İçeriğe atla

Nokia Asha 310

Nokia Asha 310
Hafıza64 MB RAM, 128 MB ROM
BataryaBL-4U 1100 mAh Li ion pil (çıkarılabilir) Mikro USB ve 2 mm DC fişle şarj etme
Ağırlık104 g (3,7 oz)
Ekran240 × 400 px (WQVGA), 3.0-inch, 16 bits

Nokia Asha 310, (Nokia Asha 3010 veya Nokia ASHA 310 RM-911) Nokia tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi ve Seri 40 sistemi'ne mensup cep telefonudur. Mart 2013'te serbest bırakıldı. Çift abone kimlik modülü (SIM) yuvaları ve Wi-Fi bağlantısı ile Asha telefon serisinde ilk oldu. Yeni Android cihazlarla rekabet edebilmek için Asha serisinin yenilenmesi oldu. Dokunmatik ekrana sahip, 2 veya 4 GB'lık bir mikro SD kartı ile birlikte geldi, 64 MB RAM, 2 MP kamera ve bekleme modunda 600 saate kadar sürebilen bir pille çalışıyor.[1] Telefon 54 saate kadar müzik çalabilir veya 9 saate kadar video oynatabilir ve maksimum 17 saat konuşma süresi (2G) gösterebilir. Nokia Asha 205 modelinin ardılıdır.

Multimedya

Telefonun sol tarafında iki düzenli SIM kart yuvası vardır. Varsayılan SIM batarya altında bulunmaktayken, telefonunu kapatmadan beş SIM kartın takas edilmesini sağlayan "Kolay Değiştirme" özelliği vardır.[2] Nokia Asha 310'un sunduğu arama türleri şunlardır: Sesli aramalar, konferans görüşmeleri ve VoIP aramaları (IP üzerinden sesli arama). Çoğu çağrı özellikleri içerir: Çağrı bekletme, çağrı yönlendirme, Çağrı kaydı: aranan, alınan ve cevapsız. Telefon ayrıca gürültü önleme teknolojisi de içerir. Nokia Asha'da bir ivme ölçer alıcısı bulunur. Bir ivmeölçer, doğru hızlanma ("g-force") ölçen bir cihazdır.[3] Telefon ayrıca kişisel bilgi yönetimi özellikleri gibi kişisel yönetimle ilgili birçok yardımcı araç içerir: Dijital saat, kaydedici, hesap makinesi, saat, takvim, Notlar, çalar saat, Hatırlatma, Telefon Defteri, Yapılacaklar listesi, alarmlı saat zil sesleri ve Sözlük. Telefon ayrıca Remote SyncML senkronizasyon türünü kullanarak diğer cihazlarla senkronize edilebilir.

Donanım

Telefonun kendisinde polivinil klorür (PVC) bulunmuyor, nikel, BFR, rFR içermiyor. Ambalaj yenilenebilir ürünlerden oluşur; % 60'a kadar geri dönüşümlü malzeme içerir. Ambalaj en aza indirilir ve % 100 geri dönüştürülebilir. Nokia Asha 310, içinde enerji tasarruflu bir özellik barındırıyor: telefon, şarjı tamamen şarj olduğunda şarj cihazını çıkarmayı, elektrik tasarrufu yapmayı hatırlatıyor.[4] Nokia Asha 310'a veri girmenin başlıca yolları dokunmatik ekranı, ses seviyesi tuşları, kilit tuşu, arama tuşu ve güç / bitiş tuşu gibi işletim tuşlarını kullanmakdır.

İşletim sistemi

Model, S40'a kısaltılan Seri 40 işletim sistemini kullanıyor. Vertu telefon hattında da kullanılır. S40, selefi olan Seri 30'dan daha fazla özelliğe sahiptir. Akıllı telefonlar için kullanılmaz; Nokia normal olarak Windows Phone işletim sistemini kullandı. Java MIDlet'leri destekleyen yazılım geliştirmeye izin veren gömülü bir yazılım sistemidir.[5] WebKit açık kaynak bileşenleri WebCore ve JavaScriptCore'u temel alan entegre bir web tarayıcısı vardır. Seri 40'taki kullanıcı tarafından kurulan uygulamalar genellikle mobil Java uygulamalarıdır.

Haritalar ve gezinme

Nokia Asha 310, hücresel ve Wi-Fi konumlandırma ile birlikte geliyor ve telefonun konumunun harita üzerinde belirlenmesine olanak tanıyor. Ayrıca, kullanıcıların yolculuklarını planlamasına ve farklı yerlerde arama yapmasına imkân tanıyan Nokia Maps uygulaması ile birlikte gelir.[6] Bununla birlikte, yalnızca kullanıcı bölgesinin haritası çevrimdışı görüntüleme için önceden yüklenebilir.

Arayüz

Nokia Asha 310, tarih ve saati, bağlantı durumunu, uygulama kısayollarını, bildirim çubuğunu, geri düğmesini ve menü tuşlarını gösteren bir kilit ekrana sahiptir. Sola veya sağa hızlıca kaydırma, ana ekran, uygulama çekmece ve çevirici arasında geçiş yapar. Bildirim çubuğu, kullanıcının mesajlaşma, içerik oynatıcı uygulamaları, Wi-Fi ve Bluetooth geçişleri ve ses seçenekleri yanı sıra arama işlevlerine erişmesine olanak tanır.[7] Önceden kurulu uygulamalar arasında Facebook, Twitter, eBuddy ve bir SIM Kart Yöneticisi bulunur, bu, varsayılan bir şebekeyi ayarlamanı veya bir eylem gerçekleştirmek için her SIM kartı kullanıldığında bir şebeke seçmeye izin verir.

Kamera

Nokia Asha'nın kamerası sabit odaklı, 2 MP kalitesinde fotoğraflar çekebiliyor ve 4 × dijital zum seçeneği sunuyor. 35 mm'lik bir odak uzaklığına ve 60 cm'lik minimum odaklanma aralığına sahiptir.[8] Kamera özellikleri arasında Otomatik ve manuel beyaz dengesi, merkez ağırlıklı otomatik pozlama, poz telafisi, tam ekran vizör, yatay yönlendirici ve hareketsiz görüntü düzenleyici bulunmaktadır.

Video

Nokia asha 310'un arka kamera video çözünürlüğü QCIF (176 × 144) olup 10 fps (saniyede kare) video kare hızına sahiptir. Video kameranın özelliklerinden biri kullanıcıya 4 × dijital zum seçeneği sunmasıdır. Desteklenen video kayıt formatları 3GP / H.263, MP4 / MPEG-4'tür. Nokia Asha 310, 15 fps (saniyede kare) video oynatma hızına sahiptir ve aşağıdaki video oynatma codec bileşenlerine sahiptir: H.263, H.264 / AVC, MPEG-4, VC-1 ve Windows video. Download and Play'in video akış seçenekleri ve Real Time Video Streaming (RTSP) özelliklerine sahiptir.[9]

Aygıt güvenliği

Nokia Asha 310 birçok genel güvenlik özelliğini içerir: Cihaz kilidi, PIN kodu ve cihaz kilidi şifresi. Telefon aynı zamanda bu Wi-Fi güvenlik modlarını da içerir: WPA (Wi-Fi Korumalı Erişim), WEP, WPA2 (AES / TKIP), WPA2-Kişisel, WPA-Kişisel.

Nokia Asha 310 birçok bağlantı özelliğine sahiptir. Çift SIM, 3.5 mm Nokia AV konektörü, 2.0 mm şarj konektörü, Micro-USB, USB 2.0, Bluetooth 3.0, Telefon Defteri Erişimi Profili (PBAP) 1.1, SIM Erişim Profili (SAP), Seri Bağlantı Noktası profili (SPP), Hizmet Keşif Uygulama Profili (SDAP) ve WLAN IEEE 802.11 b / g Wi-Fi. GSM bağlantı şebekesi DL: EGPRS 236.8 kbit/s ve UL: GPRS 80 kbit/s-dir.[10]

Uygulamalar

Nokia Asha 310, Facebook, Twitter, Foursquare ve önceden yüklenmiş YouTube ile birlikte gelir. Facebook, telefon kullanıcısının arkadaşlarla ve aile ile iletişim kurmasını sağlar. Twitter kullanıcıya tweet gönderip diğer tweetleri görüntülemesine izin verir. Foursquare, telefon kullanıcısının ilgi alanlarını bulmasına yardımcı olan yerel bir arama uygulamasıdır. YouTube, kullanıclara videoları ve eğlenceleri izlemesine izin verir. Telefon ayrıca, kullanıcının eğlencesi için önceden yüklenmiş Java oyunları ile birlikte geliyor.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2017. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Nokia Asha platform</span>

Nokia Asha platform, düşük sınırlı akıllı telefonlar için tasarlanmış bir mobil işletim sistemi (OS) ve bilgisayar platformudur, Nokia tarafından satın alınmış Norveç merkezli Smarterphone yazılımına dayalıdır. Nokia Asha serisi telefonlarında desteklenmekdedir. Platform Symbian, Maemo ve MeeGo sistemlerinden UI benzerliklerini devralır ve Nokia low-end cihazlarında Seri 40-ın yerini alır. Kullanıcı arayüzünün tasarım ekibine open webOS ve Nokia N9 için MeeGo tasarımında işinde çalışmış Peter Skillman, başkanlık etti. Platform, Nokianın Seri 40 sisteminin yerine bir Linux platformu olarak geliştirdiği Meltemi projesinin halefidir, ancak Temmuz 2012'de iptal edildi.

<span class="mw-page-title-main">Seri 40</span>

Seri 40 veya S40 orta katman özellikli Nokia telefonlarında ve bazı Vertu lüks telefonlarda yazılım platformu ve uygulama kullanıcı arabirimi (UI) yazılımdır. Bu, dünyanın en yaygın kullanılan cep telefonu platformlarından biri oldu ve yüz milyonlarca cihazlarda bulundu. Nokia şirketi 1,5 milyar Seri 40 cihazları sattığını 25 Ocak 2012 tarihinde ilan etmiştir. S40 daha temel Seri 30 ve Seri 30+ platformundan, daha fazla özelliğe sahiptir. Onlar akıllı telefonlar için kullanılmadı, böyle ki, Nokia öncelikle Windows Phone ve 2012 yılına kadar Symbian kullandı. Ancak, 2012 ve 2013 yılında, örneğin 308, 309 ve 311 olarak Asha hattından birkaç Seri 40 telefonlar, aslında çoklu görev veya tam teşekküllü bir HTML tarayıcısı gibi akıllı telefon özelliklerini desteklememesine rağmen, "Akıllı telefonlar" olarak ilan edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Seri 30+</span>

Seri 30+ veya S30+ Nokia markalı mobil cihazlar için kullanılan MediaTekden bir yazılım platformu ve uygulama kullanıcı arayüzüdür. Haziran 2016 yılında, Microsoft HMD Globala onun telefon satışı özelliğini sattı.

Nokia Lumia 638, Windows tabanlı ve Nokia Lumia mobil telefon ürünleri ailesinin bir parçası olarak üretilen akıllı telefondur. Microsoft ve Nokia tarafından üretilir. Windows Phone 8.1 işletim sistemini çalıştır. Nokia Lumia 630 modelinin geliştirilmiş türevi olan Nokia Lumia 638 çift SIM kart desteği ve artan RAM miktarı ile biliniyor. Model Nisan 2014 yılında satışa sunulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Asha serisi</span>

Nokia Asha serisi , Nokia tarafından üretilen ve pazarlanan çok çeşitli düşük kaliteli telefonların bir parçasıydı. "Asha" ismi, "umut" anlamına gelen Hintçe sözcüğünden geliyor. Nokia X serisi modellerinin yerini almıştır.

Nokia Asha 503, Nokia tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi'ne mensup bir cep telefonudur. 22 Ekim 2013'te Nokia Lumia 1320, Nokia Lumia 1520 ve Nokia Lumia 2520'nin de sunulduğu özel bir etkinlik sırasında Finlandiya şirketi Nokia tarafından tanıtıldı.

Nokia Asha 500, Nokia tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi'ne mensup bir cep telefonudur. 22 Ekim 2013'te tanıtıltı. Nokia Asha platform 1.1'i çalıştırıyor.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Asha 200/201</span>

Nokia Asha 200/201, Nokia ve tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi'ne mensup bir cep telefonudur. Q4 2011'de piyasaya çıktı. Telefonların doğrudan bir öncülü yok, buna en yakın olmasına rağmen Nokia X2-01 modelidir, benzer özelliklere ve benzer bir kullanıcı arabirimine, ancak aynı zamanda daha iyi müzik özelliklerine sahiptir. Nokia C3 ayrıca, benzer özellikleri kullanan dolaylı bir seleftir, ancak C3 daha üst düzey bir cihazdır. Nokia Asha 200 için aynı parlak renkleri ve aynı Çift SIM desteğini kullandıkları için telefonlar Nokia X1-01'in halefidir.

<span class="mw-page-title-main">Nokia 500</span>

Nokia 500 Nokia tarafından üretilen "Symbian Belle" sistemli akıllı telefon. İlk olarak 1 Ağustos 2011'de piyasaya çıktı ve tüm modeller yıl sonuna kadar kullanıma sunuldu. Nokia Süit ve OTA üzerinden 15 Şubat 2012 tarihinden sonra Nokia Belle'ye yükseltilmiş olarak geliyor. Nokia C5-03 modelinin yerini aldı. Aygıtın ardılı ise Nokia 700, Nokia Asha platform sistemli Nokia Asha 501 ve Windows Phone sistemli Nokia Lumia 510 modelleridir.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Asha 302</span> Nokia markalı bir cep telefonu.

Nokia Asha 302, Nokia tarafından üretilmiş Seri 40 sistemi'ne mensup bir bir QWERTY cep telefonudur. Mobil Dünya Kongresi 2012'de diğer Nokia Asha serisi telefonları olan Nokia Asha 202 ve Nokia Asha 203 ile birlikte ilan edildi. Asha ailesinin amiral gemisi olarak kabul ediliyor. Başlıca özellikleri QWERTY klavye, pentaband 3G radyo, 3G üzerinden SIP VoIP ve Wi-Fi'dir. Nokia Asha 302'nin yazılım güncellemesi Mail for Exchange desteklenmektedir. Nokia C3-00 ve Nokia Asha 300'ü takip etti. 302'in ardılı plarak ise Windows Phone sistemli Nokia Lumia 510 modelidir.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Asha 303</span>

Nokia Asha 303, Nokia tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi ve Seri 40 sistemi'ne mensup bir bir QWERTY cep telefonudur. "Bağlanın. Sosyal olun. Eğlenin." sloganı ile yapıldı. Londra'daki Nokia World 2011'de üç Asha telefonu olan Nokia Asha 200/201, Nokia Asha 201 ve Nokia Asha 300 ile birlikte ilan edildi. 303, Asha ailesinin amiral gemisi olarak kabul edildi. Nokia X3-02 ve Nokia Asha 302 modelinin yerini aldı. Ardılı ise Nokia Asha 311-dir. Temel özellikleri QWERTY klavye ve kapasitif dokunmatik ekran, Pentaband 3G radyo, 3G üzerinden SIP VoIP ve Wi-Fi ve daha önce hiç Series 40 telefonunda görülmemiş olan Angry Birds'i oynama özelliği idi. Nokia Asha 303, herhangi bölgeye pazarlandığına bağlı olarak bir dizi dilde mevcuttur. Güney Asya'da satılan modeller en az sekiz dili desteklemektedir: İngilizce, Hintçe, Gujarati, Marathi, Tamil, Kannada, Telugu ve Malayalam.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Asha 305</span>

Nokia Asha 305, Nokia tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi ve Seri 40 sistemi'ne mensup "Full Touch" cep telefonudur. Haziran 2012 yılında Bangkok'ta iki Asha Full Touch telefon ile birlikte duyuruldu - Nokia Asha 306 ve Nokia Asha 311. Başlıca özellikleri Tam Dokunmaya dayanıklı dokunmatik ekran ve çift SIM'dir. Cihazın ön tarafında, cevap / arama tuşları; cihazın sağ tarafında ses yükselticisi ve kilitleme / kilit açma düğmesi bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Asha 306</span>

Nokia Asha 306, Nokia tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi ve Seri 40 sistemi'ne mensup "Full Touch" cep telefonudur. Haziran 2012 yılında Bangkok'ta iki Asha Full Touch telefon Nokia Asha 305 ve Nokia Asha 311 ile birlikte duyuruldu. Başlıca özellikleri Tam Dokunmaya dayanıklı dokunmatik ekran ve çift SIM'dir. Cihazın ön tarafında, cevap / arama tuşları; cihazın sağ tarafında ses yükselticisi ve kilitleme / kilit açma düğmesi bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Asha 311</span>

Nokia Asha 311, Nokia tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi ve Seri 40 sistemi'ne mensup "Full Touch" cep telefonudur. Haziran 2012 yılında Bangkok'ta iki Asha Full Touch telefon Nokia Asha 305 ve Nokia Asha 306 ile birlikte duyuruldu. Nokia Asha 302 modelinin yerini aldı. 311, Asha Full Touch ailesinin amiral gemisi olarak düşünülür. Başlıca özellikleri Full Touch kapasitif dokunmatik ekran, pentaband 3G radyo, 3G üzerinden SIP VoIP ve oyun oynamak için yetenekdir. Cihazın ardılı olarak ise artık Windows Phone sistemli Nokia Lumia 510 aygıtı geldi. Nokia Asha 311, hangi bölgeye pazarlandığına bağlı olarak bir dizi dilde mevcuttur. Güney Asya'da satılan modeller en az yedi dili desteklemektedir: İngilizce, Hintçe, Gujarati, Tamilce, Kannada, Telugu, Malayalam ve Bengalce.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Asha 501</span>

Nokia Asha 501, Nokia tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi ve Nokia Asha platform sistemi'ne mensup bir akıllı telefondur. 9 Mayıs 2013 tarihinde Hindistan'da Nokia tarafından ilan edildi ve 24 Haziran 2013'te piyasaya çıktı. Cihaz, Nokia tarafından "Tam Dokunuş" akıllı telefon olarak sınıflandırıldı. Telefon tek veya çift SIM yapılandırmasında bulunur. Nokia 500 cihazının devamı olan modelin ardılı Nokia X ailesi ve Nokia X platform sistemli Nokia X modelidir. "Pocket Power / Yaşam hızında hareket / Sevdiğiniz her şeye erişmek için bir hızlıca kaydır" sloganı ile yapıldı.

<span class="mw-page-title-main">Nokia 6230</span> Cep telefonu modeli

Nokia 6230 Nokia tarafından piyasaya sunulan Seri 40 platformunu temel alan bir cep telefonudur. 28 Ekim 2003 tarihinde ilan edildi ve 2004 yılının ilk çeyreğinde serbest bırakıldı. Nokia 6100 ve Nokia 6610 modellerin devamı, Nokia 6233, Nokia 6300, Nokia E50, Nokia E60 modellerinin öncülüdür. Yan tarafında müzik tuşları yerleşik değil, ancak üçüncü en yüksek Nokia telefonu olarak kabul ediliyor. Cingular Wireless, Nokia 6230b'yi Amerika Birleşik Devletleri'nde birincil GSM operatörü olarak sundu. Cincinnati Bell, Simmetry Communications, Viaero Wireless ve Telcel gibi diğer şirketler de bu modeli sundular.

<span class="mw-page-title-main">Nokia 9210 Communicator</span>

Nokia 9210 Communicator Nokia tarafından 21 Kasım 2000 yılında piyasaya sunulan Nokia Communicator ailesine ait akıllı telefon. Seri 80 sisteminde çalıştı. Kapaklı telefon'dur ve enine açılır. Nokia 9110 Communicator modelinin 2. nesli oldu. Cihazın ardılı olarak Nokia 9300 ve Nokia 9500 Communicator geldi.

<span class="mw-page-title-main">Nokia 9500 Communicator</span> akıllı telefon

Nokia 9500 Communicator Nokia tarafından Şubat 2004 yılında piyasaya sunulan Nokia Communicator ailesine ait akıllı telefon. Seri 80 sisteminde çalıştı. Kapaklı telefon'dur. Nokia 9210 Communicator modelinin yerini aldı. 9500 modeli, 150 MHz Texas Instruments OMAP işlemci ve 64 megabayt SDRAM ile donatılmıştır. İki ekrana sahiptir - tamamen işlevsel bir iç ekran ve soyutlanmış 40 Serili kullanıcı arabiriminde çalışan kısıtlı fonksiyonlu harici ekran. Cihazın yerine ise Nokia E90 Communicator modeli geldi.

Nokia 702T Nokia tarafından piyasaya sunulan dokunmatik ve qwerty özellikli akıllı telefon. Haziran 2011'de Nokia tarafından Nokia T7 modeli ile ilan edilerek 3. çeyrekde açıklandı. S60 Symbian sisteminde çalıştı.

<span class="mw-page-title-main">Nokia 5300</span>

Nokia 5300 XpressMusic, Nokia'nın XpressMusic serisinin bir parçası olan kaydırmalı bir cep telefonudur. 26 Eylül 2006'da tanıtıldı ve o yılın sonunda piyasaya sürüldü. Seri 40 3. Versiyon Özellik Paketi 2 ile çalışır.