir.
Operadaki Hayalet, Gaston Leroux'un yazdığı bir eserdir. Şu anlamlara da gelebilir:
- Filmler
- Operadaki Hayalet
- Operadaki Hayalet
- Operadaki Hayalet
- Operadaki Hayalet
- Operadaki Hayalet
- Operadaki Hayalet
- Operadaki Hayalet
- Operadaki Hayalet
- Operadaki Hayalet
- Müzikaller
- The Phantom of the Opera
- The Phantom of the Opera (soundtrack)
- Kitaplar
- Operadaki Hayalet (roman)

Operadaki Hayalet, İngiliz besteci Andrew Lloyd Webber'in dünya çapında en popüler müzikal eserlerinden biri olan The Phantom of the Opera, ilk defa sahneye konuluşundan 20 yıl sonra yeniden beyaz perdeye uyarlandı.
The Phantom of the Opera, Fransız yazar Gaston Leroux'ın aynı adlı romanından uyarlanan bir müzikaldir. Sahneye konulan ilk Operadaki Hayalet müzikali 1986'da yılın sanat olayı olmuştu.
Operadaki Hayalet, Gaston Leroux'un yazdığı bir eserdir. Gotik bir roman kabul edilir.

Don Juan, hikâyesi defalarca farklı yazarlar tarafından anlatılmış efsanevi ve kurgusal bir karakterdir. Don Juan ismi mecazi olarak "zampara" anlamında kullanılır.

Sophie Danièle Sylvie Maupu veya bilinen adıyla Sophie Marceau, Fransız oyuncu ve yönetmen. Gençliğinde, ilk filmleri La Boum (1980) ve La Boum 2 (1982) ile popülerlik kazandı ve En Umut Veren Kadın Oyuncu dalında César Ödülü aldı. L'Étudiante (1988), Pacific Palisades (1990), Fanfan (1993) ve Revenge of the Musketeers (1994) gibi bir dizi başarılı filmle Avrupa'da bir film yıldızı haline geldi. Cesur Yürek (1995), Firelight (1997), Anna Karenina (1997) ve 19. James Bond filmi Dünya Yetmez'deki (1999) Elektra King performanslarıyla uluslararası bir film yıldızı haline geldi. Daha sonraki filmlerinden bazıları Arrêtez-moi (2013), Jailbirds (2015) ve Her Şey Yolunda (2021) gibi kritik sosyal konuları ele almaktadır.

Kült film sadık, tutkulu ama görece az sayıda bir hayran kitlesine sahip filmler için kullanılan bir terimdir. Kült kelimesi batı dillerine tapınma anlamındaki Latince cultus kelimesinden girmiştir ve Türkçede de batı dillerindeki gibi tutku, ilahlaştırma derecesinde aşırı saygı anlamlarını taşır.

Operadaki Hayalet, 1943 ABD yapımı melodramatik korku ve gerilim filmdir. Özgün adı Phantom of the Opera'dır.

Operadaki Hayalet 1925 ABD yapımı gotik korku filmidir. Özgün adı The Phantom of the Opera dır. Özgün hali sessiz çekilmiş olan film 1929 yılında seslendirilerek yeniden gösterime sunulmuştur.
Odak karakter, herhangi bir anlatıda seyircinin ilgisinin ve dikkatinin büyük ölçüde onda olduğu karakter. Odak karakter genelde protagonist karakter yani baş karakterdir. Bununla beraber "odak karakter" ve "protagonist" karakterin ayrı olduğu zamanlarda vardır. Bu tür anlatılarda odak karakterin duyguları ve tutkuları izleyici tarafından protagonist karaktarinkiler kadar empati edilemez. Bu aynı zamanda iki karakter arasındaki ana farklardan birisidir. Odak karakter, ana karakterin seyirci ile duygusal bağlaması için gerekli bir şey olmasa da, basitçe söylenirse genelde hikâyeye "heyecan" katmaktadır. Odak karakter, diğer karakterlerden daha çok sahne ışıklarının odaklandığı, dikkat merkezi ve ekrana hakim biri gibi tepki veren bir karakterdir.

Müzikal tiyatro, kendine özgü bir olay örgüsü olan, müzik, dans ve diyalogların olaylarla bütünleştiği duygusal ve eğlendirici sahne gösterisi, oyun ya da filmdir. Sıklıkla "müzikal" olarak da anılır.

René Clair, Fransız yönetmen ve senarist.

Ağrı genellikle yoğun veya zarar verici uyaranların neden olduğu üzücü bir duygudur. Uluslararası Ağrı Çalışmaları Derneği ağrıyı "gerçek veya olası doku hasarıyla ilişkili veya ilişkili olana benzeyen hoş olmayan duyusal ve duygusal deneyim" olarak tanımlar."

Operadaki Hayalet 1962 tarihli,Ternce Fisher yönetmenliğinde çekilen,Hammer yapımı korku filmidir.Gaston Leroux'nun Operadaki Hayalet romanından uyarlanan film romandan ve önceki uyarlamalarından farklı olarak Paris'te değil,Londra'da geçmektedir.Victoria İngiltere'sinde,1900 yılıında geçe film de Hayalet'in adı Profesör Petrie olarak geçmektedir.Operada çıkan bir yangın'da kaybolan ve öldüğü düşünülen Petrie'nin yüzü üzerine dökülen Nitrik Asit sonucu bozulmuştur. Hayalet Profesör Petrie'yi Herbert Lom canlandırmaktadır.Kadrodaki diğer isimlerse Heather Sears,Edward de Souza,Michael Gough, Ian Wilson,Thorley Walters,Harold Goodwin,Franco de Cudlitz,Marne Maitland,Miriam Karlin,Patrick Troughton,Renée Houston ve Keith Pyott'tur.
Le Jeune Turc ; Ziya Şakir Soku'nun Suphi Nuri İleri ile birlikte 1908'de yayınlamaya başladığı, Giuseppe Volpi tarafından finanse edilerek 1918 yılına kadar Fransızca dilinde İstanbul'da neşriyata devam eden, İttihat ve Terakki yanlısı ve siyonist görüşlü Yahudi bir gazeteydi.

Erik, Gaston Leroux'un 1910 romanı Operadaki Hayalet'in romana adını veren karakteri.Doğuştan deforme ve bir iskelet görünümüne sahip karakter bir dahi olsa da korkunç görünümü nedeniyle insanlardan kaçmakta ve Paris Opera Binasında saklanmaktadır.Derisi koyu sarı renkte ve gözleri sadece karanlıkta görülebilmekte ve kırmızı renklidir.Derisi iskeletine yapışıktır.Normal zamanlarda göz yuvaları boş görünür.Ayrıca kara büyü ustası olarak da anılır.Operanın mahzenve dehlizlerinin altında yeraltı gölünün ortasında bir adada yaşamaktadır.Operanın altını çeşitli tuzaklar ve düzeneklerle doldurmuştur.Operayı yöneticilerine mesajlarla emirlerini bildirmekte ve tehdit etmektedir.Operayı havaya uçurmayı da denemiştir.Orijinal romanda, Erik'in geçmişiyle ilgili çok az ayrıntı verilmiştir. Roman, Erik'in Fransa, Rusya,Osmanlı Devleti, İran ve Kuzey Vietnam da dahil olmak üzere birçok ülkeye seyahat ettiğini ve her bölgeden çeşitli sanat ve bilimler öğrendiğini doğruluyor. Erik'in kendisi, annesinin doğum deformitesinden dehşete düştüğü ve bir duvarcı olan babasının onu hiç görmediği gerçeğinden yakınıyor. Karakterin tarihinin çoğu, romanın çoğunda Pers veya Daroga olarak bilinen,Erik'in İran'daki hayatını kurtaran ve Erik'in ardından Paris'e giden esrarengiz bir figür tarafından açıklanır ; Diğer ayrıntılar Romanın sonsözünde tartışılmaktadır .Romanda, Erik sık sık üçüncü şahıs olarak kendisine atıfta bulunur.Karakter, birkaç kez alternatif medyaya uyarlandı; İlk uyarlaması Ernst Matray yönetmenliğinde 1916'da yapıldı.Ama bu uyarlama kayıptır.1925'te Lon Chaney'in oynadığı 1925 film uyarlaması, içerik olarak kitaba en yakın olanıdır, çünkü Erik'in yüzü uzun bir burun yarıklı ve çıkıntılı, çarpık dişlere sahip bir kafatasına benzer. Bu versiyonda Erik'in doğuştan deforme olduğu söyleniyor. Claude Rains'in oynadığı 1943 yeniden yapımında Erik'İn hikâyesi değiştirilmiş ve yüzüne kezzap atıldığı için yüzünün yarısı deforme olmuş bir kemancı olarak gösterilmiştir,Bu kaza sonucu yüzü deforme olmuş sanatçı yorumu 1962 yapımı Hammer'ın Herbert Lom versiyonu ve BrianDe Palma'nın modern versiyonu gibi pek çok başka uyarlamada sürmüştür. Andrew Lloyd Webber'in 1986 müzikali ve onun 2004 yapımı Gerard Butler'lı uyarlamasında deformasyonu doğuştan olsa da 1943 versiyonunda olduğu gibi yüzünün yarısı deforme olmuş halde gösterilmiştir.