Akıllı telefon, cep telefonunun sağladığı klasik özelliklere, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA’lerin özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazıdır. Akıllı telefonlarda mobil işletim sistemleri bulunur bu sayede birçok farklı amaç için daha aktif bir şekilde kullanılabilir ve neredeyse her iş için bir uygulama bulunabilir.
Windows Live Mail, eski adıyla Windows Live Mail Desktop, Microsoft'un Windows Live program grubunun parçası olan ve 6 Kasım 2007'de yayımlanan bir E-Posta programıdır. Windows XP'deki Outlook Express'in ve Windows Vista'daki Windows Mail'in halefi olarak üretilmiştir. Windows Mail'e olan artısı, Windows Live Hotmail ile uyumlu olmasıdır. Uygulama Windows Essentials paketi aracılığıyla indirilebilir. Resmen Windows 7, Windows Server 2008 R2 ve Windows 8 üzerinde çalışan destekler ve aynı zamanda Windows 10 ile uyumludur.
Microsoft account, Microsoft tarafından Windows Live hizmetlerinde sağlanan bir özelliktir. Kullanıcılara bir hesap kullanarak web sitelerine, cihazlara ve uygulamalarına oturum açmalarını sağlar.
Bu makale genel web postası hizmeti ile ilgilidir. İş web posta hizmeti için, Outlook Web'e bakın.
Nokia X platform, Bir Linux tabanlı mobil işletim sistemi ve yazılım platformudur. ilk olarak Nokia, sonradan Microsoft Mobile tarafından tarafından geliştirildi. C, C++, Java dilinde yazılmıştır. 24 Şubat 2014 tarihinde tanıtılan sistem Android'den çatallıdır ve Nokia X ailesinin tüm cihazlarında kullanılır.
Seri 40 veya S40 orta katman özellikli Nokia telefonlarında ve bazı Vertu lüks telefonlarda yazılım platformu ve uygulama kullanıcı arabirimi (UI) yazılımdır. Bu, dünyanın en yaygın kullanılan cep telefonu platformlarından biri oldu ve yüz milyonlarca cihazlarda bulundu. Nokia şirketi 1,5 milyar Seri 40 cihazları sattığını 25 Ocak 2012 tarihinde ilan etmiştir. S40 daha temel Seri 30 ve Seri 30+ platformundan, daha fazla özelliğe sahiptir. Onlar akıllı telefonlar için kullanılmadı, böyle ki, Nokia öncelikle Windows Phone ve 2012 yılına kadar Symbian kullandı. Ancak, 2012 ve 2013 yılında, örneğin 308, 309 ve 311 olarak Asha hattından birkaç Seri 40 telefonlar, aslında çoklu görev veya tam teşekküllü bir HTML tarayıcısı gibi akıllı telefon özelliklerini desteklememesine rağmen, "Akıllı telefonlar" olarak ilan edilmiştir.
Microsoft Office Mobile Microsoft tarafından Windows 10, Windows 10 Mobile, iOS, Android ve Chrome OS için geliştirilen yaratıcılık yazılımı mobil uygulamalarıdır. Çekirdek uygulamalar Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'dur. Office Sway, Skype for Business ve SharePoint gibi diğer Office uygulamaları, desteklenen cihazlar ve platformlardaki mobil uygulama mağazasından indirilebilir.
Windows Live Yönetim Merkezi, Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Kullanıcılara kendi alan adlarında, Outlook.com'a ve tüm özelliklerine sahip olmasına izin verir. Kasım 2007'den önce "Windows Live Custom Domains" isminde idi. 11 Nisan 2014 tarihinde Microsoft, hizmeti Office 365 yazılımı artı hizmet programı lehine kullanmadı.
Nokia Store Microsoft Mobile ve Nokia-nın yarattığı uygulama mağazası idi. Mayıs 2009'da dünya genelinde piyasaya sürüldü. Burada müşteriler mobil cihaz oyunları, uygulamalar, videolar, resimler ve zil sesleri Nokia cihazlarına indirebilirler. Ögelerin bazıları ücretsizdir; diğerleri kredi kartını kullanarak veya operatöre fatura ile seçilen operatörler tarafından satın alınabilir. Ovi Mağazasındaki içerik aşağıdaki kategorilere ayrılmıştır:
- Öne çıkan
- Oyunlar
- Kişiselleştirilmiş
- Uygulamalar
- Ses videosu
Nokia Süit Nokia kullanıcılarının cihazlarını Microsoft Windows ile bağlamaya yönelik bir uygulamasıdır. Hizmet orijinali Nokia tarafından geliştirildi, ancak daha sonra Microsoft Mobile tarafından devralındı.
Ovi Nokia İnternet servislerinin bir markasıydı. Ovi hizmetleri bir mobil cihazdan, bilgisayardan veya web üzerinden kullanılabilir. Nokia beş temel hizmet alanına odaklandı: Oyunlar, Haritalar, Medya, Mesajlaşma ve Müzik. Nokia'nın Ovi hizmeti ile amacı, operatörleri, Yahoo'nun Flickr fotoğraf sitesi gibi üçüncü taraf hizmetleri ve üçüncü parti geliştiricileri de içerecekti. Ovi Maps Player API'si ile Nokia üçüncü tarafların Nokia'nın Ovi hizmetlerinden faydalanmasını sağlayan bir platform haline getirmeye başladı.
Microsoft Yazılım Güncelemesi 2006 yılında başlatılan bir Windows ve OS X tabanlı bir uygulamadır. Müşterilere herhangi bir İnternet erişimli erişim noktasından bir S40 veya S60 veya Microsoft Lumia cihazının mobil cihaz bellenimlerini güncelleme ve kurtarma olanağı sağlar. Veri kaybını önlemek için kullanıcılara, aygıtlarını güvenli bir şekilde nasıl güncelleyebilecekleri konusunda ekrandaki bilgi talebi verilir.
Google Sync Google'ın bir dosya senkronizasyonu hizmetidir. Gmail, Google Contacts ve Google Takvim hizmetlerinin PC ve mobil cihazla Posta, Takvim ve Adres Defteri uygulamaları ile kablosuz olarak senkronize edilmesine yardımcı oldu. Hizmet kullanıcılarının Google Apps posta, kişi ve takvimlerini mobil cihazlarıyla senkronize etmesine izin vermek için Microsoft Exchange Server ve ActiveSync® kullandı; kullanıcılar, gelen iletiler ve gelecek toplantılar için uyarıları da kurabilir veya özelleştirebilir. Google Sync PC, Mac, Linux, Android, BlackBerry, Symbian S60, iPhone, iPad, Windows Mobile, Windows Phone ve diğer cihazlarla çalıştı. Google Sync, Şubat 2009'da duyurulmuş ve Aralık 2012'de ticari olmayan kullanıcılar için kullanımdan kaldırılmıştır.
Nokia Asha serisi , Nokia tarafından üretilen ve pazarlanan çok çeşitli düşük kaliteli telefonların bir parçasıydı. "Asha" ismi, "umut" anlamına gelen Hintçe sözcüğünden geliyor. Nokia X serisi modellerinin yerini almıştır.
Nokia Xpress, Nokia tarafından geliştirilen ve 2015 yılının sonuna kadar Microsoft tarafından desteklenen bir mobil tarayıcıydı. Varsayılan olarak Seri 40, Windows Phone, Nokia Asha platform, Nokia X platform ile yüklendi. Gecko rendering motorunu kullandı. Nokia özellikli telefonlarda 2015 yılının başında Opera tarayıcısı kullanılıyordu. Symbian S60 platformunda ise varsayılan tarayıcı Nokia Browser tarayıcısıdır.
Nokia Asha 200/201, Nokia ve tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi'ne mensup bir cep telefonudur. Q4 2011'de piyasaya çıktı. Telefonların doğrudan bir öncülü yok, buna en yakın olmasına rağmen Nokia X2-01 modelidir, benzer özelliklere ve benzer bir kullanıcı arabirimine, ancak aynı zamanda daha iyi müzik özelliklerine sahiptir. Nokia C3 ayrıca, benzer özellikleri kullanan dolaylı bir seleftir, ancak C3 daha üst düzey bir cihazdır. Nokia Asha 200 için aynı parlak renkleri ve aynı Çift SIM desteğini kullandıkları için telefonlar Nokia X1-01'in halefidir.
Nokia Asha 302, Nokia tarafından üretilmiş Seri 40 sistemi'ne mensup bir bir QWERTY cep telefonudur. Mobil Dünya Kongresi 2012'de diğer Nokia Asha serisi telefonları olan Nokia Asha 202 ve Nokia Asha 203 ile birlikte ilan edildi. Asha ailesinin amiral gemisi olarak kabul ediliyor. Başlıca özellikleri QWERTY klavye, pentaband 3G radyo, 3G üzerinden SIP VoIP ve Wi-Fi'dir. Nokia Asha 302'nin yazılım güncellemesi Mail for Exchange desteklenmektedir. Nokia C3-00 ve Nokia Asha 300'ü takip etti. 302'in ardılı plarak ise Windows Phone sistemli Nokia Lumia 510 modelidir.
Nokia Asha 303, Nokia tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi ve Seri 40 sistemi'ne mensup bir bir QWERTY cep telefonudur. "Bağlanın. Sosyal olun. Eğlenin." sloganı ile yapıldı. Londra'daki Nokia World 2011'de üç Asha telefonu olan Nokia Asha 200/201, Nokia Asha 201 ve Nokia Asha 300 ile birlikte ilan edildi. 303, Asha ailesinin amiral gemisi olarak kabul edildi. Nokia X3-02 ve Nokia Asha 302 modelinin yerini aldı. Ardılı ise Nokia Asha 311-dir. Temel özellikleri QWERTY klavye ve kapasitif dokunmatik ekran, Pentaband 3G radyo, 3G üzerinden SIP VoIP ve Wi-Fi ve daha önce hiç Series 40 telefonunda görülmemiş olan Angry Birds'i oynama özelliği idi. Nokia Asha 303, herhangi bölgeye pazarlandığına bağlı olarak bir dizi dilde mevcuttur. Güney Asya'da satılan modeller en az sekiz dili desteklemektedir: İngilizce, Hintçe, Gujarati, Marathi, Tamil, Kannada, Telugu ve Malayalam.
Microsoft mobil hizmetler, özellikle mobil cihazlar için oluşturulmuş bir dizi özel mobil hizmettir, bunlar genellikle Windows Phone, Android, iOS, BlackBerry, Nokia platformları, BREW ve Java ME için mobil uygulamalar ve mobil tarayıcı aracılığıyla sunulur. Microsoft'un mobil hizmetleri genellikle bir Microsoft hesabı ile bağlantılıdır, genellikle Microsoft'un kendi mobil işletim sistemlerine önceden yüklenmiş olarak gelir ve diğer platformlar için çeşitli yollarla sunulur. Microsoft, 1996 yılında Windows CE lansmanı ile mobil bilgisayar platformları için geliştirmeye başladı ve daha sonra Nisan 2000'de Microsoft'un Pocket Office paketini PDA El bilgisayarlarına ekledi. Aralık 2014'ten Haziran 2015'e kadar Microsoft, bir dizi kurumsal satın alma işlemi gerçekleştirdi Google Play ve App Store'da Acompli, Sunrise Takvimi, Datazen, Wunderlist, Echo Notification Lockscreen ve MileIQ aldı.
HERE WeGo (eskiden HERE Maps), Android ve iOS için bir harita ve navigasyon uygulaması ve Here şirketi (HERE Global BV) tarafından bir masaüstü web haritalama servisidir. Orijinal olarak Nokia tarafından geliştirilen uygulama, ilk olarak Windows Phone ve World Wide Web için 2013 yılında piyasaya sürüldü. Nokia Maps’in yenilenen bir sürümü olarak HERE Maps, 10 Mart 2014'te iOS App Store'da, 11 Mart 2015'te Google Play Store'da yayınlandı ve isim Temmuz 2016'da HERE WeGo olarak değiştirildi. Haritalar iki ila üç aylık aralıklarla güncellenir.