Kocaeli, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık onuncu şehridir. Şehir, ülkenin en önemli sanayi ve ticaret kentlerinden biridir. Kocaeli; SEGE-2011 sıralamasına göre İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra en gelişmiş şehirdir. 2023 sonu itibarıyla 2.102.907 kişilik nüfusa sahiptir. Nüfus bakımından İstanbul ve Bursa'dan sonra Marmara Bölgesi'nin üçüncü büyük ilidir. Adını 1320 yılında İzmit yöresini fetheden Akça Koca'dan almaktadır. İstanbul, Bursa, Sakarya, Yalova illeriyle komşudur.
Akdeniz, Atlas Okyanusu'na bağlı, kuzeyinde Avrupa, güneyinde Afrika, doğusunda Asya kıtaları bulunan deniz. 2,5 milyon km² civarında alanı kaplayan deniz, Cebelitarık Boğazı ile Atlas Okyanusu'ndan, Çanakkale Boğazı ile Marmara Denizi'nden ve Süveyş Kanalı ile Kızıldeniz'den ayrılır. Akdeniz'in tuzluluk oranı ‰ 38 olup tuz oranı fazla olan denizler grubunda değerlendirilir.
İzmir Körfezi, Türkiye'de Karaburun Yarımadası ile Foça arasından başlayarak İzmir'i merkezden çevreleyen ve Ege Denizi'nin devamı olan bir körfezdir.
Laptev Denizi Arktik Okyanusu'nde yer alan bir kenar denizdir. Sibirya ve Taymir Yarımadası'nın arasındadır. Denizin yaklaşık yüzölçümü 672,000 km²dir. Denizin adı onu bulan iki Rus kâşif Dmitry Laptev ve Khariton Laptev'den gelmektedir. Laptev Denizi, Ağustos ve Eylül ayları boyunca gemi ile geçilebilir. Yılın diğer ayları buzullarla kaplıdır.
Obi Körfezi, Rusya'nın kuzeyinde, aynı adlı Obi Nehri'nin sularını içine boşalttığı, Kara Denizi'nin büyük bir uzantısı olan körfez. Toplam uzunluğu 1000 kilometreyi bulan körfezin, genişliği 50 kilometreden 80 kilometreye kadar değişkenlik gösterir. 10 ilâ 12 metre arasında değişen derinliği ile sığ bir alan olan körfez ağır deniz taşımacılığına bu nedenle uygun değildir. Kara Denizi'nin anakara içine sokulduğu yerde, körfezin başlangıcında, birkaç ada vardır.
Arhangelsk Oblastı, Rusya'ya bağlı oblasttır. Doğuda Nenets Özerk Okrugu ile Solovetski Adaları, Novaya Zemlya ve Franz Josef Toprakları'nın yanı sıra birçok ada da Arhangelsk yönetim birimine bağlıdır. Rusya'nın Avrupa kesiminin kuzey kısmı boyunca, Onega Körfezinden Yugorski Yarımadasına kadar uzanmaktadır.
Körfez SK ya da tam adıyla Körfez Spor Kulübü, Kocaeli kentini 3. Lig ve 2. Lig'de temsil etmiş Türk futbol kulübü.
Basra Körfezi,, Arap Yarımadası'nın kuzeyi ile İran'ın güneybatısı arasında kalan Hint Okyanusu'na bağlı körfez. Dünyanın en önemli petrol ve doğalgaz yatakları bu bölgede bulunmaktadır.
Nahodka, Rusya'nın Primorski Krayı'nda bulunan bir şehirdir. Trudnı Yarımadası'nda Nahodka Körfezi'nin kıyısında kray merkezi Vladivostok'un 85 km doğusunda yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2010 itibarı ile 159.719'dur.
Gaciyevo, Rusya'nın Murmansk Oblastı'na bağlı Aleksandrovsk kapalı idari bölge oluşumunda bulunan bir şehirdir. Şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 11,068'dir.
Dvina Körfezi, Rusya'nın kuzeybatısında Arhangelsk Oblastı'nda bulunan bir körfezdir. Körfez, Beyazdeniz'deki dört körfezden biri olup 93 km uzunlukta ve 130 km genişliktedir. Kuzey Dvina Nehri, Dvina Körfezi'ne akmaktadır.
Mezen Körfezi, Rusya'nın kuzeybatısında Arhangelsk Oblastı ve Nenets Özerk Okrugu arasında bulunan bir körfezdir. Körfez, Beyazdeniz'deki dört körfezden biri olup 105 km uzunlukta ve 97 km genişliktedir ve Kanin Yarımadası'nın güneyine kadar uzanmaktadır. Kuloy ve Mezen nehirleri, Mezen Körfezi'ne dökülmektedir.
Urla Yarımadası, İzmir ili topraklarında, Anadolu'nun ortasından, batıya doğru uzanan Ege Denizi yarımadası.
Çaun Körfezi, Rusya'nın Çukotka Özerk Okrugu'nda bulunan bir körfezdir. Körfez, Doğu Sibirya Denizi'nin bir parçası olup 140 km uzunlukta ve 110 km genişliktedir.
Taz Körfezi, Rusya'nın Yamalo-Nenets Özerk Okrugu'nun kuzeyinde bulunan bir körfez ve haliçtir. Körfez, Taz Nehri tarafından oluşturulmuş olup Obi Körfezi'ne kadar devam etmektedir. 250 km uzunluk ve 25 km genişliği ile dünyanın en büyük haliçlerinden biridir.
Davis Boğazı, Grönland ile Kanada arasında, Atlas Okyanusu ve Labrador Denizini Baffin Körfezi'ne bağlayan boğazdır.
İzmir, Ege Bölgesi'nin Ege Bölümü içerisinde yer almaktadır. İlin yüzölçümü 11.891 km² olup 1.544 km² ile Bergama en geniş yüzölçümüne sahip ilçe durumundadır. En doğudaki ilçesi Kiraz, en batıdaki ilçesi Çeşme, en kuzeydeki ilçesi Bergama ve en güneydeki ilçesi Selçuk olan il kuzeyde Balıkesir, doğuda Manisa, güneyde Aydın illeri ile komşuyken batıda Ege Denizi ile çevrilidir.
Sayada, Tunus'un Münestir ilinde bulunan bir belediyedir. Belediye, il merkezi Münestir'in güneydoğusunda Münestir Körfezi'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 6,526 km² olan belediyenin nüfusu 2022 yılı itibarı ile 13.637'dir.
Bufişe, Tunus'un Susa ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, il merkezi Susa'nın kuzeybatısında Hamamet Körfezi'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 261,9 km² olan belediyenin nüfusu 2022 yılı itibarı ile 28.254'tür.
Tazerka, Tunus'un Nabil ilinde bulunan bir belediyedir. Belediye, il merkezi Nabil'in kuzeydoğusunda Resü't-Tayyib Burnu'nda Hamamet Körfezi'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 19,82 km² olan belediyenin nüfusu 2022 yılı itibarı ile 10.271'dir.