İçeriğe atla

Non-Summit

Non-Summit
TürVaryete Şov, talk show
BaşrolJun Hyun-moo
Sung Si-kyung
Yoo Se-yoon
Guillaume Patry
Alberto Mondi
Mark Tetto
Niklas Klabunde
Alex Mazzucchelli
Zahid Hussain
Auréllien Loubert
Christian Burgos
Ogi Hitoshi
Wang Xinlin
ÜlkeGüney Kore
DiliKorece
Yapım
MekânGüney Kore
Gösterim süresi70 Dakika
Yayın bilgileri
Yayın tarihi7 Temmuz 2014
Dış bağlantılar

Non-Summit (Korece비정상회담, Bijeongsanghoedam) JTBC yayınlanan bir 2014 Güney Kore TV programıdır.

Bu programda Güney Kore'de yaşayan ve Korece bilen yabancılar ile oluşturulan programda G11 zirvesidir. Sonradan program G12 olarak değiştirilmiştir.

Türkiye'den ise Enes Kaya vardı fakat çıkan söylentilere göre evli olduğu halde internetten koreli bir kız ila çıktığı iddia edilmiştir ve ratingler düşmüştür daha sonra Enes Kaya program'dan ayrılma kararı almıştır.

Avustralyalı Daniel ise ülkesine döneceği için 17. bölümde programdan ayrılmıştır.

25. bölüme kadar Enes Kaya oynamış fakat 25. bölümde yüzü gösterilmemiştir. Program tamamen talk show'dur.

Programda Enes Kaya ile Julian Quintart'ın arkadaşça düşmanlığını, Çinli Zhang Yuan ve Japon Takuya Terada'nın arasındaki milliyetçi düşmanlığı yavaş yavaş kırdığını gösteren bir program olacaktır.

Üyeler

Ülke Hangul İsim Doğum günü
 ABD마크 테토 Mark Tetto 1 Mart 1980 (44 yaşında)
 Fransa오헬리엉 루베르 Auréllien Loubert 30 Aralık 1981 (42 yaşında)
 Kanada기욤 패트리 Guillaume Patry 19 Haziran 1982 (42 yaşında)
 İtalya알베르토 몬디 Alberto Mondi 17 Ocak 1984 (40 yaşında)
 Pakistan자히드 후세인 Zahid Hussain 25 Kasım 1988 (35 yaşında)
 Çin왕심린 Wang Xinlin 13 Ekim 1989 (34 yaşında)
  İsviçre알렉스 맞추켈리 Alex Mazzucchelli 17 Mayıs 1990 (34 yaşında)
 Japonya오오기 히토시 Ogi Hitoshi 6 Nisan 1992 (32 yaşında)
 Almanya니클라스 클라분데 Niklas Klabunde 3 Ağustos 1993 (31 yaşında)
 Meksika크리스티안 부르고스 Christian Burgos 24 Ağustos 1993 (31 yaşında)

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Güney Kore</span> Doğu Asyada bir ülke

Güney Kore, resmî adıyla Kore Cumhuriyeti, Doğu Asya'da Kore Yarımadası'nın güney kısmını oluşturan ve Kuzey Kore ile kara sınırını paylaşan, Doğu Asya'daki bir ülkedir. Kore adı, eskiden Doğu Asya'nın güçlü krallıklarından biri olan ve Büyük Gwanggaeto altında Kore Yarımadası, Mançurya'nın büyük bölümünü, Rus Uzak Doğusu ve İç Moğolistan'ın bazı bölgelerini yönetmiş olan Goguryeo'dan gelmektedir. Başkenti Seul, büyük bir küresel şehirdir ve Güney Kore'nin 51 milyondan fazla insanının yarısı, dünyanın dördüncü en büyük metropol ekonomisi olan Seul Ulusal Başkent Bölgesi'nde yaşamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kore</span> Doğu Asyadaki bölge

Kore, Doğu Asya'da bir bölge. 1945'ten beri iki ayrı bağımsız devlete bölünmüş durumdadır: Kuzey Kore ve Güney Kore.

<span class="mw-page-title-main">Seul</span> Güney Korenin başkenti

Seul veya resmî adıyla Özel Seul Şehri, Güney Kore'nin başkenti ve en büyük şehridir. Dünyanın en kalabalık 13. şehri Seul'un şehir merkezinin nüfusu 10 milyonun üstündedir (2009). Dünyanın ikinci büyük metropolitan alanı olan Seul Ulusal Başkent Bölgesi, İncheon ve Gyeonggi'nin büyük bir kısmını kapsar ve 24,5 milyon nüfusu vardır. Güney Kore'nin nüfusunun yaklaşık yarısı bu bölgede yaşar.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Kore</span> Doğu Asyada bir ülke

Kuzey Kore, resmî adıyla Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Doğu Asya'da Kore Yarımadası'nda bir devlet. Yüzölçümü 120.540 km²'dir.

<span class="mw-page-title-main">Korece</span> Kore yarımadasında ve komşusu Çine bağlı Yanbian Kore Özerk İlinde yaygın olarak kullanılan bir dil

Korece, Kore yarımadasında ve komşusu Çin'e bağlı Yanbian Kore Özerk İli'nde yaygın olarak kullanılan bir Kore dili. Hem Kuzey Kore hem de Güney Kore'nin resmî dilidir. Dil, hece alfabesi olan Hangıl veya Çince karakterler olan Hanja ile yazılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Busan</span> Güney Korede bir şehir

Busan veya resmî adıyla Busan Metropol Şehri, Güney Kore'nin metropol şehirlerinden biri ve ikinci büyük şehridir. Nüfusu 31 Ekim 2014 tarihi itibarı ile 3,525,913'tür. Şehir, deniz yemekleri ve plajlarıyla ünlüdür. Her ne kadar öncelikle liman şehri olarak bilinse de şehir dağ ve okyanusun alışılmadık bir biçimde karışımı olan yüksek tepelere kuruludur. Bölge Kore Savaşı'nda zarar görmemiştir fakat yoğun mülteci akını şehri şekillendirmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Japon Denizi</span> Japonya, Rusya ve Kore tarafından kuşatılmış Büyük Okyanusun bir uzantısı

Japon Denizi / Güney Kore'de Doğu deniz Büyük Okyanus'un bir uzantısıdır. Japonya, Rusya ve Kore tarafından kuşatılmış ve etrafı neredeyse tamamen kara ile çevrilidir. Tıpkı Akdeniz gibi, küçük bağlantılar ile okyanusa açılır. Japon Denizi'ni Büyük Okyanus'a bağlayan 5 boğaz vardır. En derin noktası 3,742 metredir. Ortalama derinliği ise 1,752 metre olup yüzölçümü 978,000 km²dir. Balıkçılık açısından denizin Japonya ve Kore için büyük önemi vardır. Japon Denizi, bu denize kıyısı olan 4 ülkede birbirinden farklı isimlerle adlandırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">1988 Yaz Olimpiyatları</span>

1988 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XXIV. Olimpiyat Oyunları, resmi olarak 1988 yılında Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen 24. Olimpiyat Oyunları'dır. 29 Eylül 1981 tarihli oylamayı Japon kenti Nagoya'nın 1981 oy önünde kazanarak organizasyonu düzenleme hakkını elde etmiştir. Böylece Güney Kore Olimpiyatları düzenleyen ikinci Asya ülkesi olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Güney Kore wonu</span> Güney Kore wonu, ya da sadece won, Güney Korede kullanılan resmî para birimidir.

Güney Kore wonu ya da sadece won (원), Güney Kore'de kullanılan resmî para birimidir. Won, merkezi Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan Kore Bankası tarafından servis edilir. Won, yüz tane Jeon'a bölünür; ancak jeonlar artık günlük ticarî işlemlerde kullanılmamaktadır ve sadece döviz kurlarında bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Hança</span>

Hanja veya Hanca, Korecenin yazımı için geleneksel Çince karakterleri kullanan bir yazı sistemi. Yazı, Kore'de MÖ 400'lere tarihlenen Gojoseon döneminden bu yana kullanılmaktadır. Çince karakterler, Korece telaffuz edilmektedir. Hanja-mal veya hanja-eo, hanja ile yazılabilen sözcükler için; hanmun ise Klasik Çince yazılar için kullanılsa da çoğu zaman bu iki olgu için de kullanılan terim hanjadır.

<span class="mw-page-title-main">2018 Kış Olimpiyatları</span>

2018 Kış Olimpiyatları veya resmî adıyla XXIII Kış Olimpiyat Oyunları, 9 ila 25 Şubat 2018 tarihleri arasında Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde yapılan çok sporlu etkinliktir. Etkinliği düzenleme hakkını kazanan şehir 6 Temmuz 2011'de Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Durban'daki oturumun ardından açıklanmıştır. Diğer iki aday Fransa'nın Annecy ve Almanya'nın Münih şehirleriydi.

<span class="mw-page-title-main">Korean Broadcasting System</span> Güney Koreli kamu yayıncısı

Korean Broadcasting System (KBS) 1927'de Güney Kore hükûmeti tarafından kurulan Güney Kore'nin ulusal kamu yayıncısıdır. Televizyon, radyo ve çevrimiçi hizmetler sunan, Güney Kore'nin en büyük televizyon ağıdır.

<span class="mw-page-title-main">Samcheok</span> Güney Korenin Gangwon ilinde bulunan bir şehir

Samcheok, Güney Kore'nin Gangwon ilinde bulunan bir şehirdir. Yüzölçümü 1,185.78 km² olan şehrin nüfusu 30 Haziran 2011 tarihi itibarı ile 72,368'dir.

<span class="mw-page-title-main">Amber Liu</span>

Amber Josephine Liu, ya da sahne adıyla Amber. Güney Kore'de aktif bir Tayvanlı-Amerikalı şarkıcı, rapçi ve söz yazarıdır. SM Entertainment'ın kurduğu kız müzik grubu F(x)'in bir üyesidir. Rap yeteneğinin yanı sıra onu diğer sevimli ve erkeksi tarza sahip diğer kız gruplarından ayıran çocuksu tarzı ile tanınır.

<span class="mw-page-title-main">Seul Ulusal Başkent Bölgesi</span>

Seul Ulusal Başkent Bölgesi, Güney Kore'nin kuzeybatısında yer alan ve İncheon, Seul ve Gyeonggi olmak üzere üç farklı idari bölümü kapsayan bir metropoliten alandır. Bölgenin yüzölçümü 11.170 km² olup nüfusu 2010 yılı itibarıyla nüfusu 25,6 milyondur ve dünyanın ikinci büyük metropol alanıdır. Bölge, Güney Kore'nin kültürel, ticari, mali, sınai ve konut merkezidir ve ülke nüfusunun %49'u barındırmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Kore'nin idari bölümleri</span>

Kuzey Kore'nin idari bölümleri, üç hiyerarşik düzey halinde düzenlenmiştir. Bölümlerin çoğunun Güney Kore sisteminde eşdeğerleri bulunmaktadır. Birinci düzeyde 9 il, iki doğrudan yönetilen şehir ve üç özel idari bölüm bulunmaktadır. İkinci düzey bölümler ise şehirler, ilçeler, semtler ve bölgelerdir. Bu bölümlerde üçüncü düzey idari bölümler olan kasaba, mahalle, köy ve işçi bölgelerine ayrılmaktadır.

Inkigayo SBS tarafından yayımlanan Güney Kore müzik programıdır. Her pazarları saat 12:10'da yayımlanır. Programda en yeni ve en popüler sanatçılar performans verir. Nisan 2023'ten beri Monsta X grubundan Hyungwon, Oyuncu Kim Ji-eun ve TXT grubundan Yeonjun tarafından sunulmaktadır. Seul, Gangseo-gu, Deungchon-dong'daki SBS Açık Salonundan yayımlandı.

<span class="mw-page-title-main">Kangvon (il)</span>

Kangwon-do (Korece 강원도), Kuzey Kore'nin bir ilidir. 1945'te Kore'nin bölünmesinden önce, Kangwŏn Eyaleti ve Güney Koreli'de bulunan Gangwon Eyaleti Wŏnsan'ı dışlayarak tek bir il oluşturulmuştur.

Ankara Okulu, Kore Savaşı yıllarında Birleşmiş Milletler misyonu ile Güney Kore'ye giden Türk askerleri tarafından hizmete açılan okul. 1950'de Birinci Kore Türk Tugayı'nda görevli Astsubay Başçavuş Hüseyin Dinçtürk ve askerlerinin Seul’e 70 kilometre uzaklıktaki Suvan (Suwon) kentinde açtıkları bu okulda yetim kalmış kimsesiz çocuklara eğitim verilip ihtiyaçları gideriliyordu. Okul "Ankara İlkokulu", "Ankara Suvan Okulu" gibi farklı isimlerle de anılmaktadır. Suwon Belediyesi ise Ankara Okulu yakınlarına ’Ankara Kimsesizler Yurdu Kuruluş Anıtı’ başlığıyla Türkçe, İngilizce ve Korece Türk askerlerinin Koreli yetim ve kimsesiz çocuklar için yaptıklarını içeren bir kitabe yaptırmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Enes Kaya</span>

Enes Kaya, Güney Kore'de yaşayan Türk televizyon kişilisi ve oyuncu. Özellikle Non-Summit adlı talk show programındaki oyuncu kadrosunda yer almasıyla bilinmekteydi.