Güneş Sistemi, Güneş'in kütleçekim kuvvetiyle yörüngede tutulan ve çeşitli gök cisimlerinden oluşmuş bir sistemdir. Güneş ve 8 gezegen ile onların doğruluğu onaylanmış 150 uydusu, 5 cüce gezegen ile onların bilinen toplam 8 uydusu ve milyarlarca küçük gök cisminden oluşur. Küçük cisimler kategorisine asteroitler, Kuiper Kuşağı cisimleri, kuyruklu yıldızlar, gök taşları ve gezegenler arası toz girer.
Plüton, Kuiper Kuşağı'nda bulunan bir cüce gezegendir. Güneş Sistemi'nde bilinen en büyük cüce gezegen ve Neptün ötesi cisim ve doğrudan Güneş etrafında dolanan en büyük on altıncı cisimdir. 2006 yılına dek gezegen olarak sınıflandırılmaktaydı. Plüton, bünyesinde birçok cisim barındıran Kuiper Kuşağı'nın en belirgin üyelerinden biridir.
Venüs, Güneş Sistemi'nde Güneş'e uzaklık bakımından ikinci sıradaki, sıcaklık bakımından ise birinci sıradaki gezegendir.
NASA, Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum. 29 Temmuz 1958 tarihinde ABD Başkanı Dwight Eisenhower tarafından kurulmuştur. Daire, 1 Ekim 1958 tarihinden itibaren askerî amaçlardan ziyade sivil alanda barışçıl bir şekilde faaliyet göstermeye başlamıştır.
Merkür, Güneş Sistemi'ndeki en küçük ve Güneş'e en yakın gezegendir. Adını, ticaret ve iletişim tanrısı ve tanrıların habercisi olan antik Roma tanrısı Mercurius'tan (Mercury) almıştır. Yüzey kütleçekimi yaklaşık olarak Mars ile aynı olan bir karasal gezegen olarak sınıflandırılır. Yüzeyi, milyarlarca yıldır biriken sayısız çarpma olayının bir sonucu olarak yoğun şekilde kraterlerle kaplıdır. En büyük krateri olan Caloris Planitia, 1.550 km (960 mi) çapındadır ve gezegenin çapının üçte biri kadardır. Dünya'nın uydusu Ay'a benzer şekilde Merkür'ün yüzeyi, bindirme faylarından kaynaklanan geniş bir uçurum sistemi (yarıklar) ve çarpma olayı kalıntıları tarafından oluşturulan parlak ışın sistemleri sergiler.
Satürn veya Eski Türkçedeki adıyla Sekentir ya da Sekendiz, Güneş'e en yakın altıncı gezegen ve Jüpiter'den sonra Güneş Sistemi'ndeki en büyük ikinci gezegendir. Ortalama yarıçapı Dünya'nın yaklaşık dokuz buçuk katı olan bir gaz devidir. Dünya'nın ortalama yoğunluğunun yalnızca sekizde birine sahiptir, ancak Dünya'dan 95 kat daha büyüktür. Satürn, neredeyse Jüpiter büyüklüğünde olmasına rağmen, Jüpiter'in kütlesinin üçte birinden daha azına sahiptir. Satürn, Güneş'in etrafında 9,59 AU (1.434 milyon km) mesafede 29,45 yıllık bir yörünge periyoduyla dolanır.
Jüpiter, Güneş Sistemi'nin en büyük gezegenidir. Güneş'ten uzaklığa göre beşinci sırada yer alır. Adını Roma mitolojisindeki tanrıların en büyüğü olan Jüpiter'den alır. Büyük ölçüde hidrojen ve helyumdan oluşmakta ve gaz devi sınıfına girmektedir.
Neptün ötesi cisim Güneş Sistemi'nde bulunup ortalama yörüngesi Neptün'ün yarı büyük ekseninden daha büyük olan küçük gezegenlerin genel ismidir. Uzayın bu bölümünde kalan Kuiper kuşağı, Oort bulutu ve dağınık disk cisimleri bu kategoridendir.
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Harry Potter serisinin beşinci kitabından uyarlanan video oyunudur.
Ötegezegen veya Güneş dışı gezegen, Güneş'in baskın kütleçekim etkisinin dışında başka bir yıldızın veya kahverengi cücenin kütleçekim etkisi içinde olan gezegensel bir gök cismidir. Bir ötegezegenin ilk muhtemel kanıtı 1917 yılında kaydedilmiş, fakat o zamanlar bu şekilde kabul edilmemişti. Tespitin ilk teyidi 1992 yılında gerçekleşmiştir. 1988'de tespit edilen farklı bir gezegen ise 2003 yılında doğrulandı. 20 Ağustos 2024 itibarıyla, 4.963 gezegen sisteminde varlığı doğrulanmış 7.255 ötegezegen bulunmaktadır ve bu gezegen sistemlerinden 1.015 kadarı birden fazla gezegene sahiptir. James Webb Uzay Teleskobu'nun (JWST) daha fazla ötegezegen keşfetmesi ve bunların bileşimleri, çevresel koşulları ve yaşam potansiyelleri gibi özellikleri hakkında daha fazla fikir vermesi beklenmektedir.
Kepler uzay teleskobu, NASA tarafından 2009 yılında diğer yıldızların yörüngesinde dönen Dünya büyüklüğündeki gezegenleri keşfetmek için fırlatılan ve artık kullanılmayan bir uzay teleskobudur. Astronom Johannes Kepler'in adını taşıyan uzay aracı, Dünya'yı takip eden güneş merkezli bir yörüngeye yerleştirildi. Baş araştırmacı William J. Borucki idi. Teleskobun reaksiyon kontrol sisteminin (RCS) yakıtı dokuz buçuk yıl süren operasyonun ardından tükendi ve NASA, 30 Ekim 2018'de devre dışı bırakıldığını duyurdu.
MESSENGER, 2011 ve 2015 yılları arasında Merkür gezegeninin yörüngesinde dönen ve Merkür'ün kimyasal bileşimini, jeolojisini ve manyetik alanını inceleyen bir NASA robotik uzay sondasıydı. Ocak 2008'de gezegenin yanından geçerek Mariner 10'dan sonra Merkür'e ulaşan ikinci uzay aracı oldu. Ekim 2008 ve Eylül 2009'da da gezegenin yanından geçen sonda, 18 Mart 2011 tarihinde Merkür yörüngesine giren ilk uzay aracı oldu. Merkür'ün etrafında yörüngeye girmek, Dünya'dan doğrudan gelen bir uzay aracının Güneş'in çekiminden etkilenip Merkür'ün yörüngesine girmek için çok fazla olan bir hızda gezegenin yanından geçeceğinden zordur.
Spore, birkaç türün birleşimi olan tek oyunculu tanrı oyunudur. Maxis tarafından geliştirilmiş, Will Wright tarafından tasarlanmıştır. Ekim 2008'de piyasaya sunulmuştur. Daha sonra Spore: Galactic Edition isimli bir sürümü çıkmış, oyunun yapımını, oyun hakkında püf noktalarını, kitap, poster ve kılavuzları içermiştir. Bu paket oyuna yeni imkanlar da eklemektedir. Mobil cihazlar için "arcade" tarzı birkaç sürümü geliştirilmiştir. Oyun aksiyon, rol yapma ve gerçek zamanlı strateji türlerini birleştirir. Biyolojik bir türün mikroskobik aşamadan kontrolünü alarak zeki ve sosyal canlılara dönüştürülmesini konu alır. Küçük bir deniz yaratığından büyük etoburlara ve sonunda uzay imparatorluğu kuran zeki canlılara ulaşılabilir. Bu büyük oyun imkanlarına yol açar. Açık uçlu bir bitişi vardır. Oyuncunun kontrol ettiği canlının kaderi özgürce çizilebilir. Belli bir son yoktur. Oyuncunun yarattığı imkanlar dahilinde ödül olarak "DNA" verilir. Oyuncu da bunlarla yeni uzuvlar geliştirebilir. Hayatın ve evrimin gidişatını anlatan yenilikçi bir oyundur.
Kirpi Sonic, Sega'nın, platform oyunu çıkışlı, Japon medya franchise'ıdır. Serinin, 1991 çıkışlı, ilk oyunu Kirpi Sonic; Sega'nın, Alex Kidd ile değiştirilecek ve Nintendo'nun Mario maskotuyla yarışacak yeni bir maskot karakter istemesi üzerine, Sega'nın Team Sonic bölümünce tasarlandı. Başarısı, birçok ardılının doğmasına ve Sega'nın, dördüncü kuşak boyunca video oyunu sektörünü yönlendiren ortaklıklardan biri olmasına yardımcı oldu. Mart 2011'e gelindiğinde, seri, 89 milyon'un üzerinde fiziksel kopya sattı ve 5 milyar doları bulundu. 2018'e gelindiğinde ise ücretsiz mobil oyunlar da içinde olmak üzere 800 milyon kopyaya ulaştı.
Cassini–Huygens, doğal uyduları ve halkaları da dahil olmak üzere Satürn sistemini incelemek amacıyla 15 Ekim 1997'de başlatılan NASA, ESA ve ASI ortaklığında gezegenler arası uzay araştırma göreviydi.
Kerbal Space Program (KSP), Squad tarafından geliştirilen ve Private Division tarafından Microsoft Windows, macOS, Linux, PlayStation 4 ve Xbox One için yayınlanan bir uzay uçuşu simülasyonu video oyunudur. Oyunda oyuncular, "Kerbal" olarak bilinen yeşil insansı uzaylılar tarafından oluşturulan yeni bir uzay programını yönetiyorlar. Oyun gerçek hayattaki yörünge manevralarına izin veren gerçekçi bir yörünge fizik motoruna sahiptir.
Rainbow Six: Siege veya Rainbow 6: Siege Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayımlanan Birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunu. Oyun IGN tarafından E3 2014'ün en iyi oyunu seçilmiştir.
Google Play Oyunlar Android işletim sistemi için Google tarafından işletilen bir çevrimiçi oyun hizmeti ve SDK'dır. Google Play hizmetine dahildir. Gerçek zamanlı çok oyunculu oyun yetenekleri, bulut tasarrufları, sosyal ve halka açık afiş tabloları, başarılar ve korsanlıkla mücadele özellikleri içerir. Hizmet, geliştiricilerin bu özellikleri kendilerinin geliştirmesine gerek kalmadan oyunlarında özellik eklemelerine olanak tanır. Google Play Oyunlar hizmeti, Google I/O 2013 Geliştirici Konferansı'nda tanıtıldı. 2016'dan itibaren, Google Play aracılığıyla yayınlanan on binlerce oyun hizmeti destekliyor.
SimEarth, Will Wright'ın tasarlamış olduğu ikinci yaşam simülasyonu oyunudur. Oyunda oyuncu bir gezegenin gelişimini kontrol etmektedir. Oyun 1990 yılında Maxis tarafından çıkarıldı. Macintosh, Amiga, IBM PC, SNES, Sega Mega-CD ve TurboGrafx-16 için çıkmıştır. Daha sonradan Wii Virtual Console'e de çıkarılmıştır. Maxis'in yaptığı birçok simülasyon oyunu Maxis Collector Series ismiyle tekrar satışa sunulmuştur, bu paketteki oyunların Windows 95 uyumluluğu daha iyidir ve oyun kutusundaki resimler değişiktir. SimEarth de bu şekilde tekrar satışa sunulmuştu.
Rimworld, Ottawa merkezli geliştirici Ludeon Studios tarafından yapılmış inşaat ve yönetim simülasyonu oyundur. Daha önceden Eclipse Colony olarak adlandırılırdı. Kasım 2013'te Windows, macOS ve Linux işletim sistemleri için erken erişim bir Kickstarter projesi olarak başlamıştır ve 17 Ekim 2018'de piyasaya sürülmüştür. Oyun çoğunlukla pozitif eleştiriler almıştır. Günümüzde hala popülerliğini korumaktadır.