İçeriğe atla

Nur (öykü kitabı)

Nur
YazarMustafa Kutlu
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe
TürÖykü
Yayım2014
YayımcıDergâh Yayınları
Sayfa207
ISBN9789759954499

Nur, Mustafa Kutlu'nun 2014 yılında yayımlanan öykü kitabıdır.[1]

Kitapta, hikâyenin ana karakteri olan Nur adlı genç kadının iç sıkıntılarına çare bulmak için çaldığı kapılar ve yol üstünde tanıştığı insanlar anlatılıyor. Metafizik, mistik problemleri olan kimseler için tekkelerin kapatılmasının yarattığı boşluk hissi, ilahi aşkın arayışı ve çarpık, düzensiz şehirleşme sorunlarına değinen kitabın kahramanları mimarlardan seçilmiştir.[2][3]

Kaynakça

  1. ^ "Hikâyenin ustası Mustafa Kutlu'dan yeni kitap, sabah.com.tr, 03.02.2014, Erişim tairhi:29 Eylül 2017". 29 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2017. 
  2. ^ "Mustafa Kutlu Nur ile İçimizi Aydınlatıyor, Dunyabizim.com, 25.01.2014, Erişim tairhi:12.03.2014". 12 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2014. 
  3. ^ "Mustafa Kutlu'dan Nur'lu bir yolculuk, haber7.com, 20.01.2014, Erişim tairhi:29 Eylül 2017". 29 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2017. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Gülse Birsel</span> Türk oyuncu ve senarist

Gülse Birsel, Türk oyuncu, sunucu, komedyen, senarist ve gazetecidir.

<span class="mw-page-title-main">Memduh Şevket Esendal</span> Türk yazar, diplomat, siyasetçi

Mustafa Memduh Şevket Esendal, Türk yazar, diplomat ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Balbay</span> Türk gazeteci, yazar ve politikacı

Mustafa Ali Balbay, Türk gazeteci, siyasetçi ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Nejat İşler</span> Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu

Nejat İşler, Türk oyuncudur.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Alabora</span> Türk oyuncu

Mustafa Alabora, Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Murat Gülsoy</span> Türk yazar, akademisyen

Murat Gülsoy, Türk yazar, akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Rıza Nur</span> Türk siyasetçi

Rıza Nur, Türk siyasetçi, hekim ve yazardır.

Yapı Kredi Yayınları, Yapı Kredi Bankası'nın 1944 yılında başladığı, özellikle 1949 yılında çıkan Doğan Kardeş dergisiyle tanındığı yayıncılığı, 1992 yılında, Turhan Ilgaz'ın yönetiminde kurulan bir şirketle sürdüren yayıncılık kuruluşudur. Tam adı Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık A.Ş., kısaltması YKY'dir.

<span class="mw-page-title-main">Willy Sagnol</span> Fransız futbolcu ve futbol menajeri (d. 1977)

Willy David Frédéric Sagnol, Fransız teknik direktör ve sağ bek pozisyonunda oynayan eski millî futbolcu. Gürcistan millî takımının teknik direktörüdür.

<span class="mw-page-title-main">Tarih Vakfı</span>

Tarih Vakfı, Türkiye'de tarih bilincini geliştirmek amacıyla başta tarihçiler ve toplumbilimciler olmak üzere, çeşitli meslek ve çevrelerden kişilerin bir araya gelmesiyle 14 Eylül 1991 tarihinde kurulan sivil toplum kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">FC Sheriff</span> Tiraspol merkezli Moldovalı futbol kulübü

FC Sherif Tiraspol, Moldova'da bulunan bir futbol takımıdır. Super Liga'da mücadele etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de seçimler</span>

Türkiye'de seçimler devletin altı pozisyonu için yapılır: cumhurbaşkanlığı (ulusal), parlamento (ulusal), belediye başkanlığı (yerel), ilçe belediye başkanlığı (yerel), il veya belediye meclis üyeleri (yerel) ve muhtarlar (yerel). Seçimler dışında referandumlar da yapılmaktadır.

Türkiye'nin kuruluşundan bu yana 12 farklı Türk vatandaşını cumhurbaşkanlığı makamına getiren yirmi iki cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü dört defa, Celâl Bayar üç defa; Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül bir defa cumhurbaşkanlığına seçildiler. Cemal Gürsel, 27 Mayıs Darbesi sonrası yapılan genel seçimler sonucunda yine TBMM tarafından; Kenan Evren, 12 Eylül 1980 Darbesi sonrası 1982 Türkiye anayasa referandumu sonucu (%91,37) cumhurbaşkanı olmuştur. Recep Tayyip Erdoğan, doğrudan halkoyuyla üç defa cumhurbaşkanı seçilmiştir.

Mustafa Kutlu, Türk yazar. Hikâye ve denemeleriyle tanınır.

Fethullahçılar, Fethullah Gülen’in telkinleri ile bir araya gelen insanların oluşturduğu, 1960’ların sonunda İzmir’de ortaya çıkan, Said Nursi temelli öğretiye dayalı İslami bir cemaat ve istihbarat örgütüdür. Özünde ve hedefinde laiklik karşıtı ve şeriatçı bir yapıya, dışa dönük ise ılımlı ve zararsız görünüme sahip olan cemaat, dini faaliyetlerinin yanı sıra; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasal kurumlarında meşru ve gayrimeşru yollarla hakimiyet sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetimini kendi ideolojisine göre dizayn etmeyi hedeflemektedir.

<i>Uzun Hikâye</i> (film, 2012)

Uzun Hikâye, yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı 12 Ekim 2012 tarihinde vizyona giren Türk filmidir.

<span class="mw-page-title-main">Hüseyin Anka Özkan</span> Türk heykeltıraş

Hüseyin Anka Özkan,, Türk heykeltıraş.

<span class="mw-page-title-main">Nur Yerlitaş</span> Türk moda tasarımcısı

Nuray "Nur" Yerlitaş, Türk moda tasarımcısı.

Derinlemesine Araştırma Laboratuvarı ya da Derin Araştırma Laboratuvarı, 12 Eylül Darbesi sonrası dönemde Ankara Emniyet Müdürlüğü içinde "D Grubu" olarak anılan siyasi şubeye verilen ad. D Grubu daha sonra, 'D'nin Arapça okunuşuyla 'DAL' olarak anılmaya başlanmıştır. Şube, 12 Eylül Darbesi'nde gözaltına alınan kişilere yönelik sistematik işkence ve kötü muamele suçlarıyla gündeme gelmişti.

Necip Tosun, Türk öykü ve inceleme yazarı.