Batum, Gürcistan'ın Özerk Cumhuriyeti Acara'nın başkenti olan Karadeniz kıyısındaki liman kenti. Nüfusu 169.100 olan Batum, önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak hizmet vermektedir. Subtropikal bir bölgede yer almaktadır. Narenciye ve çay gibi tarımsal ürünler bakımından zengindir.
İşçi ve Köylü Kızıl Ordusu, genellikle Kızıl Ordu olarak kısaltılır.
Oltu, Erzurum ilinin bir ilçesidir. Nüfusu 2021 yılı itibarıyla 30.316 kişidir. 72 adet mahallesi vardır. Coğrafi olarak Erzurum ilinin kuzeydoğusunda, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinin kesişim noktasında yer alır. Yusufeli, Olur, Şenkaya, Narman, Tortum ve Uzundere ilçeleri ile çevrilidir. İlçe merkezi Oltu Çayı vadisine kurulmuştur. Erzurum il merkezine 117 km uzaklıktadır.
Kars Oblastı 1878 yılında Kars Sancağı'nın yerine kurulan Rus İmparatorluğu oblastı. Merkezi Kars il merkezidir. Kars, bugün Türkiye'ye bağlı bir ildir.
Bakü Muharebesi, 1918 yılında Azeri ve Dağıstanlı gönüllülerle takviye edilen ve Kafkas İslam Ordusu adı verilen Osmanlı Ordusu'nun Bakü Sovyeti, Britanya İmparatorluğu, Merkezi Hazar Diktatörlüğü ve Beyaz Ordu karşısında Bakü'yü almak için giriştiği muharebe.
Nenets Özerk Okrugu ya da Nenetsya, Arhangelsk Oblastı'nda bulunan bir özerk okrug olarak Rusya Federasyonu'na bağlı bir federal bölge. Merkezi Naryan-Mar'dır. Bu okrugda Nenetsçe, Rusçayla birlikte resmî statüye sahiptir.
Yamalo-Nenets Özerk Okrugu ya da Yamal Nenets Özerk Okrugu ya da Yamalya, toprağı Tümen Oblastı'nın kuzeyindeki Yamal Yarımadası ve bazı komşu bölgelerle oluşan bir özerk okrug olarak Rusya Federasyonu'na bağlı bir federal bölge. Merkezi Salehard'dır. Bu okrugda Nenetsçe, Rusçayla birlikte resmî statüye sahiptir.
Çernigov Guberniyası, Çernigov Yönetimi olarak da bilinir, Rus İmparatorluğu'nun tarihî Ukrayna Sol Kıyısı bölgesinde bulunan bir guberniya idi. 1802'de resmen feshedilen Malorossiya Guberniyası'ndan kurulmuş, yönetim merkezi Çernigiv olarak belirlenmiştir. Sınırları gÜnümüzdeki Çernigov Oblastı'nın sınırlarına yaklaşık olarak karşılık gelir ama ayrıca Sumi Oblastı'nın geniş bir bölümü, Ukrayna'nın Kiev Oblastı ufak parçaları ve Rusya'nın Briyansk Oblastı'nın büyük bölümü de Çernigov Guberniyası'nın sınırları içindeydi.
Kars Sancağı (1548-1878/1918-1920/1921-1923) 1548 yılında Kars'ın Safevilerden alınmasıyla kurulan Osmanlı sancağı. 1878 yılında Berlin Antlaşması ile Rusya'ya bırakıldı ve Kars Oblastı'na dönüştü. 1918'de Brest Litovsk Barış Antlaşması sonrası tekrar Osmanlı Devleti'ne verildi. 1923 yılında sancaklar kaldırılarak Türkiye'nin bir ili olmuştur.
Kars Okrugu, Rus İmparatorluğu'nun 1878-1918 yılları arasında Kars Oblastı'na bağlı bir idari bölümdü. Okrugun merkezi Kars şehriydi.
Ardahan Okrugu, Rus İmparatorluğu'nun 1878-1918 yılları arasında Kars Oblastı'na bağlı bir idari bölümdü. Okrugun merkezi Ardahan kasabasıydı.
Kağızman Okrugu, Rus İmparatorluğu'nun 1878-1918 yılları arasında Kars Oblastı'na bağlı bir idari bölümdü. Okrugun merkezi Kağızman kasabasıydı.
Batum Oblastı, Rus İmparatorluğu'nun 1878-1918 yılları bir oblastı idi. Oblastın sınırları eski Batum Sancağı'nın topraklarından oluşmaktadır. Oblastın merkezi Batum idi.
Besarabya Guberniyası, Rus İmparatorluğu'nun guberniyalarından biriydi. Guberniya, günümüz Moldova ile Ukrayna'nın Odessa Oblastı'nın güneyini kapsamaktaydı. Guberniyanın merkezi Kişinev idi.
Kostroma Guberniyası, Rus İmparatorluğu'nun guberniyalarından biriydi. Guberniya, günümüz Kostroma Oblastı'nı kapsamaktaydı. Guberniyanın merkezi Kostroma idi.
Minsk Guberniyası, Rus İmparatorluğu'nun guberniyalarından biriydi. Guberniya, günümüz Minsk Oblastı ve çevresini kapsamaktaydı. Guberniyanın merkezi Minsk idi.
Simbirsk Guberniyası, Rus İmparatorluğu'nun guberniyalarından biriydi. Guberniya, günümüz Ulyanovsk Oblastı ve çevresini kapsamaktaydı. Guberniyanın merkezi Simbirsk idi.
Zakatala Okrugu, Rus İmparatorluğu'nun Tiflis Guberniyası'na bağlı bir okrug idi. Okrug, günümüz Zakatala Rayonu ve çevresini kapsamaktaydı. Okrugun merkezi Zakatala idi.
Artvin Okrugu, Rus İmparatorluğu'nun 1878-1918 yılları arasında Batum Oblastı'na bağlı bir idari bölümdü. Okrugun merkezi Artvin kasabasıydı.
Batum okrugu, Rus İmparatorluğu döneminde Gürcistan'da, 1878 ile 1918 yılları arasında Batum Oblastı'nın idari birimlerinden biriydi. Adını, bugün Acara Özerk Cumhuriyeti'nin idari merkezi olan Batum kasabasından alıyordu. Batum Okrugu, güneyde Artvin Okrugu, güneydoğuda Kars Oblastı'na bağlı Ardahan Okrugu, kuzeydoğuda Tiflis Guberniası, kuzeyde Kutaisi Guberniası ve batıda Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Trabzon Vilayeti ile çevreleniyordu.