
Montevideo, bir Güney Amerika ülkesi olan Uruguay'ın başkenti, en önemli limanı ve en büyük kentidir. Aynı zamanda en gelişmiş ve modern yönetim otoritelerinin var olduğu yerdir. Ülkenin parlamentosu bu kentte bulunmaktadır.

Estadio Viera Uruguay'ın başkenti Montevideo'da 1933 yılında çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum

Parque Abraham Paladino, 1983 yılında Uruguay'ın başkenti Montevideo'da çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyumdur. Stadyumda çoğunlukla futbol müsabakaları yapılmaktadır. CA Progreso takımının maçlarını yaptığı stadyum, 8.000 seyirci kapasitelidir.

Estadio Parque Capurro Uruguay'ın başkenti Montevideo'da çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum

Estadio Saroldi, Uruguay'ın başkenti Montevideo'da çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyumdur.

Estadio Belvedere Uruguay'ın başkenti Montevideo'da 1910 yılında çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.

Estadio Charrúa Uruguay'ın başkenti Montevideo'da çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum

Estadio Complejo Rentistas Uruguay'ın başkenti Montevideo'da çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum

Estadio José Nasazzi Uruguay'ın başkenti Montevideo'da çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum

Estadio Luis Tróccoli Uruguay'ın başkenti Montevideo'da 1964 yılında çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum

Parque Luis Méndez Piana Uruguay'ın başkenti Montevideo'da çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum

Jardines Del Hipódromo Uruguay'ın başkenti Montevideo'da çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum

Centenario Stadyumu, Uruguay'ın Montevideo şehrinde bulunan 100.000 kişi kapasiteli stadyum. Ülkenin ev sahipliği yaptığı 1930 FIFA Dünya Kupası'nda kullanılmış ve final maçı burada oynanmıştır.
Egemen devlet, tanımlanmış sınırları, belli bir bölgede egemenliği, kalıcı bir nüfusu, bir hükûmeti, diğer devlet ve güçlerden bağımsızlığı ve diğer egemen devletlerle ilişki kurma kapasitesi olan devletlere verilen addır. Genellikle bir başka devlete bağımlı veya herhangi diğer güç veya devletin kontrolüne tabi değildir. Tanınmayan devletler de egemen devlet olabilir; ama bu tür devletler diğer egemen devletlerle ilişki kurmakta genellikle zorlanırlar.
1960 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1959-60 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Real Madrid ile 1960 Copa Libertadores şampiyonu Peñarol arasında iki ayaklı olarak oynanan maç. Organizasyon tarihindeki birinci maç olan bu maçın ilk ayağı, 3 Temmuz 1960'ta Montevideo'daki Yüzüncü Yıl Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 4 Eylül 1960'ta Madrid'deki Santiago Bernabéu Stadyumu'nda oynandı. İlk maç 0-0 berabere sona ererken; ikinci maçı, Peñarol'den Alberto Spencer'in golüne karşılık Ferenc Puskás'ın iki; Alfredo Di Stéfano, Chus Herrera ve Paco Gento'nun birer golüyle 5-1 kazanan Real Madrid, maçlar sonunda şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. Bu sonuçla Real Madrid, kupa tarihindeki ilk maçında ilk şampiyonluğunu yaşamış oldu. Peñarol ise tarihindeki ilk Kıtalararası Kupa maçından mağlubiyetle ayrılmıştı.
1961 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1960-61 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Benfica ile 1961 Copa Libertadores şampiyonu Peñarol arasında iki ayaklı olarak oynanan maç. Organizasyon tarihindeki 2. maç olan bu maçın ilk ayağı, 4 Eylül 1961'de Lizbon'daki Işık Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 17 Eylül 1961'de Montevideo'daki Yüzüncü Yıl Stadyumu'nda oynandı. İlk maç, Mário Coluna'nun tek golüyle 1-0 Benfica lehine sona ererken; ikinci maçı Peñarol, Juan Joya ile Alberto Spencer'ın ikişer, José Sasía'nın ise bir golüyle 5-0 kazandı. Ancak organizasyondaki kurallara göre galibiyete iki puan verildiğinden ve her iki takım da ikişer puana sahip olduğundan, 19 Eylül 1961'de, Yüzüncü Yıl Stadyumu'nda bir play off maçı oynandı. Bu maçta Eusébio'nun golüne karşılık José Sasía'dan bulduğu gollerle maçı 2-1 kazanan Peñarol, kupa tarihindeki ikinci maçında ilk şampiyonluğunu elde etti. Benfica ise tarihindeki ilk Kıtalararası Kupa maçından mağlubiyetle ayrılmıştı.
1971 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'yı kazanacak takımı belirlemek için, 1970-71 Şampiyon Kulüpler Kupası ikincisi Panathinaikos ile 1971 Copa Libertadores şampiyonu Nacional arasında iki ayaklı olarak oynanan final maçı. Organizasyon tarihinde oynanan 11. final maçı olan bu karşılaşmanın ilk ayağı, 15 Aralık 1971'de Pire'deki Karaiskakis Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 28 Aralık 1971'de Montevideo'daki Yüzüncü Yıl Stadyumu'nda oynandı. Birinci maç Totis Filakouris ve Luis Artime'nin attıkları karşılıklı gollerle 1-1 eşitlike sona erdi. Montevideo'da oynanan ikinci maçta ise Nacional, Luis Artime'nin attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup ederek kupada şampiyon oldu.
1967 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'yı kazanacak takımı belirlemek için, 1966-67 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Celtic ile 1967 Copa Libertadores şampiyonu Racing arasında iki ayaklı olarak oynanan ve sonrasında play-off maçı ile kazananın belirlendiği final maçı. Organizasyon tarihinde oynanan 7. final maçı olan bu karşılaşmanın ilk ayağı, 18 Ekim 1967'de Glasgow'daki Hampden Park'ta, ikinci ayağı ise 1 Kasım 1967'de Buenos Aires'daki Başkan Perón Stadyumu'nda oynandı. Celtic, ilk maçta rakibini Billy McNeill'ın kafası ile attığı gol ile 1-0 mağlup etti. İkinci karşılaşma da ise Racing rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı. O zamanki turnuva kurallarına göre kazanılan her bir maç için takımlara 2 puan verilmekteydi. Ve iki takımda kazandıkları birer maçın sonucunda ikişer puan aldılar. Kazananı belirlemek için 4 Kasım tarihinde Montevideo'da ki Yüzüncü Yıl Stadyumu'nda play-off maçı oynandı. Racing, Juan Carlos Cárdenas'ın attığı gol ile rakibini 1-0 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu.
1966 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'yı kazanacak takımı belirlemek için, 1966-67 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Real Madrid ile 1967 Copa Libertadores şampiyonu Peñarol arasında iki ayaklı olarak oynanan final maçı. Organizasyon tarihinde oynanan 6. final maçı olan bu karşılaşmanın ilk ayağı, 12 Ekim 1966'da Montevideo'daki Yüzüncü Yıl Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 16 Ekim 1966'da Madrid'deki Santiago Bernabéu Stadyumu'nda oynandı. Peñarol, rakibini her iki karşılaşmada da 2-0'lık skorlarla mağlup ederek, toplamda 4-0 üstünlük sağlayarak kupada şampiyon oldu.

Pocitos Stadyumu, Uruguay'ın Montevideo şehrinde yer alan çok amaçlı bir stadyumdu. Stadyum, 1921'den 1933'e kadar Uruguay futbol kulübü Peñarol'ün futbol maçları için kullanıldı. Peñarol'ün, Yüzüncü Yıl Stadyumu'nu ana saha olarak kullanmaya başlaması ve ayrıca Montevideo'nun artan kentleşmesi nedeniyle stadyum 1940 yılında yıkıldı. 1930 FIFA Dünya Kupası maçlarına da ev sahipliği yapan stadyumda ilk FIFA Dünya Kupası golü Fransız oyuncu Laurent tarafından atıldı. Maç, Dünya Kupası'nın iki açılış maçından biri olan Fransa ile Meksika arasında oynandı.