Fare,, genellikle avuç içinde tutulan, hareketleri bilgisayar ekranındaki imlecin hareketlerini kontrol eden, bilgi giriş aygıtıdır. Fare modeline göre üzerinde bir veya daha fazla sayıda tuş ve tekerlek bulunabilir. İlk bilgisayar faresi 1964 yılında Douglas Engelbart tarafından yapıldı. Fare el hareketlerini mekanik, LED'li optik, lazerli optik yöntemle algılayabilir. Fare elde ettiği bilgileri bilgisayara kablo, kızılötesi, radyo dalgalar veya Bluetooth ile aktarabilir.
Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir türden, genellikle ekran ve klavye olmak üzere iki parçadan oluşan kişisel bilgisayarlardır. Bir dizüstü bilgisayar bir masaüstü bilgisayarın klavye, fare ve ekran gibi bileşenlerini tek bir parçada toplar. Dizüstü bilgisayarlar bir AC bağdaştırıcıdan gücünü alır ve şarj edilebilir bir batarya ile güç kaynağından uzakta da kullanılabilir. Dizüstü bilgisayarlar küçük ve taşınabilir olmaları açısından avantajlıdır.
MacBook, Apple’ın ürettiği giriş seviyesi dizüstü bilgisayarların yeni serisine verilen addır. 16 Mayıs 2006’da piyasaya sürülmüştür. Bir önceki seri olan iBook’un yerini almıştır. Fiyat/Verim açısından tüketiciyi gayet memnun edecek şekilde tasarlanmıştır.
Bilgisayar klavyesi ya da tuş takımı, daktilo örnek alınarak bilgisayar için tasarlanmış bir harici giriş aygıtıdır. Üzerinde harfler, rakamlar, işaretler ve bazı işlevleri bulunan tuşlar vardır.
Masaüstü bilgisayar, sabit bir konsol veya masa üzerine uygun yapıda tasarlanan kişisel bilgisayar türüdür. Bu bilgisayarlar çeşitli türlerde parçaların birleştirilmesiyle çok farklı biçimde oluşturulabilirler. Boyutları büyük ve ağır olması sebebiyle çevresel faktörlerden daha az zarar görürler. Diğer kişisel bilgisayarlara göre yüksek güç harcarlar ve daha az maliyete sahiptirler. Ayrıca performans olarak öndedirler ancak yavaş yavaş Dizüstü bilgisayarlar performansta da öne geçmeye başlamıştır lakin ısınma sorunu vardır. Günümüzde pek çok masaüstü bilgisayarın ayrı klavye, fare ve ekranı vardır.
ThinkPad, bir dizüstü bilgisayar serisidir. IBM'in 2005'te Çinli şirket Lenovo'ya satılan markasıdır. Tescilli Marka hakkını IBM'den üstlenen şirket, 2007'den beri IBM marka altında kendi ürettiği dizüstü bilgisayarlarda IBM logosunu kullanmaktan vazgeçmiştir.
Kesme, kopyalama ve yapıştırma, İnsan bilgisayar etkileşiminde data aktarımı için bir kullanıcı arabirimi süreçlerarası iletişim tekniği sunan ilgili komutlardır. Şu an bilgisayar ve telefonlarda en yaygın kullanılan işlemlerdendir. Bilgisayarlarda hem dosya sistemi, hem de Microsoft Office gibi yazılımlarda kulanılır. Kopyalama komutu bir kopyalama oluştururan zaman kesme komutu seçili verileri orijinal konumundan kaldırır; Her iki durumda da seçilen veriler pano denilen geçici bir yerde saklanır ve sonsuz sayda yapıştırma oluyor. Kesme komutu araç çubuğundakı "dosyayı taşı" işlemi, kopyalama komutu ise "dosyayı kopyala" işlemi ile eşdeğerdir. Pano içindeki veriler daha sonra yapıştırma komutunun verildiği yere yerleştirilir. Komut adı, bir sayfa düzeni oluşturmak için el yazması düzenlemesinde kullanılan ve fiziksel prosedüre dayanan bir arayüz metaforudur. İşlem itibarile, "kes-yapıştır" dosyayı taşımak işlemi ile, "kopyala-yapıştır" ise dosyayı kopyalamak işlemi ile aynıdır.
Mission Control Apple tarafından geliştirilen ve Mac OS X Lion'da tanıtılan birçok pencere uygulamasıdır. MacOS işletim sisteminin bir özelliğidir. Spaces uygulamasının yerini aldı. İlk kez 23 Haziran 2003 tarihinde Apple Dünya Geliçtiricileri Konferansı'nda Exposé ismi ile Mac OS X Panther'ın bir özelliği olarak önizleme yapıldı. Görev Kontrolü, bir kullanıcının hızlıca bir açık pencereyi bulmasına, tüm pencereleri hızla gizlemesine ve masaüstünü göstermesine ve birden fazla monitörde veya sanal masaüstünde pencereleri yönetmesine olanak tanır. Dashboard, Exposé ve Spaces birlikte toplandı ve 2011 yılında Mac OS X Lion sürümüyle "Mission Control" olarak yeniden adlandırıldı.
Bir kablosuz klavye, radyo frekansı (RF), kızılötesi (IR) veya Bluetooth teknolojisinin yardımı ile kullanıcının bilgisayarlar, tabletler veya dizüstü bilgisayarlar ile iletişime geçmesini sağlayan bir bilgisayar klavyesidir. Günümüzde kablosuz klavyeler, sıklıkla kablosuz fareler ile beraber satılmaktadır.
iMac (İntel-tabanlı), Apple tarafından sunulan bir dizi Macintosh masaüstü bilgisayardır. Şu anki Apple iMac, Intel Core i5 veya Core i7 işlemci, Intel Iris, Nvidia GeForce 700 Serisi veya AMD Radeon R9 M200 Serisi ekran kartları ve aşağıdakilerden herhangi birini seçebileceğiniz bir özellik sunmaktadır: 21.5 "veya 27" LED-LCD ekran.
Apple Bilgisayar Klavyesi Apple tarafından önce Apple dizisi için, daha sonra Macintosh bilgisayar dizisi için tasarlanan bir klavyedir. Apple Genişletilmiş Klavye de dahil olmak üzere onlarca model serbest bırakıldı. Şu anda Apple tarafından sunulan iki klavye var: USB ile tam boyutlu bir sürüm ve Bluetooth ile bağlanan ve tam boyutlu modelin sayısal tuş takımını çıkartan Apple Magic Keyboard.
Apple Magic Trackpad 2 Apple tarafından üretilen multi-touch dokunmatik yüzey'dir. Apple Magic Trackpad'in halefi olarak Apple tarafından üretilen multi-touch ve Force Touch dokunmatik yüzey'dir. 13 Ekim 2015'te açıklanan bu model, daha büyük bir form faktörü, şarj edilebilir pil ve Force Touch'ın temel farklılıklarıyla Bluetooth özellikli izleme dörtgenine benzer. Trackpad, OS X El Capitan sürüm 10.11 ve üstü çalıştıran Apple Macintosh masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla uyumludur.
Apple Ayarlanabilir Klavye Apple Computer tarafından 1993 yılında Macintosh kişisel bilgisayarlar için ABD doları 219 dolara piyasaya sürülen ergonomik ve ayarlanabilir bir klavyedir. Klavye bilgisayara Apple Masaüstü Veri Yolu (ADB) üzerinden bağlanır. Apple Desktop Bus'la sonuncusu olduğu için USB'den ADB'ye adaptör kullanmadan bu klavyeyle uyumlu olan son Apple bilgisayarı Power Macintosh G3 idi.
Apple Kablosuz Klavye Macintosh bilgisayarlar için geliştirilmiş ve iOS cihazlarıyla uyumlu kablosuz bir klavyedir. Bluetooth kablosuz iletişim teknolojisiyle etkileşime giriyor ve kablolu sürümünden farklı olarak hiçbir USB konektörü veya bağlantı noktası yoktur. Her nesil, kullanılmadığında düşük güç özelliklerine sahiptir. 13 Ekim 2015'te kullanımdan kaldırıldı ve yeni Apple Magic Keyboard'u başarıyla tamamladı.
Apple Genişletilmiş Klavye ilk olarak Macintosh II ve Macintosh SE'nin yanında ayrı olarak satılan bir klavyedir. Daha sonra Apple Extended Keyboard II, 1990'lı yılların başında Apple Profesyonel Masaüstü'lerle birlikte hazırlandı. Bu klavyeler, meraklılar tarafından Macintosh klavyelerinin altın çağını temsil etmeyi kabul ederler ve pek çok kişi tarafından severek hatırlanırlar. Retrospektif makaleler, ürünün başarısına ses, his ve dayanıklılık kombinasyonunu inanmaktadır.
Apple Magic Keyboard Apple Kablosuz Klavye'nin halefi olarak Apple tarafından üretilen geçerli klavye. Magic Keyboard, Apple Magic Mouse 2 ve Apple Magic Trackpad 2'nin yanında Ekim 2015'te piyasaya çıktı. Yeni çevre birimleri ile ana tema, setin gömülü şarj edilebilir lityum iyon pil kullanması idi.
Apple OneScanner 1990'lı yılların başında tanıtılan bir dizi masaüstü tarayıcıydı. Orijinal OneScanner modeli, daha önceki Apple Tarayıcı'nin yerini alması için 1991'de tanıtıldı ve 8 bitlik gri tonlamalı tarama yapıyordu. Gelecek sene Color OneScanner ile değiştirildi ve güncellenen bir dizi model izledi. Bu seride 600x1200 dpi çözünürlük ve 30 bit renkli tarama ile Color OneScanner 1200/30 ile sonuçlandı. 1200/30, otomatik sayfa besleme ve şeffaf materyalleri tarama seçenekleri içermektedir. Tüm OneScanner serisi, SCSI'i birincil arabirim olarak kullandı. Nihai 1200/30 modelinin satışı 1997'de sona ermiştir.
Tuş takımı basamak, sembol veya alfabetik harfleri taşıyan bir blok veya "pad" e yerleştirilmiş bir dizi düğme. Çoğunlukla numaraları içeren pedlere sayısal tuştakımı adı verilir. Sayısal tuştakımı alfa sayısal klavyelerde ve hesap makinesi, basmalı düğme telefonlar, satış makineleri, ATM'ler, Satış noktası cihazları, kombinasyon kilitleri ve elektronik kilitleri gibi sayısal girdileri gerektiren diğer cihazlarda bulunur. Pek çok cihaz, düzenlemeler için E.161 standardını takip etmektedir.
Metin tabanlı kullanıcı arayüzü, metinsel kullanıcı arayüzü veya terminal kullanıcı arabirimi olarak da adlandırılır, grafik kullanıcı arayüzlerinin (GUI) icadından bir süre sonra ortaya çıkan ve onu grafik kullanıcı arayüzünden ayırt etmek için türetilen yeni bir terimdir. TUI'de bilgisayar grafikleri metin kipinde görüntülenir. Gelişmiş bir TUI, GUI'ler gibi tüm ekran alanını kullanabilir ve fare ve diğer girişleri kabul edebilir.
Japonca giriş yöntemleri, bir bilgisayara Japonca karakterler girmek için kullanılır.