İçeriğe atla

Oğlum Bak Git

Oğlum Bak Git
Oğlum Bak Git film afişi
YönetmenKamil Çetin
YapımcıErcan Narinç
SenaristŞeyda Delibaşı
OyuncularMetin Yıldız
Yavuz Seçkin
Selahattin Taşdöğen
Veysel Diker
Orhan Aydın
Esra Sönmezer
Nazlıhan Yılmaz
Kıvanç Baran Aslan
CinsiSinema filmi
TürüKomedi
RenkRenkli
Yapım yılı2012,  Türkiye
Çıkış tarih(ler)i19 Ekim 2012
ÜlkeTürkiye Türkiye
DilTürkçe
Resmî sitesi

Oğlum Bak Git, 19 Ekim 2012 tarihinde vizyona giren, yönetmenliğini Kamil Çetin'in yaptığı komedi türünde Türk filmi.

Konusu

Ticari taksi şoförlüğü yapan Orhan(Yavuz Seçkin)'ın yaşamı boyunca şanssız olmasını yakın arkadaşları Kürşat (Metin Yıldız) ve Teoman (Veysel Diker)çözmek istemektedir. Fakat herhangi bir sonuç alamazlar. Orhan bu nedenle şanssızlığını bilimin ışığında kişisel gelişim uzmanı Figen ile çözmeye karar verir. Bu şekilde başlayan hikâyede Orhan inanılmaz tesadüf ve sürprizlerle karşılaşacaktır. Bu durum Orhan'ın işin içinden çıkılamaz bir hale sürükler.

Film hakkında

Filmin diğer bir afişi.

Film adını 2012 yılı ortalarında internette izlenme rekorları kıran videodan almaktadır. Söz konusu videodaki olay, Kocaeli ilinin Gölcük ilçesinde temizlik işçisi Selçuk Kahraman'ın temizlik yaptığı esnada iddiaya göre kendisi ile dalga geçen 17 yaşındaki Yasin Karaaslan'a tokat atmasıyla başlamış ve daha sonra Karaaslan'ın kendisine atılan bu tokatı hazmedememesi nedeniyle temizlik işçisi Selçuk'un yanına geldikten sonra belinden çıkarttığı kemerle onu taciz etmesi ve bu taciz esnasında temizlik işçisinin kullandığı Oğlum bak git uyarılarına rağmen tacizi sürdürmesi nedeniyle yaşanmıştır.[1][2]

Yapımcı Ercan Narinç filmin oyuncularından Yavuz Seçkin ile birlikte konuk olarak katıldığı bir televizyon programında, filmin adına konu olan olayı yaşayan temizlik işçisi Selçuk Kahraman'a ev almak istediğini fakat Selçuk Kahraman'ı defalarca aramasına rağmen zaman zaman telefonu suratına kapattığını söylemiştir.[3]

Oyuncular

S.Nu. Oyuncu Rolü Notlar
1 Metin YıldızKürşat
2 Yavuz SeçkinOrhan
3 Kıvanç Baran Aslan Sabit
4 Orhan Aydın Kırmızı Erol
5 Veysel DikerTeoman
6 Esra Sönmezer Figen
7 Selahattin TaşdöğenRüstem
8 İhsan GedikCemaat
9 Pekcan TürkeşDursun
10 Nazlıhan Yılmaz
11 Sibel Gökçe

Kaynakça

  1. ^ "'Oğlum bak git' isimli videodaki çocuk konuştu". milliyet. 25 Mayıs 2012. Erişim tarihi: 23 Ekim 2012. []
  2. ^ ""Oğlum bak git" ve 12 dikiş!". haberturk. 24 Mayıs 2012. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2012. 
  3. ^ "Filmini çekene de 'oğlum bak git' dedi". sabah. 18 Ekim 2012. 27 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2012. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Yavuz Turgul</span> Türk senarist, yönetmen ve gazeteci

Yavuz Turgul, Türk sinema filmi yönetmeni, senarist ve gazetecidir.

Şerif Sezer, Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

Ayşegül Aldinç, Türk şarkıcı ve oyuncudur.

<span class="mw-page-title-main">Seyyal Taner</span> Türk ses sanatçısı

Seyyal Taner, Türk şarkıcı ve oyuncudur. Türk pop müziği ve Türk rock müziğine getirdiği renkli yelpazesi ile sahnelere farklılık getirmiş, sadece şarkı söyleyen vokalistlerin aksine, dönemin koşullarında bir ilki gerçekleştirerek dansçılarıyla çıkıp hem dans edip hem şarkı söyleyebilmiş, alaturka gazino kültürüne rock müziğini getirmiş, sesiyle ve ilginç kıyafetleriyle de dikkat çekmiştir. Türk pop-rock müziğinin yerinde duramayan, asi, sıra dışı ve cesur şarkıcısı olarak bilinir ve dönemin basını kendisine yerli Tina Turner lakabını takmıştır. Babası Farsçada "akıcı olan" anlamına gelen Seyyal ismini vermiştir.

Feyzullah Çınar, Türk halk ozanı.

<i>Apokalipto</i> 2006 yapımı bir film

Apocalypto, Mel Gibson'ın Maya uygarlığı hakkında çektiği 2006 yapımı bir filmdir. Filmde kullanılan dil Yukatek Mayacasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Orhan Günşiray</span> Türk oyuncu ve film yapımcısı

Orhan Mahir Günşiray, Türk sinema, dizi oyuncusu ve film yapımcısı.

Burçin Oraloğlu, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen ve seslendirme sanatçısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Sevda Ferdağ</span> Türk oyuncu ve şarkıcı

Sevda Ferdağ, gerçek adıyla Lütfiye Dumrul, Türk oyuncu, tiyatro sanatçısı ve şarkıcı.

<span class="mw-page-title-main">Henri Langlois</span> Fransız devlet adamı (1914-1977)

Henri Langlois, filmlerin korunması ve onarımı konusunda çalışmış bir öncüdür. Fransız Sinematek'inin kuran ve geliştiren kişidir.

<i>Masumiyet Müzesi</i> Orhan Pamuka ait roman

Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk'un 29 Ağustos 2008 tarihinde İletişim Yayınları tarafından piyasaya sunulan aşk romanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Yavuz Seçkin</span> Türk oyuncu

Yavuz Seçkin, Türk radyo-TV programcısı ve oyuncu.

<i>İki Dil Bir Bavul</i> 2008 yapımı Kürt–Türk sinema filmi

İki Dil Bir Bavul, 2008 yapımı Türk filmi. Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan'ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği film, bir Türk öğretmenin, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Demirci köyündeki ilkokula atanmasını ve orada Türkçe bilmeyen Kürt öğrencileriyle geçirdiği bir yılını anlatır. 23 Ekim 2009 tarihinde vizyona girmiştir. Orijinal adı Okul Yolunda olan filmin adı daha sonradan İki Dil Bir Bavul olarak değiştirildi ve filmin adında geçen "bavul" metaforu, "bizzat sınıfın kendisi, köyün kendisi, bölgenin kendisi, ülkenin kendisi"dir. İki Dil Bir Bavul'un dili Kürtçe ve Türkçedir. Filmin dünya prömiyeri 25 Kasım 2008 tarihinde 21. Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali'nde yapılırken Türkiye'de ilk kez İstanbul Film Festivali'nde gösterildi ve galası ise 21 Ekim 2009 tarihinde Atlas Sineması'nda yapıldı. Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Film" ve "Büyük Jüri Özel Ödülü", Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi İlk Film Ödülü" ve Abu Dabi Uluslararası Orta Doğu Film Festivali'nde "En İyi Orta Doğu Belgeseli" ödülü dâhil olmak üzere birçok festivalde çeşitli dallarda ödül kazandı. Gösterime girdikten sonra ilk üç gün içinde 88.642,50 TL'lik bir hasılat elde eden İki Dil Bir Bavul, eleştirmenler tarafından olumlu tepkiler aldı ve filmin biçimi hakkında çeşitli görüşler ortaya sunuldu. Filmin, DVD ve VCD'si Kanal D Home Video tarafından piyasaya sürüldü. Aynı ekibin de içinde yer aldığı 2012 yapımı Babamın Sesi filmi, İki Dil Bir Bavul ile kıyaslandı.

<span class="mw-page-title-main">İbad Hüseynov</span> Azerbaycan Ulusal Kahramanı

İbad Hüseynov, Birinci Karabağ Savaşı'nda görev alan Azerbaycanlı askerdir. Ermeni komutan Monte Melkonyan'ı savaş esnasında karşılıklı dövüşte yenerek öldürdüğü iddiaları nedeniyle Azerbaycan'da ün kazanmıştır. Azerbaycanın Millî Kahramanı.

<i>Babamın Sesi</i> 2012 çıkışlı dram türündeki film

Babamın Sesi veya kullanılan Kürtçe adıyla Dengê Bavê Min, Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın yönetmenliğini üstlendiği 2012 çıkışlı dram türündeki Almanya-Fransa-Türkiye ortak yapımı film. Maraş Katliamı'ndan etkilenen Kürt-Alevi bir ailenin hikâyesini konu edinmektedir. Yönetmenlerden Zeynel Doğan'ın ailesinin gerçek hikâyesinden yola çıkılarak oluşturuldu ve filmin merkezinde Doğan'ın babasından kalan kasetler yer aldı.

<i>At</i> (film) film

At, yönetmenliğini Ali Özgentürk'ün yaptığı 1981 tarihli sinema filmidir.

<i>Kötü Eğitim</i>

Kötü eğitim İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar'ın 2004 yapımı filmi. Başrollerinde Gael García Bernal, Fele Martínez, Daniel Giménez Cacho ve Lluís Homar'ın yer aldığı film, çocukluktan kalma arkadaşlıklar ve aşklar, çocuk tacizi ve cinayette suç ortaklığı gibi temaların etrafında gelişiyor.

Orhan Aydın Türk oyuncudur.

<span class="mw-page-title-main">Masumiyet Müzesi (müze)</span> Müze

Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk'un aynı adlı eserinden yola çıkarak oluşturduğu müzedir. İstanbul'da 19. yüzyıldan kalma bir ev yazar tarafından müzeye dönüştürüldü. Müze, bir romanın kurmaca evreninden yola çıkılarak oluşturulan ilk müzedir. 17 Mayıs 2014'te Avrupa Yılın Müzesi Ödülü'nü aldı. Romanın kahramanı Kemal Basmacı'nın aşkı Füsun'un evine yaptığı ziyaretler ve o ev ziyaretinde topladığı eşyalardan oluşan Masumiyet Müzesi, romanda Füsun ile ailesinin yaşadığı ev olarak yer alıyor. Müzede, kitabın seksen üç bölümüne düşecek şekilde seksen üç ahşap vitrin düzenlenmiş durumda.

Umur Turagay Türk video klip, dizi, film yönetmeni.