İçeriğe atla

Nuclear Instruments and Methods in Physics Research

Nuclear Instruments and Methods in Physics Research
DisiplinNükleer fizik
Dilİngilizce
Yayım detayları
Eski adı
Nuclear Instruments · Nuclear Instruments and Methods
Tarihi1957-günümüz
Yayımcı
Standart kısaltmalar
ISO 4Nucl. Instrum. Methods Phys. Res.
Dizinleme
ISSN0168-9002
Bağlantılar

Nuclear Instruments and Methods in Physics Research, günümüzde Nuclear Instruments and Methods in Physics Research Section A: Accelerators, Spectrometers, Detectors and Associated Equipment ve Nuclear Instruments and Methods in Physics Research Section B: Beam Interactions with Materials and Atoms olarak ikiye ayrılmış bir şekilde, Elsevier tarafından on günde bir yayımlanan, nükleer fizikle ilgili içerik barındıran akademik bir dergidir. 1957'de Nuclear Instruments adıyla yayın hayatına başlamış, 1959-1981 arasında ise Nuclear Instruments and Methods adıyla yayımlanmıştır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Nuclear Instruments and Methods in Physics Research" (İngilizce). ScienceDirect. 29 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Walther Bothe</span> Alman nükleer fizikçi, Nobel Ödülünü Max Born ile paylaştı

Walther Wilhelm Georg Bothe, 1954'te Max Born ile Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşan bir Alman nükleer fizikçiydi.

<span class="mw-page-title-main">Kaliforniyum izotopları</span>

Yapay bir element olan kaliforniyum (Cf), diğer yapay elementler gibi kararlı izotopa sahip değiltir. Sentezlenen ilk izotopu 254Cf'dir. Bilindiği kadarıyla 237Cf ve 256Cf arasında yirmi radyoizotopu ve bir nükleer izomeri (249mCf) bulunmaktadır. En kararlı izotopu 900 yıllık yarı ömrü ile 251Cf'dir.

Koruge boru, yüksek yoğunluklu polietilenin hammadde olarak kullanıldığı, dışı kaburgalı, zaman zaman spiral sarım ve içine çelik takviye konularak da üretilen borulardır.

<span class="mw-page-title-main">Aleksandr Prohorov</span>

Aleksandr Mihayloviç Prohorov, Sovyet fizikçi. Lazerler ve maserlerle ilgili öncü araştırmaları ile tanınır. Bu konulardaki çalışmalarıyla 1964 yılında Charles Hard Townes ve Nikolay Basov ile birlikte Nobel Fizik Ödülü kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Hans Jensen</span>

Johannes Hans Daniel Jensen Alman nükleer fizikçi. II. Dünya Savaşı sırasında Alman nükleer enerji projesi olarak bilinen Uranyum Kulübü'nde çalıştı ve uranyum izotopların ayrılması amacıyla çalışmalar yürüttü. Savaştan sonra Jensen Heidelberg Üniversitesi'nde profesör olarak görev aldı. Ayrıca University of Wisconsin-Madison, Institute for Advanced Study, Indiana Üniversitesi ve California Teknoloji Enstitüsü'nde misafir profesör olarak çalıştı.

Aaldert Hendrik Wapstra Hollandalı fizikçidir.

<span class="mw-page-title-main">Nikolay Bogolyubov</span> Sovyet matematikçi ve teorik fizikçi (1909-1992)

Nikolay Nikolayeviç Bogolyubov, kuantum alan teorisi, klasik ve kuantum istatistiksel mekanik ve dinamik sistemlerin teorisi alanlarında yaptığı önemli katkıları ile bilinen Sovyet matematikçi ve teorik fizikçi. 1992 Dirac Ödülü ve diğer birçok bilim ödülünün sahibidir.

Süper-Kamiokande Hida, Gifu, Japonya'da kurulmuş bir nötrino gözlemevidir. Bu gözlemevi proton bozunması, güneş ve atmosfer nötrinolarını incelemek ve Samanyolu'ndaki süpernovalara gözcülük etmek için kurulmuştur.

Göreli Ağır İyon Çarpıştırıcısı ilk ve çalışan sadece 2 ağır iyon çarpıştırıcı vardır ve onlardan biridir. Aynı zamanda, şu ana kadar inşa edilmiş tek spin-kutuplu proton çarpıştırıcıdır. Brookhaven Ulusal Laboratuvarı (BNL) Upton, New York' ta bulunur ve ulusalar arası bir araştırma timi tarafından kullanılır. Amerika Birleşik Devletleri' ndeki çalışan tek parçacık çarpıştırıcıdır.. RHIC' i relativistik hızlarda hareket eden iyonları çarpıştırmak için kullanarak fizikçiler Big Bang' in kısa bir süre ardından evrende var olmuş maddeninilkel formu üzerine çalırlar. Spin- kutuplanmış protonları çarpıştırarak, protonun spin yapısı keşfedilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Ratko Janev</span>

Ratko Janev, Yugoslav, Makedon ve Sırp atom fizikçisi ve Makedon Bilim ve Sanat Akademisi üyesi.

<span class="mw-page-title-main">Pozitronyum hidrür</span> Kimyasal Molekül

Pozitronyum hidrür veya hidrojen pozitrür, bir pozitronyum atomuna bağlı bir hidrojen atomundan oluşan egzotik bir moleküldür. Formülü PsHʼdir.

Tesir kesiti, iki parçacığın çarpılması esnasında görülen bir sürecin olasılığının ölçüsüdür. Örneğin, Rutherford tesir kesiti, bir alfa parçacığının, bir atom çekirdeği ile çarpışması sırasında belirli bir açıyla sapması olasılığının bir ölçüsüdür. Tesir kesiti, genellikle σ (sigma) simgesiyle gösterilmektedir.

Bu liste maddesi, Kraliyet Kimya Topluluğu tarafından yayımlanan dergileri listeler.

Şablon:KristalleştirmeCzochralski yöntemi, ayrıca Czochralski tekniği veya Czochralski işlemi, yarı iletkenlerin tek kristallerini, metalleri, tuzları ve sentetik değerli taşları elde etmek için kullanılan bir kristal büyütme yöntemidir. Metoda, 1915 yılında metallerin kristalleşme oranlarını araştırırken icat eden Polonyalı bilim adamı Jan Czochralski'nin adı verilmiştir. Czochralski ilgili keşfi tesadüfen yapmıştır: Kalemini mürekkep haznesine daldırmak yerine erimiş kalaya daldırmış ve kağıda daha sonra tek bir kristal olduğunu anladığı kalay bir filaman çekmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sosyal araştırma</span>

Sosyal araştırma, sosyal bilimciler tarafından sistematik bir plan izlenerek yürütülen araştırmalardır. Sosyal araştırma metodolojileri nicel ve nitel olarak sınıflandırılabilir.

Bu liste malzeme bilimine ağırlık veren bilimsel dergileri sıralamaktadır.

Bilimsel dergiler listesi, kendi alanında etkili olan belli başlı dergileri yayınlarını içermektedir.

Eser radyoizotop, doğal yollarla ve eser miktarda oluşan bir radyoizotoptur. İlksel nüklitlerin eser miktardan çok daha fazla miktarda oluşmaya yönelik eğilimlerinden ötürü eser radyoizotoplar genelde, Dünya'nın yaşına kıyasla kısa yarı ömre sahiplerdir. Bundan ötürü Dünya'daki doğal süreçlerden ötürü var olurlar. Eser radyoizotopları oluşturan doğal süreçler arasında kararlı nüklitlerin kozmik ışın bombardımanına maruz kalması, uzunca bir süredir varlığını sürdüren ağır nüklitlerin alfa ve beta bozunması geçirmeleri, uranyum-238'in kendiliğinden fisyonu ve arka plan radyasyonunun yol açtığı nükleer dönüşüm reaksiyonları yer alır.

Nuclear Physics A, Nuclear Physics B, Nuclear Physics B: Proceedings Supplements ve günümüzde varlığını sürdürmeyen Nuclear Physics, Elsevier tarafından yayımlanan ve nükleer fizikle ilgili içerik barındıran akademik dergilerdir. 1956'da yayın hayatına başlayan Nuclear Physics, 1967'de Nuclear Physics A ve Nuclear Physics B olarak ikiye ayrıldı. Nuclear Physics B'ye ek içerik sunan Nuclear Physics B: Proceedings Supplements ise 1987'de yayımlanmaya başladı.

<span class="mw-page-title-main">Karbon tetraflorür</span>

Karbon tetraflorür veya R-14 olarak da bilinen tetraflorometan, en basit perflorokarbondur (CF4). IUPAC adından da anlaşılacağı gibi, tetraflorometan, hidrokarbon metanın perflorlanmış karşılığıdır. Tetraflorometan kullanışlı bir soğutucudur, lâkin aynı zamanda da güçlü bir sera gazıdır.