Anime (Japonca: アニメ, IPA:
Quentin Jerome Tarantino, Amerikalı film yönetmeni, oyuncu ve iki Oscar ödüllü senarist.
Sadri Alışık, kimlik adıyla Mehmet Sadrettin Alışık, Türk tiyatrocu, sinema oyuncusu ve komedyendir.
Müzikal film öykü biçimde birbirine karışmış karakterlerin çeşitli şarkılar söylediği bir film türüdür.
"Guguk Kuşu,, Ken Kesey'in aynı adlı romanına dayanan ve Miloš Forman tarafından yönetilen 1975 Amerikan psikolojik drama filmidir. Film, bir akıl hastanesinde yeni bir hastayı canlandıran Jack Nicholson ile sadist bir hemşireyi canlandıran Louise Fletcher'ı başrollerde bulunduruyor. Yardımcı oyuncu kadrosunda Will Sampson, Danny DeVito, Sydney Lassick, William Redfield ve Christopher Lloyd ve Brad Dourif'in filmdeki ilk performansları yer alıyor.
Clinton Eastwood Jr, Amerikalı sinema oyuncusu, yönetmen, yapımcı, besteci.
Kurgusal karakter, gerçek hayatta olmayan, yaşamayan ve/veya yaşamamış; bir sanat eserinin, bir oyunun veya bir teorinin kurgu dinamiklerinden birini veya birkaçını oluşturan ya da belirli bir kurgunun yeniden örülmesine etkiyen, gerçek hayatta varolmayan veya gerçek hayattaki benzerinden değişik özellikler barındıran hayalî öznedir.
007 kod numarasıyla bilinen James Bond, İngiliz gazeteci ve roman yazarı Ian Fleming'in 1953'te yaratılan hayalî bir İngiliz ajan karakteridir. Romanları, filmleri, çizgi romanları ve video oyunlarını kapsayan James Bond serisinin baş karakteridir. Fleming, 1964 yılında ölünceye dek on iki Bond romanı ve iki öykü kitabı yazmıştır. Karakterin adının basit ve akılda kalıcı olması gerektiğini düşünen Fleming, bir kuş bilimcinin Birds of the West Indies kitabının yazarın adından esinlenmiştir. Fleming'in ölümünün ardından Kingley Amis, John Pearson, John Gardner, Raymond Benson ve Charlie Higson da James Bond romanları yazmıştır. Christopher Wood da eski romanları kullanarak iki senaryo yazmıştır.
Björnstjerne Martinius Björnson, Norveçli şair ve siyasetçi. Henrik İbsen, Jonas Lie ve Alexander Kielland ile birlikte Norveç edebiyatının önde gelen dört kaleminden biri olarak kabul edilir. "Ja, vi elsker dette landet" başlıklı Norveç millî marşını yazdı. 1903 yılında Nobel edebiyat ödülüne layık görülen ilk İskandinav yazar oldu.
Sigrid Undset Norveçli yazar. Eserlerinde gelenekler ve çağdaşlaşma çatışması ile dini değerleri ve kadının özgürlüğünü ele alır. 1907 yılında artık kendini topluma serbest yazar olarak kabul ettirmiştir. 1933 ve 1940'ta kuşatılan Norveç'ten İsveç,Rusya, Japonya üzerinden Amerika'ya kaçmıştır ki Amerika'da daha sonradan nasyonalizme karşı olan yazılar yazmıştır ve konferanslar düzenlemiştir. 2. Dünya savaşı bittikten sonra ülkesine geri dönen Sigrid Undset, daha sonra bir yazar olarak çalışamadı ve 10 Haziran 1949 yılında Lillehammer'de öldü.
Johannes Vilhelm Jensen Danimarkalı yazar ve şair. Birçok eleştirmen tarafından "20. yüzyılın ilk büyük Danimarkalı yazarı" olarak tanımlanır. 1900-1901 yıllarında yayımlanan "Kralın Duşüşü" ise İskandinav edebiyatının başyapıtları arasında sayılır. Danimarka'nın ilk feministlerinden, yazar Thit Jensen kızkardeşidir. "Johannes V. Jensen" adıyla tanınan yazar, 1944'te edebiyat dalında Nobel Ödülü'ne layık görüldü.
Korku filmi izleyicilerde korku, dehşet, terör veya tiksinti uyandırmak amacıyla kurgulanan bir film türüdür. Korku filmlerinin konusunu gündelik hayata sızan ve bazen doğaüstü şekillerde ortaya çıkan şeytani güçler, olaylar ya da karakterler oluşturur. Korku filmi karakterleri vampirler, zombiler, canavarlar, hayaletler, psikopatlar, seri katiller ya da korku uyandıran başka bir dizi karakteri içerir. İlk korku filmleri sıklıkla klasik edebiyattaki Drakula, Frankenstein, Mumya, Kurtadam, Operadaki Hayalet ve Dr. Jekyll ve Mr. Hyde gibi karakter ve öykülerden esinlenmiştir. II. Dünya Savaşı sonrası korku filmleri ise, bundan farklı olarak, yaşamda güvensizlik yaratan şeylerden esinlenmiş ve üç farklı korku filmi alt türünün doğmasına yol açmıştır: kişilik korkusu, kıyamet korkusu ve şeytani güçler korkusu filmleri. Son alt tür, erken dönem korku filmlerinin -dünyaya dehşet salan doğaüstü güçler üzerine daha çok vurgu yapan- modern biçimleri olarak ele alınabilir.
Mike, Lu & Og Amerikan animasyon televizyon dizisidir ve Cartoon Network'te yayın yapmıştır ve Kinofilm Studioları'nda çizilen çizgi animasyon filmidir. Konu Mike adında küçük bir kızın ıssız bir adaya düşmesi ile başlar. Öğrenci değişim programına göre kendi ülkesi Manhattan'dan alınıp ıssız volkanik adadaki prenses ismi Lu; ve doğuştan, yerli yetenekli çocuk ismi Og, onları görerek şaşırır. Üçlü her bölümde macerayla karşılaşır ve adanın yerli gelenekleri ile birkaç bölümde gösterilmiştir. 26 yarım-saatlik bölümler yapılmıştır, uzun hikâyeli bölümleri de vardır. İlk gösterim 26 Mayıs'ta Boomerang TV kanalındadır. Mike, Lu & Og 'un son gösterimi Haziran 2008 Boomerang kanalındadır ama 1 Eylül 2008'de tekrar gösterilmeye başlamıştır ve şu anda Cartoon Network Video'da gösterilmektedir. Ayrıca adanın ismi Pitcairn Adası 'dır Türkçeye Çayırçimen Adası olarak çevrilmiştir.
Pernilla August, İsveçli oyuncu, yönetmen ve senarist.
Angela Evelyn Bassett, Amerikalı oyuncu ve yönetmen. What's Love Got to Do with It adlı filmdeki Tina Turner karakteriyle bilinir ve bu performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterildi, En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü'nü de kazandı. Malcolm X (1992) ve Panther (1995) filmlerinde Betty Shabazz karakterini, The Jacksons: An American Dream (1992) filminde Katherine Jackson'ı, The Rosa Parks Story (2002) adlı filmde Rosa Parks'ı, Notorious (2009) filminde Voletta Wallace'ı ve Betty and Coretta (2013) adlı filmde de Coretta Scott King karakterini canlandırdı. Parks rolü performansı için Primetime Emmy Ödülleri'ni kazandı.
Inger Jacobsen Norveçli şarkıcı ve oyuncu. 1962 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasıyla bilinir.
Tommy Seebach, Danimarkalı şarkıcıdır. Tommy 1979, 1981 ve 1993 yıllarında olmak üzere üç kez Danimarka'yı temsil etmiştir.
Jordan Haworth Peele Amerikalı oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı ve komedyen.
Seslendirme sanatçılığı, bir karakteri temsilen yahut izleyiciye bilgi vermek için kafa sesi şeklinde seslendirme yapma sanatıdır. Uzun metrajlı filmler, dublajlı yabancı dilde filmler, animasyonlu kısa filmler, televizyon programları, reklamlar, radyo tiyatroları ve komedileri, video oyunları, kukla gösterileri, sesli kitaplar gibi çok çeşitli medya içeriğinde seslendirme uygulanmaktadır.
Macera filmi yolculuk ögelerinin sıkça kullanıldığı bir film türüdür. Bu tür filmlerde ana karakter belirli bir hedefi gerçekleştirmek üzere uzun süredir bulunduğu yeri terk etmektedir. Macera filmlerinin öne çıkan özelliği, olayların yaşandığı yerlere karakterler kadar ağırlık verilmesidir.