Numan Ustalar[1] (d. 1885, Köstence - ö. 20 Ocak 1934), Türk siyasetçi.
Sanayi İdadisi mezunudur. İmalâtı Harbiye Fişek Fabrikaları Teknik İşleri Kontrol Şefliği, Osmanlı Sanatkar Cemiyeti Kuruculuğu ve Musul Kâtipliği, İttihat ve Terakki Fırkası Üyeliği, Osmanlı Meclis-i Mebûsan IV. Dönem İstanbul Mebusluğu (İngilizler tarafından tutuklanarak Malta adasına sürgüne gönderilmiştir.), TBMM I. Dönem İstanbul Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.[1]
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama organıdır. 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere kurulmuştur. Asli görevi yürütmeyi denetlemektir ve yasama erkini kullanır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, TBMM'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur.
Muhittin Üstündağ Türk bürokrat, eski emniyet genel müdürü, eski İstanbul valisi ve belediye başkanı.
Aziz Zekai Apaydın, Boşnak kökenli Türk siyasetçi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yılları hükûmetlerinde Tarım Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı gibi görevlerin yanı sıra Londra ve Moskova Büyükelçiliği gibi kilit görevlerde bulunan devlet ve siyaset adamıdır.
Celalettin Arif, İstanbul Barosu'nun eski başkanlarından olan Celalettin Arif, TBMM'nin kurulması ile birlikte yürütme görevi verilen I. İcra Vekilleri Heyeti ve (ismen) II. İcra Vekilleri Heyeti'nde Adliye Vekilliği ve TBMM 1. Dönemde Erzurum milletvekilliği yapmış hukukçu ve siyasetçidir.
Rifat Çalıka Türk siyasetçi.
Ali Fuat Sirmen, Türk siyasetçidir.
Mustafa Rahmi Köken, Türk siyasetçi.
Mustafa Şeref Özkan Türk siyasetçi.
Ali Fuat Agralı, siyaset ve devlet adamı.
İsmail Hakkı Arar, Siyasetçi, hukukçu.
İbrahim Rüknettin Nasuhioğlu Siyasetçi, hukukçu, bürokrat, eski Türkiye İçişleri Bakanı.
Ekrem Üstündağ, Türk siyasetçidir.
Bedrettin Doğancan Akyürek, Türk siyasetçi.
Ali Server Somuncuoğlu, Türk siyasetçidir.
İbrahim Celalettin Uzer, Türk siyasetçi.
Mehmet Muhittin Güven, Türk siyasetçidir.
Selahaddin Adil, Türk asker ve siyasetçi.
Hüseyin Selâh Cimcoz, Türk siyasetçidir.
Halil Menteşe, Osmanlı Devleti'nin son yıllarında Hariciye Nazırı ve Meclis-i Mebusan başkanı olarak, Cumhuriyet döneminde IV. ve V. dönem bağımsız İzmir milletvekili olarak görev yapmış bir siyasetçidir.
1931 Türkiye genel seçimleri, 25 Nisan 1931 tarihinde, TBMM 4. Dönem milletvekillerinin belirlenmesi için yapılan seçimler. Katılımın bir önceki seçimde düşük olmasından dolayı bu seçimde katılımı artırmak için propaganda çalışması yapılmıştır.
Bu sayfa, bu Vikipedi makalesine dayanmaktadır. Metin, CC BY-SA 4.0 lisansı altında mevcuttur; ek koşullar uygulanabilir. Görseller, videolar ve sesler kendi lisansları altında mevcuttur.