İçeriğe atla

Nintendo 3DS

Nintendo 3DS
Üretici(ler)Nintendo
Ürün ailesiNintendo 3DS
TipPortatif oyun konsolu
Nesil7
Satış durumuNisan 2011
OrtamNintendo 3DS ve DS Oyun Kartları
Depolama kapasitesiCartridge save, SD card
GrafikDigital Media Professionals (DMP) Pica200 GPU
Bağlantı(lar)2.4 GHz Wi-Fi
Çevrimiçi hizmetlerNintendo Wi-Fi Connection Nintendo e-Shop
Websitewww.nintendo.co.uk/3ds

Nintendo 3DS (ニンテンドー3DS, Nintendō Surī Dī Esu), 26 Şubat 2011 tarihinde Nintendo tarafından üretilen taşınabilir bir oyun konsoludur. Sisteminin ayırt edici özelliği, otostereoskopi yani gözlüğe gerek kalmadan 3D görüntü oluşturmasıdır. Cihaz Japonya'da 26 Şubat 2011, Avrupa'da 25 Mart 2011, Kuzey Amerika'da 27 Mart 2011 ve Avustralya'da 31 Mart 2011 tarihinde satışa çıkmıştır. Nintendo 3DS, Nintendo DSi yazılımı dahil Nintendo DS serisi yazılımı ile geriye dönük uyumluluk bulundurmaktadır. Sistemde 3D özelliği kamerasız kodlanmıştır. Fakat New 3DS ailesinde bu sorun giderilmiştir. Ayrıca bir 2. analog bulunmayan cihaza 1 tane daha C-stick eklenmiştir. 27 Mart 2023 tarihinde ise Oyun Mağazası Nintendo e-Shop desteği kesilmiştir.

Özellikleri

Boyutu: (Kapalı iken): Yaklaşık olarak 5,3 inç genişliğinde, 2.9 inç, 0.8 inç boyutunda.

Ağırlık: 235 gram.

Üst Ekran: Özel gözlüğe gerek kalmadan 3 boyutlu görüntü sağlayan 3,53 inç genişliğinde LCD ekran; 400x240 piksel çözünürlükte (3D iki göze de ayrı resimler gönderdiği için toplam 800x480 piksel) çözünürlük.

Dokunmalı Ekran: 320 x 240 piksel çözünürlüğe ve 3.02 inçlik LCD ekrana sahip.

Kameralar: Bir iç kamera ve 640x480 piksel (0,3 megapiksel, VGA) çözünürlüğe sahip iki dış kameraya sahip. Kameralar sayesinde kendi 3D fotoğraflarınızı çekebilir ve onları görüntüleyebilirsiniz.

Önceden Yüklü Yazılımlar: Face Raiders, AR Games: Augmented Reality, Nintendo 3DS Camera, Nintendo 3DS Sound, Mii Maker, StreetPass Mii Plaza, Activity Log

Kartuş Boyutu: 8 GB

Oyunlar nereden alınıyor: Kartuş, DSiWare, 3DSWare

Çıkış Tarihi: 26 Şubat 2011- Japonya | 25 Mart 2011- Avrupa | 27 Mart 2011- Kuzey Amerika |

31 Mart 2011- Avustralya

Kablosuz İletişim: 2,4 GHz bandında iletişim kurabilir. Çoklu Nintendo 3DS sistemi kullananlar, çoklu oyun keyfini yerel kablosuz bağlantı ile sağlayabilirler. Sistemler ile internet erişimi ve başkaları ile oyun zevkini yaşatan yerel ağlara bağlayabilir. Nintendo 3DS donanım kullanılmadığında başka sistemlerle bilgi alışverişi yapar ve uyku modunda İnternet ile haberleşir.

Oyun kontrolü: Gömülü dokunmalı ekran, mikrofon, A / B / X / Y ön yüz tuşları, + Kontrol Paneli, L / R tuşları, Start ve Select düğmeleri, 360 (3 boyutlu=yukarı, aşağı, sağ, sol, öne, arkaya) derecelik dönüş sağlayan joystick, bir iç kamera, iki dış kamera, hareket sensörü ve bir jiroskop, oyuna bağlı titreşim.

Diğer Girdi Kontrolleri: 3D derinlik ayarlayıcı (3D düzeyini ayarlamak için), ana menü tuşu, kablosuz (oyun sırasında bile) iletişimi kapatmak için geçiş sistemi düğmesi, güç düğmesi. Stylus kalemi, tamamen uzatıldığı zaman yaklaşık 4 inç.

Giriş / Çıkış: Sistemlerinin Nintendo DS kartuşları için, hem de Nintendo 3DS oyun kartuşları ve oyun kartlarını destekleyen bir giriş, bir SD kart yuvası, AC adaptör bağlantısı, bir adet şarj kablosu ve stereo kulaklık çıkışı. Açılış kapasitesi en fazla 2 GB SD kart.

Renkler: Japonya'da çıkış renkleri "Deniz Mavisi" ve "Kozmos Siyahı"dır. Ayrıca E3 sayfasında "Alev Kırmızısı" rengi de bulunmaktadır.[1][2][3]

Bazı bilgiler:

  • 3DS oyun fiyatları, DS oyun fiyatlarıyla yaklaşık olarak aynıdır.
  • İndirilen içerik doğrudan SD karttan açılabilir.
  • Resmi olarak 32 GB'ye kadar SD kart destekler.[4]
  • 3DS sürümü otomatik güncellenecek (korsana bir çözüm).
  • Yapılan açıklamalara göre konsolun çıkış tarihinden 31 Mart'a kadar olan süreçte 31,09 milyon Nintendo 3DS, 95,03 milyon Nintendo 3DS oyunu satıldı.
  • Güçlü bir sistem olması için pek çok faktör vardır. Bunlardan bazıları: 3D görüntü, Online yetenekleri, yüklü "Augmented Reality" oyunları, aynı anda birden fazla şey çalıştırabilmek, oyun yapımcılarının her türlü oyunu çıkarabilmesi.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2010. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2010. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2010. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2022. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Nintendo DS</span> oyun konsolu

Nintendo DS, Nintendo'nun 2004'te çıkardığı 1 dokunmatik ekrana ve Wi-Fi bağlantısı sahip olan portatif el konsoludur. Adının açılımı Dual Screen yani çift ekrandır ve kod adı ise NTR dir, anlamı Nitro'dur ve yapım aşamasındaki ismidir. DS Oyunları dışında Game Boy Advance oyunları ile de uyumludur. İlk olarak E3 2004 oyun fuarında Nintendo tarafından duyurularak çıkış resmiyetini kazanmıştır. Rakibi sayılan PSP 'den grafik özellikleri açısından geride olmasına rağmen Nintendo'nun portatif konsollardaki başarısı ve ünü ile satışlar bakımından PSP'yi geride bırakmıştır. DS'in başarısının önemli bir nedeni ise dokunmatik ekranı ve mikrofonu ile oynanıştaki eğlenceyi ön plana çıkarmasıdır. Bu nedenle daha büyük bir oyuncu kitlesine hitap etmektedir. DS'in oyun dışındaki özellikleri ise şunlardır: Pictochat sayesinde başka DS sahipleri ile kablosuz iletişim, DS download Play sayesinde tek kartuştan çoklu oynama olanağı, saat-takvim ve alarm özelliği.

<span class="mw-page-title-main">Wii</span> oyun konsolu

Wii, Nintendo firmasının geliştirdiği ve 17 Kasım 2006'da piyasaya sürmüş olduğu bir oyun konsoludur. Wii'nin en önemli parçası olan oyun kumandası Wii Remote, harekete duyarlı sensörler içermekte ve bambaşka bir deneyim sunmaktadır. Cihaz güç tuşuna basılı tutulduğunda tamamen kapatılabildiği gibi Wi-Fi ayarları yapıldığı ve internete bağlandığı takdirde power tuşuna bir kere basıldığında uyku moduna geçmektedir. Wii bu durumda iken eğer WiiConnect24 açıksa açık haline göre %50 enerji, açık değilse %9 civarı enerji tüketmektedir. Bu sırada WiiConnect24 sayesinde her zaman bağlantıda kalıp bilgi aktarmaya devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy Y</span>

Samsung Galaxy Y (GT-S5360), Samsung'un ürettiği Android temelli akıllı telefon. Ağustos 2011'de duyurulmuştur. 3G, Wi-Fi, Bluetooth 3.0 ve microSD özellikleri vardır. Android Gingerbread OS işletim sistemini kullanmaktadır. Android Honeycomb sürümü almayan aygıt resmi olmayan şekilde Android Ice Cream Sandwich ve Android KitKat güncellemesi alabilir. Ardılı Samsung Galaxy Young modelidir.

<span class="mw-page-title-main">Arri Alexa</span>

Arri Alexa, ilk kez Nisan 2010'da tanıtılan, Alman kamera üreticisi Arri'nin sinema sektörüne yönelik geliştirdiği 35mm formatında film-stilinde dijital kamera modeli. Aktif piksel sayısı 3392×2200 olan kamera 2880×1620 oranında görüntü çözünürlüğüne sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">LG G3</span> LG markasının bir akıllı telefon modeli

LG G3 (D850/D855), LG G serisi'ne ait, LG Electronics tarafından tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan Android işletim sistemli bir akıllı telefondur. LG G2'nin halefi, LG G4'ün selefidir. LG G3 Beat ve LG G3 Stylus türleri vardır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Lumia 950 XL</span>

Microsoft Lumia 950 XL, Resmi olarak 6 Ekim 2015'te ortaya çıkarılan ve 20 Kasım 2015'te küçük Microsoft Lumia 950 ile birlikte piyasaya çıkan Microsoft tarafından geliştirilen bir akıllı telefon. Lumia 950 XL, Nokia Lumia 1520'nin devamı niteliğindedir ve Windows 10 Mobile'ı doğal olarak çalıştıran ilk telefonlar arasındadır. Telefon, öncelikle Microsoft'un gelişmekte olan piyasaları düşük tanımlı donanımla hedeflemeye yönelik daha baskın stratejisinin aksine, amiral gemisi cihazı isteyen kullanıcıları hedef alıyor.

<span class="mw-page-title-main">Google Pixel</span>

Google Pixel, Google'ın Chrome OS veya Android işletim sistemini çalıştıran bir tüketici elektron cihazları satırıdır. Cihazların Pixel satırı, Pixel C ve Pixel Slate tableti, Chromebook Pixel, Google Pixelbook, Google Pixelbook Go dizüstü bilgisayarlarını ve Pixel akıllı telefonlarını, Pixel Buds kulaklıklarını içerir. Ürünler Google Store veya perakende satış mağazalarında satın alınabilir.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Lumia 730</span>

Nokia Lumia 730, Windows tabanlı ve Nokia Lumia mobil telefon ürünleri ailesinin bir parçası olarak üretilen Windows Phone akıllı telefonudur. Windows Phone 8 ile değil, Windows Phone 8.1 Lumia Denim ile birlikte geldi. Sonradan Windows 10 Mobile'a yükseltilebilir. 4 Eylül 2014'te Internationale Funkausstellung Berlin'de ilan edildi ve Ekim 2014'te piyasaya çıktı. Model Nokia Lumia 720'nin halefi ve "uygun fiyatlı bir amiral gemisi" olarak pazarlandı. Ayrıca Nokia Lumia 730 Çift SIM RM-1040 olarak da bilinir. Genellikle "selfie telefon" olarak kabul edilir. Aynı zamanda sunulan Nokia Lumia 735 modeli ile birkaç özelliği ile benzerdir, ancak 730 modeli 3G bağlantılıdır.

O2 Xda bir dizi Windows Mobile Cep bilgisayarı telefonu markasıdır. O2 tarafından pazarlandı, O2 Asia tarafından geliştirildi ve birden fazla Orijinal ürün üreticisi (esas olarak HTC, Quanta Computer ve Erima) tarafından üretildi. İlk model Haziran 2002'de piyasaya sürüldü. Son modeller 2008'de piyasaya çıktı. "X" harfi, bir üründe ses ve bilgi / verilerin yakınsaklığı; "DA" ise, PDA'daki gibi "Dijital Asistan" anlamına gelir.

<span class="mw-page-title-main">HTC Touch HD</span>

HTC Touch HD , HTC Corporation tarafından Eylül 2008 yılında tanıtılan bir Windows Mobile telefon modelidir. HTC Touch ailesi'ne dahildir ve HTC Touch Diamond'un halefidir. Windows Mobile 6.1 Professional sisteminde çalışır. Aygıtın ardılı HTC HD2 modelidir.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy S9</span> Akıllı cep telefonu modeli

Samsung Galaxy S9 ve Samsung Galaxy S9+ ; Samsung Electronics tarafından tasarlanan, geliştirilen, pazarlanan ve üretilen Samsung Galaxy S serisi'ne ait Android tabanlı bir akıllı telefon'dur. Cihazlar, 25 Şubat 2018'de Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde Samsung Galaxy S8 ve S8+'nın halefleri olarak ortaya çıktı. Samsung Galaxy S8'in halefi, Samsung Galaxy S10'un selefidir. Galaxy S9 ve S9+, S8 serisinin neredeyse aynı özelliklere sahip halefleri olarak S8 serisine benzer ekran boyutu ve en-boy oranıyla duyuruldu. S8'lerde kameranın yanında bulunan parmak izi sensörü, S9'larda kameraların altına alınmıştır.

Nintendo DSi sistem yazılımı, bir dizi güncellenebilir bellenim sürümü ve Nintendo DSi video oyun konsolunda bir yazılımdır. Nintendo 3DS sistem yazılımının öncülüdür. Sistemin İnternet bağlantısı üzerinden indirilen güncellemeleri, Nintendo'nun özellikler ve yazılım ekleyip kaldırmasına izin verir. Tüm güncellemeler ayrıca önceki güncellemelerdeki tüm değişiklikleri de içerir.

Nintendo 3DS sistem yazılımı, Nintendo, Nintendo IRD, Nintendo SPD, Nintendo SDD tarafından yaratılan, Nintendo 3DS video oyun konsolları ailesinde bulunan bir dizi güncellenebilir ürün yazılımı sürümü ve yazılımıdır. Nintendo DSi sistem yazılımının ardılıdır. Sistemin İnternet bağlantısı üzerinden indirilen güncellemeler, Nintendo'nun özellikler ve yazılım ekleyip kaldırmasına izin verir. Tüm güncellemeler ayrıca önceki güncellemelerdeki tüm değişiklikleri de içerir.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy A21s</span>

Samsung Galaxy A21s; Samsung Galaxy A serisinin bir parçası olarak Samsung Electronics tarafından tasarlanan, geliştirilen, pazarlanan ve üretilen, Android işletim sistemini kullanan orta seviye bir akıllı telefondur. Cihaz, Samsung Galaxy A20 ve Samsung Galaxy A20s'nin yerini almıştır. Cihazda selefine kıyasla daha yeni işletim sistemi sürümü, yeni Exynos 850 yongada sistemi ve daha gelişmiş kamera kurulumu bulunur. Cihaz, Mayıs 2020'de duyurulmuş ve satışa çıkarılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy A11</span> Samsung akıllı telefon

Samsung Galaxy A11, Samsung Electronics tarafından Samsung Galaxy A serisinin bir parçası olarak geliştirilmiş, Android işletim sistemini kullanan bir akıllı telefondur. Cihaz, Samsung Galaxy A10'un halefi olarak 1 Mayıs 2020'de satışa çıkarılmıştır. Cihazın halefi, Samsung Galaxy A12'dir.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy A01</span> Akıllı telefon

Samsung Galaxy A01, Samsung Galaxy A serisinin bir parçası olarak Samsung Electronics tarafından üretilen, Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon. Cihaz, Aralık 2019'da duyurulmuş ve Ocak 2020'de satışa çıkarılmıştır. Cihazda; 5.7 inç 720p dokunmatik ekran, çift kamera kurulumu, One UI 2.0 ve Android 10 bulunur. Samsung Galaxy A10 modelinin ardılı oldu. 2021 yılında yerini Samsung Galaxy A02 modeli aldı.

Samsung Z4, Haziran 2017'de satışa çıkarılmış bir akıllı telefondur. Tizen 3.0 sistemi ile çalışır.

<span class="mw-page-title-main">Nokia 5300</span>

Nokia 5300 XpressMusic, Nokia'nın XpressMusic serisinin bir parçası olan kaydırmalı bir cep telefonudur. 26 Eylül 2006'da tanıtıldı ve o yılın sonunda piyasaya sürüldü. Seri 40 3. Versiyon Özellik Paketi 2 ile çalışır.

<span class="mw-page-title-main">Acer Liquid E</span>

Acer Liquid E; Acer Inc. tarafından geliştirilmiş ve satılmış dokunmatik ekranlı bir akıllı telefondur. Cihaz, Acer tarafından tasarlanmış ve Android 2.1 (Eclair) ile çalışan ikinci cihazdır. Acer Liquid A1'in halefi olan cihaz, Şubat 2010'da duyurulmuştur.

HTC Desire 300; HTC tarafından 2013'te piyasaya sürülmüş, Android işletim sistemini kullanan giriş seviyesi bir akıllı telefondur. Cihaz; 3 Eylül 2013'te İngiltere, Londra'da duyurulmuştur. Cihazın, Ekim 2013'te bazı pazarlarda mevcut olacağı belirtilmiştir.