Filiki Eterya, Osmanlı Devleti'nden bağımsızlık kazanmak amacıyla bir grup Yunan'ın 1814 yılında kurmuş olduğu bir cemiyettir. Bazı kaynaklarda Etnik-i Eterya olarak da geçmektedir.
Mavrokordat, Mavro Kordato ya da Mavrokordato ailesi, Osmanlı İmparatorluğu, Eflak, Boğdan ve Yunanistan tarihinde önemli roller oynamış bir Fenerli Rum ailesidir.
İpsilantizade veya İpsilanti ailesi, Osmanlı, Eflak, Boğdan ve Yunanistan tarihinde önemli roller oynamış bir Fenerli Rum ailesidir. Aile aslen Karadeniz'deki Pontus bölgesindendi. 1655 yılında Antiyohus İpsilanti Trabzon'dan ayrılarak Kostantiniyye'ye (İstanbul'a) yerleşti.
Aleksandro İpsilanti Fenerli Rum İpsilanti ailesi'nin üyesi Yunan bir komutan ve Yunanistan'ın ulusal kahramanıdır. 1725-1805 yılları arasında yaşamış olan aynı isimli dedesiyle karıştırılmamalıdır.
Yunanistan Krallığı, 1832 yılında dönemin süper güçleri Birleşik Krallık, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Prusya, Fransa ve Rus İmparatorluğu tarafından ilân edilen devlettir. Bağımsızlık duyurusunun yapılmasının ardından, Osmanlı İmparatorluğu'ndan tam bağımsızlığını eline almış olduğu 30 Ağustos 1832 tarihli antlaşmayla uluslararası düzeyde tanınmıştır. Yunan Bağımsızlık Savaşı'nı yöneten geçici Yunan hükûmetinin üzerine kurulmuş ve 1924 yılında krallık devrilerek yerine ikinci Yunan Cumhuriyeti kurulana dek ayakta kalmıştır. Daha sonra cumhuriyetin 1935 yılında yeniden yerini krallığa bırakmasıyla bu kez 1974 yılına dek Yunanistan topraklarında egemen olmuş ve yedi yıllık bir askerî darbe döneminin ardından bugünkü modern Yunanistan Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla tarihe karışmıştır.
Rum İsyanı/Yunan İsyanı,, Yunan Bağımsızlık Savaşı, Yunan İhtilali veya Yunan Devrimi, Yunanların Osmanlı egemenliği ve isyan bölgelerindeki Müslüman halka karşı başlattığı, 1821-1829 yılları arası süren ve Yunanistan'ın Osmanlı Devleti'nden bağımsızlığını kazanmasıyla sonuçlanan bağımsızlık savaşı, devrim ve etnik temizliktir. 1832 yılında imzalanan İstanbul Antlaşması ile Yunanistan'ın bağımsız bir ülke olarak tanınmasıyla sonuçlanmış bağımsızlık sürecidir.
Dragaşani (Drăgăşani) Çarpışması, Osmanlı Devleti'nin, Philiki Hetaireia, kuvvetlerini bozguna uğratarak, Yunan Bağımsızlık Savaşı'nın ilk ayaklanmasını bastırmalarını sağlayan askerî harekât.
Yunanistan bayrağı, Yunanistan devleti tarafından kullanılan resmî ulusal bayraktır.
Atanasios Kanakaris, Yunanistan'ın ikinci başbakanı ve Yunan Bağımsızlık Savaşı'nın kahramanıdır. 1760'ta, Patras'ta zengin bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Babası Benizelos Rufos Calabria'da yöneticilik yapan, Sicilya kökenli çok eski bir Yunan ailesinin üyesiydi. Oğlu Benizelos Rufos da daha sonra Yunanistan başbakanı olarak görev yaptı. Ayrıca Filiki Eterya'nın da bir üyesiydi. 14 Ocak 1824 tarihinde Ermioni adındaki küçük bir kasabada öldü.
Nikolaos Skufas, Yunanistan'ın Epir bölgesinde bulunan bir belediyedir. Adını, Yunan Bağımsızlık Savaşı liderlerinden Nikolaos Skufas'tan almaktadır. Yüzölçümü 231.8 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 12,753'tür. Belediyenin merkezi Peta'dır.
Atanasios Çakalof, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı Yunanistan'ın bağımsızlığını savunan Filiki Eterya'nın kurucularından biri olan Yunan aktivist.
Emmanuil Ksantos, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı Yunanistan'ın bağımsızlığını savunan Filiki Eterya'nın kurucularından biri olan Yunan tüccar.
Emmanuil Pappas, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı Yunanistan'ın bağımsızlığını savunan Filiki Eterya üyesi Yunan aktivist.
Theodoros Kolokotronis, Yunan Bağımsızlık Savaşı'nda başrol oynayan Yunan mareşali. Yunan tarihinin en önemli ve ünlü milli kahramanlarından biri olarak kabul edilmektedir.
Manto Mavrogenous, Yunan Bağımsızlık Savaşı'nın bir Yunan kahramanıydı. Zengin bir kadın, tüm servetini Helen davası için harcadı. Onun teşviki altında, Avrupalı arkadaşları devrime para ve silahlarla katkıda bulundular.
Kostas (Kiços) Boçaris, Yunan Bağımsızlık Savaşı önderlerinden Yunan general ve devlet adamı.
Hristoforos Perrevos, Yunan Bağımsızlık Savaşı önderlerinden Yunan general ve devlet adamı.
Staikos Staikopoulos Yunan Bağımsızlık Savaşı'na katılmış Yunan asker.
Modern Yunan Aydınlanması, Yunan Aydınlanması dönemini ifade eder.