İçeriğe atla

ORCID

ORCID
{{{image_alt}}}
Tam adıOpen Researcher and Contributor ID
OrganizasyonORCID, Inc.
Başlangıcı16 Ekim 2012 (11 yıl önce) (2012-10-16)
Verilen No.14,727,479
Basamak sayısı16
Kontrol bas.MOD 11-2
Örnekhttps://orcid.org/0000-0002-1825-0097
Websitesiorcid.org

ORCID (Open Researcher and Contributor ID), bilim insanları ve akademik otoriteleri benzersiz olarak tanımlamak için kullanılan tescilsiz alfanümerik kod.[1][2][3][4]

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ Editorial (2009).
  2. ^ "ORCID website". 2 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2020. 
  3. ^ News (30 May 2012) "Scientists: your number is up: ORCID scheme will give researchers unique identifiers to improve tracking of publications."
  4. ^ "Ten things you need to know about ORCID right now". ImpactStory. 10 Nisan 2014. 26 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2014. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Activision, bilgisayar oyunları dağıtımı yapan firmadır. Dağıtımını üstlendiği oyunlar arasında Call of Duty, Quake Doom, Total War, Tony Hawk, Soldier of Fortune, Spider-Man, Guitar Hero gibi seriler bulunmaktadır. 2008 Yılında Blizzard Entertainment ile birleşmiş. 2022 yılında Xbox Game Studios tarafından satın alınmıştır. 1979 yılında Kaliforniya'da kurulmuştur. 2005 yılında şirketin değeri $1.4059 milyar dolar olarak hesaplanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">OpenStreetMap</span> serbestçe düzenlenebilir dünya coğrafi veritabanı

OpenStreetMap, özgür yazılım şartları altında oluşturulan özgür ve açık kaynaklı bir dünya çapında harita oluşturma projesidir. GPS alıcılarıyla ve diğer kamu malı kaynaklardan toplanan bilgiler ile oluşturulur.

<span class="mw-page-title-main">Birleşik Krallık'taki şehirler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu liste, 2015 yılı itibarıyla Birleşik Krallık'ta belirlenen şehirleri listelemektedir.

OpenDocument Format (ODF) kısaca OpenDocument ya da tam adıyla OASIS OpenDocument XML biçimi; sayısal ortamda metin, hesap tablosu, çizim ve sunu gibi belgelerinizi saklamaya yarayan, ZIP sıkıştırmalı XML tabanlı bir açık ve özgür belge standardıdır.

OpenID : Kelime tam Türkçe anlam karşığının "AçıkOturum" şeklinde olması için TDK'ya başvuru yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Wayback Machine</span> Internet Archive tarafından kurulan dijital arşiv

Wayback Machine, kâr amacı gütmeyen Internet Archive adlı kuruluş tarafından geliştirilmiş bir sayısal zaman kapsülüdür. Alexa Internet'ten derlenen içerikle çalışan, 1996 yılında oluşturulan ve 2001 yılında halka açılan Wayback Machine, kullanıcının "zamanda geriye" gitmesini ve web sitelerinin geçmişte nasıl göründüğünü görmesini sağlar. Kurucuları Brewster Kahle ve Bruce Gilliat, Wayback Machine'i feshedilmiş web sayfalarının arşivlenmiş kopyalarını koruyarak "tüm bilgiye evrensel erişim" sağlamak için geliştirdi.

<span class="mw-page-title-main">Ankara (eyalet)</span> Osmanlı İmparatorluğu eyaleti

Ankara Eyaleti, Eyalet Bosok veya Bozok Eyalet olarak da bilinen, Osmanlı İmparatorluğu'nun bir eyaleti olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Açık erişim</span> açık lisanslar altında bilimsel içerik sağlanması

Açık erişim (AE), online araştırma çıktılarının erişiminde hiçbir kısıtlama olmamasına ve kullanımda da birçok kısıtlamadan serbest olmasına denir. Açık Erişim, akran denetimli olan veya olmayan akademik dergi makaleleri, konferans yazıları tezler, kitap bölümleri, ve monografilere uygulanabilir.

<span class="mw-page-title-main">Yamuk küme</span>

Yamuk Küme veya Trapezium, Avcı takımyıldızı yönünde Orion Bulutsusu'nun kalbinde bulunan sıkı bir açık yıldız kümesidir. Galileo Galilei tarafından keşfedilmiştir. Galile, 4 Şubat 1617'de üç yıldızın çizimini yaptı fakat çevresindeki bulutsuyu gözden kaçırdı. Dördüncü bileşen (B) 1673 yılında çok sayıda gözlemci tarafından tanımlandı. 1888 yılına gelindiğinde toplam sekiz bileşen keşfedilmişti. Sonradan pek çok yıldız ikili olarak belirlenmiştir. Amatör gök bilimciler yaklaşık 5 inçlik bir teleskopla iyi gözlem koşullarında altı yıldızı gözlemleyebilirler.

Swift, Apple tarafından iOS ve macOS platformlarına iOS ve Mac uygulamaları geliştirmek için oluşturulan, derlenerek çalışan güçlü ve kullanımı kolay, nesne yönelimli bir programlama dili.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Venezuela ziyaretçileri Venezela diplomatik temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Brezilya ziyaretçileri Brezilya'nın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft hesabı</span> çevrim içi hesap

Microsoft account, Microsoft tarafından Windows Live hizmetlerinde sağlanan bir özelliktir. Kullanıcılara bir hesap kullanarak web sitelerine, cihazlara ve uygulamalarına oturum açmalarını sağlar.

Birleşik Krallık vize politikasını Birleşik Krallık hükûmeti belirler. Aynı vize politikası Guernsey, Jersey ve Man Adası için de geçerlidir. Vizeden muaf olmadıkça ziyaretçilerin vize alması gerekmektedir. Birleşik Krallık, Avrupa Birliği üyesi olduğu dönemde de Schengen sınır-serbest bölgesi dışında bulunmaktaydı ve İrlanda ile Ortak Seyahat Alanı korumakla beraber kendi vize politikası bulunmaktaydı. Britanya denizaşırı toprakları da genellikle kendi vize politikalarını uygulamaktadırlar.

LIBRIS, İsveç ulusal eşsiz katalogu. İsveç Ulusal Kütüphanesi tarafında yönetilmektedir. Sistem 6.5 milyon içerik arasında özgürce arama yapmaya izin veriyor.

Bu liste 2016'da gösterime giren önemli filmleri göstermektedir.

<span class="mw-page-title-main">OAuth</span> kimlik doğrulama protokolü

OAuth açık standartlı bir yetkilendirme protokolüdür, genellikle internet kullanıcıları tarafından kendi Google, Microsoft, Facebook, Twitter, One Network vb. hesaplarının şifrelerini açığa çıkarmadan third party web sitelerine erişmek için kullanılır. Genellikle OAuth kaynağın sahibi adına, kullanıcılara sunucu kaynakları için "güvenli temsili erişim" sağlıyor. Kaynak sahipleri için bir süreç başlatıyor. Bu süreçte kaynak sahiplerinin sunucu kaynaklarına herhangi bir kimlik paylaşımı olmadan üçüncü taraf erişim yetkisi sağlanıyor. Spesifik olarak Hypertext Transfer Protocol (HTTP) ile çalışması için tasarlanmış, OAuth temelde yetkili sunucu ile ve kaynak sahibinin onayı ile access tokenslerinin third-party kullanıcılarına verilmesine izin veriyor. Daha sonra third party, kaynak sunucudaki korumalı kaynaklara erişmek için access tokenlarını kullanıyor.

AI Challenge bir uluslararası yapay zeka programlama yarışmasıdır. Waterloo Üniversitesi Bilgisayar Bilimi Kulübü tarafından düzenlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">KWin</span>

KWin X Pencere Sistemi için bir pencere yöneticisi ve halen Wayland kompozitörü olma sürecindedir. Varsayılan pencere yöneticisi olduğu KDE Plasma 5'in bir parçası olarak piyasaya sürüldü. KWin, kendi başına veya diğer masaüstü ortamılarıyla da kullanılabilir

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Academic Search</span> akademik arama motoru

Microsoft Academic, Microsoft Research tarafından 2016 yılında akademik araştırmaları taramak amacıyla geliştirilmiş ücretsiz bir arama motorudur. Araç, anlambilim (semantik) temellerine dayalı tamamen yeni bir veri yapısı ve arama motoruna sahiptir. Şu anda 234 milyondan fazla içerik indekslenmiştir. ''Akademik Bilgi Arayüzü'' (Academic knowladge API) ile ileri seviye veri tarama hizmeti sunmaktadır.