İçeriğe atla

Nurettin Demir

Nurettin Demir
Türkiye Büyük Millet Meclisi
24., 25. ve 26. Dönem Milletvekili
Görev süresi
28 Haziran 2011 - 16 Mayıs 2018
Seçim bölgesi2011Muğla
Haziran 2015Muğla
Kasım 2015Muğla
Kişisel bilgiler
Doğum 14 Nisan 1953 (71 yaşında)
Göcek, Fethiye, Muğla, Türkiye
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Bitirdiği okul Ege Üniversitesi

Nurettin Demir (d. 14 Nisan 1953, Göcek, Fethiye, Muğla), Türk siyasetçi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Araştırma ve Eğitim Hastanesinde kadın hastalıkları ve doğum alanında ihtisasını tamamladı. SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevinde bulunmuştur. Türkiye'nin ilk "Bilgi İşlem ve Hastane Otomasyon Sistemini" kurmuştur. 1989'da Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD'de doçent, 2000'de Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde profesör oldu. 1998'de İzmir'in ilk özel tüp bebek merkezinin kuruculuğunu yapmıştır. 2008'de Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD öğretim üyeliğine ve 2009'da Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığına atanmıştır. Yurt içi ve yurt dışında akademik yayınları ile yayınlanmış 2 kitabı bulunmaktadır. TBMM XXIV., XXV.ve XXVI.Dönem Muğla milletvekilidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "TBMM Biyografisi". tbmm.gov.tr. 31 Ekim 2012. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ege Üniversitesi</span> İzmir, Türkiyede bir devlet üniversitesi

Ege Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayımlanan 6595 sayılı kanunla 9 Mart 1956 tarihinde, İzmir'de Ege Bölgesi'nin ilk, Türkiye'nin 5. üniversitesi olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan devlet üniversitesi. Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinin başında gelen Ege Üniversitesi, Türkiye'de ve dünyada birçok ilklere imza atmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Dokuz Eylül Üniversitesi</span> İzmirde kurulu devlet üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.

Yaşar Eryılmaz, doktor, siyasetçi.

Peyman Türkan Akyol, Türk tıp doktoru, akademisyen, siyasetçi, Türkiye'nin ilk kadın bakanı ve Ankara Üniversitesi rektörü.

Salih Ragıp Üner Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı.

Necdet Ünüvar,, Türk akademisyen, bürokrat ve siyasetçi. 14 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanı kararıyla Ankara Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştır.

Bu liste Türkiye'de bulunan hastanelerin listesidir. Aralık 2015 itibarıyla Türkiye'de dağılımı aşağıdaki tabloda verilen 1514 hastane vardır.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi 28 Mart 2006 tarihli ve 26122 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5475 sayılı kanun ile Prof. Dr. Cemi Demiroğlu Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından kurulmuş bir üniversitedir.

<span class="mw-page-title-main">Yozgat Bozok Üniversitesi</span> Yozgatta kurulu devlet üniversitesi

Yozgat Bozok Üniversitesi, 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı yasayla, Yozgat'ta kurulmuş devlet üniversitesidir. Erciyes Üniversitesi bünyesinde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bulunan Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu, Yozgat Bozok Üniversitesi’ne bağlanarak Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Osman Gürün</span> Türk doktor ve siyasetçi

Osman Gürün, Türk tıp doktoru ve siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi</span> Ankarada bir tıp fakültesi

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara'da faaliyet gösteren, Dr. Rıdvan Ege tarafından 2006 yılında Ocak ayında kurulmuş Ufuk Üniversitesi'nin tıp eğitimi veren fakültesidir. Dr. Rıdvan Ege Hastanesi, fakültenin eğitim ve araştırma hastanesi pozisyonundadır.Fakülte her yıl 60 öğrenci almaktadır. 1. sınıflar önce hazırlık sınavına girmekte, eğer 60 altında bir puan alırlarsa bir yıl hazırlık okumaktadırlar. Üniversitede klasik (vize-final) sistem uygulanmaktadır. Fakültede TURKMSIC değişim programı uygulanmaktadır. Ayrıca UFBAT topluluğu adı altında bilimsel araştırmalar yapılmaktadır. Fakülte, 2013 yılı TUS Yerleşme oranına göre yapılan sıralamada 7. olmuştur.

Candeğer Yılmaz Ege Üniversitesi eski rektörü.

Muğla Devlet Hastanesi, 1927 yılında Muğla'da kurulmuş olan devlet hastanesidir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 3 Temmuz 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş bir tıp fakültesidir. Fakülte 2007 yılından itibaren öğrencilerine Çanakkale’de eğitim vermeye başlamıştır. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Çanakkale ilinde bulunan tek üçüncü basamak sağlık kuruluşudur.

Mustafa Samih İnal, Türk siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi</span>

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan Trabzon ilindeki ilk tıp fakültesidir. Resmî olarak 1973 yılında kurulmuştur. Doğu Karadeniz bölgesinin en eski ve en büyük tıp fakültesidir. Ayrıca Türkiye'de teknik üniversite bünyesinde bulunan ilk ve tek tıp fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">İdris Baluken</span> Türk siyasetçi

İdris Baluken, Zaza asıllı Türk siyasetçi, doktor ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili.

Ahmet Selim Yurdakul, Türk siyasetçi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı. Ulusal ve uluslararası alanda toplam 165 Bilimsel Makale ve Bildirisi bulunan Yurdakul, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde MHP Antalya milletvekili olarak meclise girdi.

<span class="mw-page-title-main">İzmir Bakırçay Üniversitesi</span> İzmir, Türkiyede bir devlet üniversitesi

İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir'in Menemen ilçesinde kurulan devlet üniversitesidir. Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 667 KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesi sonrasında TBMM'nin aldığı karar ile kurulan bir üniversitedir. İsmini İzmir'de bulunan Bakırçay vadisinden almaktadır.

İzmir Gureba-i Müslimin Hastanesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde yer alan tarihî bir hastanedir. 1851'de şehirdeki ilk Müslüman hastanesi olarak kuruldu. 1913'te İdare-i Vilayeti Umumiye Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle adı İzmir Memleket Hastanesi olarak değiştirilen hastane, 1950'den itibaren İzmir Devlet Hastanesi olarak faaliyete devam etti. 1985'te İzmir Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, 2000'de ise Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Konak Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi adını aldı. 2012'de kapatılarak Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Konak Ek Hizmet Binası yapıldı. Türkiye'nin ilk eczanesi hastane içerisinde bulunmaktaydı.