
Dakka, Bangladeş'in başkenti ve Dakka ilinin merkezi. Dakka bir megakenttir ve Güney Asya'daki en büyük şehirlerden biridir. Buriganga Nehrinin kıyısında yer alan Dakka'nın nüfusu büyükşehir alanı ile birlikte 12 milyondur ve bu özelliğiyle Bangladeş'in en büyük şehridir. Dünyanın en fazla nüfusa sahip 9. şehridir ve ayrıca dünyadaki nüfusu en yoğun şehirlerden de biridir. Dakka "Camiler Şehri" olarak bilinir ve dünyanın en iyi muslinini üretmesiyle tanınmıştır. Aynı zamanda "dünyanın çekçek başkenti" olarak da bilinir. Her gün yaklaşık 400 bin kişi şehirde çekçek kullanmaktadır. Bugün bölgedeki en büyük kültür, eğitim ve iş merkezlerinden biridir.

Syed Abdullah Khalid, Bangladeşli heykeltıraş.

Bangladeş-Türkiye ilişkileri, Bangladeş ve Türkiye arasındaki ikili ilişkileri ifade eder. Her iki ülke de Bağlantısızlar Hareketi ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesidir. Türkiye'nin Dakka'da bir elçiliği var ve Bangladeş'in Ankara'da elçiliği ve İstanbul'da bir konsolosluğu var.

Sedat Hüseyin, Bangladeşli bürokrat ve siyasetçi.
Şeyh Md Abdullah, 2019'dan 2020'deki ölümüne kadar Diyanet İşleri Bakanı olarak görev yapan Bangladeşli politikacı ve avukat. Ocak 2019'da Dördüncü Şeyh Hasina Kabinesi'ne bakan olarak atandı.

Nurul Islam Babul, Bangladeşli iş uzmanı. İşletme konglomerası Jamuna Group'un başkanıydı.
Alauddin Ali, Bangladeşli film müziği bestecisi ve sanat yönetmeniydi. Golapi Ekhon Traine (1978), Sundori (1979), Koshai (1980), Jogajog (1988) ve Lakhe Ekta (1990) başlıklı filmler için yaptığı besteleri ile beş defa en iyi müzik yönetmeni dalında Bangladeş Ulusal Film Ödülü'nü kazandı. 1985 yılında Premik başlıklı film ile en iyi söz yazarı, 2002 yılında da Laal Doriya (2002) başlıklı film için bestelediği müziklerle en iyi film müziği bestecisi dalında olmak üzere iki kez daha Bangladeş Ulusal Film Ödülü kazandı. 300'den fazla filmde sanat yönetmenliği ve bestecilik yaptı.

Mahbubey Alam, Bangladeşli siyasetçi ve hukukçu.

Aly Zaker, Bangladeşli aktör, iş insanı, yönetmen ve yazar.
Mamunul Haque Bangladeşli Deobandi İslam alimi, profesör, politikacı, ekonomist, akademisyen, yazar, editör, uluslararası İslami konuşmacı ve sosyal reformcu.
Samsuddin Ahmed, Bangladeşli siyasetçi.

Mita Haque, Bangladeşli kadın şarkıcı, besteci ve eğitimcidir. Hint müziği tarzında çalışmalar yaptı. Radyo Bangladeş'te listelerde üst sıralarda yer almış en popüler sanatçılardan birisiydi. Hindistan'da 14 tekli albüme ve Bangladeş'te 10 müzik albümünü piyasaya sürdü. Müziğe yaptığı katkılardan dolayı 2020 yılında Bangladeş Hükûmeti tarafından Ekushey Padak Ödülü'ne layık görüldü.

Şah Ahmed Şafi, Bangladeşli eğitimci, araştırmacı, yazar, vaiz, din adamı ve manevi figür.
Md. Akabbar Hossain, Bangladeş Avami Birliği üyesi siyasetçiydi. Dört dönem üst üste Tangail-7 seçim bölgesinden Bangladeş Ulusal Meclisi'ne delege olarak girdi.

Şarmili Ahmed, Bangladeşli aktris ve sivil toplum lideri.
Şah Muazzam Hüseyin, Bangladeşli siyasetçi.

Golem Mustafa Khan, Bangladeşli dansçı.

Mangal Shobhajatra veya Moğol Shovajatra, Bangladeş'te Bengal Yeni Yılının ilk gününde şafak vakti düzenlenen toplu bir geçit törenidir. Geçit töreni Dhaka Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından düzenleniyor. Festival, Bangladeş halkının laik kimliğinin bir ifadesi ve birliği teşvik etmenin bir yolu olarak görülüyor. 2016 yılında UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras ilan edilerek Dünya Miras Listesi'ne alınmıştır.

Zinatun Nesa Talukdar, Bangladeşli hekim ve siyasetçi.

Hasene Mümtaz, Bangladeşli şarkıcı.