İtalya'daki Lombardlar, Places of Power , İtalya'da 6. yüzyıl boyunca yaşamış ve M.S. 774 yılında sona eren Lombard Krallığı'nı kurmuş olan Alman kabilelerinden Lombardların, kendi kültürlerini yansıtan yedi grup tarihi binasına UNESCO tarafından verilen resmi addır.
Antik Kyoto'nun Tarihî Anıtları, Japonya'nın Kyoto, Uji ve Ōtsu şehirlerinde yer alan 17 tarihi yapıyı kapsayan bir UNESCO Dünya Mirası Alanı'dır. Bu yapılardan 13'ü Budist tapınağı, üçü Şinto tapınağı ve biri kaledir.
Baekje Tarihî Bölgeleri, Güney Kore'nin Gongju kenti ile Kuzey Jeolla ilinde bulunan Baekje döneminden kalma sekiz arkeolojik alandır. Gongju'da Gongsanseong Kalesi ve Songsan-ri kraliyet mezarlıkları, Buyeo'da Busosanseong Kalesi ve Gwanbuk-ri idari binaları, Jeongnimsa Tapınağı, Neungsan-ri kraliyet mezarları ve Sabi'deki Naseong surları ile Iksan'da Wanggung-ri Sarayı ve Mireuksa Tapınağı'nı kapsamaktadır. Baekje Tarihi Alanları, 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edildi.
Hōryū-ji Bölgesindeki Budist Anıtları, Japonya'nın Nara prefektörlüğünde bulunan Ikaruga kasabasında Hōryū-ji ve Hokki-ji tapınaklarında bulunan Budist anıtlarıdır. 1993 yılında çevredeki peyzaj ile birlikte çeşitli kriterlere göre belirlenmiştir. Anıtlar, dünyanın 7. yüzyıldan 8. yüzyıllara dayanan en eski ahşap yapılardan bazılarıdır. Anıtların birçoğu aynı zamanda Japonya'nun Ulusal Hazineleri'dir ve Japonya'daki Budist etkisinin çağını yansıtmaktadır. Yapılar arasında Hōryu-ji Doğu Tapınağı'ndaki 21 ve Batı Tapınağı'nda 9 bina, 17 manastır ve diğer binalar ile Hokki-ji'deki pagoda yer almaktadır.
Antik Nara'nın Tarihî Anıtları, Japonya'nın Nara kentinde bulunan sekiz tarihî yapıdır. Bunlardan beşi Budist tapınağı, biri Şinto tapınağı, biri saray ve biri de bakir ormandır. Antik Nara'nın Tarihî Anıtları 1998'de UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edildi.
Hiraizumi'nin Tarihî Anıtları ve Alanları, Japonya'nın Iwate prefektörlüğüne bağlı Hiraizumi kasabasında 11. ve 12. yüzyıldan kalma beş bölgeden oluşan bir gruptur. 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edilmiştir.
Vat Phou güney Laos'taki harap bir Khmer Hindu tapınak kompleksidir. Phu Kao Dağı'nın alçaklarında, Çampasak'da yer alan Mekong'a yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta yer alır. Bölgede, 5. yüzyılın başlarından kalma bir tapınak vardı, ancak günümüze kalan yapılar 11. - 13. yüzyıllarda inşa edilmiştir. Tapınak, Lord Şiva'ya ithaf edilmiştir ve eşsiz bir yapıya sahiptir. Sitenin kalıntıları Theravada Budist ibadet merkezi haline gelmiştir.
Büyük Yaşam Chola Tapınakları, Chola hükümdarlığı sırasında Hindistan'ın güneyinde ve komşu adalarda yaptırılan tapınaklardır. Bu sitelerde 11. ve 12. yüzyıllarda inşa edilmiş 3 tapınak bulunmaktadır. Bu üç tapınak, Thanjavur'daki Brihadisvara Tapınağı, Darasuram'daki Gangaikonda Cholapuram Tapınağı ve Airavatesvara Tapınağı'dır. Brihadisvara Tapınağı UNESCO tarafından 1987'de Dünya Mirası olarak ilan edildi; Daraşuram'daki Gangaikondacholisvaram Tapınağı ve Airavatesvara Tapınağı, 2004 yılında siteye dahil edildi eklendi. Uzatmaların ardından sit alanları "Büyük Yaşayan Chola Tapınakları" olarak adlandırıldı.
UNESCO, Doğu Asya'nın 5 ülkesinde 73 Dünya Mirası Alanı belirledi: Çin, Moğolistan, Kuzey Kore, Güney Kore ve Japonya.
Bahá'í World Centre binaları, İsrail'deki Bahá'í Dünya Merkezi'nin bir parçası olan binalardır. Bahâ'î Dünya Merkezi binaları, hac için kullanılan Bahá'í kutsal mekanları ile Bahá'í Faith'in uluslararası idari organlarını içerir; bunlar 20'den fazla idari ofis, hac binaları, kütüphaneler, arşivler, tarihî eserler ve tapınaklardan oluşmaktadır. Bu yapıların tamamı 30'dan fazla sayıda bahçenin veya terasın ortasında yer alır.
Malta'daki Megalit Tapınaklar, Malta'da, yaklaşık olarak MÖ 3600 ila MÖ 700 yılları arasında üç farklı zaman periyodunda yapılmış olan tarihöncesi tapınaklardır.
Ħaðar Qim, Akdeniz adası Malta'da, Ġgantija evresine tarihlenen megalit tapınak kompleksidir. Malta'daki Megalit Tapınaklar, Dünya Miras Komitesi tarafından "eşsiz mimari başyapıtlar" olarak tanımlanan en eski dini mekanlar arasında yer almaktadır. 1992'de UNESCO, Ħaðar Qim ve diğer dört Malta megalitik yapısını Dünya Mirası olarak listeledi. Tarih öncesi Avrupa Arkeolojisi Profesörü ve 1946-1957 Londra Üniversitesi Arkeoloji Enstitüsü müdürü V. Gordon Childe, Ħaġar Qim'i ziyaret etti. "Mezopotamya'dan Mısır, Yunanistan ve İsviçre'ye kadar Akdeniz'in her yerindeki tarih öncesi kalıntıları ziyaret ettim, fakat hiçbir yerde bu kadar eski bir yer görmedim." şeklinde açıklama yaptı.
Mnajdra, Akdeniz'deki Malta adasının güney sahillerinde bulunan megalitik bir tapınak kompleksidir. Mnajdra, Ħaġar Qim megalit kompleksine yaklaşık 500 metre uzaklıktadır. Mnajdra, M.Ö. 4. binyıl civarında inşa edilmiştir; Malta'daki Megalit Tapınaklar, Dünya Miras Komitesi tarafından "benzersiz mimari başyapıtlar" olarak tanımlanan en eski dini mekanlar arasındadır. 1992'de UNESCO, Mnajdra kompleksini ve dört diğer Malta megalitik yapısını Dünya Mirası olarak ilan etmiştir. 2009'da koruma çalışmaları tamamlandı.
Malta'daki Mġarr'da yer alan Ta' Ħaġrat Tapınakları, diğer birçok megalitik tapınakla birlikte UNESCO Dünya Mirası Sitesi olarak kabul edilmektedir. Bunlar Dünya'daki en eski dini mekanlar arasındadır. Büyük Ta' Ħaġrat Tapınağı, Ġgantija evresine ; küçük olan Saflieni evresinde tarihlenmektedir.
Tarxien Tapınakları, Malta, Tarxien'de yer alan bir arkeolojik komplekstir. Tapınaklar, yaklaşık M.Ö. 3150 yıllarına tarihlenmektedir. Site 1992'de Malta adasındaki diğer megalitik tapınaklarla birlikte UNESCO Dünya Mirası Sitesi olarak ilan edildi.
Tapınaklar Vadisi, Güney İtalya'daki Sicilya'daki Agrigento'da bulunan bir arkeolojik sitedir. Magna Graecia sanatının ve mimarisinin en seçkin örneklerinden biridir ve Sicilya'nın başlıca turistik yerlerinden biridir ve aynı zamanda İtalya'nın ulusal bir anıtıdır. Alan 1997'de UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edildi. Tapınaklar Vadisi'nin arkeolojik parkı ve peyzajı, 1,300 hektarlık alanı ile dünyadaki en büyük arkeolojik alanı oluşturmaktadır.
Heritage Malta Malta ulusal müzeler, koruma uygulamaları ve kültürel miras ajansıdır. 2002 yılında çıkarılan Kültürel Miras Yasası tarafından oluşturulan ulusal ajans, eski Müzeler Departmanının yerini aldı. Başlangıçta Heritage Malta, müzelerin, sitelerin ve koleksiyonlarının yönetimi ile görevlendirildi, ancak 2005'te ajans, eski Malta Restorasyon Merkezi'nin korumadan sorumlu ulusal ajans olması yönünde de görevlendirilmiştir. Müzeler, kültürel miras ve korumadan sorumlu ulusal ajans olan Heritage Malta, Bakanlık tarafından atanan bir Yönetim Kurulu tarafından idare edilmektedir. Kurul, bir Başkan tarafından yönetilir ve genellikle üç yıl üst üste atanır.
Nikkō Millî Parkı, Japonya'nın Fukuşima, Tochigi, Gunma ve Niigata prefektörlüklerinde bulunan bir millî parktır. Park, 1,147.53 km²'lik bir alanı kapsamaktadır. Nikkō Millî Parkı, 4 Aralık 1934 tarihinde kuruldu.
Rudreshwara tapınağı olarak da bilinen Ramappa Tapınağı, Güney Hindistan'daki Telangana eyaletinde bulunan bir UNESCO Dünya Mirası alanıdır. Warangal'dan 66 kilometre (41 mi), Mulugu'dan 15 kilometre (9,3 mi), Haydarabad'dan 209 kilometre (130 mi) uzakta yer almaktadır. Mulugu ilçesinin Venkatapur mandalında, 13. ve 14. yüzyıllarda görkemli zamanlar geçiren Palampet köyündeki bir vadide yer almaktadır. Tapınaktaki bir yazıttan edinilen bilgiler, yapının MS 1213'te bir Kakatiya generali olan Recharla Rudra tarafından, Kakatiya hükümdarı Ganapati Deva döneminde inşa edildiğini göstermektedir.