İçeriğe atla

No Land

No Land
Genel bilgiler
TarzlarPost-rock, slowcore, alternatif[]
Etkin yıllar2013–günümüz
Resmî sitewww.nolandmusic.com
ÜyelerKamil Hajiyev (vokal,keman)
Metin Kesik (akustik gitar)
Sahand Lesani (elektrik gitar)
Çağatay Vural (akustik, bas gitar)
Can Kalyoncu (davul)
Hazal Akkerman (çello, vokal)
Yağız Nevzat İpek (davul)
Oğuzcan Bilgin (trompet)

No Land, Azeri, İranlı, Kürt ve Türk müzisyenlerden oluşmuş ve farklı kültürler ve coğrafyalardan gelmelerine atfen No Land (ülkesiz) adı seçmiş bir müzik topluluğudur. İsmini Sahand Lesani'nin önerisiyle No Man's Land filminden almıştır.[1][2]

No Land müzik topluluğunun ilk oluşumu 2012 yılında Sahand Lesani, Mehmet Âkif Ersoy ve Kamil Hajiyev'in bir araya gelmesiyle oluşmuş, daha sonra Çağatay Vural, Can Kalyoncu, Hazal Akkerman, Yağız Nevzat İpek ve Oğuzcan Bilgin katılmıştır.[3]

No Land, 2016 yılı itibarıyla ilk albümleri olan Aramızda'yı çıkartmışlardır.[4] Aramızda albümü 2013 yılından bu yana yapılan çalışmaların bir kısmını içermekte ve bu çalışmalar genellikle grubun ilk oluşma sürecinde ortaya çıkan şarkılardan oluşmuştur. Albümdeki şarkılar Türkçe ve Azericedir. Şarkı sözlerinin birçoğunu Vugar Hasani yazmıştır. Bu albümde yapılan tek cover çalışması değerli Azerbaycanlı sanatçı Azer Cırttan Memmedov bestesi olan Niyə Belə Uzundur bu Yollar, No Land tarafından yorumlanmıştır.

İkinci albüm olan Pusulası Kaybolmuş[5] 6 Şubat 2019'da dijital platformlarda yayımlandı. Albümde Türkçe, Azerice, Farsça ve Rusça toplam sekiz şarkı bulunuyor. İlk albümde olduğu gibi şarkı sözlerini Kamil Hajiyev ve Vugar Hasani yazmıştır.

Albümler

Aramızda (2013)[6]

  • Yüzerdik
  • Payız
  • Niyə Belə Uzundur Bu Yollar
  • Aramızda Dinozor
  • Müstefilatun
  • Değil
  • Yolcu
  • Sor
  • Düşünme Kaybolursun
  • 52 Hertz Whale - Outro

Pusulası Kaybolmuş (2019)[5]

  • Şehr-i yar
  • Sodom Gomore
  • Pusulası Kaybolmuş
  • Lakrima
  • Krilatiye Kacheli
  • N'olmuş
  • Pervin
  • Seyir

Kaynakça

  1. ^ "TRT Haber - No Land grubu içlerinden gelen sesin peşinde..." 5 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2017. 
  2. ^ "Milliyet - No Land'den ilk albüm - 14 Kasım 2016". 5 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2017. 
  3. ^ "Babylon - No Land'i merak edenler - 27 Şubat 2014". 5 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2017. 
  4. ^ "Birgün - No Land'ten ilk albüm: Aramızda - 22 Eylül 2016". 5 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2017. 
  5. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2019. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2019. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Azerice</span> Azerbaycanın resmî dili olan Türk dili

Azerice, Azerbaycanca veya Azerbaycan Türkçesi, Türk dilleri dil ailesinin Oğuz grubu içerisinde yer alan ve bir Türk halkı olan Azerilerin ana dilini oluşturan dil. En çok konuşucusu İran Azerbaycanı'nda bulunan dil, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî dilidir. Rusya'ya bağlı özerk bir cumhuriyet olan Dağıstan'ın ise resmî dilleri arasında yer alır.

<span class="mw-page-title-main">MFÖ</span> Türk pop ve rock müzik grubu (1971–2023)

Mazhar Fuat Özkan, kısaca MFÖ, Türk pop ve rock müzik grubu. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur'dan oluşmaktadır. 1984 yılında çıkardıkları Ele Güne Karşı Yapayalnız ile müzik hayatlarına başlayan grup; bu albümdeki "Ele Güne Karşı", "Güllerin İçinden", "Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da", "Yalnızlık Ömür Boyu" gibi şarkılarla dikkat çekti. 1985 ve 1988 yıllarında sırasıyla "Diday Diday Day" ve "Sufi" şarkılarıyla Türkiye'yi Eurovision şarkı yarışmasında temsil ettiler.

Aygün Alesker kızı Kazımova, Azeri şarkıcı, dansçı, besteci, sunucu, oyuncu ve eski millî hentbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Röya</span> Azerbaycanın Halk Sanatçısı

Röyale Yakup kızı Necefova ya da sadece Röya, Azeri pop şarkıcı.

<span class="mw-page-title-main">Kamil Grosicki</span> Polonyalı futbolcu

Kâmil Paweł Grosicki, forvet mevkiinde oynayan Polonyalı millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Azer Bülbül</span> Türk arabesk sanatçısı, oyuncu

Subutay Kesgin ya da sahne adıyla Azer Bülbül, Türk arabesk fantezi müzik ve halk müziği sanatçısı, söz yazarı, bestekâr ve oyuncu. 1980'li yıllarda Almanya'da, 1990'lı yıllarda ise Türkiye'de tanındı. Sanat camiasında; "Titreyen Sanatçı" veya "Titrek Kral" ünvanlarıyla tanınır.

<span class="mw-page-title-main">Ed Sheeran</span> İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve albüm yapımcısı

Edward Christopher "Ed" Sheeran, İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve albüm yapımcısıdır. Framlingham, İngiltere'de büyüdü, 2005 yılında müzik kariyerine başladı ve 2008'de kariyerini devam ettirmek için Londra'ya taşındı. 2009'da 312 konser verdi ve 2011'in başlarında No. 5 Collaborations Project adlı EP'sini yayınladı. İlk albümü +'ta yer alan "The A Team" ve "Lego House" şarkılarıyla iyi bir çıkış yakaladı, albüm Birleşik Krallık'ta 5 defa platin plak sertifikası aldı. 2012'de BRIT Ödülleri'nde En İyi İngiliz Erkek Solo Artist ve Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı ödüllerini kazandı, aynı zamanda "The A Team" de Ivor Novello Ödülleri'nde müziksel ve sözel olarak en iyi şarkı seçildi.

Azeri şarkıcı Aygün Kazımova'nın şarkıları listesi. Azeri şarkıcı Aygün Kazımova, günümüze kadar ondan fazla stüdyo albümü yayımladı ve çeşitli sanatçılar ile iş birliği projeleri içinde bulundu.

<span class="mw-page-title-main">Serhat (şarkıcı)</span> Türk ses sanatçısı

Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu veya tanınan adıyla Serhat, Türk şarkıcı, yapımcı ve sunucudur.

Dolu, 2012 Azerbaycan savaş filmi. Yönetmeni Elkhan Jafarov'dur. Dağlık Karabağ Savaşı üzerinde durulmuştur. Filmin yıldızları Mammad Shefa, Rza Rzayev ve Elvin Ahmadov'dur.

<span class="mw-page-title-main">Byala Slatina</span> Bulgaristanın İvraca ili, Akislatine ilçesine bağlı kent

Byala Slatina ya da Bela Slatina, Türkçe Akislatine, Bulgaristan'ın İvraca ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir.

Keiino, Norveçli müzik grubudur. Grup üyeleri Sámi rapçi ve joiker Fred-René Buljo ve Norveçli şarkıcılar Alexandra Rotan ve Tom Hugo Hermansen'den oluşmaktadır. Grup 2018'in sonlarında Melodi Grand Prix 2019 için kurulmuştur.

<i>Sevgi gülleri</i> Aygün Kazımovanın stüdyo albümü

Sevgi gülleri Aygün Kazımova'nın 2003 yılında "Böyük Şahinlər" etiketiyle çıkardığı stüdyo albümüdür. Şarkıların tümü Eldar Mansurov'a aittir.

<i>Ayrılık Acı Bir Şey</i> 2005 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Ayrılık Acı Bir Şey, Müslüm Gürses'in 22 Temmuz 2005'te Görüntüevi Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm bir nevi "Burhan Bayar & Müslüm Gürses Klasikleri" olarak adlandırılabilecek bir albümdür. Albümün ilk şarkısı olan Hayret hariç geriye kalan şarkıların müziklerinin tamamında Burhan Bayar'ın imzası bulunmaktadır.

<i>Kör Kurşun / Sana Yalan Gelebilir</i> 1999 yılında çıkan Azer Bülbül albümü

Kör Kurşun / Sana Yalan Gelebilir, Azer Bülbül' ün 16. stüdyo albümüdür. 21 Nisan 1999'da Barış Müzik firmasından çıkarılmıştır. Albüm sanatçının en çok satan albümlerindendir. Albümünde yer alan Elimi Kana Bulama, Başka Yar Sevme, Bile Bile Yaktın, İlle De Sen, Kör Kurşun, Ben Belayım, Yüzümüz Gülmedi Bizim ve Sana Yalan Gelebilir şarkıları öne çıkan parçalardır.

<span class="mw-page-title-main">Almaxanım</span> Azerbaycanlı sanatçı

Almaxanım, Azeri bir şarkıcıdır.

Gugark pogromu, Gugark Faciası veya Gugark Katliamı, Sovyetler Birliği'nin cumhuriyetlerinden biri olan Ermenistan SSC'nin Gugark ilinde yaşayan etnik Azeri sivillere karşı yapılan pogromdur. Resmi Ermeni kaynaklarına göre, bölgede yaşayan yerli Ermeniler ve Azerbaycan'dan kaçan Ermeni mülteciler; bölgedeki Azerileri aşağıladı, onları öldürdü, soydu ve evlerini yağlamadı. Pogrom sırasında en az 18, en fazla ise 187 kişi öldürüldü.

<i>Başımda Bela Var / Yarınsızım Ben</i>

Başımda Bela Var / Yarınsızım Ben, Azer Bülbül'ün 20. stüdyo albümüdür. 24 Temmuz 2002'de Başarı Müzik firmasından çıkarılmıştır.

Kamil Halil oğlu Halilov, Halk müziği tarzında nefesli enstrümanları çalmasıyla tanınan Azeri müzisyen.

<span class="mw-page-title-main">Rauf Hacıyev</span>

Rauf Soltan oğlu Hacıyev, Sovyet ve Azeri besteci ve politikacıydı. SSCB Halk Sanatçısı (1978). Azerbaycan SSC Besteciler Birliği Başkanı, Azerbaycan SSC Kültür Bakanı (1965-1971) idi.